Spiermassa Protocol Review: Twijfel je of het Werkt? Lees het Hier!

Zoek je een manier om spiermassa op te bouwen? Of ben je aan het twijfelen om het Spiermassa Protocol (SP) van de Droog Train Academie te kopen? Vraag je je af of het echt werkt, of het je geld waard is en of de makers te vertrouwen zijn?

Lees dit artikel dan grondig door! In deze review over het het Spiermassa Protocol ga je alle informatie vinden over het Spiermassa Protocol. Je krijgt alle informatie over het protocol zelf, de makers en of het een goede aankoop is!

In deze review ga ik het vooral hebben over het Spiermassa Protocol voor mannen. Er is een Spiermassa Protocol voor vrouwen maar als man zijnde heb ik die niet uitgetest natuurlijk. Ze zijn voor beiden geslachten identiek alleen omdat het vrouwelijk lichaam anders is dan die van de man verschillen ze toch hier en daar een beetje.

Wat is het Spiermassa Protocol en wat bied het?

Het Spiermassa protocol is een digitale methode voor mannen en voor vrouwen die je helpt met het opbouwen van spiermassa. Denk hierbij aan trainingsschema’s, theorie en tips en tricks rondom het opbouwen van spiermassa. Het is een complete methode met onder andere schema’s en informatie over alles wat maar met spieropbouw te maken kan hebben. Denk aan bijvoorbeeld voeding, het trainen zelf maar ook wanneer je het best rustdagen kan nemen!

In de methode worden 3 basisprincipes gebruikt waarmee je slim, hard en effectief spiermassa kan opbouwen. Bovendien wordt er ook de benodigde aandacht besteedt aan bijvoorbeeld voeding, een zeer belangrijk aspect als het op spiermassa trainen aankomt.

Het protocol bevat bij aankoop het volgende:

 • Theorie Boek (e-book);
 • Praktijkplan (e-book);
 • Trainingsschema’s (in PDF)
 • Macrocalculator (Excel)
 • progressie meter(Excel)
 • Facebook community

Met de boeken leer je echt de absolute basis van spieropbouw. Je komt ook snel theorie tegen die je al snel zelf moet gaan toepassen in de sportschool. Denk hieraan aan signalen van het lichaam herkennen en waarom je bepaalde dingen moet juist wel of niet moet doen. Zoals bepaalde oefeningen doen of bepaalde dingen eten.

Theorieboek

Om te beginnen ontvang je na aankoop een uitgebreid theorie E-book met daarin kennis en ervaring van Henry en Rinus vanuit het jarenlang fitnessen. Dit theorieboek bevat informatie over training, voeding, supplementen en lifestyle zodat jij jouw kan gaan veranderen en een mindset kan gaan bouwen waarmee je je spieren maximaal kan laten groeien.

Bovendien biedt de E-boek ook extra uitleg voor krachtsporters die moeite hebben om spiermassa op te bouwen. Dit is dan ook extra waardevol als dit een probleem hebt en het nu dus kan gaan aanpakken!

Hieronder krijg je een plaatje te zien van de E-books.

Praktijkplan

Je kan wel heel veel kennis opbouwen over spiermassa trainen maar het enige wat je hier moet opbouwen is je spiermassa!

De theorie is belangrijk maar het werkelijk doen is velen malen belangrijker! Het praktijkplan gaat je stap voor stap meenemen in het proces en je daarbij begeleiden.

Hierbij geeft het praktijkplanje praktische informatie over onder ander: hoe je moet trainen, Welke soorten voeding je moet kiezen, hoe je je progressie meet en eventuele aanpassingen die je moet maken voor optimale resultaten!

Hieronder een afbeelding van het praktijkplan

Praktijkplan Spiermassa Protocol

De trainingsschema’s

De schema’s die je ontvangt duren 12 weken. Je kan echter afhaken wanneer je zelf wilt. Als je ervoor kiest om het te doen moet je wel netjes naar de sportschool gaan en dus wat zelfdiscipline naar boven halen. Je kunt deze methode dus niet thuis doen.

Het praktijk boek leert je snel om al je kennis in de praktijk toe te passen op een effectieve manier.

De trainingsschema’s zien er als volgt uit:

schema Spiermassa Protocol

De Schema’s zijn erg makkelijk te volgen waardoor je snel aan de slag kan met het opbouwen van spiermassa.

Met de macrocalculator kan je perfect het voedingsdeel van spiermassa opbouwen toepassen. Waarmee je perfect de hoeveelheid macronutriënten (eiwitten, koolhydraten en vetten) die je binnenkrijgt kunt inzien en hierop je voeding of trainen zo nodig kan aanpassen.

Macrocalculator

Met behulp van de Macrocalculator in Excel kan je perfect je voeding bijhouden en zo nodig aanpassingen erin maken!

Veel mensen lukt het wel om naar de sportschool te gaan maar vinden het bijhouden van de juiste voeding wat lastiger. Dit hebben de makers opgemerkt en het probleem meteen getackeld door een Macrocalculator toe te voegen!

Je hebt de standaard calculator maar ook een calculator voor hardgainers. Een hardgainer is een term voor mensen die moeite hebben om spiermassa te ontwikkelen ondanks de hoeveelheid inspanning die er wordt geïnvesteerd. 

Voor iedereen is er dus een oplossing! Door de Macrocalculator tackle je een probleem voor velen.

Super handig en waardevol dus!

De Facebook Community

Bovendien is een een Facebook community die inbegrepen zit in het Spiermassa Protocol. Heb je vragen? Wil je jouw successen delen of opgaan een een hartstikke enthousiaste fitness community? Dan zijn er altijd mensen die voor je klaar staan online!

Progressie meten + Progressie tabel!

Om de motivatie vast te houden is het belangrijk om je progressie te meten en de makers zijn dat heus niet vergeten!

hierom hebben ze een handig E-book gemaakt waarin precies wordt uitgelegd hoe je nou het best en het nauwkeurigst je progressie kan bijhouden.

Dit doen ze met behulp van een handig Excel-bestand waarmee je zowel je progressie als je trainingsschema kan bijhouden!

Voor wie is het product geschikt?

Het spiermassa protocol is natuurlijk geschikt voor mannen die een gespierder lichaam willen en daarmee zelfverzekerder of trotser door het leven gaan!

Voor mannen die er van dromen om op een strand te flaneren met het lichaam waaraan ze hard hebben gewerkt!

Of je nou een sixpack wilt trainen, grotere armen wilt trainen of gewoon overal meer spiermassa willen. Het Spiermassa Protocol is uiterst geschikt voor elk van die wensen!

Lees hieronder of het Spiermassa Protocol op dit moment voor jou de juiste keuze is. Voor wie is dit geschikt?

 • Mannen met weinig spiermassa

 • Beginners die meer spiermassa willen met ene vetpercentage van onder de 20%

 • Mannen die ervaring hebben met krachttraining met een vetpercentage rond de ~10% (of lager)

 • Gemotiveerde mannen (!)

Voor wie is het Spiermassa Protocol juist NIET geschikt?

Natuurlijk is dit programma niet voor iedereen geschikt. Je hoeft geen moeite te doen en dit product te kopen als je geen motivatie hebt of natuurlijk geen spiermassa opbouwen wilt opbouwen.

Ook de mannen die overal excuses voor bedenken zodat niets hun schuld is, de klagers die overal om klagen en de niet gemotiveerden die niet 100% voor hun droomlichaam willen gaan hoeven niet te kijken naar deze review. Het Spiermassa Protocol is dan niks voor jou.

Hieronder nog andere punten waar je over moet denken. Is dit wel voor je geschikt?

 • Eeuwige bulkers: mannen die genoeg spiermassa hebben maar teveel vet

 • Mannen die nieuw zijn met krachttraining met een vetpercentage >30%

Als je een van deze 2 bovengenoemde personen bent raad ik je aan om met het Droog Trainen protocol voor mannen of het Droog Trainen Protocol voor vrouwen voor de vrouwen onder ons, aan de slag te gaan. Dat Protocol gaat jou helpen om snel en effectief droog te trainen en er voor te zorgen dat mensen jouw spieren kunnen gaan zien!

Meer informatie over het Droog Trainen Protocol? Lees hier mijn Droog Trainen Protocol review!

Wie zijn de makers en zijn ze te ertrouwen?

De makers van het Spiermassa Protocol zijn Henry en Rinus van Es. Zij zijn de eigenaren en coaches van de Droog Trainen Academie, en hebben al meerdere diensten gelanceerd zoals de de Fitcooking kookboeken, het ebook Proteïnerijke Recepten en het Droog Trainen Protocol. (klik hier voor mijn review over de Droog Trainen Protocol review)

Rinus en Henry hebben al duizenden mensen geholpen met het bereiken van hun droomlichaam. Als ze al duizenden anderen hebben geholpen met het behalen van hun droomlichaam, waarom zou dit bij jou dan anders zijn?

Droog Trainen Academie is een groot legitiem bedrijf met een eigen kvk-nummer. Zie de website om te zien wat voor een passie deze mannen voor fitness hebben.

Het Spiermassa Protocol Protocol komt precies zoals verwacht en heeft precies wat het aangeeft te hebben. Het bestellen ging vlekkeloos en de helpdesk is ook snel. Ik heb ervaringen van anderen opgezocht en kon geen slechte ervaringen vinden over de de producten van Henry en Rinus

Voor- en nadelen van het Spiermassa Protocol

Hieronder staan voor- en nadelen van het Spiermassa Protocol vanuit mijn ervaringen.

 • Bevat alle benodigde informatie in 1 pakket

 • Bied een volledige oplossing voor de vraag naar meer spiermassa

 • Alles is op een simpele manier uitgelegd waardoor het makkelijk te volgen is

 • Een Facebook community waarin je al je vragen kan stellen en overwinningen kan vieren!

 • Je moet naar de sportschool. Deze methode kan je niet thuis doen

 • Relatief lange schema’s (12 weken)

Dit laatste nadeel kan je ook zien als voordeel. Als je veel zelfdiscipline hebt en niet van opgeven weet is dit een voordeel. Ben je snel gedemotiveerd dan worden die 12 weken 12 hele lange weken. Je kan echter wel stoppen waneer je wilt.

Mijn ervaringen

Toen ik het Spiermassa Protocol bestelde ging alles al vrij snel. Ik ontving binnen één dag al een welkomstmail met daarin al mijn inloggegevens (als je al eens een product van Droog Train Academie gekocht hebt krijg je geen nieuwe inloggegevens)

Hierna ben ik meteen aan de slag gegaan met de schema’s en zag al na een paar weken al best wel wat resultaat. Ik deed niet veel speciaals in de sportschool dus ik verwacht dat als jijzelf begint ook al na niet te lang echte resultaten kan gaan zien!

Mijn algemene ervaringen met het Spiermassa Protocol zijn zeer positief! In de de Facebook Community werd ik met open armen ontvangen en al mijn vragen werden snel beantwoord!

Conclusie: Geld waard of niet?

Vanuit mijn ervaringen zijn er niet echt nadelen aan dit protocol en is het meer dan het geld waard. Ik raad dit protocol dan ook meer dan aan aan iedereen die spiermassa wilt opbouwen. Het is het meest complete pakket dat ik tot nut toe ben tegengekomen.

Voor €47 krijg je een enorme kennisbank aan informatie over hoe je het beste spiermassa kan opbouwen.

Het is een zeer compleet programma. Alle dingen die je erbij krijgt zijn eigenlijk geen bonussen maar handige benodigdheden die je helpen met sneller je doelen bereiken. Het enigste wat je nodig hebt, naast dit protocol, is een sterke discipline.

Mijn advies is om dit protocol te combineren met de Droog Trainen Protocol. Hierdoor bouw je dus snel en effectief spiermassa op en verlies je ook nog is snel vet!

Meer informatie over het Droog Trainen Protocol? Lees hier mijn Droog Trainen Protocol review

Dit is het resultaat dat je met de combinatie van beiden tegelijkertijd kan bereiken:

De reden achter dit is dat het bijna onmogelijk is om veel spiermassa op te bouwen zonder vet op te slaan.

Als je alleen maar vet verbrand bouw je geen spieren op en als alleen je spiermassa opbouwt bouw je ook vet op.

Het is dus aan te raden om deze schema’s af te wisselen om het beste resultaat mogelijk te bereiken.

Dus waar wacht je op! Nu eenmalig afgeprijsd van €97 naar €47 euro met de geheime kortingspagina!

De manier om spiermassa op te bouwen!

Begin vandaag nog!

Ga DIRECT Naar De Geheime Kortingspagina!

Meer producten van de Droog Trainen Academie? Kijk dan naar mijn review van de Droog Train Protocol?

Meer reviews zoals deze? Kijk dan hier naar al mijn reviews!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *