Sapkuur bestellen om gewicht te verliezen.

Sapkuur bestellen

Sapkuur bestellen

Ga je een sapkuur bestellen maar wil je wel resultaat behalen uit je kuur? Er zijn zoveel verschillende sapkuurtjes te bestellen dat je door het bomen het bos niet meer ziet. Zelf doe ik elk jaar ook een sapkuur om mijn darmen wat rust te geven.

Je darmen hebben het al druk genoeg met het verteren van al je dagelijkse maaltijden. Het is dus heel gezond om je darmen af en toe even wat rust te geven. Een sapkuur is hier een geweldige manier voor.

Door even over te stappen op het drinken van sappen hoeft je lichaam minder hard te werken om je eten te verteren. Het is een stuk lichter op de maag en helpt je ook nog eens met afvallen. Zit je er aan te denken om ook een sapkuur te bestellen? In dit artikel vertel ik je er meer over. 

Waar moet je op letten als je een sapkuur gaat bestellen? 

Als je gaat beginnen met een sapkuur doe je dat vooral om je lichaam te reinigen en alle vervelende afvalstoffen die je de afgelopen tijd hebt opgebouwd op te ruimen. Je lichaam weer even helemaal tot rust te laten komen. Maar hoe doe je dit nu op een gezonde manier?

In feite vervang je de stevige maaltijden door lichte sapjes die makkelijk zijn te verteren. Het is dan ook geen wonder dat je hier ook nog eens gewicht mee verliest. Om het beste resultaat uit je sapkuur te halen moet je lichaam even wennen.

Het is namelijk een hele andere manier van eten, dit is je lichaam niet gewend. Je lichaam is gewend aan maaltijden waar je normaal op moet kauwen. Om je lichaam over te laten stappen op sapjes moet je een week van tevoren op een andere manier gaan eten.

Zorg voor een goede voorbereiding voordat je begint met je kuur. Begin dan ook een week voordat je sapkuur van start gaat met de voorbereidingen. Je stapt over op het drinken van sapjes in plaats van maaltijden. Bereid jezelf hierop voor door alvast kleinere maaltijden te eten. Dan is de overstap niet te groot.

Daarnaast is het beter om suikers te vermijden en geen ongezonde maaltijden meer te nemen. Eet zo min mogelijk vis, vlees, zuivel en koolhydraten een week voor je kuur en laat je lichaam alvast wennen aan het alleen binnen krijgen van groenten en fruit. 

Drink veel water om je lichaam te voorzien van voldoende vocht zodat het ook alvast aan de slag kan gaan met de interne reiniging van je lichaam. Twee dagen voordat je begint met je sapkuur eet je geen bewerkt voedsel meer.

Dit betekent dat je alleen nog maar natuurlijk eten neemt, en alleen nog maar fruit en groenten. 

Sapkuur bestellen

De juiste sapkuur bestellen

Natuurlijk is het mogelijk om voor je sapkuur zelf aan de slag te gaan in de keuken. Heb je geen zin om uren in de keuken te staan en al je fruit te snijden en groenten te juichen dan is het fijn om te weten dat je het gewoon kan bestellen.

Maak het detoxen makkelijker voor jezelf door een sapkuur te bestellen. Nu zijn er verschillende kant en klare sapkuurtjes die je kan bestellen. Helaas zijn ze niet allemaal even goed. Er zijn een aantal dingen waar je goed op moet letten. 

  • Meer groente dan fruit. Bij de samenstelling van de sapjes moet er meer groente in zitten dan fruit. Te veel fruit geeft te veel fruitsuikers en dat is niet goed voor je detox. Door de suikers krijg je namelijk meer trek. Dat wil je voorkomen. 
  • Een goed sapkuurtje heeft minimaal 60% groentesap, het is beter als het meer groentesap bevat.
  • De sap moet worden samengesteld door cold juiching als je er zoveel mogelijk voedingsstoffen uit wil opnemen. Met cold juichen wordt het op een koude temperatuur samengesteld en gaan er geen voedingsstoffen verloren door het opwarmen of oxidatie. 
  • Slow juicing is een andere techniek die nog beter werkt dan cold juiching. Met deze techniek zit er zelfs 47% meer voedingsmiddelen in je sap. 
  • Een sap moet vers zijn om zijn smaak te behouden. Een expert bewaart het door het in te vriezen, zo gaat er geen smaak of kwaliteit verloren. 
  • Een andere techniek is High Pressure Processing, bij deze techniek wordt het sap blootgesteld aan een hoge druk. Hierdoor gaan de bacteriën en schimmels dood, het enige nadeel is dat er 10 tot 20% van de aanwezige voedingsstoffen verloren gaat. 
  • Gepasteuriseerde sappen zijn sappen die zijn verhit om de bacteriën en schimmels in het sap te doden. Hier zit echter een groot nadeel aan, veel van de goede voedingsstoffen gaan verloren door deze techniek. De sapjes die je ziet in de supermarkt zijn allemaal gepasteuriseerd. 

Verkeerde sapkuurtjes

Een sapkuur is geen goed idee als je last hebt van ondergewicht, zwanger bent of borstvoeding geeft. Heb je last van schildklierproblemen, ben je diabeet of heb je hart- en vaatziektes dan is het beter om in overleg met je arts een sapkuur te beginnen.

Een sapkuur is namelijk echt een zware vorm van een detox waarbij je voor een bepaalde periode al het normale eten laat staan en volledig overgaat op sap. Natuurlijk zit dit vol met groenten en vitamines maar toch is voor bepaalde ziektes of condities beter om dit in overleg met een specialist te doen.

Veilig detoxen is essentieel. Als de sapkuur niet voldoet aan de bovenstaande criteria dan is het beter om het niet te bestellen. Kijk altijd goed hoe de sapkuur is samengesteld. Zit er meer fruit dan groente in je sap is het geen goed idee om hier je sapkuur mee samen te stellen.

Ga je een sapkuur bestellen let dan ook altijd goed op het productieproces van het sap, dit bepaalt voor een groot deel of je er wel of niet de voedingsstoffen uit opneemt. 

Daarnaast is het goed dat je erbij stilstaat dat je de tijd moet nemen voor een detox kuur. Een sapkuur bestellen is de eerste stap maar een programma volgen van een aantal dagen is essentieel om je lichaam te reinigen en ook gewicht te verliezen. 

Mijn favoriete sapkuur

Elk jaar vind ik het prettig om regelmatig een korte sapkuur te volgen. Vooral in de maand januari kan dit een prettige manier zijn om het jaar te beginnen en jezelf weer even klaar te maken voor het nieuwe jaar. Dit doe ik ook voordat de zomer begint, zodat ik weer even wat kilo’s verlies.

Een sapkuur moet nu eenmaal goed werken en voedzaam zijn, meer dan 60% groente bevatten. Maar het moet natuurlijk ook gewoon goed smaken. De sapkuur die ik graag volg is de 5 daagse Gentle sapkuur van de Sapmeesters.

Voor een sapkuur van 5 dagen krijg je dan 15 sappen, 5 shots, kruidenbouillon en multivitaminen. Alles is al voor je gemaakt en je hoeft alleen nog maar de uitgebreide beschrijving te volgen. 

Met de 5 daagse sapkuur start je de dag met een citroen, aloe vera en cranberry shot. Daarna geniet je van je heerlijke soja- of havermelk basis ontbijtsap en neem je supplementen. De rest van de dag heb je twee groente- en fruitsappen. Bij een hongergevoel kan je de bijgeleverde soep, tussendoortjes, bouillon of vezels nemen.

Sapkuur bestellen

Hoe werkt het?

In de ochtend begin je de dag met een van de shots. Dan ontbijt je met een van de ontbijt stappen, hierbij neem je dan je multivitaminen. Dit geeft je de extra ondersteuning die je nodig hebt op het moment dat je anders gaat eten. De rest van de dag neem je een van de fruit of groentesappen.

Heb je toch nog trek neem dan een kruidenbouillon. Bestel je de sappen dan is het wel belangrijk dat je thuis bent als het wordt geleverd, je moet namelijk de sappen meteen opbergen in je koelkast of vriezer.

Wat ik fijn vind aan deze sapkuur is dat er diverse sappen zijn zodat je niet vijf dagen hetzelfde drinkt. De shots in de ochtend geven je meteen de energie die je nodig hebt om de dag goed te beginnen. Hier kijk ik dan ook altijd naar uit bij het wakker worden. Verder zijn de sappen heel fijn, smakelijk en vullend. 

Wil je een sapkuur bestellen dan is de Gentle sapkuur van de Sapmeesters echt een aanrader. Volg de stappen die je krijgt bij je bestelling, reinig je lichaam en val ook nog een aantal kilo af. Met dit pakket kun je verantwoord en prettig afvallen.

TIP: Start jij de week graag gezond en wil je op maandagochtend beginnen met je kuur? Bestel dan een frozen pakket met levering op vrijdagavond! Als je kiest voor een ‘Frozen’ pakket, waarbij de sappen en soepen ingevroren geleverd worden, heb je meer speling in het startmoment (binnen 3 maanden) van je kuur. Weet jij de startdatum (di-za) van de kuur al? Dan raden we een vers pakket aan!

Wanneer je klaar bent met je dieet vraag je je zelf af hoe blijf ik op gewicht. Nu kan je eindelijk weer normaal eten. Maar is dat eigenlijk wel zo? Na je dieet begint eigenlijk pas het echte werk. Hoe blijf ik op gewicht?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *