Schwinn 510E Review: Alle Informatie (+Exclusieve Bonus!)

Alle ins & outs van de Schwinn 510E

Crosstrainer zijn misschien wel de beste fitnessapparaten voor thuis. Je traint namelijk met een crosstrainer heel je lichaam waardoor je een echte full body workout krijgt.

Dit is dan ook een van de redenen dat crosstrainer zo populair zijn. Maar met populariteit komt natuurlijk ook heel veel aanbod en opties.

Welke crosstrainer is nou de beste voor mij?

Ik kan me voorstellen dat je al bezig bent met een heel onderzoek over welke crosstrainer nou het meest geschikt is voor jou. daarbij ben je gestrand bij de Schwinn 510E.

Laat je nou precies op het juiste adress zijn. In deze review gaan we namelijk alles over de Schwinn 510E behandelen waardoor je, na het lezen van dit artikle, alles weet over de Schwinn 510E.

Als laatst is er een exclusieve bonus, hierover verderop in de review meer ;).

Inhoudsopgave

Schwinn 510E ~ Compacte premium crosstrainer

Zoek je een premium crosstrainer maar heb je niet zo veel ruimte tot je beschikking? Kies dan de Schwinn 510E.

De Schwinn 510E heef t namelijk een grondoppervlakte van slechts 109.22 x 60.96 cm maar ook tegelijkertijd alle premium eigenschappen zoals een vliegwiel van 4.5 kg met een hybride systeem, 13 trainingsprogramma’s en 16 verschillende weerstanden.

Zo kun je op professioneel niveau gaan trainen op deze crosstrainer.

Daarnaast heeft de Schwinn 510E alle premium een opties zoals een bidonhouder zodat je nooit dorst hebt, een tablethouder waardoor je je nooit verveelt met je favoriete film of serie of een LCD scherm met tijd, afstand, calorieën, snelheid en hartslag erop weergegeven.

Daarbij kan je je smartphone verbinden met de RunSocial app voor internationale competities en wedstrijden zodat je jezelf kunt gaan wagen aan de top van de wereld.

De Schwinn 510E heeft een massa van 54kg die makkelijk te verplaatsen is door de bijgeleverde transportwielen. Ook is deze crosstrainer waterpas afstelbaar zodat je nooit scheef komt te staan.

Als laatst heeft de Schwinn 510E een maximaal gebruikersgewicht van 136kg, afmetingen van 109.22 x 60.96 x 158.75cm en een fabrieksgarantie termijn van 2 jaar.

 • Grondoppervlakte van slechts 109.22 x 60.96 cm
 • Vliegwiel van 4.5 kg met hybride systeem
 • 13 trainingsprogramma's
 • 16 verschillende weerstanden
 • Bidonhouder
 • Tablethouder
 • LCD scherm met tijd, afstand, calorieën, snelheid en hartslag
 • RunSocial voor internationale competities
 • Voor aangedreven
 • Massa van 54kg
 • Transportwielen
 • Waterpas af te stellen
 • Maximaal gebruikersgewicht van 136kg
 • Afmetingen 109.22 x 60.96 x 158.75cm
 • Fabrieksgarantie termijn van 2 jaar

Eigenschappen van de Schwinn 510E

Wat betekenen nou al deze bovenstaande eigenschappen van de Schwinn 510E?

Ik kan me voorstellen dat sommige termen soms onbekend kunnen klinken, vandaar dat we een aantal van deze verder gaan behandelen in de volgende paragrafen waardoor je precies weet wat alle eigenschappen van de Schwinn 510E voorstellen!

Magnetisch weerstandsysteem

De Schwinn 510E heeft een magnetisch weerstandssysteem. Maar wat betekent dit nou? Wat zijn de voordelen en wat zijn de nadelen?

Een magnetisch weerstandsysteem is eigelijk het beste van het beste wat je kunt krijgen. Het is namelijk super simpel qua bediening. Je hoeft alleen maar aan een knopje te draaien.

Een ander voordeel is dat hij slijtage vrij is. Magneten maken eenmaal geen contact waardoor ze niet aan onderhoud onderhevig zijn. Ideaal dus!

Bidonhouder voor drinken tijdens het trainen

De Schwinn 510E heeft zowel een bidonhouder aanwezig tijdens het trainen.

Maar wat heb ik hier nou precies aan en waarom zijn deze belangrijk?

Laten we beginnen met de bidonhouder. Op een crosstrainer kan je gemakkelijk meer dan een half uur achter elkaar aan het sporen zijn waardoor je ook gemakkelijk dorst kunt krijgen.

Vandaar dat de aanwezigheid van een bidonhouder enorm fijn is. Wie houdt er nou namelijk van het gevoel van dorst tijdens het sporten? Als je eenmaal vocht verliest door het zweten moet je het ook aanvullen.

Een bidonhouder is dus enorm fijn om aanwezig te hebben!

Tablethouder voor entertainment

Net zoals een bidonhouder is een tablethouder ook heel fijn om te hebben tijdens het fitnessen. Je hoeft je namelijk nooit meer te vervelen!

Bij het sporten thuis kan dezelfde kamer al snel wat saai worden als je de hele tijd in dealende kamer sport. Vandaar dat je via een tablethouder het sporten leuk kunt houden door bijvoorbeeld je favoriete serie of film te kijken.

Zo kan je ontspannen met je favoriete Netflix serie en fit worden tegelijkertijd!

Display met diverse parameters

Heb je geen zin om Netflix te kijken en wil je je liever focussen op je training? Dan kan dat natuurlijk ook!

Je hebt voor je tijdens het sporten een LCD scherm met verschillende parameters zoals dentijd, afstand, verbrande calorieën, snelheid en hartslag waardoor je puntje precies je training bij kunt houden

Voor aangedreven vliegwiel van 4,5 kg met hybride systeem

De Schwinn 510E heeft een voor aangedreven vliegwiel met een gewicht van 4,5 kg in combonatie met een hybride systeem.

Het vliegwiel kun je zien als het hart van het fitnessapparaat. Het vliegwiel zorgt eenmaal voor de weerstand waarmee je sport.

In vergelijking met andere crosstrainer is een gewicht van 4,5 kg redelijk licht wat op het eerste gezicht geen goed teken lijkt. Hoe bewaarder het vliegwiel namelijk hoe natuurlijker de sportervaring aanvoelt. Gelukkig wordt dit gecompenseerd door het hybride systeem.

Het hybride systeem zorgt er voor dat je ondanks het lichtere vliegwiel nog steeds kunt genieten van een super natuurlijke sportervaring.

RunSocial voor internationale competities

De Schwinn 510E heeft de mogelijkheid om te verbinden met de RunSocial app waardoor je over de hele wereld kunt sporten door Google Maps. Zo kan je bijvoorbeeld onder de Eiffeltoren of in Tokyo rennen.

Ook kan je meedoen aan international competities zodat je jezelf kunt wagen aan de top van de wereld.

Kortom: Door de RunSocial app hoef je je niet te vervelen tijdens het trainen door de mooie omgevingen waarin je kutn sportern. Ook kan je je inner competitie aanwakkeren door mee te doen aan wedstrijden!

Unieke Gratis Bonus

Als gratis bonus kan je een volledig schema krijgen van 5 trainingen op je crosstrainer zodat jij jou conditie kunt gaan opbouwen. Zo begin je lichtjes en ga je steeds zwaarder trainen.

 1. Delete je cookies.
 2. Klik op een van de knoppen bij de crosstrainers
 3. Mail de de factuur van de crosstrainer die je hebt gekocht naar dit e-mail adres.
 4. Ontvang de unieke gratis bonus via een PDF bestand via de mail!
 5. (Laat ook weten uit welk artikel je hebt gekocht zodat je de juiste bonus krijgt!)

Algemene aandachtspunten voor het kopen van een Crosstrainer

De Schwinn 510E is vast en zeker niet de enige crosstrainer die je aan het overwegen bent. Om een weloverwogen aankoopkeuze te kunnen maken moet je natuurlijk wel verschillende crosstrainers vergelijken.

Maar waar moet ik nou precies op letten bij het vergelijken van meerdere crosstrainers?

Dat is precies de rede dat ik hier een lijstje heb staan met allemaal factoren die voor jou misschien wel beslissend kunnen zijn bij jouw aankoopkeuze van een crosstrainer en waarmee je ook verschillende crosstrainers mee kunt vergelijken.

Hieronder staan een aantal goede aandachtspunten waarmee je verschillende crosstrainer mee kunt vergelijken zodat jij jouw beste aankoopkeuze kunt maken.

Laten we meteen beginnen!

Tablethouder voor entertainment

Ben je bang dat je je gaat vervelen op de crosstrainer?

Kijk dan of de crosstrainer die je op het oog hebt een tablethouder heeft. Zo kan je bijvoorbeeld je favoriete films, series of muziek kijken terwijl je aan het sporten bent.

Zo kan je fit worden terwijl je tegelijkertijd ook je film of aflevering kunt kijken die je dan wilde kijken. Gelukkig heeft de Schwinn 510E een tablethouder waardoor het dit hokje kan afvinken.

Plaats van het vliegwiel

Er zijn 2 soorten crosstrainers:

 • Voor aangedreven crosstrainers (Schwinn 510E)
 • Achter aangedreven crosstrainers

Zoals je kunt verwachten kan het vliegwiel dus op 2 plaatsen staan: voor of achter.

Hier gaan we een paar feitjes over ieder weergeven:

Voor aangedreven crosstrainers

 • Zijn langer dan een rear driven
 • De beweging die je maakt lijkt op langlaufen
 • De beweging is minder intensief en wat vlakker
 • Het trainen is minder zwaar voor de gewrichten
 • De pas die je maakt is langer
 • De instap is wat lager en gebruiksvriendelijker
 • De beweging die je maakt lijkt op langlaufen

Achter aangedreven crosstrainers

 • Zijn korter dan een front driven
 • De beweging is intensiever en gaat meer op en neer
 • De pas die je maakt is korter
 • Het trainen is wat minder subtiel voor de gewrichten
 • De instap is hoger en kan wat meer inspanning vereisen
 • De beweging die je maakt lijkt op hardlopen

Kijk dus goed of je een voor of achter aangedreven crosstrainer fijner voor je is. Het grootste verschil ga je merken aan de loopervaring.

Een vliegwiel aan de voorkant wat rustiger en minder inspannend terwijl een vliegwiel aan de achterkant een meer neergaande en intensievere beweging.

Gewicht van het vliegwiel

Hoe zwaarder het vliegwiel, hoe meer variatie je hebt in je weerstand niveaus. Wil je dus meer variatie in je training?

Kies dan voor een crosstrainer met een wat zwaarder vliegwiel. Ook geldt er: Hoe zwaarder het vliegwiel, hoe zwaarder de hoogste weerstand is.

Ook heeft het vliegwiel invloed op de soepelheid van de loopbeweging. Of mensen dit fijn vinden verschilt van persoon tot persoon. De meesten vinden echter een zwaarder vliegwiel fijner.

Het nadeel van een zwaarder vliegwiel is dat ze ook vaker duurder zijn.

De Schwinn 510E heeft een vliegwil van 4,5 kg wat redelijk licht is voor een crosstrainer. Gelukkig wordt dit gecompenseerd door een hybride systeem waardoor je nog steeds een super natuurlijke sportervaring hebt.

Gewicht van de crosstrainer zelf

Het gewicht van de crosstrainer is een goede indicator van kwaliteit.

Hoe zwaarder het gewicht, hoe moeilijker om het kapot te krijgen doordat het met zwaardere materialen (zoals metaal) gemaakt zijn. Ook is een zwaardere crosstrainer stabieler tijdens het sporten.

Kijk dus tijdens het (eventueel) vergelijken van crosstrainers naar het gewicht van de crosstrainer zelf. Hoe zwaarder de crosstrainer, hoe kwalitatiever de crosstrainer is.

De Schwinn 510E heeft een gewicht van 54 kg wat redelijk veel is waardoor je super stabiele trainingen kunt verwachten.

Aandrijfsysteem van de crosstrainer

Het aandrijfsysteem kan veel verschil maken in de hoeveelheid geluid wat een crosstrainer maakt. Er zijn namelijk 2 soorten aandrijfsystemen:

 • Met een v-snaar
 • Met een ketting (vergelijkbaar met een fiets)

Zoals je kunt verwachten maakt de v-snaar aanzienlijk minder geluid dan de ketting. Echter is een aandrijfsysteem met een v-snaar ook duurder.

Als je dus weinig geluid hoog in het vaandel heb zitten zou ik gaan voor een aandrijfsysteem met een v-snaar.

Aantal programma’s voor variatie

Bij de wat luxere crosstrainers zitten er een aantal voorgeprogrammeerde programma’s waarmee je kunt sporten.

Dit kan handig zijn als je voor een specifiek doel traint zoals een betere conditie of om af te vallen. Als je dit langdurig doet kan het fijn zijn on een beetje variatie binnen je training hebben, wat het trainen natuurlijk leuker maakt.

De Schwinn 510E beschikt over een totaal aan 13 verschillende programma’s zoals handmatige, interval, uitdaging & hartslag gestuurde programma’s.

Aantal weerstandsniveaus

Wil je veel variatie hebben in je training? Dan is het handig om veel weerstandsniveaus te hebben.

Deze weerstandsniveaus bepalen de moeilijkheid van de training die je doet. Hoe hoger het weerstandsniveau op dat moment, hoe intensiever jouw training op dat moment is. Klinkt logisch niet?

Het belangrijke aan dit stukje is hoeveel weerstandsniveau je nodig denkt te hebben. Hoe meer weerstanssniveaus, hoe gerichter je kunt trainer op een specifiek niveau.

De Schwinn 510E heeft 16 verschillende weerstandsniveaus waaruit je kunt kiezen.

Lengtepas van de voetsteunen

Met lengtepas wordt bedoeld hoe lang de voetsteunen (de dingen waar je je voeten op zet) zijn.

De meesten voetsteunen zullen de meesten goed passen aangezien iemand met maat 50 er ook op moet kunnen staan.

Echter wil je meestal wel wat bewegingsruimte hebben op de voetsteunen zodat je niet beperkt wordt in je beweging.

Ben je onder de 1,60 meter? Dan zou een lengtepas van 40-45cm helemaal goed zijn. ben je echter tussen 1,70-2 meter? Dan zou je moeten kiezen voor een lengtepas van 45-55cm.

De Schwinn 510E heeft een lengtepas van 42,72cm (18 inch) waardoor dit perfect in het midden zit.

Transportwielen voor makkelijker verplaatsen

Transportwielen zijn heel handig als je geen vaste plaats hebt voor je corsstrainer. Als je bijvoorbeeld de crosstrainer in de hoek van de kamer zet als je klaar bent met trainen.

Crosstrainer zijn meestal rond de 50kg (de Schwinn 510E is 54kg zwaar) waardoor het verschuiven daarvan niet alleen hartstikke zwaar is maar ook nog je vloer kan beschadigen.

Met transportwielen is dit probleem verholpen. Je kunt namelijk gemakkelijk de crosstrainer ergens anders naartoe rijden waardoor je hem makkelijk kunt opbergen.

Beoordeling

Schwinn 510E
Schwinn 510E

Beoordeling door Bart,

24 apr 2021
4

”De Schwinn 510E is een premium crosstrainer die perfect voor thuis geschikt is door zijn compacte formaat. De functies die hij heeft stellen ook absoluut niet teleur. Je betaalt echter wel voor al dit wel een aardig prijsje.”

De Schwinn 510E

Ideale Thuis Crosstrainer: Compact en een Premium Kwaliteit.

Bekijk Nu De Schwimm 510E!

Meer lezen?

Ik hoop dat ik je heb kunnen helpen in je aankoopkeuze over de Focus Fitness Fox 1 Wil je echter meteen verschillende roeitrainers vergelijken? Kijk dan hier mijn artikel over De Beste Crosstrainers voor Thuis!

Zoek je meer fitnessapparaten voor thuis? Kijk dan naar mijn volledige lijst met fitnessapparaten voor thuis of mijn andere artikelen over fitness producten.

Of lees hier mijn drie meest recente berichten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.