Schwinn Airdyne AD2 review: Alle Informatie (+Exclusieve Bonus!)

Alle ins & outs van de Schwinn Airdyne AD2

De zoektocht naar de perfect airbike voor jou kan een lastige zoektocht zijn. Vooral als je zit dat er een groot verschil tussen airbikes kan zitten.

Welke is dan het beste voor mij? Hoe kies ik de beste airbike voor mij?

Dit zijn dan logische vragen. Vaak begin je bij het budget model wat in dit geval de Schwinn Airdyne AD2 is. Laat dat dan ook meteen de airbike zijn die we in dit artikel gaan behandelen.

We gaan namelijk kijken naar de Schwinn Airdyne AD2. Wat deze airbike is, wat voor opties erop zitten en nog veel meer! Daarnaast gaan we kijken naar wat algemene aankooptips voor het kopen van een airbike.

Als laatst hebben we dan ook een exclusieve bonus!

Laten we meteen beginnen en geen tijd verspillen!

Schwinn Airdyne AD2 ~ Budget airbike

Zoek jij de budget airbike waarmee je nog steeds als een beest op kunt sporten? Kijk dan naar de Schwinn Airdyne AD2!

De Schwinn Airdyne AD2 is namelijk aan de goedkopere kant van het segment maar het heeft nog steeds een progressief luchtweerst andssysteem wat betekent dat je oneindig veel weerstanden hebt.

Zo kan de Schwinn Airdyne AD2 gebruikt worden voor meerdere trainingsdoeleinden zoals revalideren maar ook op top niveau fit worden.

Dit wordt mogelijk gemaakt door bijvoorbeeld het LCD scherm met daarop de snelheid, RPM, afstand, tijd en calorie verbruik zodat je ten allen tijde je training kunt bijhouden.

Daarnaast is er ook een vliegwiel van 4,5kg aanwezig op de Schwinn Airdyne AD2 wat voor de aandrijving en de soepele trainingservaring zorgt.

Als laatst heeft de Schwinn Airdyne AD2 een massa van 44kg, een maximaal belastbaar gewicht van 113kg, afmetingen van (L x B x H in cm) 116,8 x 127 x 63,5 en een fabrieksgarantie termijn van 2 jaar.

 • Progressieve luchtweerstand

 • Oneindig veel weerstanden

 • LCD display met de snelheid, RPM, afstand, tijd en calorie verbruik

 • Vliegwiel van 4,5 kg

 • Transportwieltjes

 • Productgewicht gewicht van 44 kg

 • Maximaal belastbaar gewicht: 113 kg

 • Afmetingen (L x B x H in cm) 116,8 x 127 x 63,5

 • Fabrieksgarantie termijn van 2 jaar

Eigenschappen van de Schwinn Airdyne AD2

Wat betekenen nou al deze eigenschappen van de Schwinn Airdyne AD2?

Ik kan begrijpen dat sommige termen onbekend kunnen zijn voor de meesten. Vandaar dat we hier de eigenschappen die wat meer uitleg nodig hebben wat meer uitleg gaan geven!

Zo weet jij dadelijk wat alle eigenschappen van de Schwinn Airdyne AD2 en wat ze allemaal inhouden.

Vliegwiel van 4,5kg

De Schwinn Airdyne AD2 heeft een vliegwiel van 4,5kg. Maar wat betekent dit nou precies? Wat voor gevolgen heeft dit?

Het vliegwiel van een fitnessapparaat kan je zien als het hart van dat apparaat. Het vliegwiel zorgt eenmaal voor de aandrijving en de soepelheid van de trainingservaring.

Normaal zou een vliegwiel ook de mogelijkheid geven tot meer weerstandsniveaus maar omdat een airbike oneindig veel weerstandsniveaus heeft zorgt een vliegwiel bij een airbike alleen voor de aandrijving en de soepelheid van de sportervaring.

Een vliegwiel van 4,5 kg is wat aan de lichte kant maar dat zou niet betekenen dat de sportervaring niet soepel is.

Progressief weerstand systeem

De Schwinn Airdyne AD2 heeft een progressief weerstandssysteem wat betekent dat de weerstand veranderd naarmate je meer of harder sport.

Dit is iets wat alle airbikes hebben en wat de airbike ook uniek maakt. Naarmate je harder gaat sporten wordt de weerstand groter. Zo kan je ten allen tijde beslissen welke weerstand juist voor je is.

Zo kan je in dezelfde training gemakkelijk afwisselen tussen intensieve periodes en rustigere periodes waardoor je gemakkelijk een intervaltraining, een type training bekend voor zijn effectiviteit in vetverbranding, kunt creëren.

Het weerstandssysteem van de Schwinn Airdyne AD2 is dus super simpel en effectief!

LCD scherm met verschillende parameters

De Schwinn Airdyne AD2 heeft een LCD scherm met daarop verschillende parameters zoals de snelheid, RPM, afstand, tijd en calorie verbruik. Zo kan je ten allen tijde bijhouden hoe goed je bezig bent.

Unieke Gratis Bonus

Als gratis bonus kan je een volledig schema krijgen van 5 trainingen op je hometrainer zodat jij jou conditie kunt gaan opbouwen. Zo begin je lichtjes en ga je steeds zwaarder trainen.

Hoe kun je deze bonus ontvangen?

 1. Delete je cookies.
 2. Klik op een van de knoppen bij de airbikes.
 3. Mail de de factuur van de airbike die je hebt gekocht naar dit e-mail adres.
 4. Ontvang de unieke gratis bonus via een PDF bestand via de mail!
 5. (Laat ook weten uit welk artikel je hebt gekocht zodat je de juiste bonus krijgt!)

Algemene aandachtspunten voor het kopen van een airbike

De Schwinn Airdyne AD2 is vast en zeker niet de enige airbike die je aan het overwegen bent. Om een weloverwogen aankoopkeuze te kunnen maken moet je natuurlijk wel verschillende airbikes vergelijken.

Maar waar moet ik nou precies op letten bij het vergelijken van meerdere airbikes?

Dat is precies de rede dat ik hier een lijstje heb staan met allemaal factoren die voor jou misschien wel beslissend kunnen zijn bij jouw aankoopkeuze van een airbike en waarmee je ook verschillende airbikes mee kunt vergelijken.

Hieronder staan een aantal goede aandachtspunten waarmee je verschillende airbikes mee kunt vergelijken zodat jij jouw beste aankoopkeuze kunt maken.

Laten we meteen beginnen!

Aandrijving van de airbike

In de airbike wereld zijn er twee soorten aandrijfsystemen: een v-belt of een kettingaandrijving.

Een v-belt aandrijving is vrijwel geruisloos en onderhoudsvrij. Daarentegen is maakt een kettingaandrijving wel geluid en heeft het onderhoud nodig.

Zoals je kunt zien is de v-belt aandrijving de betere keuze, echter zijn deze wel duurder.

Meestal hebben airbikes een v-belt aandrijving waardoor er genoeg te vinden zijn.

Vliegwiel gewicht van het toestel

Hoe zwaarder het vliegwiel, hoe meer variatie je hebt in je weerstand niveaus. Wil je dus meer variatie in je training? Kies dan voor een airbike met een wat zwaarder vliegwiel.

Ook heeft het vliegwiel invloed op de soepelheid van de fietsbeweging. Of mensen dit fijn vinden verschilt van persoon tot persoon. De meesten vinden echter een zwaarder vliegwiel fijner.

De Schwinn Airdyne AD2 heeft een vliegwiel van 4,5kg wat redelijk is voor een airbike.

Maximaal belastbaar gewicht

Dit punt lijkt me wel een logische om in overweging te brengen.

Als je namelijk nog te zwaar bent voor je airbike kan je hem als snel beschadigen. Kijk daarom naar je eigen gewicht en pas je keuze hierop aan.

Het is belangrijk om hierin ruim te kiezen. Hoe meer kilo’s er tussen jouw gewicht en het maximale gebruikersgewicht zit, hoe bestendiger de airbike is en hoe langer hij dus mee kan gaan.

Ook kan het maximaal belastbaar gewicht een indicator zijn voor de kwaliteit van de airbike. Hoe meer hij aankan, hoe beter de bouwkwaliteit van de airbike is.

De Schwinn Airdyne AD2 heeft een maximaal belastbaar gewicht van 113kg.

Transportwieltjes voor makkelijker transport

Wil je je airbike regelmatig verplaatsen of staat je airbike niet op een vaste plaats?

Dan is het handig als transportwielen aanwezig zijn op de airbike. Dit maakt het verplaatsen een stuk makkelijker aangezien je het makkelijk kunt optillen en verplaatsen.

Staat je airbike op een vaste plaats? Dan hoe je je hier niet zo druk om te maken. Het is dan een eenmalige, en iets minder leuke ervaring, om de airbike in je huis te krijgen maar als hij eenmaal staat hoeft hij niet meer verplaatst te worden.

De Schwinn Airdyne AD2 heeft transportwieltjes waardoor het rond bewegen van de airbike gemakkelijk is.

Gewicht van de Airbike

Het gewicht van de airbike is een goede indicator van kwaliteit.

Hoe zwaarder het gewicht, hoe moeilijker om het kapot te krijgen doordat het met zwaardere materialen (zoals metaal) gemaakt zijn. Ook is een zwaardere airbike stabieler tijdens het sporten.

Kijk dus tijdens het (eventueel) vergelijken van airbikes naar het gewicht van de airbike zelf. Hoe zwaarder de airbike, hoe kwalitatiever de airbike is.

Hartslagmeter voor meer inzicht

Met een hartslagmeter kan je, zoals de naam al voorspelt, je hartslag meten.

Dit kan grote voordelen met zich meenemen als je bijvoorbeeld gerichte trainingen zoals cardio- of vetverbrandingstraining wilt doen. Met een hartslagmeter kan je namelijk zien of je in je optimale hartslaggebied zit.

De meeste airbikes beschikken over trainingsprogramma’s die hierop aansluiten. Ook werken de meeste met een borstband om je hartslag te meten. Alleen de goedkopere komen niet met deze optie.

Let ook op of je niet een borstband erbij moet kopen of of die erbij geleverd wordt.

Verstelbaarheid van een zadel

Kan je het zadel van je airbike verstellen?

Dat is een hele belangrijke vraag als je voor een langere periode de airbike wilt gebruiken. Je moet wel comfortabel kunnen zitten natuurlijk.

Zo is idealiter een verticaal als horizontaal verstelbaar zadel het beste. Zo kan je het zadel verstellen op je eigen lengte en of je goed bij de hendels kan.

Trainingsprogramma’s voor variatie in je trainingen

Over het algemeen geldt: hoe meer trainingsprogramma’s hoe meer afwisseling in je training.

Het is wel leuk dat je jouw hartslag kunt zien, maar als je er niks mee doet is het nutteloos. Hier kunnen trainingsprogramma’s mee helpen.

Thuis trainen kunnen mensen al saaier vinden dan in de natuur. Daarom is afwisseling belangrijk. Deze afwisseling kun je vinden in een trainingsprogramma.

In de wat duurdere modellen heb je meestal de beschikking over meer trainingsprogramma’s die ook specifiek gericht kunnen zijn op bijvoorbeeld conditie, kracht of vetverbranding.

Vind je dit belangrijk? Kijk dan naar de hoeveelheid aan bijkomende programma’s.

Waterpas stelbaarheid voor stabiliteit

Voor de stabiliteit van een airbike geld: Hoe zwaarder de airbike hoe stabieler hij is.

Echter is er nog een factor: Verstelbare pootjes.

Als je de pootjes van de airbike individueel kunt verstellen kan de airbike waterpas zetten zodat je voorkomt dat de airbike gaat wiebelen tijdens het trainen

Let dus goed op of er verstelbare pootjes aanwezig zijn. Als je een vloer hebt die al waterpas staat hoe je je hier minder druk om te maken.

Crank van de Airbike

De crank van een airbike is het verbindstuk van de trapper naar de aandrijfas. Deze kan uit één, twee of drie onderdelen bestaan.

Maar wat voor verschil maakt dit nou?

Als bijvoorbeeld een onderdeel van de crank kapot gaat is eentje met drie onderdelen makkelijker te vervangen. Ook zit alles bij een driedelige crank beter in elkaar wat een betere kwaliteit betekent.

Kijk dus naar hoeveel onderdelen de crank heeft. Hoe meer hoe beter. Meestal zitten op de duurdere airbikes een meerdelige crank.

Beoordeling

Schwinn Airdyne AD2
Schwinn Airdyne AD2

Beoordeling door Bart,

28 feb 2021
4

”De Schwinn Airdyne AD2 is het budgetmodel onder de airbikes wat ook te zien is in de opties die de Schwinn Airdyne AD2 heeft. Ondanks dat hij ongeveer de helft van de prijs is van zijn concurrenten is de Schwinn Airdyne AD2 zeker niet half zo goed waardoor het een uitstekend budgetmodel is!”

De Schwinn Airdyne AD2

Een merkwaardig kwalitatieve budget airbike. Geschikt voor beginners en ervaren sporters!

Bekijk Nu de Schwinn Airdyne AD2!

Meer lezen?

Ik hoop dat ik je heb kunnen helpen in je aankoopkeuze over de Schwinn Airdyne AD2 Wil je echter meteen verschillende roeitrainers vergelijken? Kijk dan hier mijn artikel over De Beste Airbikes voor Thuis!

Zoek je meer fitnessapparaten voor thuis? Kijk dan naar mijn volledige lijst met fitnessapparaten voor thuis of mijn andere artikelen over fitness producten.Of

lees hier mijn drie meest recente berichten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *