Slecht in slaap komen: Wat kan je er aan doen?

Kan jij slecht in slaap komen?

slecht in slaap komen

Slecht in slaap komen is vervelend. Je weet hoe belangrijk het is om goed te slapen. Dat is nodig om je lichaam voldoende rust te geven en te herstellen van een drukke actieve dag.

Ook als je geen actieve dag hebt gehad is het nodig dat je voldoende uitrust. Slaap is dan een van de belangrijkste dingen om goed voor jezelf te zorgen. Nu hebben we allemaal wel eens een gebrek aan slaap.

Misschien heb je dat in het weekend als je naar een feestje gaat. Een keer niet goed slapen is niet ongezond, dat haal je op een later moment wel weer in. Pas als je structureel niet in slaap komt of niet doorslaapt zal je dit voelen overdag.

Dan ben je niet meer geconcentreerd, dwalen je gedachten continu af, heb je moeite om gesprekken te volgen, ben je lusteloos en heb je nergens zin in. Het beïnvloedt ook je humeur en je zal prikkelbaar zijn. Goed slapen is dus ontzettend belangrijk. 

Waarom val je maar niet in slaap?

Er is niet een reden aan te wijzen waarom je niet in slaap valt. Hier zijn oneindig veel oorzaken voor te vinden. Dat verschilt dan ook per persoon. Wat de een wakker houdt zal de ander niet wakker houden. Maar toch zijn er een aantal dingen die je beter niet kan doen voordat je naar bed gaat. 

Zo weten veel mensen niet dat je beter geen koffie kan drinken in de avond. De kracht van cafeïne werkt namelijk nog zes uur door. Daardoor is de kans groot dat je nog steeds alert bent als je naar bed gaat. 

Ook is het niet verstandig om nog veel te eten voordat je naar bed gaat, je lichaam moet in een ruststand terecht komen. Op het moment dat je nog veel moet verteren kan je lichaam niet uitrusten en in slaap vallen. 

Sporten is een van de manieren om te ontspannen, daarom is het niet alleen mentaal goed voor je maar het is ook goed voor je lichaam. Doe dit alleen niet vlak voordat je naar bed gaat. Neem altijd een paar uur rust voordat je naar je slaapkamer gaat. 

Wat is de oorzaak waardoor je slecht slaapt.

Je voeding en levensstijl bepalen dus voor een gedeelte hoe je slaapt. Maar dit zijn maar een paar kleine voorbeelden die ik hier met je deel. Er zijn zoveel meer oorzaken te noemen waardoor jij niet goed slaapt. 

Zo is het mogelijk dat er een storing is in je hormoonhuishouding waardoor je niet in een rustfase terecht komt. Ook kan het zo zijn dat de slaapkamer niet goed is ingericht en veel te warm is om af te koelen. Je lichaam moet afkoelen voordat je in slaap valt. 

Overdag moet je al bezig zijn om te voorkomen dat je slecht in slaap kan komen. Zo zijn er bepaalde veranderingen in je levensstijl nodig om jezelf voor te bereiden op een goede nacht slaap. 

Er zijn nog veel meer oorzaken te noemen die je moet onderzoeken om ervoor te zorgen dat je nooit meer slecht in slaap kan komen. Het is echt niet nodig om slecht te slapen.

Als je maar weet hoe jij je slaapritme kan verbeteren. Dan kan je er wat aan veranderen en slaap je voortaan wel goed. Gebruik deze 10 beter slapen tips om een goede nachtrust te hebben.

slecht in slaap komen

Slecht in slaap komen een gevaarlijke kwaal.

Je lichaam heeft rust nodig om te herstellen. Vooral als je veel sport en je spieren moeten herstellen of als er veel veranderingen zijn in je dagelijkse leven. Je privé leven bepaalt natuurlijk voor een deel of je slecht in slaap kan komen. 

Als je veel stress ondervindt op je werk of in je dagelijkse leven zal je hier over piekeren en is het moeilijk om snel te slapen. Stress is voor veel mensen dan ook een van de redenen om niet goed te slapen. Stress maakt je alert en zal er niet voor zorgen dat je ontspant. 

Hoe langer je slecht in slaap kan komen hoe slechter je voor je lichaam en je algemene gezondheid zorgt. Het is dus super belangrijk om beter te slapen. Heb je nu geen idee hoe je dit kan doen en wil je niet naar een slaappil grijpen dan heb ik een geweldig boek voor je gevonden wat je echt moet doornemen. 

Hoe voorkom je dat je slecht slaapt. 

Je moet een andere manier van leven gaan aanleren. Je hebt een slaapritme nodig wat je elke dag naleeft. Zodat je precies weet wanneer je in de rustfase beland en je lichaam stap voor stap gaat voorbereiden op een goede nachtrust. 

Slecht in slaap komen is gevaarlijk en heel ongezond en daarom wil je er zo snel mogelijk mee stoppen. De kans is groot dat je nu veel spanning voelt als je naar bed gaat.

Als je slecht in slaap kan komen lig je wakker in bed en denk je alleen maar ik wil slapen. Maar dat lukt niet en vervolgens kan je niet meer op een ontspannen manier gaan slapen. Deze vicieuze cirkel moet je doorbreken.

Met het boek perfect slapen in 7 stappen leer je alles wat je moet weten over een goede nachtrust. Slaapdeskundige William van der Klaauw neemt je stap voor stap mee in een gezond slaapritme.

Hij behandelt de verschillende oorzaken waardoor jij slecht in slaap kan komen en leert je wat je moet doen om hier voor eens en voor altijd mee af te rekenen. 

Los nu voor eens en voor altijd je slaapproblemen op. 

Slaapproblemen zijn een van de vervelendste problemen die er zijn. Als je elke nacht weer met tegenzin naar bed gaat en maar niet in slaap kan vallen is dit heel frustrerend.

Dit kan een keer gebeuren maar als dit je dagelijkse leven is ben je uitgeblust, futloos, humeurig, heb je geen concentratie en voel jij je ellendig. Je voelt je een lopende zombie en functioneert op de automatische piloot.

Slecht in slaap komen is niet alleen frustrerend, het is ook nog eens heel ongezond voor je lichaam. 

Met het boek van William van der Klaauw leer je hoe je een gezond slaapritme ontwikkeld zodat je voortaan wel goed slaapt. Zonder slaappillen of tijdelijke oplossing slaap je voortaan als een roos. Want jij verdient het om goed te slapen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *