Smoothie met groenten: Zo maak je een heerlijke groenten smoothie.

Smoothie met groenten maken?

Smoothie met groenten

Gezond zijn en goed voor je lichaam zorgen begint met een smoothie met groenten. Daarom ben je elke week fanatiek aan het sporten, laat je ongezond eten en drinken zoveel mogelijk staan en ben je bewust van wat je eet.

De meeste mensen eten zo gezond mogelijk maar krijgen toch te weinig groenten binnen. Voor de meeste mensen is het enige moment om groenten binnen te krijgen het avond eten. 

Is dit voor jou ook het geval en wil je meer groenten binnen krijgen? Maak dan voortaan een smoothie met groenten. Doe dit elke dag en maak hier je ontbijt van.

Op deze manier geef jij jezelf de juiste energie en zorg je ook nog eens goed voor je gezondheid. Dat zal je lichaam enorm waarderen. Heb je nu geen idee wat voor groenten je kan gebruiken of wat voor smoothie je dan maakt?

In dit artikel zal ik je alles vertellen over welke smoothies je kan maken met groenten. 

Waarom wil je smoothie met groenten drinken?

Om je lichaam zo goed mogelijk te ondersteunen wil je het voeden met de juiste voedingsstoffen. Het moet veel groenten, fruit, eiwitten, gezonde vetten en vezels binnen krijgen om alle processen goed te laten werken.

Groenten zijn een essentieel onderdeel van een gezond voedingspatroon. Hier wil je zoveel mogelijk van binnen krijgen. Misschien is het behulpzaam voor je om erbij stil te staan dat elke maaltijd die je eet voor een groot deel moet bestaan uit groenten.

Zo eet je als lunch een zelfgemaakte groentesoep, salade of eet je een broodje gezond. Vanzelfsprekend vul jij je bord tijdens het avondeten voor de helft met groenten. Maar wat doe je nu met je ontbijt? Een smoothie is de makkelijkste manier om snel en makkelijk je groenten binnen te krijgen.  

Smoothie met groenten

Hoeveel tijd heb je in de morgen?

Misschien weet je dat het goed voor je is om een smoothie met groenten te drinken maar heb je geen idee wanneer je dat moet doen. Als je het in de morgen enorm druk hebt is het tijd om je dag anders in te delen.

In de avond heb je vast wel een moment over om groenten te snijden voor de volgende dag. Je kan natuurlijk ook wat eerder opstaan om je groenten smoothie te maken. 

Heb je helemaal geen tijd? Neem dan een groene smoothie poeder. Het enige wat je dan nog hoeft te doen is een eetlepel te gebruiken en de poeder in je water of kokosmelk te doen. 

Welke groenten doe je in je smoothie?

Nu zijn er verschillende groenten die je kan gebruiken. Het is natuurlijk een kwestie van smaak welke groenten je graag door je drinken doet. Maar een van de favoriete groentes die ik zelf altijd gebruik is spinazie.

Als je een zak verse spinazie koopt is het handig als je daarin wat stukjes keukenpapier doet. Het papier absorbeert de vocht en voorkomt dat je het na een paar dagen moet weggooien. 

Geen fan van spinazie? Neem dan eens boerenkool, gekookte broccoli/bloemkool of venkel of sla. Als je deze groentes op de juiste manier samenstelt met een kleine variatie aan fruit is het een heerlijk drankje. 

De laatste tijd ben ik ook een enorme fan van mijn groene smoothie poeder. Door deze poeder te gebruiken heb ik in een mum van tijd mijn groene smoothie gemaakt. Dan hoef ik niets te snijden en klaar te maken maar kan ik zo de deur uit. 

Groenten en fruit combineren

Een smoothie met groenten maken is heerlijk en gezond. Alleen de smaak van groenten is behoorlijk aanwezig als je er geen andere smaak aan toevoegt. Logischerwijs doe je hier dan fruit bij. Denk er wel even goed over na hoeveel fruit je toevoegt aan je smoothie.

Je wil namelijk voorkomen dat er veel fruitsuikers in je smoothie zitten. Zo is het niet de bedoeling om een zoete smoothie te maken waar veel suikers in zitten. De ideale verhouding van je smoothie is dan ook 80/20%. Van je smoothie bestaat 80% uit groenten en 20% uit fruit. 

Smoothie met groenten

Hoe zorg je ervoor dat je smoothie ook nog goed smaakt?

Het is wel fijn als je een smoothie maakt en deze nog met plezier opdrinkt. We hebben allemaal wel eens een smoothie gedronken die alleen maar naar fruit smaakte of juist een bittere smaak had door de groenten. Je bent dus op zoek naar een drankje die een beetje van beide kampen heeft maar wel in balans is. 

Zo kan je kokoswater gebruiken in je smoothie of amandelmelk, rijstmelk of koemelk in plaats van water. Dit geeft het geheel al veel meer smaak. Wil je een aantal recepten doornemen om je smoothie mee samen te stellen? Lees dan deze 15 groene smoothie recepten door.

Krijg meer groenten binnen

Het is superbelangrijk om goed en gezond te eten. Helemaal als je het voorbeeld bent voor je kinderen. Nu weet je dat natuurlijk wel en eet je elke dag braaf je bord leeg.

Hoe fijn zou het zijn dat je met je gezonde drankje een voorbeeld kan zijn voor je kinderen. Als je er een lekker drankje van maakt drink je op een gegeven moment met elkaar. Zo weet je zeker dat iedereen elke dag voldoende vitamientjes binnen krijgt. 

Smoothie met groenten maken 

Een smoothie met groenten is dus de beste manier om goed voor je lichaam en je gezondheid te zorgen. Dit doe je niet alleen voor een fit lijf maar dit doe je ook voor een mooie huid en gezond haar en nagels. Het beschermt je tegen ziekteverwekkers en infecties en is dus goed voor het hele gezin.

Als je er een gewoonte van maakt om een smoothie met groenten te drinken dan neemt het hele gezin het heel gemakkelijk over. Dat maakt het een stuk eenvoudiger om meer groenten binnen te krijgen. Nu ben ik heel benieuwd welke groenten jij graag toevoegt aan je smoothie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *