Snel afvallen in de overgang zonder dieet te volgen!!

Snel afvallen in de overgang

Snel afvallen overgang

De overgang doet veel met een vrouw, opeens voel jij je niet meer zo jong en vruchtbaar meer. Snel afvallen in de overgang lijkt misschien een onmogelijke opgave en als je niet oppast geef je te snel op.

Je baalt ervan dat je het gevoel hebt dat je geen invloed meer hebt op je gewicht, wat je ook probeert, niets lijkt te werken.

Misschien denk je zelfs dat het normaal is om aan te komen of een flinke schommeling in je gewicht te zien door de overgang.

Maar met een eetpatroon wat past bij je nieuwe situatie kun je veel problemen voorkomen. Dit is een ander eetpatroon en niet een ander dieet.

Diëten gaan je namelijk niet verder helpen maar een andere manier van eten wel! Ben jij er klaar voor om te ontdekken hoe snel afvallen in de overgang toch mogelijk is?

Aankomen in de overgang heel normaal?

Als je als vrouw in de overgang komt betekent dit dat de laatste menstruatie heeft plaats gevonden.  Door deze verandering in je lichaam vindt er geen eisprong meer plaats en wordt er geen baarmoederslijm meer gevormd.

In de overgang krijgen vrouwen te maken met verschillende klachten zoals opvliegers, nachtzweten en veranderingen in je stofwisseling. Ook veranderen de hoeveelheid hormonen in je lichaam. 

Deze verandering is verantwoordelijk voor schommelingen in je gewicht, veel vrouwen merken dat ze door de overgang aankomen. Door de vertraagde stofwisseling en vermindering van je spiermassa verbrand je minder calorieën.

Door een daling van je oestrogeenspiegel krijg je meer honger terwijl je juist minder verbrand. Wat is het gevolg? Meer eten dan je verbrand waardoor veel vrouwen een overgangsbuikje creeren. 

Het overgang buikje

De overgang verandert het een en ander in je lichaam. Helaas zie je bij veel vrouwen in de overgang dat er een buikje ontstaat, zelfs bij vrouwen die voor de overgang altijd slank waren.

Waar je bij veel mannen een buikje ziet ontstaan op latere leeftijd gebeurt dit dus ook bij vrouwen. Nu je weet dat je lichaam op een andere manier functioneert door de overgang is het goed om te weten wat jij hier aan kunt doen om af te vallen en op gewicht te blijven.

Veel klachten ontstaan namelijk door ongezonde voeding en een ongezonde levenswijze. Dat zijn twee dingen waar jij wat aan kunt veranderen!

Snel afvallen overgang

Nieuwe levensfase

Misschien kijk je nu met heel veel tegenzin naar deze nieuwe fase van je leven. Vooral als jij je lichaam van de een op de andere dag ziet veranderen. Het is een natuurlijk proces waar we niets aan kunnen doen.

Maar als jij slank door de overgang wil gaan moet je leren hoe je op een andere manier moet eten en leren. Als je daar achter komt is het geen geheim meer om je goed te voelen in je eigen lijf. Klaar om erachter te komen wat je nu kunt doen om slank door de overgang te gaan? 

Snel afvallen in de overgang moeilijk?

Dit zijn de dingen die jij kunt doen om slank door de overgang te gaan. 

 • Geef jezelf de tijd om te wennen aan deze nieuwe fase.
  • Veel vrouwen vinden het lastig om te ervaren dat ze ouder worden en een nieuwe levensfase beginnen. Neem de tijd om hier aan te wennen. Het is niets om je voor te schamen. 
 • Vermijd snelle koolhydraten
  • Laat eten staan waardoor je suikerspiegel snel stijgt, denk aan suiker, meel etc.
 • Zorg voor een stabiele suikerspiegel
  • Dit doe je door snelle suikers te vermijden, stress te vermijden en niet te veel koffie te drinken. Neem juist meer groente en fruit. 
 • Eet natuurlijk en gezond
  • Eet geen bewerkt voedsel maar eet zo natuurlijk mogelijk. Hou je calorieën bij en blijf onder de 1500 calorieën per dag. Dit zal ervoor zorgen dat het hormoon leptine afneemt, dit hormoon regelt je vetstofwisseling.
 • Bewegen
  • Je weet dat het belangrijk is om te bewegen maar wees eens eerlijk. Maak je er ook tijd voor? Probeer elke dag minimaal een uur te bewegen. Dat hoef je niet in één keer te doen, je kunt ook vier keer een kwartiertje bewegen. Maar doe dit elke dag om slank door de overgang te komen. 
 • Water drinken
  • Water is een van de dingen die je helpt om je afvalstoffen af te voeren. Als je in de overgang bent is het belangrijk om die extra afvalstoffen af te voeren. Zet dus een flesje water naast je neer en zorg ervoor dat je die een aantal keer per dag leegdrinkt. 
 • Ontspan zoveel mogelijk
  • Vermijd stress zoveel mogelijk, dat klinkt makkelijker dan het is. Maar het is beter voor je als je ontspannen door het leven gaat, maak tijd om je bewegen, hobby’s te doen en vrienden te zien. 
 • Neem dit met mate
  • Het is heerlijk om te genieten van een drankje, koffie, frisdranken, rood vlees, sterke specerijen maar doe dit met mate. 
Snel afvallen overgang

Vrouwen in Japan

Uit onderzoek van de University of Delaware in Amerika, is met 19 studies waaraan 1200 vrouwen hebben deelgenomen gebleken dat wanneer je dagelijks twee porties soja neemt de ernst van de opvliegers met 26% vermindert. Dit komt door de positieve werking van isoflavonen in de soja.

Het is uit onderzoek gebleken dat slechts 5 tot 18 procent van de vrouwen in Japan last krijgt van de overgang, terwijl ongeveer 70 procent van de vrouwen in het westen hier last van krijgt. In Japan bestaat het woord overgang niet eens!

Het is mogelijk dat de vrouwen in Japan er minder last van hebben omdat ze veel soya, groente, fruit en vette vis eten. Ook eten vrouwen in Japan minder fastfood en bewerkt voedsel dan in het westen. Je manier van eten en leven heeft dus invloed op het snel afvallen in de overgang. 

Waarom lijkt snel afvallen in de overgang zo moeilijk?

Voor een groot deel is snel afvallen in de overgang moeilijk omdat je lichaam op een andere manier werkt. Je stofwisseling en hormoonhuishouding verandert. Als je niet weet hoe je daarmee hoort om te gaan in je manier van eten en levenswijze zal het moeilijk zijn om snel afvallen in de overgang mogelijk te maken.

Na het lezen van dit artikel weet ik zeker dat je meer begrijpt van de nieuwe levensfase waarin je nu zit en hoe je daarmee om gaat. Slank door de overgang is zeker mogelijk voor vrouwen maar het vraagt om wat kleine aanpassen in je dagelijkse leven. Maak deze veranderingen en je bent jezelf later dankbaar! 

Één reactie op “Snel afvallen in de overgang zonder dieet te volgen!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *