Hoe kan je snel spiermassa opbouwen? In No Time Gespierd op deze manier!

Om er gespierd uit te zien heb je naast een laag vetpercentage ook natuurlijk de spieren zelf nodig, maar hoe kan jij nou snel spiermassa trainen?

In dit artikel ga ik je alle aspecten omtrent spieropbouw uitleggen, hoe jij het beste en snelste spieren kunt opbouwen en welke fouten je niet moet maken.

Spiermassa trainen: Het begin

Je moet voordat je gaat beginnen met spieren opbouwen wel het juiste beeld hebben bij spieropbouw. Je moet niet gaan denken in 1 jaar The Rock worden. Als je dit wel doet dan wordt je al snel ontmoedigd omdat spieropbouw een proces is van maanden, en als je echt veel wilt bereiken, jaren van hard werken en discipline. Dus laten we het vanaf het begin realistisch houden.

Het mannelijk lichaam kan, als je optimaal traint, 3 tot 5 kilogram aan spieren per jaar aanmaken. Bij vrouwen ligt dit lager. Dit komt door de opbouw van het vrouwelijk lichaam. Vrouwen hebben ongeveer 15 keer minder testosteron.

Een vrouw kan hierdoor in één jaar 2 tot 3 kilogram. De jaren daarna ga je steeds minder opbouwen, dit heet de wet van de verminderde meeropbrengst en hieraan kan je niks doen.

De wet van de verminderde meeropbrengst is de afnemende progressie bij meer training of een langere trainingsperiode. Als je net begint met trainen neemt het trainingseffect snel toe. Je wordt bijvoorbeeld snel sterk in de eerste weken maar na verloop van tijd wordt de vooruitgang steeds minder. Naarmate je langer traint zal het steeds moeilijker worden om in hetzelfde tempo vooruitgang te boeken. Je moet heel veel trainen om zelfs nog maar kleine stapjes vooruit te komen

Hierdoor trainen topsporters dagen, maanden en jaren lang om maar enkele procenten vooruitgang te boeken.

Je zult dus motivatie, uithoudingsvermogen en geduld nodig hebben om spieren op te bouwen. Hierbij is consistentie heel belangrijk, het blijven volhouden met daarnaast je lichaam ook voldoende rust geven. Hier gaan we later op verder.

Voeding rondom spieropbouw

Voeding wordt vaak onderschat in het proces van spieropbouw. Je kunt niet alleen maar gewichten gaan pompen en dan verwachten dat je snel veel spieren krijgt. Je moet ook op je voeding letten.

Een van de vele fouten rondom spiermassa opbouwen is niet op het eten letten. Je spieren hebben de juiste voeding nodig om te groeien, Ney zoals jij toen je klein was ook ete nodig had om te groeien.

Als je niet op je eten let krijgen je spieren niet de juiste voeding, waardoor ze niet optimaal kunnen groeien.

het is aan te raden om meer te eten dan dat je nodig hebt. Je spieren hebben naast het trainen ook energie en eiwitten nodig. Gemiddeld is er 1,5-1,8 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht nodig. Een man van 70kg zou dan per dag dus 105 -125 gram aan eiwitten per dag moeten eten om de spieropbouw te bevorderen.

Eten zoals pasta en bruin brood bevatten veel koolhydraten die je spieropbouw versnellen. Natuurlijk helpen eiwitten ook. eiwitten zijn te vinden is bijvoorbeeld vlees, vis en zuivelproducten.

Het trainen zelf

Om spiermassa te trainen moet je starten met krachttraining. Voor beginnende sporters is het handig om met een schema’s te werken. Hierdoor kan je je vooruitgang meten en kan je dus bijhouden of je op de goede weg bent ja of nee. Op internet zijn er veel goede voorbeelden te vinden. Lees verder voor meer!

Een van de grootste fouten is te zwaar beginnen waardoor je lichaam blessures gaat oplopen. Het herstellen van een blessure kost veel tijd en een deel van de spieren die voor de blessure zijn opgebouwd raak je dan kwijt. dus begin licht en bouw het geleidelijk op! Verder is het belangrijk om je wat te verdiepen in de trainingsleer, om te kijken wat jou het beste ligt en waar jijzelf het beste mee kan werken.

Fitnessschema’s kunnen hiermee helpen. Ze helpen met onder andere het inplannen van je trainingen, het kiezen van de juiste voeding en het geven van de juiste hoeveelheid aan gewicht waardoor je optimaal je spiermassa kan laten groeien!

Het proces van spiermassa is heel persoonlijk en voor iedereen uniek. Denk hieraan aan dagindelingen, oefeningen die werken voor je of niet en welke spiergroepen je specifiek wilt trainen. Deze factoren zijn voor iedereen verschillend. De ene wilt bijvoorbeeld graag een sixpack trainen en de anderen wil graag zijn borstspieren trainen

Doe dus vooral wat jij kan doen en wat voor jou werkt. Als je met tegenzin naar de sportschool gaat dan geef je over het algemeen sneller op en dat wil je natuurlijk niet. 😉

Het herstel van de spieren

Spierherstel is zeer belangrijk in het proces van spieropbouw. Sommigen zijn mensen zo enthousiast dat ze elke dag gaan sporten en geen rustdagen nemen. Dit resulteert in de beschadiging van je spieren wat weer kan zorgen voor blessures en grote pauzes in je spiermassa proces.

Hierdoor is het laten herstellen van je spieren een zwaar onderschat deel van het proces van spiermassa opbouwen..

Tijdens het trainen van spieren maak je je spieren eigenlijk kapot. Je scheurt heel lichtelijk je spieren. Deze spieren herstellen zich in de rustdagen, vooral tijdens je slaap, en komen steeds een klein beetje groter terug. Maak slapen dus ook een prioriteit. Zonder deze slaap kunnen je spieren niet herstellen.

Testosteron Verhogen

Nu kan je vast denken: ”wat heeft testosteron nou met spiergroei te maken?” Laten we dat even snel uitleggen.

Testosteron is het belangrijkste mannelijk geslachtshormoon wat bij o.a. deze lichaamsfuncties helpt:

  • Spieren: verhoogt hoeveelheid spiermassa en spierkracht.
  • Lichaamsvet: blokkers het opnemen van vet en zorgt voor meer veterbandende deeltjes in je lichaam (op een simpele manier gezegd)
  • Hart: verhoogt de bloedstroom en het hartminuutvolume.

Je ziet dus dat testosteron een hoop invloed heeft op het bouwen van spiergroei en vetverlies. Desondanks dat het verhogen van je testosteron in verhouding wieling invloed heeft op de spiergroei heeft het welvoegelijk gevolgen op het vetverlies.

Als je meer vet verliest krijg je een ‘droger’ lichaam en zijn je spieren beter te zien. Wie wilt dat nou niet?

Het verhogen van je testosteron is dus een soort van andere manier om je spieren beter te laten showen wat hetzelfde resultaat geeft als meer trainen of betere voeding eten.

Al met al is testosteron een uitstekende manier om te laten zien dat je meer spieren hebt!

Klinkt dit jou wel wat? dan ben je misschien wel geïnteresseerd in het Testoplan! Het Testoplan is een manier om op een natuurlijke manier je testosteron gehalte te laten verhogen waardoor je spieren beter te zien zijn.

Je leert onder andere over:

  • Training en lichaamsbeweging: Je leert exact welke manieren van trainen zorgen voor meer testosteron. Daarnaast wordt het belang van lichaamsbeweging toegelicht en hoeveel je per dag moet bewegen.
  • Voeding en energie: Je leert exact welke voeding goed is voor de testosteronspiegel, hoeveel je ervan moet eten en welke soorten voeding je absoluut moet vermijden. Daarnaast gaan we dieper in op de calorie-inname en hoe je jouw perfecte calorie-inname berekent voor meer testosteron.
  • Vermijden van “Guilthy Pleasures”: Deze voedingsmiddelen eet 80-90% van de nederlander wekelijks en hebben een enorme impact op de testosteronspiegel. Je leert precies welke dit zijn en wat de invloed is om jouw testosteron.
  • Mindset: Je leert exact hoe je met kleine psychologische trucs meer testosteron kunt aanmaken.

Spiermassa trainen samengevat:

Om snel spieren op te bouwen heb je een goede motivatie nodig, je moet gezonder gaan eten en/of diëten. Krachttrainen, daarbij ook rustdagen nemen en een goede nachtrust hebben zijn belangrijke aspecten van spiermassa opbouwen.

Voor sommigen is dit heel moeilijk om dit allemaal te combineren. Werken, naar de sportschool gaan, goed en gezond eten én nog is goed slapen zijn veel dingen om eigen te maken in je dagelijkse leven.

Dit betekent niet dat je het niet moet gaan proberen. Alles is mogelijk!

Er is een manier om dit allemaal als een eitje te doen.

Het Spiermassa Protocol is jouw perfecte oplossing die je hiermee gaat helpen! Het Spiermassa protocol helpt je met onder andere spiermassa opbouwen, goed, gezond, lekker en flexibel diëten en het pakken van goede rust. Het is een kant-en-klaar protocol waarmee je vandaag nog volledig mee kan starten, ongeacht je niveau of ervaring.

Het is zonder te twijfelen de beste en simpelste manier om spiermassa op te bouwen!

Meer informatie? Lees dan mijn Spiermassa Protocol review!

Nu afgeprijsd van €97 euro naar €47 eenmalig nu met de tijdelijke geheime kortingspagina!

Het Spiermassa Protocol!

Klik op de knop hieronder om te beginnen!

Ga Direct naar de Kortingspagina van Het Spiermassa Protocol!

Meer informatie over spiergroepen? Lees dan mijn artikelel over spiergroepen waarin ik uitleg hoe je het best specifieke spiergroepen kunt trainen!

Kijk hier mijn drie meest recente artikelen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *