VirtuFit HTR 1.0 Review: Alle informatie (+Exclusieve Bonus!)

Alle ins & outs van de VirtuFit HTR 1.0!

De zoektocht naar de perfecte hometrainer kan een lastige zoektocht zijn. Hometrainers zijn innmers enorm populair waardoor er heel veel aanbod en verschillende hometrainers zijn om uit te kiezen.

Welke is nou de beste voor mij?’ hoor ik je vragen.

Dat is een logische vraag om te stellen. Na heel wat onderzoek en vergelijken ben je toch bij de VirtuFit HTR 1.0 terechtgekomen.

Gelukkig ben je hier aan nhet juiste adres! We gaan alles over de VirtuFit HTR 1.0 behandelen zoals de functies waarin we in sommige wat dieper ingaan.

Daarnaast gaan we het ook hebben over wat algemene aandachtspunten voor bij het kopen van een hometrainer waarna we als laatst nog een exclusieve bonus hebben! (Onderaan het artikel kan je ook FAQ’S vinden!)

Laten we meteen beginnen en geen tijd meer verspillen!

VirtuFit HTR 1.0 hometrainer ~ Premium budget hometrainer

Zoek je een nog wel redelijk geprijsde hometrainer met wel de premium functies? Kijk dan naar de VirtuFit HTR 1.0 hometrainer.

Hij heeft namelijk een 8kg vliegwiel met 8 verschillende weerstanden in combinatie met een magnetische weerstand. Door dit redelijk zware vliegwiel heb je een soepele fietsbeweging en genoeg ruimte om jezelf op te bouwen met je conditie.

Daarnaast zit je ook altijd goed door het verstelbare stuur en horizontaal en verticaal verstelbare zadel. Daarbij heb je een tablethouder bij het display waarop je jouw favoriete films en series kunt kijken zodat het trainen nooit saai wordt.

Wil je liever je parameters bijhouden tijdens het trainen? Kijk dan op je scherm met daarop tijd, afstand, calorie verbruik, hartslag via de hartslagsensoren, snelheid, odometer (kilometerteller) en een scan functie.

Dorst tijdens het trainen? Neem een slok uit je bidon uit de bidonhouder die geïntegreerd is in het frame. Het frame is ook snel waterpas te zetten door de afzonderlijk af te stellen pootjes en beweegt nooit door een brede achterste stabilisator.

Tevens is hij ook niet zo groot waardoor hij bijna overal past. De afmetingen van de VirtuFit HTR 1.0 hometrainer zijn 110 x 58 x 132 cm. In combinatie met dit allemaal heeft deze hometrainer een maximaal belastbaar gewicht van 120 kg en een fabrieksgarantie termijn van 3 jaar.

 • 8 kg roterende massa

 • 8 verschillende weerstanden

 • Magnetische weerstand

 • Verstelbare stuur en horizontaal en verticaal verstelbare zadel

 • Tablethouder

 • Scherm met tijd, afstand, calorie verbruik, hartslag, snelheid, odometer en een scan functie

 • makkelijk waterpas te zetten

 • Bidonhouder

 • Brede achterste stabilisator.

 • Afmetingen (LxBxH in cm): 110 x 58 x 132

 • Maximaal belastbaar gewicht 120 kg

 • Fabrieksgarantie termijn 3 jaar

Functies van de VirtuFit HTR 1.0

Wat betekenen al deze specificaties en functies nou precies?

Daar gaan we het in de volgende paragrafen over hebben zodat jij precies te weten komt wat de VirtuFit HTR 1.0 Hometrainer allemaal inhoudt!

8kg roterende massa

De VirtuFit HTR 1.0 heeft een roterende massa van 8kg. In andere woorden betekent dit dat het vliegwiel van de VirtuFit HTR 1.0 8kg zwaar is. Maar wat betekent dit nou precies?

Het vliegwiel van een fitnessapparaat aan je zien als het hart van het fitnessapparaat. Het zorgt immer voor de weerstanden en de soepelheid van de sportervaring.

Later bij de ‘algemene aandachtspunten’ gaan we verder in op vliegwielen.

Magnetisch weerstandssysteem

De VirtuFit HTR 1.0 heeft een magnetch weerstandssysteem wat een enorm pluspunt is aan de VirtuFit HTR 1.0.

Magnetische weerstandssystemen zijn namelijk onderhoudsvrij. Magneten maken immers geen contact met elkaar. Daarbij is een magnetisch weerstandssysteem makkelijk te bedienen aangezien je alleen aan een knop hoeft te draaien om een ander niveau te kiezen.

Voor een budgetmodel is dit een enorm pluspunt!

Tablethouder voor entertainment tijdens het trainen

De VirtuFit HTR 1.0 heeft een tablethouder waardoor je tijdens het sporten kunt genieten van bijvoorbeeld je favoriete film of serie.

Thuis sporten kan al snel saai worden als je de hele tijd in dezelfde kamer uitkijkt op dezelfde muur elke keer als je sport. Met een tablethouder kan je het sporten een stuk aangenamer maken.

Je kunt jezelf vermaken met je favoriete serie of film waardoor je kunt ontspannen en sporten tegelijkertijd.

Scherm met verschillende parameters

Wil je je leievr concentreren op je training? Dan kan dat natuurlijk ook met het scherm wat tijdens het trainen voor je is.

Op dit scherm staan parameters zoals de tijd, afstand, calorie verbruik, hartslag, snelheid, odometer en een scan functie waardoor je op elk moment

Exclusieve Bonus!

Als gratis bonus kan je een volledig schema krijgen van 5 trainingen op je hometrainer zodat jij jou conditie kunt gaan opbouwen. Zo begin je lichtjes en ga je steeds zwaarder trainen.

Hoe kun je deze bonus ontvangen?

 1. Delete je cookies.
 2. Klik op een van de knoppen bij de hometrainers.
 3. Mail de de factuur van de hometrainer die je hebt gekocht naar dit e-mail adres.
 4. Ontvang de unieke gratis bonus via een PDF bestand via de mail!
 5. (Laat ook weten uit welk artikel je hebt gekocht zodat je de juiste bonus krijgt!)

Algemene aandachtspunten voor het kopen van een hometrainer

De VirtuFit HTR 1.0 is vast en zeker niet de enige hometrainer naar waar je aan het kijken bent. Om een weloverwogen aankoopkeuze te kunnen maken moet je natuurlijk wel verschillende hometrainers vergelijken.

Vandaar dat ik hier een lijstje heb staan met allemaal factoren die voor jou misschien wel beslissend kunnen zijn bij jouw aankoopkeuze van een hometrainer en waarmee je ook verschillende hometrainer mee kunt vergelijken.

Laten we meteen beginnen!

Gewicht vliegwiel (Roterende massa)

Hoe zwaarder het vliegwiel, hoe meer variatie je hebt in je weerstand niveaus. Wil je dus meer variatie in je training? Kies dan voor een hometrainer met een wat zwaarder vliegwiel.

Ook heeft het vliegwiel invloed op de soepelheid van de fietsbeweging. Of mensen dit fijn vinden verschilt van persoon tot persoon. De meesten vinden echter een zwaarder vliegwiel fijner.

Over het algemeen kun je deze vuistregels aannemen:

 • Beginners zouden voor een licht vliegwiel kunnen kiezen van 4 – 9 kg. (vliegwiel van de VirtuFit HTR 1.0)
 • Voor meer mogelijkheden, om fanatieker te kunnen trainen, of als je met meerdere mensen die een andere fitheid hebben en samen gebruik willen maken van een hometrainer, kies je het beste voor een vliegwiel tussen de 7-15 kg.
 • Fanatieke of semi-professionele fietsers zouden beter kunnen kiezen voor een vliegwiel van 15+ kg.

Aandrijfsysteem van de hometrainer

Het aandrijfsysteem kan veel verschil maken in de hoeveelheid geluid wat een hometrainer maakt. Er zijn namelijk 2 soorten aandrijfsystemen:

 • Met een v-snaar
 • Met een ketting (vergelijkbaar met een fiets)

Zoals je kunt verwachten maakt de v-snaar aanzienlijk minder geluid dan de ketting. Echter is een aandrijfsysteem met een v-snaar ook duurder.

Als je dus weinig geluid hoog in het vaandel heb zitten zou ik gaan voor een aandrijfsysteem met een v-snaar.

Verstelbaarheid van de hometrainer

Kan je het stuur en zadel verstellen?

Dat is een hele belangrijke vraag als je voor een langere periode de hometrainer wilt gebruiken. Je moet wel comfortabel kunnen zitten natuurlijk.

Hierbij zijn 2 punten heel belangrijk:

 • Is het zadel in hoogte en naar voor of naar achter verstelbaar?
 • Is het stuur vertelbaar?

Kijk altijd of er verstelbaarheid in de hometrainer aanwezig is. Bij de VirtuFit HTR 1.0 is dit gelukkig allebei mogelijk waardoor het deze twee vakjes al af kan vinden.

Trainingsprogramma’s voor gevarieerd trainen

Over het algemeen geldt: hoe meer trainingsprogramma’s hoe meer afwisseling in je training.

Het is wel leuk dat je jouw hartslag kunt zien, maar als je er niks mee doet is het nutteloos. Hier kunnen trainingsprogramma’s mee helpen.

Thuis trainen kunnen mensen al saaier vinden dan in de natuur. Daarom is afwisseling belangrijk. Deze afwisseling kun je vinden in een trainingsprogramma.

In de wat duurdere modellen heb je meestal de beschikking over meer trainingsprogramma’s die ook specifiek gericht kunnen zijn op bijvoorbeeld conditie, kracht of vetverbranding.

Vind je dit belangrijk? Kijk dan naar de hoeveelheid aan bijkomende programma’s.

De VirtuFit HTR 1.0 heeft geen specifieke programma’s. Echter, je kunt wel programma’s opzoeken op youtube bijvoorbeeld en die afspelen op je telefoon of tablet voor je op de tablethouder.

Gewicht van de hometrainer

Het gewicht van de hometrainer is een goede indicator van kwaliteit.

Hoe zwaarder het gewicht, hoe moeilijker om het kapot te krijgen doordat het met zwaardere materialen (zoals metaal) gemaakt zijn. Ook is een zwaardere hometrainer stabieler tijdens het sporten.

Kijk dus tijdens het (eventueel) vergelijken van hometrainers naar het gewicht van de hometrainer zelf. Hoe zwaarder de hometrainer, hoe kwalitatiever de hometrainer is.

De VirtuFit HTR 1.0 heeft een gewicht van 23 kilogram wat op het eerste gezicht vrij licht klinkt. Echter, de VirtuFit HTR 1.0 heeft achter extra brede stabilisatoren waardoor een stevige trainingservaring verzekerd is.

Maximaal belastbaar gewicht

Dit punt lijkt me wel een logische om in overweging te nemen. Als je namelijk nog te zwaar bent voor je hometrainer kan je hem als snel beschadigen. Kijk daarom naar je eigen gewicht en pas je keuze hierop aan.

Vaak is het slim om hierin wat ruimer te kiezen zodat je zeker bent dat de hometrainer niet kapot gaat omdat de hometrainer onder te veel druk staat.

Gelukkig is dit voor de meesten niet van toepassing ;).

Garantie voor de zekerheid

Kijk altijd naar hoeveel fabrieksgarantie een hometrainer heeft. Dit geeft zekerheid bij je aankoop. Let wel op! Er is een verschil tussen de garantie op de constructie en de garantie van de onderdelen van de roeitrainer.

Meestal heb je levenslange garantie voor de constructie maar op de onderdelen kan het verschillen. Let dus altijd goed op!

De standaardgarantie op de VirtuFit HTR 1.0 is 3 jaar.

Beoordeling

VirtuFit HTR 1.0
VirtuFit HTR 1.0

Beoordeling door Bart,

02 apr 2021
5

”Voor het geld is de VirtuFit HTR 1.0 de echte premium budget hometrainer. Hij heeft alles wat je zou willen op een hometrainer. Op sommige gebieden loopt hij een beetje achter op de echte premium modellen (zoals het vliegwiel gewicht) maar daarvoor is het ook een budget model.

Al met al een uitstekende hometrainer voor de prijs”

De VirtuFit HTR 1.0

Een uiterst complete hometrainer om thuis je conditie op te bouwen en te sporten!

Bekijk Nu de VirtuFit HTR 1.0!

FAQ’s

Wat kost een hometrainer?

Een hometrainer kan van rond de 130 euro helemaal naar de 3000 euro gaan.

DeVirtuFit HTR 1.0 Hometrainer is rond de €480-€500 euro geprijsd (februari 2020).

Kan ik buikvet verbranden met een hometrainer?

Vetverbranding is een proces wat gebeurt op je hele lichaam. Je kunt daarbij niet een specifiek gebied focussen. Je kunt wel een specifiek gebied strakker en mooier door de spieren in dit gebeid te trainen.

Tuurlijk, als je veel sport op je hometrainer zal je vetpercentage, mits je dieet oke is, ook verlagen waardoor automatisch het buikvet ook verminderd.

Hometrainers trainen de buikspieren niet direct maar wel indirect. Een hometrainer kan er voor zorgen dat je meer buikspieren krijgt. In combinatie met de conditietraining van de hometrainer komt vetverbranding er ook bij kijken waardoor je door het trainen me teen hometrainer een plattere buik kunt krijgen.

Hoe vaak moet ik trainen op een hometrainer?

Het antwoord op deze vraag hangt af van heel veel factoren namelijk je conditie, hoeveel je al sport etc.

Als je conditie wat lager is zou ik het rustig opbouwen en niet meteen een uur op de hometrainer gaan zitten. Dit geldt ook voor hoeveel je al sport.
Sport je al redelijk wat per dag? Dan kan je al met wat langere tijden op de hometrainer beginnen.

Wil je een handig schema hebben waarmee je alles kunt opbouwen? Kijk dan naar mijn gratis en unieke bonus!

Welke spieren train je met een hometrainer?

Met een hometrainer train je voornamelijk je beenspieren maar ook een beetje de bilspieren. Deze gebruik je ook tijdens de fiets beweging.

Je gebruikt in principe dezelfde spieren als bij fietsen. Daarbij krijgen de been- en bilspieren een goede workout. Vooral de bovenbenen omdat je kracht uitoefent op de trappers.
Ook de buikspieren en rugspieren worden indirect meegetraind maar niet zo veel als de bovenstaande spieren.

Heb ik per se een ergometer nodig?

Een ergometer is een metertje die je constant op exact dezelfde weerstand laat trainen. Dit is bijvoorbeeld handig als je moet revalideren van een knieoperatie.
Zolang je niet revalideert is een ergometer naar mijn mening overbodig.

Meer lezen?

Ik hoop dat ik je heb kunnen helpen in je aankoopkeuze over de VirtuFit HTR 1.0! Wil je echter meteen verschillende roeitrainers vergelijken? Kijk dan hier mijn artikel over De Beste Hometrainers voor Thuis!

Zoek je meer fitnessapparaten voor thuis? Kijk dan naar mijn volledige lijst met fitnessapparaten voor thuis of mijn andere artikelen over fitness producten.

Of lees hier mijn drie meest recente berichten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *