VirtuFit HTR 2.0 Review: Alle informatie (+Exclusieve Bonus!)

Alle ins & outs van de VirtuFit HTR 2.0

De zoektocht naar de perfecte hometrainer kan een lastige zijn. Hometrainer zijn ook enorm populair waardoor er super veel opties zijn om uit te kiezen.

Maar welke is nou de beste voor mij? Hoe weet ik welke hometrainer het meest geschikt is voor mij?

Na heel wat zoeken ben je uiteindelijk bij de VirtuFit HTR 2.0 uitgekomen om is nader te gaan bekijken.

Gelukkig ben je op het goede adres! We gaan in dit artikel alles omtrent de VirtuFit HTR 2.0 bespreken.

We gaan het namelijk hebben over de VirtuFit HTR 2.0 zelf en wat functies die wat meer uitleg nodig hebben. Daarna zijn er nog wat algemene aandachtspunten voor bij het kopen van een hometrainer en als laatste wat FAQ’s.

(daarbij is er ook nog een exclusieve bonus!)

Laten we meteen beginnen en geen tijd meer verspillen!

Inhoudsopgave

VirtuFit HTR 2.0 ~ Premium hometrainer voor een middenklasser prijs

Zoek jij een echte premium hometrainer voor de prijs van een middenklasser? Kijk dan naar de VirtuFit HTR 2.0!

De VirtuFit HTR 2.0 heeft namelijk 24 verschillende weerstanden mogelijk gemaakt door een echt V-betl systeem met een roterende massa van 19kg.

Naast deze premium eigenschappen heeft de VirtuFit HTR 2.0 24 verschillende programma’s waaronder hartslag programma’s, 14 voorgeprogrammeerde trainingen, 1 handmatig programma, 1 wattage programma, 1 lichaamsvet programma en 4 gebruikersprogramma’s.

Om diet allemaal te kunnen doen heb je een display voor je tijdens het trainen met daarop onder andere de tijd, snelheid, afstand, aantal omwentelingen, calorieverbruik, wattage (tot 300 watt) en hartslag zodat je ten allen tijde weet het goed je bezig bent.

Geen zin om naar je training te kijken? Kijk dan naar je favoriete Netflix serie op de tablethouder. Daarbij heb je ook een bidonhouder aanwezig waardoor je nooit dorst zult krijgen tijdens het sporten.

Ook technisch de VirtuFit HTR 2.0 aan de premium kant. Hij heeft namelijk op de draaipunten kogellagers zodat de sportervaring stevig en natuurlijk is en kan blijven. Daarbij zijn ook transportwieltjes aanwezig waardoor je hem gemakkelijk na het sporten op kunt ruimen.

Als laatst heeft de VirtuFit HTR 2.0 een verstelbaar zadel en stuur zodat je altijd in de goede positie zit te sporten. Daabrij heeft de VirtuFit HTR 2.0 een maximaal belastbaar gewicht van 150kg, afmetingen (LxBxH in cm): 107 x 52 x 146 en een fabrieksgarantie termijn van 3 jaar.

 • 24 verschillende programma’s
 • 24 verschillende weerstanden
 • V-belt systeem
 • 19 kg roterende massa
 • Display met de tijd, snelheid, afstand, aantal omwentelingen, calorieverbruik, wattage (tot 300 watt) en hartslag
 • Tablethouder
 • Bidonhouder
 • Transportwieltjes
 • Kogellagers voor soepele sportervaring
 • Verstelbaar zadel en stuur
 • Maximaal belastbaar gewicht van 150kg
 • Afmetingen (LxBxH in cm): 107 x 52 x 146
 • Fabrieksgarantie termijn van 3 jaar

Functies van de VirtuFit HTR 2.0

Wat betekenen al deze specificaties en functies nou precies? Ik kan me voorstellen dat niet elke term volledig logisch is.

Vandaar dat we in de volgende kopjes het over de functies van de VirtuFit HTR 2.0 gaan hebben die meer uitleg nodig hebben zodat jij precies weet wat de VirtuFit HTR 2.0 allemaal inhoudt!

V-belt systeem met 19kg roterende massa

De VirtuFit HTR 2.0 heeft een v-belt aandrijvingssysteem met een roterende massa van 19kg. Maar wat betekent dit nou precies?

De roterende massa, ook het vliegwiel genoemd, kan je zien als het hart van het fitnessapparaat. Het zorgt immers voor de weerstand en de soepelheid van de sportervaring. Ook kan het vliegwiel de mogelijkheid bieden tot meer weerstandsniveaus. Vandaar de 24 van de VirtuFit HTR 2.0.

Het vliegwiel staat in contact met het v-belt systeem wat het beste aandrijvingssysteem is wat je kunt krijgen op een hometrainer. Het is het aandrijvingssysteem die het minst geluid maakt.

In de ‘algemene aandachtspunten’ gaan we hier verder op in.

Tablethouder voor entertainment

Op de VirtuFit HTR 2.0 zit een tablethouder wat enorme voordelen met zich mee brengt.

Sporten thuis kan namelijk als snel saai worden naarmate je elke keer weer in dezelfde kamer kijkend naar dezelfde muur aan hert sporten bent. Met de tablethouder kan je je training een stuk leuker maken.

Je kunt namelijk in plaats van naar de saaie muur ook naar je favoriete Netflix serie kijken waardoor je tegelijkertijd kan ontspannen en fit worden tegelijkertijd.

Display met verschillende parameters

Geen zin om Netflix te kijken? Wil je liever je training bijhouden? Dan kan dat met het display wat zich voor je bevindt.

Op dit display kan je verschillende parameters bijhouden zoals de tijd, snelheid, afstand, aantal omwentelingen, calorieverbruik, wattage (tot 300 watt) en hartslag.

Zo kan je puntje precies je training bijhouden en zien hoe goed je bezig bent.

Exclusieve Bonus

Als gratis bonus kan je een volledig schema krijgen van 5 trainingen op je hometrainer zodat jij jou conditie kunt gaan opbouwen. Zo begin je lichtjes en ga je steeds zwaarder trainen.

Hoe kun je deze bonus ontvangen?

 1. Delete je cookies.
 2. Klik op een van de knoppen bij de hometrainers.
 3. Mail de de factuur van de hometrainer die je hebt gekocht naar dit e-mail adres.
 4. Ontvang de unieke gratis bonus via een PDF bestand via de mail!
 5. (Laat ook weten uit welk artikel je hebt gekocht zodat je de juiste bonus krijgt!)

Algemene aandachtspunten voor het kopen van een hometrainer

De VirtuFit HTR 1.0 is vast en zeker niet de enige hometrainer naar waar je aan het kijken bent. Om een weloverwogen aankoopkeuze te kunnen maken moet je natuurlijk wel verschillende hometrainers vergelijken.

Vandaar dat ik hier een lijstje heb staan met allemaal factoren die voor jou misschien wel beslissend kunnen zijn bij jouw aankoopkeuze van een hometrainer en waarmee je ook verschillende hometrainer mee kunt vergelijken.

Laten we meteen beginnen!

Gewicht vliegwiel (Roterende massa)

Hoe zwaarder het vliegwiel, hoe meer variatie je hebt in je weerstand niveaus. Wil je dus meer variatie in je training? Kies dan voor een hometrainer met een wat zwaarder vliegwiel.

Ook heeft het vliegwiel invloed op de soepelheid van de fietsbeweging. Of mensen dit fijn vinden verschilt van persoon tot persoon. De meesten vinden echter een zwaarder vliegwiel fijner.

Over het algemeen kun je deze vuistregels aannemen:

 • Beginners zouden voor een licht vliegwiel kunnen kiezen van 4 – 9 kg.
 • Voor meer mogelijkheden, om fanatieker te kunnen trainen, of als je met meerdere mensen die een andere fitheid hebben en samen gebruik willen maken van een hometrainer, kies je het beste voor een vliegwiel tussen de 7-15 kg.
 • Fanatieke of semi-professionele fietsers zouden beter kunnen kiezen voor een vliegwiel van 15+ kg. (vliegwiel van de VirtuFit HTR 2.0)

Aandrijfsysteem van de hometrainer

Het aandrijfsysteem kan veel verschil maken in de hoeveelheid geluid wat een crosstrainer maakt. Er zijn namelijk 2 soorten aandrijfsystemen:

 • Met een v-snaar (systeem van de VirtuFit HTR 2.0)
 • Met een ketting (vergelijkbaar met een fiets)

Zoals je kunt verwachten maakt de v-snaar aanzienlijk minder geluid dan de ketting. Echter is een aandrijfsysteem met een v-snaar ook duurder.

Als je dus weinig geluid hoog in het vaandel heb zitten zou ik gaan voor een aandrijfsysteem met een v-snaar.

De VirtuFit HTR 2.0 heeft een v-snaar systeem.

Verstelbaarheid van de hometrainer

Kan je het stuur en zadel verstellen?

Dat is een hele belangrijke vraag als je voor een langere periode de hometrainer wilt gebruiken. Je moet wel comfortabel kunnen zitten natuurlijk.

Hierbij zijn 2 punten heel belangrijk:

 • Is het zadel in hoogte en naar voor of naar achter verstelbaar?
 • Is het stuur vertelbaar?

Kijk altijd of er verstelbaarheid in de hometrainer aanwezig is. Bij de VirtuFit HTR 2.0 is dit gelukkig allebei mogelijk waardoor het deze twee vakjes al af kan vinden.

Trainingsprogramma’s voor gevarieerd trainen

Over het algemeen geldt: hoe meer trainingsprogramma’s hoe meer afwisseling in je training.

Het is wel leuk dat je jouw hartslag kunt zien, maar als je er niks mee doet is het nutteloos. Hier kunnen trainingsprogramma’s mee helpen.

Thuis trainen kunnen mensen al saaier vinden dan in de natuur. Daarom is afwisseling belangrijk. Deze afwisseling kun je vinden in een trainingsprogramma.

In de wat duurdere modellen heb je meestal de beschikking over meer trainingsprogramma’s die ook specifiek gericht kunnen zijn op bijvoorbeeld conditie, kracht of vetverbranding.

Vind je dit belangrijk? Kijk dan naar de hoeveelheid aan bijkomende programma’s.

De VirtuFit HTR 2.0 heeft 24 verschillende programma’s. Zo heb je altijd een programma waarmee je kunt trainen!

Gewicht van de hometrainer

Het gewicht van de hometrainer is een goede indicator van kwaliteit.

Hoe zwaarder het gewicht, hoe moeilijker om het kapot te krijgen doordat het met zwaardere materialen (zoals metaal) gemaakt zijn. Ook is een zwaardere hometrainer stabieler tijdens het sporten.

Kijk dus tijdens het (eventueel) vergelijken van hometrainers naar het gewicht van de hometrainer zelf. Hoe zwaarder de hometrainer, hoe kwalitatiever de hometrainer is.

De VirtuFit HTR 2.0 heeft een gewicht van 37 kilogram wat een goed gewicht is voor een hometrainer. Je zult met de VirtuFit HTR 2.0 kunnen genieten van stabiele sportervaringen.

Maximaal belastbaar gewicht

Dit punt lijkt me wel een logische om in overweging te nemen. Als je namelijk nog te zwaar bent voor je hometrainer kan je hem als snel beschadigen. Kijk daarom naar je eigen gewicht en pas je keuze hierop aan.

Vaak is het slim om hierin wat ruimer te kiezen zodat je zeker bent dat de hometrainer niet kapot gaat omdat de hometrainer onder te veel druk staat.

Gelukkig is dit voor de meesten niet van toepassing ;).

Garantie voor de zekerheid

Kijk altijd naar hoeveel fabrieksgarantie een hometrainer heeft. Dit geeft zekerheid bij je aankoop. Let wel op! Er is een verschil tussen de garantie op de constructie en de garantie van de onderdelen van de roeitrainer.

Meestal heb je levenslange garantie voor de constructie maar op de onderdelen kan het verschillen. Let dus altijd goed op!

De standaardgarantie op de VirtuFit HTR 2.0 is 3 jaar.

Beoordeling

VirtuFit HTR 2.0
VirtuFit HTR 2.0

Beoordeling door Bart,

27 mrt 2021
5

”De VirtuFit HTR 2.0 is oprecht een uitstekende hometrainer. Hij heeft alle premiumfuncties die je maar zou willen voor de prijs van een middenklasser. Een betere deal ga je niet vaker vinden.”

De VirtuFit HTR 2.0

Een premium hometrainer voor een middenklasser prijs!

Bekijk Nu de VirtuFit HTR 2.0!

FAQ’s

Wat kost een hometrainer?

Een hometrainer kan van rond de 130 euro helemaal naar de 3000 euro gaan.

De VirtuFit HTR 2.0Hometrainer is rond de €250-€265 euro geprijsd (december 2020).

Kan ik buikvet verbranden met een hometrainer?

Vetverbranding is een proces wat gebeurt op je hele lichaam. Je kunt daarbij niet een specifiek gebied focussen. Je kunt wel een specifiek gebied strakker en mooier door de spieren in dit gebeid te trainen.

Tuurlijk, als je veel sport op je hometrainer zal je vetpercentage, mits je dieet oke is, ook verlagen waardoor automatisch het buikvet ook verminderd.

Hometrainers trainen de buikspieren niet direct maar wel indirect. Een hometrainer kan er voor zorgen dat je meer buikspieren krijgt. In combinatie met de conditietraining van de hometrainer komt vetverbranding er ook bij kijken waardoor je door het trainen me teen hometrainer een plattere buik kunt krijgen.

Hoe vaak moet ik trainen op een hometrainer?

Het antwoord op deze vraag hangt af van heel veel factoren namelijk je conditie, hoeveel je al sport etc.

Als je conditie wat lager is zou ik het rustig opbouwen en niet meteen een uur op de hometrainer gaan zitten. Dit geldt ook voor hoeveel je al sport.
Sport je al redelijk wat per dag? Dan kan je al met wat langere tijden op de hometrainer beginnen.

Wil je een handig schema hebben waarmee je alles kunt opbouwen? Kijk dan naar mijn gratis en unieke bonus!

Welke spieren train je met een hometrainer?

Met een hometrainer train je voornamelijk je beenspieren maar ook een beetje de bilspieren. Deze gebruik je ook tijdens de fiets beweging.

Je gebruikt in principe dezelfde spieren als bij fietsen. Daarbij krijgen de been- en bilspieren een goede workout. Vooral de bovenbenen omdat je kracht uitoefent op de trappers.
Ook de buikspieren en rugspieren worden indirect meegetraind maar niet zo veel als de bovenstaande spieren.

Heb ik per se een ergometer nodig?

Een ergometer is een metertje die je constant op exact dezelfde weerstand laat trainen. Dit is bijvoorbeeld handig als je moet revalideren van een knieoperatie.
Zolang je niet revalideert is een ergometer naar mijn mening overbodig.

Meer lezen?

Ik hoop dat ik je heb kunnen helpen in je aankoopkeuze over de VirtuFit HTR 2.0! Wil je echter meteen verschillende roeitrainers vergelijken? Kijk dan hier mijn artikel over De Beste Hometrainers voor Thuis!

Zoek je meer fitnessapparaten voor thuis? Kijk dan naar mijn volledige lijst met fitnessapparaten voor thuis of mijn andere artikelen over fitness producten.

Of lees hier mijn drie meest recente berichten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.