VirtuFit iConsole Total Fit Review: Alle Informatie (+Exclusieve Bonus!)

Alle ins & outs over de VirtuFit iConsole Total Fit

Crosstrainers zijn enorm populair. Dat is ook niet voor niets. Ze trainen namelijk heel je lichaam in dezelfde beweging en zijn perfect voor thuisgebruik.

Daarbij komt natuurlijk ook dat er heel veel crosstrainers zijn om uit te kiezen. Welke is het beste voor mij? Welke is het meest geschikt voor mij?

Ik kan me voorstellen dat het kiezen tussen crosstrainer heel lastig is. Maar toch ben je bij de VirtuFit iConsole Total Fit gekomen. Laat je dan precies op het juiste adres zijn!

In dit artikle gaan we namelijk alles over de VirtuFit iConsole Total Fit bespreken. We gaan het bijvoorbeeld hebben over fe functies van de VirtuFit iConsole Total Fit en wat deze inhoudne.

Daarna gaan we het nog hebben over wat algemene aandachtspunten die belangrijk zijn bij het kopen van een crosstrainer.

Als laatst is er een exclusieve bonus. Lees verder voor meer!

VirtuFit iConsole Total Fit ~ Het perfecte plaatje van een premium crosstrainer

Zoek jij een premium crosstrainer met alles wat je er van verwacht? Dan is de VirtuFit iConsole Total Fit de crosstrainer voor jou.

Hij heeft een vliegwiel van 22kg waardoor je van een super natuurlijke sportervaring kunt genieten met de 32 bijbehorende weerstandsniveaus. Met al deze niveaus heb je ook nog eens 24 programma’s waarmee je kunt trainen.

Op de VirtuFit iConsole Total Fit heb je nog meer functies om van te genieten. Met het display met daarop de  snelheid, tijd, afstand, calorie verbruik, wattage en hartslag kan je je training tot op het detail bijhouden.

Geen zin om je te focussen op je training? Kijk dan naar je favoriete Netflix serie of film met de tablethouder recht voor je neus. Je zult ook nooit dorst hebben met de VirtuFit iConsole Total Fit door de aanwezigheid van de bidonhouder.

Zelfs geen zin om je Netflix serie te kijken? Kijk dan naar waar je loopt met de iConsole+ en KinoMap apps. Met deze apps kan je via google maps over de hele wereld rennen. Van de Franse alpen tot de starten van Tokyo.

Als laatst is de VirtuFit iConsole Total Fit achteraangebleve. Hij heeft afmetingen van156x72x169 cm (LxBxH), een gewicht van 52,6kg, een maximaal belastbaar gewicht van 150kg en een fabrieksgarantie van 3 jaar.

 • 24 programma’s

 • 32 trainingsniveaus

 • Vliegwielgewicht: 22 kg

 • Display met snelheid, tijd, afstand, calorie verbruik, wattage en hartslag

 • Tablethouder

 • Bidonhouder

 • iConsole+ en KinoMap

 • Achteraangedreven

 • Afmetingen 156x72x169 cm (LxBxH)

 • Belastbaar gewicht van belastbaar tot 150 kg

 • Gewicht van 52,6 kg

 • Fabrieksgarantie van 3 jaar

Eigenschappen van de VirtuFit iConsole Total Fit

Wat betekenen nou al deze eigenschappen van de VirtuFit iConsole Total Fit?

Ik akn me voorstelken dat sommige termen onbekend kunnen voorkomen waardoor we er een paar gaan bespreken. Zo weet jij dadelijk wat de eigenschappen van de VirtuFit iConsole Total Fit inhouden!

Vliegwiel van 22 kg

De VirtuFit iConsole Total Fit heeft een vliegwil van 22kg. Maar wat houd dat nou precies in?

Het vliegwiel moet je zien als het hart van het fitnessapparaat. Het zorgt namelijk voor de aandrijving en de weerstandsregeling van het fitnessapparaat. Over het algemeen geldt: hoe zwaarder het vliegwiel, hoe beter en natuurlijker de sportervaring.

Met een vliegwiul van 22kg zit je dan ook echt aan de top. Er zijn weinig crosstrainers met een zwaarder vliegwiel dan 22kg waardoor de VirtuFit iConsole Total Fit een uitstekende, natuurlijke en soepele sportervaring heeft.

(in de algemene aandachtspunten kan je meer vinden over vliegwielen)

Bidonhouder voor de dorst

Zoals je kunt verwachten zorgt een bidonhouder ervoor dat je geen dorst hebt tijdens het trainen. Maar waarom is dit nou juist zo handig?

Op crosstrainers kan je gemakkelijk meer dan een half uur achter elkaar sporten. In deze tijd verlies je veel vocht via bijvoorbeeld zweet wat natuurlijk ook weer aangevuld moet worden via drinken.

Trouwens, sporten met dorst is een van de lastigste dingen niet? 😉

Daarom is de aanwezigheid van een bidonhouder juist zo handig!

Tablethouder voor het entertainment

Net zoals een bidonhouder heeft de VirtuFit iConsole Total Fit ook een tablethouder die net zo veel als dan niet handiger is dan een bidonhouder.

Met een tablethouder hoef je je namelijk nooit te vervelen tijdens het trainen. Sporten in je eigen huis kan natuurlijk al snel saai worden las je de hele tijd in dezelfde kamer naar dezelfde muur aan het kijken bent.

Hoe mooi zou het dan zijn als je je training leuker kunt maken met bivoorbeeld je favoriete Netflix serie? Zo kan je ontspannen en fit worden tegelijkertijd!

Display met verschillende paramaters

Geen zin om te kijken naar je favoriete Netflix serie? Ga je dan concentreren op je training!

Dit kan je uitstekend doen door te kijken naar de verschillende parameters zoals snelheid, tijd, afstand, calorie verbruik, wattage en hartslag op het display van de VirtuFit iConsole Total Fit.

Zo kan je puntje precies je training bijhouden zodat je ten allen tijde kunt bijhouden hoe goed je het wel niet doet :)!

iConsole+ en KinoMap

Met de iConsole+ en KinoMap app kan je naar weer iets anders kijken tijdens het trainen. Deze apps kan je namelijk via bluetooth verbinden aan de VirtuFit iConsole Total Fit om bijvoorbeeld in de franse alpen te kunnen sporten.

Zo zit je niet heel de tijd vast in dezelfde kamer maar kan je genieten van plekken over de hele wereld!

Unieke Gratis Bonus

Als gratis bonus kan je een volledig schema krijgen van 5 trainingen op je crosstrainer zodat jij jou conditie kunt gaan opbouwen. Zo begin je lichtjes en ga je steeds zwaarder trainen.

 1. Delete je cookies.
 2. Klik op een van de knoppen bij de crosstrainers
 3. Mail de de factuur van de crosstrainer die je hebt gekocht naar dit e-mail adres.
 4. Ontvang de unieke gratis bonus via een PDF bestand via de mail!
 5. (Laat ook weten uit welk artikel je hebt gekocht zodat je de juiste bonus krijgt!)

Algemene aandachtspunten voor het kopen van een Crosstrainer

De VirtuFit iConsole Total Fit is vast en zeker niet de enige crosstrainer die je aan het overwegen bent. Om een weloverwogen aankoopkeuze te kunnen maken moet je natuurlijk wel verschillende crosstrainers vergelijken.

Maar waar moet ik nou precies op letten bij het vergelijken van meerdere crosstrainers?

Dat is precies de rede dat ik hier een lijstje heb staan met allemaal factoren die voor jou misschien wel beslissend kunnen zijn bij jouw aankoopkeuze van een crosstrainer en waarmee je ook verschillende crosstrainers mee kunt vergelijken.

Hieronder staan een aantal goede aandachtspunten waarmee je verschillende crosstrainer mee kunt vergelijken zodat jij jouw beste aankoopkeuze kunt maken.

Laten we meteen beginnen!

Aandrijfsysteem van de crosstrainer

Het aandrijfsysteem kan veel verschil maken in de hoeveelheid geluid wat een crosstrainer maakt. Er zijn namelijk 2 soorten aandrijfsystemen:

 • Met een v-snaar
 • Met een ketting (vergelijkbaar met een fiets)

Zoals je kunt verwachten maakt de v-snaar aanzienlijk minder geluid dan de ketting. Echter is een aandrijfsysteem met een v-snaar ook duurder.

Als je dus weinig geluid hoog in het vaandel heb zitten zou ik gaan voor een aandrijfsysteem met een v-snaar.

Plaats van het vliegwiel

Er zijn 2 soorten crosstrainers:

 • Voor aangedreven crosstrainers
 • Achter aangedreven crosstrainers (VirtuFit iConsole Total Fit)

Zoals je kunt verwachten kan het vliegwiel dus op 2 plaatsen staan: voor of achter.

Hier gaan we een paar feitjes over ieder weergeven:

Voor aangedreven crosstrainers

 • Zijn langer dan een rear driven
 • De beweging die je maakt lijkt op langlaufen
 • De beweging is minder intensief en wat vlakker
 • Het trainen is minder zwaar voor de gewrichten
 • De pas die je maakt is langer
 • De instap is wat lager en gebruiksvriendelijker
 • De beweging die je maakt lijkt op langlaufen

Achter aangedreven crosstrainers

 • Zijn korter dan een front driven
 • De beweging is intensiever en gaat meer op en neer
 • De pas die je maakt is korter
 • Het trainen is wat minder subtiel voor de gewrichten
 • De instap is hoger en kan wat meer inspanning vereisen
 • De beweging die je maakt lijkt op hardlopen

Kijk dus goed of je een voor of achter aangedreven crosstrainer fijner voor je is. Het grootste verschil ga je merken aan de loopervaring.

Een vliegwiel aan de voorkant wat rustiger en minder inspannend terwijl een vliegwiel aan de achterkant een meer neergaande en intensievere beweging.

Gewicht van het vliegwiel

Hoe zwaarder het vliegwiel, hoe meer variatie je hebt in je weerstand niveaus. Wil je dus meer variatie in je training?

Kies dan voor een crosstrainer met een wat zwaarder vliegwiel. Ook geldt er: Hoe zwaarder het vliegwiel, hoe zwaarder de hoogste weerstand is.

Ook heeft het vliegwiel invloed op de soepelheid van de loopbeweging. Of mensen dit fijn vinden verschilt van persoon tot persoon. De meesten vinden echter een zwaarder vliegwiel fijner.

Het nadeel van een zwaarder vliegwiel is dat ze ook vaker duurder zijn.

De VirtuFit iConsole Total Fit heeft een vliegwil van 22 kg wat redelijk zwaar is voor een crosstrainer. Gelukkig is dit alleen maar goed.

Gewicht van de crosstrainer

Het gewicht van de crosstrainer is een goede indicator van kwaliteit.

Hoe zwaarder het gewicht, hoe moeilijker om het kapot te krijgen doordat het met zwaardere materialen (zoals metaal) gemaakt zijn. Ook is een zwaardere crosstrainer stabieler tijdens het sporten.

Kijk dus tijdens het (eventueel) vergelijken van crosstrainers naar het gewicht van de crosstrainer zelf. Hoe zwaarder de crosstrainer, hoe kwalitatiever de crosstrainer is.

De VirtuFit iConsole Total Fit heeft een gewicht van 52,6 kg wat redelijk veel is waardoor je super stabiele trainingen kunt verwachten.

Aantal programma’s voor variatie

Bij de wat luxere crosstrainers zitten er een aantal voorgeprogrammeerde programma’s waarmee je kunt sporten.

Dit kan handig zijn als je voor een specifiek doel traint zoals een betere conditie of om af te vallen. Als je dit langdurig doet kan het fijn zijn on een beetje variatie binnen je training hebben, wat het trainen natuurlijk leuker maakt.

De VirtuFit iConsole Total Fit beschikt over een totaal aan 24 verschillende programma’s waardoor je ten alle tijden meer dan genoeg keuze hebt!

Aantal weerstandsniveaus voor de afwisseling

Wil je veel variatie hebben in je training? Dan is het handig om veel weerstandsniveaus te hebben.

Deze weerstandsniveaus bepalen de moeilijkheid van de training die je doet. Hoe hoger het weerstandsniveau op dat moment, hoe intensiever jouw training op dat moment is. Klinkt logisch niet?

Het belangrijke aan dit stukje is hoeveel weerstandsniveau je nodig denkt te hebben. Hoe meer weerstanssniveaus, hoe gerichter je kunt trainer op een specifiek niveau.

De VirtuFit iConsole Total Fit heeft 32 verschillende weerstandsniveaus waaruit je kunt kiezen.

Transportwielen voor makkelijk wegzetten

Transportwielen zijn heel handig als je geen vaste plaats hebt voor je corsstrainer. Als je bijvoorbeeld de crosstrainer in de hoek van de kamer zet als je klaar bent met trainen.

Crosstrainer zijn meestal rond de 50kg (de VirtuFit iConsole Total Fit is 52,6kg zwaar) waardoor het verschuiven daarvan niet alleen hartstikke zwaar is maar ook nog je vloer kan beschadigen.

Met transportwielen is dit probleem verholpen. Je kunt namelijk gemakkelijk de crosstrainer ergens anders naartoe rijden waardoor je hem makkelijk kunt opbergen.

Beoordeling

VirtuFit iConsole Total Fit
VirtuFit iConsole Total Fit

Beoordeling door Bart,

01 mei 2021
5

”De VirtuFit iConsole Total Fit is precies wat je verwacht wat een premium crosstrainer moet zijn. Hij heeft alle functies van een premium crosstrainer en voldoet aan het plaatse van een premium crosstrainer met natuurlijk een prijskaartje van een premium crosstrainer.”

VirtuFit iConsole Total Fit

Een volledige, premium crosstrainer met alle premium functies die je kan verwachten. Kortom: uitstekend!

Bekijk nu de iConsole Total Fit!

Meer lezen?

Ik hoop dat ik je heb kunnen helpen in je aankoopkeuze over de Focus Fitness Fox 1 Wil je echter meteen verschillende roeitrainers vergelijken? Kijk dan hier mijn artikel over De Beste Crosstrainers voor Thuis!

Zoek je meer fitnessapparaten voor thuis? Kijk dan naar mijn volledige lijst met fitnessapparaten voor thuis of mijn andere artikelen over fitness producten.

Of lees hier mijn drie meest recente berichten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *