Waarom is afvallen zo moeilijk? Dit is wat je fout doet

waarom is afvallen zo moeilijk

Waarom is afvallen zo moeilijk en lijkt het maar niet te lukken. Welk dieet je ook volgt, de kilo’s vliegen er altijd weer aan. Waarom gaat het toch elke keer fout.

Werken diëten niet of moet je zoeken naar een dieet wat nu wel werkt? Of is er wat anders aan de hand en maak je een van de volgende fouten.

In dit artikel zal ik je uitleggen waarom afvallen zo moeilijk is. Gewicht verliezen is mogelijk, echt waar!

Waarom is afvallen zo moeilijk

Het doet wat met je als je niet lekker in je vel zit, je lieveling spijkerbroek niet meer aankan en je vrienden die je al een paar maanden niet hebt gezien niet meer onder ogen durft te komen.

Ze zullen zien dat je bent aangekomen. Het voelt daarom misschien gemakkelijker om jezelf te verstoppen dan jezelf naar de sportschool te slepen. Dat komt omdat er wat in ons brein gebeurt.

Niet lekker in je vel zitten is dan ook vergelijkbaar met je grieperig voelen. Je hebt nergens zin in en hebt alleen maar behoefte om je comfortabel te voelen, liggend op de bank met je favoriete dekentje. 

Gezond eten en veel sporten de oplossing

Voor veel mensen die lekker in hun vel zitten lijkt het zo makkelijk. Eet gezond en beweeg genoeg. Maar is dit wel zo simpel? Natuurlijk is de basis wel zo simpel, je eet minder calorieën dan je binnenkrijgt en je blijft op gewicht.

Maar het hangt niet alleen maar af van wat je eet en hoeveel je beweegt. Er zijn nog veel andere factoren van toepassing in je lichaam. Zo is het functioneren van je hormonen van grote invloed.

Met veel spanning, het niet functioneren van je schildklier of het uit balans zijn van je insulineproductie spelen allemaal mee. Op het moment dat je met een gezonde levensstijl en dagelijkse manier van beweging maar niet afvalt is er misschien wat anders aan de hand. 

Je genen spelen ook mee

Iets anders wat ook meespeelt zijn je genen. Zo hebben we genetisch allemaal een andere bouw en is het nu eenmaal zo dat de ene vrouw meer vet heeft op haar lichaam dan een ander. Ontdek hier wat is het normale vetpercentage van een vrouw is.

Niets om je zorgen over te maken als je een gezonde levensstijl toepast in je dagelijkse leven. Niet iedereen zal een sixpack van nature creëren. Het is niet onmogelijk, met het droogtrainen protocol leer je stap voor stap hoe je dit voor elkaar krijgt. 

waarom is afvallen zo moeilijk

Het gebruiken van medicatie

Op het moment dat je medicatie gebruikt heeft dat invloed op de vetverbranding van je lichaam. Dit begint zelfs al met de pil. Medicatie is soms nodig maar is wel degelijk een boosdoener in je afvalproces. Als je medicatie moet gebruiken is het altijd raadzaam om professioneel advies in te schakelen. 

Diëten zijn niet altijd de oplossing

Nu denk je misschien dat als je de komende weken/maanden een streng dieet volgt je vanzelf een droomlichaam krijgt. Maar een dieet is een tijdelijke manier van anders eten. Vaak is het een hele ongezonde manier van eten. Zo is een crash dieet het meest ongezondste dieet wat er is.

Je hongert je lichaam uit en je lichaam gaat vanzelfsprekend op overlevingsstand. Misschien val je er in een korte mee af maar als je weer ‘normaal’ gaat eten gaat het fout, dit is dan ook de reden waarom afvallen zo moeilijk is.

Deze tactiek werkt namelijk niet! Je komt juist in een razend tempo weer aan. Het is beter om jezelf een manier van eten aan te leren die je de rest van je leven volhoudt. Dit betekent niet dat je nooit meer mag snoepen maar betekent dat je een balans gebruikt in het snoepen en gezond eten. 

Je rot voelen

Het is verschrikkelijk als je niet lekker in je vel zit, je met schaamte in de spiegel kijkt en jezelf het liefst verstopt. Het is niet de oplossing om in een hoekje weg te kruipen en jezelf nergens meer te laten zien.

Ook al heb je al van alles geprobeerd geef nooit op! Geef jezelf de tijd om stap voor stap af te vallen. Het hoeft niet van de ene op de andere dag, het kost wat tijd. Daar is niets mis mee. 

waarom is afvallen zo moeilijk

Dit is de reden waarom afvallen zo moeilijk is

We hebben allemaal een ander lichaam, veel daarvan is genetisch voor ons vastgelegd. Hebben je ouders een slank en fit lichaam en hoef je daar niet veel voor te doen dan mag je dankbaar zijn voor je goede genen.

Heb je andere genen meegekregen en moet je meer moeite doen om op gewicht te blijven dan weet je nu dat een streng dieet niet de oplossing is. Het is beter om een eetpatroon te ontwikkelen wat voor een fit lichaam zorgt.

Het draait voor 80% om voeding in combinatie met een goed functionerend lichaam. Zo moeten je hormonen wel in balans zijn, je schildklier, darmen en andere organen goed functioneren. 

Waarom is afvallen zo moeilijk en wat je moet veranderen

Waarom is afvallen toch zo moeilijk? Je maakt het moeilijk voor jezelf. Het is een cirkel waar je in zit, je zit niet lekker in je vel en probeert van alles wat je niet vol kan houden. Als gevolg daarvan kom je weer aan. Vervolgens probeer je het weer opnieuw. Dodelijk vermoeiend toch?

Leer jezelf een van manier eten wat je wel gaat volhouden. Ga een gezond eetpatroon gebruiken in je dagelijkse leven. Het Fitcooking lifestyle plan is gemaakt voor alle actieve en sportieve mannen en vrouwen die gezond willen leven.

Wil jij graag je vetpercentage verlagen, je spiermassa opbouwen, of je voedingspatroon op orde krijgen? Dan is het programma zeker geschikt voor jou. Een kort dieet ga je niet volhouden voor de rest van je leven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *