Wat zijn Hip Raises?

Wat is deze oefening en hoe doe je hem goed?

Heb je ook altijd last van die taille die maar niet strak is? Een taille waar je niet trots op kunt zijn omdat hij er maar niet mooi uit ziet? Daar kan gemakkelijk verandering in gebracht worden! Namelijk met hip raises!

Het mooie aan deze oefening is dat hij gemakkelijk uit te voeren is en super effectief is, niet alleen voor je taille maar ook voor je buikspieren! Zo train je meteen zowel een slanke taille als een strakke buik! Een echte oefeningen om te houden dus!

Ook kan je variaties maken met deze oefeningen om specifieke spiergroepen gerichter te trainen. Daar later meer over ;).

Wat zijn Hip Raises

Hip raises zijn letterlijk wat het zegt, een oefening waarbij je je heupen omhoog beweegt. Simpel hè!

Natuurlijk is het veel meer dan dat. Het is een oefening waarbij je helemaal niks nodig hebt, alleen jezelf. Ook is deze oefening super effectief aangezien je er meerdere spiergroepen mee traint namelijk:

 • Je onderste buikspieren
 • De obliques (spieren in je taille)
 • Je onderrug
 • De harmstrings

Kortom: Super simpel en super effectief. Ideaal dus!

Hoe doe je perfecte Hip-raises?

Hoe doe je nou precies hip raises? Dat gaan we nu bespreken!

 1. Begin door plat op je rug te gaan liggen en plaats je handen plat op de grond.
 2. Til je benen van de grond tot ze bijna recht omhoog wijzen zodat je benen en bovenlichaam samen een L-vorm vormen. (Als je korte heemstrings hebt is dat geen probleem, zorg ervoor dat je bovenbenen en je buik een L vorm maken. Strek je benen zo ver mogelijk uit ;).
 3. Probeer nu met je buikspieren je heupen omhoog te krijgen van de grond.
 4. Houd deze positie in de lucht ongeveer een halve seconde vast en kom langzaam weer naar beneden zonder te stuiteren met je heup. Een gecontroleerde en rustige beweging is beter dan een overhaaste.
 5. Herhaal de oefening.

Hier een video ter verduidelijking:

Aandachtspunten

Hier zijn een paar aandachtspunten die je in je hoofd moet houden tijdens het uitvoeren van hip raises.

 • Onthoud altijd tijdens deze oefening dat ene gecontroleerde beweging beter is dan een snelle. Een uitvoering waarbij je als een gek je heupen omhoog doet traint je spieren minder goed dan een gecontroleerde beweging. Doe het dus altijd rustig aan!
 • Je kunt je obliques in je taille gerichter trainen door tijdens deze beweging, terwijl je heupen in de lucht zijn, je spieren in je taille samen te trekken. Zo train je gerichter je spieren in je taille!

Afsluiting

Ik hoop dat je wat geleerd hebt door middel van deze pagina! Heb je nog vragen? Stel ze gerust in de reacties hieronder, ik reageer zo snel mogelijk terug!

Wil je meer oefeningen voor thuis zoals deze? Lees mijn thuis fitnessen artikel waarin alle spiergroepen worden besproken met oefeningen die je allemaal thuis kan doen! Lees dan mijn artikel over hoe je het best buikspieren kan trainen!


Lees hier mijn 3 meest recente artikelen!