Wil je afvallen en je strakke buik weer terug krijgen?

Afvallen en een strakke buik krijgen

Afvallen buik

Elke morgen kijk je naar jezelf in de spiegel en je bent niet blij. Je zit al tijden niet lekker in je vel maar afvallen en een strakke buik krijgen lijkt onmogelijk.

Je hebt al van alles geprobeerd van afslankshakes tot crashdiëten. En niets heeft tot nu toe geholpen. Je ziet elke dag weer nieuwe reclames voorbij komen van nieuwe pillen of diëten die je beloven weer fit te worden.

Maar je gelooft er niet meer in, wat je ook probeert je lijkt elke keer uiteindelijk meer aan te komen. Dat is ontzettend vervelend.

Ik wil je met dit artikel helpen om erachter te komen waarom afvallen zo moeilijk voor je is en wat je nu kunt doen om een platte buik te krijgen. 

Zit je buikje in de weg?

Veel mensen hebben last van hun buikje. Wat voor de een paar kilo te veel is betekent voor de ander een groot obstakel waardoor het strikken van je veters al een probleem is. Hoe komt het toch dat er maar zo weinig mensen zijn die geen last hebben van een buikje?

Het is goed om te weten dat alleen als je een laag vetpercentage hebt in je gehele lichaam je ook een strakke buik zal krijgen. Maar dat gaat niet één, twee, drie. Benieuwd hoe jij je vetpercentage kunt verlagen? Ik zal je er straks meer over vertellen. 

Niet alleen zit het in de weg, het is ook enorm gevaarlijk!

Het is vervelend als je buikje in de weg zit en jij je daardoor onzeker en minder aantrekkelijk voelt. Maar wist je al dat het daarnaast ook nog eens hartstikke ongezond is.

Door je buikje spaar je namelijk je vet op, dit komt vervolgens over al je organen en dat is dus heel ongezond. Dit soort lichaamsvet is namelijk een van de oorzaken van hoog cholesterol en hart- en vaatziektes. Tijd om daar wat aan te veranderen!

Afvallen buik

Waarom is het afvallen en een strakke buik krijgen zo moeilijk?

Veel mensen denken dat op het moment dat je wil afvallen en een platte buik wil krijgen er maar één ding nodig is. Een streng dieet volgen. Maar dat is niet helemaal onjuist.

Als je een dieet volgt om voor een korte periode je eetpatroon drastisch te veranderen en daarna weer eet zoals normaal gaat er niets veranderen. Een dieet is geen goede oplossing omdat het er alleen maar voor zorgt dat je lichaam voor een korte periode in een overlevingsstand gaat.

Het is veel beter om jezelf een gezond eetpatroon aan te leren. Een manier van eten die jij de rest van je leven volgt. Dit kan je doen met de afslank receptenbijbel!

Een gezond eetpatroon voor de rest van je leven!

Gezond leren eten is essentieel om het lichaam van je dromen te krijgen en te behouden. De uitspraak abs are made in the kitchen zegt voldoende. Volg dus nooit een dieet waarbij je jezelf uithongert, dit is hartstikke ongezond en zorgt er alleen maar voor dat je op een later moment flink aankomt.

Ook wel het gevreesde jojo effect genoemd. Wat je veel beter kunt doen is zoveel mogelijk suikers laten staan, minder koolhydraten eten en bewerkt eten en ongezonde vetten laten staan.

Neem meer fruit, groente, eiwitten en koolhydraatarme snacks. Natuurlijk mag je af en toe wat snoepen maar doe dat met mate. 

Is het een goed idee om alleen maar buikspieroefeningen te doen?

Als jij gaat afvallen en een strakke buik wil moet je extreem veel buikspieroefeningen doen, toch? Veel mensen denken dat dit zo werkt maar helaas is dat niet het geval. Je krijgt pas een strakke buik als het vetpercentage over je gehele lichaam verlaagt.

Wist je al dat als je meer spiermassa kweekt je automatisch ook meer calorieën verbrand? De grootste spiergroepen van je lichaam zijn niet je buik maar juist je benen en je rug. Als jij er met je training voor zorgt dat je meer spieren kweekt ga je dat vanzelf zien doordat je vetpercentage over je gehele lichaam verlaagt. 

Afvallen buik

Dit is wat je moet doen om weer in vorm te komen

Je ziet dagelijks advertenties voorbij komen waarbij je wordt beloofd om binnen twee weken een sixpack te krijgen. In de realiteit is dat wel anders. Een gezonder eetpatroon aanleren en een andere manier van training volgen kost wat tijd.

Je lichaam moet hier ook aan wennen en stap voor stap zal je steeds wat meer afvallen en ga je dat zien aan je buik. Eerst zal het gewicht op de weegschaal naar beneden gaan, daarna ga je op je gehele lichaam vet verliezen, ook op je buik.

Nu weet je dus dat je niet alles moet geloven, afvallen en een strakke buik krijgen gaat niet van de ene op de andere dag. Als iets te mooi lijkt om waar te zijn is dat vaak ook zo!

Verwacht dus niet dat je na twee weken een droomlichaam hebt als je vandaag de keuze maakt om aan de slag te gaan. Maar geef jezelf de tijd om dit stap voor stap te doen. Later ben jij jezelf enorm dankbaar. 

Afvallen en een strakke buik gaan hand in hand

Een strakke buik krijgen lukt dus alleen als je gaat afvallen over je hele lichaam. Je vetpercentage moet je drastisch omlaag brengen en dat gaat niet zomaar. Als je buik nu enorm in de weg zit en het niet meer lukt om je veters te strikken of je met veel verdriet in de spiegel kijkt is het tijd om een keuze te maken.

Alle diëten die je tot nu toe hebt gevolgd hebben je niet geholpen. Daarom is het nodig dat je vanaf vandaag je eetpatroon gaat veranderen en op de juiste manier gaat trainen.

Pas als je over je gehele lichaam afvalt zal je strakke buik weer tevoorschijn komen. Want die buikspieren zijn er wel, alleen zijn ze op dit moment verstopt. Ben je er klaar voor om ze weer tevoorschijn te toveren? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *