Afvallen Met Een Airbike: Aandachtspunten, Tips en Gratis Bonus!

Afvallen, het is een van de meest lastigste en moeilijkste dingen om te doen. Je hebt ook zo veel keuzes die allemaal voor- en nadelen hebben.

Met buiten sporten ben je afhankelijk van het weer, met een dieet zit je weer vast aan strenge regels en ga zo maar door.

Maar wat als er een effectieve, snellere en leukere manier is om af te vallen? Dat doe je namelijk met een airbike!

De trainingen hoeven maar 15-20 minuten te duren en je verbrandt nog 16-24 uur na het trainen nog calorieën. Hoe ideaal!?

Maar waarom kan je zo goed afvallen met een airbike, hoe werkt afvallen überhaupt en wat zijn de aandachtspunten bij het afvallen met een hometrainer?

Dat ga je in dit artikel uitzoeken!

We gaan het over alle bovenstaande punten hebben en nog veel meer! Hoe en waarom je met een airbike kunt afvallen, de top 3 beste airbikes om mee af te vallen en een exclusieve gratis bonus!

Laten we meteen beginnen!

Inhoudsopgave

Basisprincipe van afvallen

Voordat we kunnen gaan uitleggen hoe je het beste met een airbike kunt afvallen en waarom de airbike nou zo’n goed fitnessapparaat is om mee af te vallen moeten we eerst weten hoe afvallen nou precies werkt.

Afvallen werkt volgens een heel simpel principe: meer calorieën verbranden dan dat je binnenkrijgt. Op deze manier gaat je lichaam vetreserves verbranden.

Deze vetreserves kan je ook zien als lichaamsvet die zoals je kunt verwachten langzaam afneemt omdat je lichaam meer calorieën verbrandt dan dat het binnenkrijgt.

Dit klinkt nu wel heel makkelijk maar het daadwerkelijk zo krijgen is een ander verhaal. Je kunt het op deze manier aanpakken:

 1. Snel(ler) afvallen maar met wel strengere regels en voorwaardes waaraan je jezelf moet houden
 2. Iets rustiger afvallen met wat meer vrijheid

De eerste manier doe je door te gaan trainen op je airbike en daarnaast een dieet te doen. Zo verbrandt je verbrandt je meer calorieën en neem je minder in wat dubbel zo veel effect heeft.

Een perfect dieet die je kunt combineren met het trainen op een airbike is de Afslank Receptenbijbel (Lees hier mijn Afslank Receptenbijbel Review!).

De tweede manier doe je door te trainen met je airbike en daarnaast geen officieel dieet maar met een persoonlijk dieet. Het enigste wat je hoeft te doen is minder snoepen en eerder gezonde snacks eten zoals fruit.

Zo kun je inplaats van een peperkoekje een appel nemen bijvoorbeeld. Met een beetje discipline kom je al een heel eind!

Waarom je met een Airbike perfect kunt afvallen!

Maar waarom kan je nou met een airbike nou zo goed afvallen en niet een ander apparaat? Dat gaan we in het komende stukjes uitleggen!

Full-body workout

Elke keer als je traint op een airbike doe je een full-body workout wat betekent dat je met spieren over je hele lichaam aan het trainen bent.

Je traint namelijk de volgende spieren:

 • Rugspieren
 • Buikspieren
 • Armspieren
 • Schouderspieren
 • Beenspieren

Maar welke voordelen geef dit nou?

Het feit dat je zoveel spieren traint betekent dat ze allemaal energie blijven nodig hebben tijdens het trainen. Het feit dat deze spieren ook een van de grootste in je lichaam zijn betekent dat dit effect alleen maar meer wordt.

Omdat zo veel spieren energie nodig hebben verbranden ze als een malle calorieën. Je verbrandt namelijk rond de 400-550 calorieën per uur met het trainen op een airbike.

Met sommige vormen van trainen kan je ook nog meer verbranden maar dat bespreken we verderop in dit artikel.

Niet belastend

Het trainen op een airbike bevat een hele hoop bewegingen. Het voordeel van deze bewegingen is dat ze niet belastend zijn voor the gewrichten.

Bij sporten zoals voetbal, basketbal, tennis, volleybal of rugby worden je gewrichten, zoals je knieën, enkels en voeten, zwaar(der) belast omdat je of vaak snel van richting moet veranderen of omdat je flinke stoten kunt ontvangen. Dit kan resulteren in bijvoorbeeld blessures of langdurige ontstekingen.

Bij het trainen op een airbike heb je zulke gevallen niet.

Je kunt een airbike dus ook gebruiken als je bijvoorbeeld een blessure hebt omdat het je gewrichten niet belast. Tegelijkertijd met deze blessure kan je dan toch zwaar trainen en in topvorm blijven.

De bewegingen van een airbike helpen ook met de doorbloeding van het lichaam omdat de bewegingen cyclisch zijn en in lijn zijn met je lichaam. Dit kan helpen met het herstel van je blessures.

Geen last van slecht weer

Het laatste van vele voordelen is dat je niet naar buiten hoeft te gaan om te sporten. Je kunt geen last hebben van regen, sneeuw, te koud of te warm weer.

Deze factoren hebben eenmaal wel een invloed op je beslissing grof je naar buiten gaat om te sporten. Ze kunnen dus heel erg van belang zijn.

Met het trainen op een airbike worden al deze factoren weggevaagd waardoor je ten allen tijde kunt afvallen zonder enige verstoring!

Waar moet je op letten bij het afvallen met een Airbike?

Misschien is het wel handig om te weten waar je nou precies op moet letten als je wilt gaan afvallen met behulp van een airbike.

Vandaar dat ik hier de belangrijkste aandachtspunten voor bij het trainen met een airbike heb neergezet zodat jij met jouw airbike op de beste manier kan gaan afvallen.

HIIT

Waar de airbike in uitblinkt is zijn mogelijkheid om uiterst goede HIIT trainingen te doen. HIIT staat voor High Intensity Interval Training en wordt gerekend al een van de beste manieren om vet te verbranden en af te vallen.

De airbike is hier heel goed voor geschikt omdat je heel snel het tempo kunt veranderen.

Een HIIT training werkt in periodes van heel intensieve training afgewisseld door periodes van iets rustiger trainen. Zo kun je bijvoorbeeld 45 secondes alles geven wat je hebt waarna je weer 30 secondes rustiger aandoet waarna je weer 45 secondes alles geeft.

Daarbij hoef je niet een uur op de airbike te zitten. Een HIIT training hoeft maar 15-20 minuten te duren voordat je al helemaal kapot bent. HIIT is dus ook perfect als je niet veel tijd hebt.

Als laatst is er nog een voordeel aan het doen van HIIT. Na je training zit je nog in de rustverbrandingsfase wat betekent dat je na het trainen ook nog calorieën verbrandt. Bij een airbike is dit rond de 16-24 uur na de training.

Al met al is HIIT uiterst geschikt om mee af te vallen en vooral met een airbike.

Low-Intensity Training

Wil je het intense van HIIT niet en wil je het liever rustiger aandoen? Dan kan Low-Intensity Training iets voor je zijn.

Low-Intensity Training is het tegenovergestelde van HIIT en is juist een langdurige training waarbij je een lager tempo kiest en dat 45-60 min volhoudt.

In het begin zou het heel makkelijk moeten zijn maar in het einde wordt het juist heel zwaar omdat je dan al 45 min achter de rug hebt.

Al met al is dit niet echt aan te raden voor een aribike omdat een vast tempo vasthouden lastiger is. Echter kan het wel en is het een goed alternatief voor HIIT.

Hartslagmeting & verbrandingszone

Wil je het geheim voor afvallen weten? Het geheim met betrekking tot afvallen is de juiste hartslag en je verbrandingszone.

Met je hartslag kan je namelijk het optimale gebied bijhouden waarin jij de meeste calorieën verbrandt en daardoor het snelste afvalt. Dit gebied is tussen 65% en 75% van je maximale hartslag. (Te berekenen met 220 – huidige leeftijd = maximale hartslag).

Stel je bent 40. Dan is je maximale hartslag 220-40=180. Daarvan 65% en 75% procent bereken kom je uit op 180×0,65= 117 en 180×0,75=135. De verbrandingszone van dit voorbeeld is dus tussen de 117 en 135 BPM.

Dit bekent echter niet alles. Het is niet schokkend om voor kort buiten deze zone te komen. Daarbij is het luisteren naar je lichaam het belangrijkste aangezien cijfers niet alles zeggen.

Op airbikes kan je je hartslag helaas vaak niet meten waardoor je hartslagband moet kopen om je hartslag te kunnen meten en dus je verbrandingszone bij te houden.

Trainingsfrequentie

Hoevaak moet je minimaal trainen om goed af te vallen?

Ik zou aanraden om minimaal drie keer per week te trainen op een regelmatige basis met ongeveer evenveel ruimte tussen elke workout. Als je minder dan drie keer per week traint duurt het veel langer voordat je resultaat ziet.

Je lichaam moet dan steeds weer langere periodes opbouwen waardoor je niet heel ver komt en je doelen je voorbijschieten zonder enige vooruitgang.

Er is niet echt een maximum aan het aantal trainingen die je per week zou kunnen doen. Je zou in principe zeven keer per week kunnen trainen als er maar 24 uur tussen elke training zit.

Dit raad ik echter niet aan. Je lichaam heeft simpelweg ook rust nodig om te herstellen van de inspanningen.

Al met al zou ik minimaal drie, en maximaal vijf keer per week trainen op een regelmatige basis met evenveel tijd tussen elke training.

Weerstanden

De airbike heeft iets hele speciaals als het om weerstanden gaat.

Waarbij een hometrainer, crosstrainer of roeitrainer bijvoorbeeld echte weerstandsniveaus hebben heeft een airbike dat niet omdat het een luchtweerstandsysteem heeft.

Dit betekent dat je meer weerstand hebt als je harder gaat omdat je dan meer luchtweerstand hebt. Je kan het ook zien als fietsen: hoe harder je gaat hoe zwaarder het wordt.

Dit resulteert in een fitnessapparaat om oneindig veel weerstanden waardoor je altijd een geschikte voor jou hebt.

Voeding

Zoals je kan verwachten ga je niet afvallen met alleen maar trainen op een airbike. Je moet ook iets van een aanpassing maken in je dieet.

Zoals ik al voorheen zei kan je dit doen met een officieel dieet of een zelfgemaakt en minder streng dieet waarbij je bijvoorbeeld in plaats van een snack een gezonde snack zoals een stuk fruit, een handje ongezouten nootjes of een bak kwark.

Een andere hele goede tip is alleen maar water drinken. Water bevat namelijk nul calorieën waardoor je alleen maar meer calorieën meer verbrandt ten opzichte van wat je inneemt. Dit zou moeten resulteren in meer en sneller afvallen.

Gratis Exclusieve Bonus!

Als gratis bonus kan je een volledig schema krijgen van 5 trainingen op je airbike zodat jij jou conditie kunt gaan opbouwen. Zo begin je lichtjes en ga je steeds zwaarder trainen.

Hoe kun je deze bonus ontvangen?

 1. Delete je cookies.
 2. Klik op een van de knoppen bij de airbikes.
 3. Mail de de factuur van de airbike die je hebt gekocht naar dit e-mail adres.
 4. Ontvang de unieke gratis bonus via een PDF bestand via de mail!
 5. (Laat ook weten uit welk artikel je hebt gekocht zodat je de juiste bonus krijgt!)

Top 3 Airbikes om mee af te vallen

Nu we hebben besproken waarom een airbike zo goed is om mee af te vallen en tips voor bij het afvallen gaan we nu bespreken met welke airbikes je het beste kunt afvallen.

Ik heb hier een top 3 staan van de beste airbikes die nu te koop staan. Onderaan de top 3 staan een link naar een artikel waar je een uitgebreidere top 10 kunt bekijken.

Broomer Air Bike ~ Budget airbike

Zoek jij een budget airbike met toch genoeg functies om goed mee te trainen? Kies dan voor de Broomer Air Bike.

Met een vliegwiel van 2kg, drie beschikbare trainingsprogramma’s en oneindig veel weerstanden kan je meer dan genoeg variatie binnen je training maken.

Naast deze technische functies heeft de Broomer Air Bike ook heel veel luxueuze opties voor een budget model zoals een verticaal en horizontaal verstelbaar zadel, een ventilator tijdens het trainen mogelijk gemaakt door het luchtweerstand systeem.

Ook is er een trainingscomputer gelinkt aan een LCD-scherm met buitentemperatuur, scannen, tijd, snelheid, afstand, pulse, calorieën, herstel en lichaamsvet. Wil je je favoriete serie of film kijken? Maak dan gebruik van de tablet of telefoonhouder!

Ook beschikt de Broomer Air Bike over een inklapbaar frame en tranpsortwielen zodat hij altijd en overal makkelijk op te bergen en te plaatsen is.

Het enige nadeel van de Broomer Air Bike is dat hij ketting aangedreven is wat betekent dat je best wel wat geluid hebt tijdens het sporten en dat je ook onderhoud moet verrichten aan de airbike.

Als laatst is het maximaal gebruikersgewicht van 110 kg, een nettogewicht van 38 kg, afmetingen van 133x62x138 (L x B x H in cm) en een fabrieksgarantie termijn van 2 jaar.

 • Gewicht vliegwiel: 2 kg
 • 3 programma's
 • Oneindig veel weerstanden
 • Stoelverstelling: verticaal en horizontaal
 • Ventilator
 • Computer met LCD-scherm met buitentemperatuur, scannen, tijd, snelheid, afstand, pulse, calorieën, herstel en lichaamsvet
 • Tablet en telefoon houder
 • Inklapbaar
 • Transportwielen
 • Maximaal gebruikersgewicht: 110 kg
 • Gewicht van het product: 38 kg
 • Dimensies: 133x62x138 (L x B x H in cm)
 • Fabrieksgarantie termijn van 2 jaar

AirBike Assault Bike ~ kwalitatief hoogstandje

Zoek je de airbike met de hoogste kwaliteit van al deze airbikes? Kies dan de Assault Bike.

De Assault Bike heeft namelijk een stalen frame met duurzame industriële poedercoatings, versterkte crank en pedalen zodat jij zo hevig als jij wilt kunt trainen zonder enige zorgen te maken over de kwaliteit of mankementen.

Naast deze kwalitatieve kenmerken heeft de Assault Bike ook de te verwachte luxueuze kenmerken zoals een LCD display met tijd, afstand, calorieën, hartslag, wattage en RPM en de mogelijkheid om de airbike waterpas in te stellen.

Ook heeft deze airbike een verticaal en horizontaal verstelbaar zadel, een ventilator functie, 7 trainingsprogramma’s en oneindig veel weerstanden.

Het enige nadeel van de Assault Bike is dat hij ketting aangedreven is wat betekent dat je best wel wat geluid hebt tijdens het sporten en dat je ook onderhoud moet verrichten aan de airbike.

Als laatst heeft de Assault Bike een fabrieksgarantie termijn van 1 jaar, een maximaal belastbaar gewicht van 150 kg, een netto product gewicht van 45 kg en afmetingen van (L x B x H in cm) 130 x 60 x 123.

 • Stalen frame met duurzame industriële poedercoatings, versterkte crank en pedalen
 • LCD display met tijd, afstand, calorieën, hartslag, wattage en RPM
 • Zadel verstelbaar verticaal en horizontaal
 • Ventilator
 • 7 programma's
 • Computer met LCD-scherm met buitentemperatuur, scannen, tijd, snelheid, afstand, pulse, calorieën, herstel en lichaamsvet
 • Waterpas instelbaar
 • Ketting aangedreven
 • Afmetingen (L x B x H in cm) 130 x 60 x 123
 • Fabrieksgarantie termijn van 1 jaar
 • Maximaal belastbaar gewicht van 150 kg
 • Product gewicht van 45 kg

Schwinn Airdyne AD8i PRO ~ Premium Airbike

Zoek je een premium aribike met alle soort opties die je maar zou willen? Kies dan de Schwinn Airdyne AD8i PRO.

Deze airbike heeft een vliegwiel met een gewicht van maar liefst 10kg, 9 programma’s waaronder interval programma’s, target programma’s, hartslagindicators voor vetverbranding, aërobische en anaërobische trainingen en oneindig veel weerstanden, dit maakt de Schwinn Airdyne AD8i PRO de meest variabele airbike van deze lijst.

Ook heb je een snaaraandrijving met stille sportervaring met weinig onderhoud, een display met een hoog resolutie LCD met calorieën, wattage, tijd, afstand, snelheid, RPM en hartslag en een bidonhouder zodat the nooit dorst krijgt tijdens het sporten.

Daarnaast heb je met de Schwinn Airdyne AD8i PRO een verticaal en horizontaal verstelbaar zaden en een telemetrische hartslagmeting met optioneel verkrijgbare borstband.

Als laats heeft de Schwinn Airdyne AD8i PRO een Maximaal gebruikersgewicht van 160 kg, Afmetingen van (L x B x H in cm) 106,68 x 50,8 x 132,08, een fabrieksgarantie termijn van 2 jaar en een nettomassa van 51kg.

 • Vliegwielgewicht van 10 kg
 • 9 programma's waaronder interval programma's, target programma's, hartslagindicators voor vetverbranding, aërobische en anaërobische trainingen
 • Oneindig veel weerstanden
 • Display met een hoog resolutie LCD met calorieën, wattage, tijd, afstand, snelheid, RPM en hartslag
 • Snaaraandrijving met stille sportervaring met weinig onderhoud
 • Bidonhouder
 • Zadel verticaal en horizontaal verstelbaar
 • Telemetrische hartslagmeting met optioneel verkrijgbare borstband
 • Maximaal gebruikersgewicht van 160 kg
 • Afmetingen product: 106,68 x 50,8 x 132,08 cm
 • Gewicht product: 51kg.
 • Fabrieksgarantie termijn van 2 jaar

Is de airbike nou hét fitnessapparaat voor jou? Kijk dan naar mijn artikel over de beste airbikes voor thuis waarin ik de top 10 beste airbikes op een rijtje heb gezet!

Afsluiting

Ik hoop dat ik je heb kunnen helpen door middel van dit artikel. Heb je nog vragen? Zet ze in de reacties en ik reageer z.s.m. terug!

Wil je meer fitnessapparaten voor in je eigen huis zien? Kijk dan naar mijn artikel over fitnessapparaten om mee af te vallen of bekijk al mijn artikelen over fitnessproducten!

Of lees mijn 3 meest recente berichten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.