Afvallen met fitness: Wat is de juiste workout/training hiervoor?

Afvallen met fitness

Afvallen met fitness

Wie wel een paar kilo wil verliezen vraagt zich vast af wat nu de beste manier is om dit te doen. Afvallen met een goede fitness training, een streng dieet volgen of juist een combinatie van die twee?

Natuurlijk is het in eerste instantie heel belangrijk om gezonder te eten en minder calorieën binnen te krijgen.

Doe je dit in combinatie met een goede fitness workout dan zal je gegarandeerd afvallen. Mist je op de juiste manier je workout samenstelt. 

Minder calorieën is de eerste stap

De sportschool staat vol met verschillende fitness apparaten. Maar welke moet je gebruiken om echt in vorm te komen? Om je lichaam te transformeren is het in eerste instantie belangrijk dat je weet hoeveel calorieën je per dag nodig hebt om af te vallen.

Probeer dat aantal elke dag vast te houden en probeer er altijd onder te blijven. Door minder calorieën binnen te krijgen blijf je op gewicht. Dat is de eerste stap om af te vallen.  

Wil je afvallen begin met fitness 

Als je voor het eerst een workout gaat doen in de sportschool ben je natuurlijk razend enthousiast. Al die verschillende apparaten en trainingen wil je natuurlijk graag uitproberen.

Veel mensen beginnen dan ook fanatiek met sporten. Het grootste nadeel hiervan is dat als je dit te fanatiek doet je al snel last krijgt van blessures en het sporten gaat associëren met pijnlijke klachten en vermoeidheid.

Het is dan ook beter om het rustig op te bouwen en de intensiteit van je trainingen steeds verder te verhogen. Dat maakt het makkelijker om het vol te houden. 

Afvallen met fitness

Zorg voor een goed plan

In de meeste sportscholen zal je op weg worden geholpen door een fitnessinstructeur. Je begint met sporten omdat je een doel wil behalen. Misschien een aantal kilo verliezen of juist meer spiermassa opbouwen.

Om je te helpen je doelen te behalen is het belangrijk om een goed schema te laten opstellen. Zo weet je precies wat voor oefeningen je gaat doen in de sportschool. 

Maak je doelen niet te groot

Als je voor het eerst gaat trainen in de sportschool dan is dat een grote stap. Natuurlijk wil je afvallen met je fitness workout of strakker in je vel zitten. Maar verwacht niet dat dit van de ene op de andere dag gaat gebeuren.

Maak je doelen dan ook nooit te groot maar zorg ervoor dat je realistische en haalbare doelen opstelt voor jezelf. Anders is de teleurstelling te groot en zal jij je motivatie verliezen. Dat is enorm jammer en dat wil je voorkomen.

Met een goed trainingsschema in combinatie met een geschikt voedingsplan weet je precies waar je aan toe bent en gaat het je lukken om gewicht te verliezen. 

Hou bij wat je eet

Ja, dat is lastig als je dit niet gewend bent. Schrijf eens op wat je de hele dag eet en hou ook bij op welke momenten je behoefte krijgt om wat te snoepen. Zijn er momenten dat je hier behoefte aan hebt en kan je dit een volgende keer voorkomen of iets eten voordat je de behoefte krijgt om wat te snoepen? Je leert er enorm veel van door het eens op te schrijven. 

Afvallen met fitness

Kom je afspraken na

Op het moment dat je gaat werken aan je lichaam zijn er twee dingen nodig. Je gaat gezonder eten en meer bewegen. Maar waar veel mensen heel enthousiast beginnen, is het voor veel mensen lastig vol te houden.

Na een paar weken komen ze steeds minder in de sportschool totdat ze de sportschool alleen nog sponsoren en er geen stap binnen zetten. Plan de momenten dus in wanneer je naar de sportschool gaat. Hou je aan je afspraken of zoek een sportmaatje zodat je wel naar de sportschool moet gaan. 

Fitness is niet alleen maar goed voor het afvallen

Onthoud dat je dit in eerste instantie doet om beter in je vel te zitten en vet te verliezen. Het getal op de weegschaal zal naar beneden gaan en je zal je beter voelen over je lichaam.

Maar dat is niet het enige wat het voor je doet. Gezond eten en sporten helpt je ook om mentaal goed in je vel te zitten, je slaapt er beter door, je functioneert beter en kan beter omgaan met stress

Wat veel mensen verkeerd doen

Er zijn veel mensen die de oefeningen niet goed uitvoeren. Dat is het nadeel van zelfstandig sporten in de sportschool. Een van de vervelende problemen waar je dan mee te maken krijgt zijn blessures. Terwijl als je de oefeningen goed uitvoert je veel betere resultaten behaald. 

Bij veel oefeningen waarbij mensen gewichten gebruiken zie je dat mensen een verkeerde houding aannemen met alle gevolgen van dien. Met veel cardio apparaten kan je niet veel fout doen, de instructies zijn redelijk simpel en die kan je dan ook eenvoudig uitvoeren. 

Cardio en krachttraining.

De beste combinatie om af te vallen met een fitness training is het doen van cardio en krachttraining. Met krachttraining zorg je ervoor dat je spiermassa vergroot en in stand blijft. Daarnaast voorkom je dan ook dat je spiermassa verliest.

We weten allemaal dat je door het afvallen vet verliest op verschillende plekken van je lichaam. Daar ben je natuurlijk blij mee maar het verliezen van spiermassa wil je natuurlijk voorkomen. Om een sixpack te krijgen moet je wel je spieren in vorm houden. 

Wat als je niet naar de sportschool kan?

Ook als je thuis sport is het zeker mogelijk om af te vallen met de juiste oefeningen. Het beste apparaat om thuis je workout te doen is gebruik te maken van een crosstrainer. Dit apparaat brengt je hele lichaam in beweging en brengt alle spieren in je lichaam in beweging.

Heb je geen ruimte voor een crosstrainer maak dan gebruik van een aantal goede oefeningen die je eenvoudig thuis kan doen. Zelf zonder gewichten kun jij je lichaam trainen om in vorm te komen. 

De gouden combinatie waardoor je gaat afvallen met je fitness workout

Afvallen met fitness doe je niet alleen maar door de juiste training te volgen. Dit doe je ook door op de juiste manier te eten. Eet minder koolhydraten, krijg minder calorieën binnen, eet meer groente, fruit, gezonde vetten en eiwitten.

Ik ben heel enthousiast over het droogtrainen protocol, dit programma helpt je niet alleen met de juiste informatie over de hoe je gezonder kan eten en je eigen voedingsschema samenstelt. Het helpt je ook om je eigen trainingsschema op te stellen zodat je weet wat je moet doen om je droomlichaam te krijgen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *