Buikvet kwijtraken en slank blijven? Dit is hoe je het doet!

Buikvet kwijtraken

buikvet kwijtraken

Iedereen met een buikje weet dat buikvet kwijtraken niet zo makkelijk is. Dat vervelende buikje zit continu in de weg, puilt over je broek heen en is iets waar jij je echt voor schaamt.

In de spiegel kijken is niet meer leuk als je niet blij bent met je eigen spiegelbeeld. Maar als je heel eerlijk bent voel jij je radeloos.

Je hebt al van alles geprobeerd om dat buikje kwijt te raken. Waarom is het toch zo lastig om je buikvet kwijt te raken?

In dit artikel zal ik je alles vertellen over buikvet en wat je nu wel en juist niet moet doen als je het wil kwijtraken. 

Waar komt dat buikje vandaan?

Wist je al dat buikvet heel gevaarlijk is? Buikvet sla je namelijk op bij je buik, dit is de plek waar de meeste organen van je lichaam zitten verstopt. Verstop je die onder een dikke laag lichaamsvet dan heb je een groot probleem.

Je organen kunnen namelijk steeds minder goed hun werk doen. Door buikvet breng jij je eigen gezondheid dus behoorlijk in gevaar. Dat is helemaal niet nodig. 

Buikvet kwijtraken dit is wat je moet doen!

Iedereen die strakker en fitter wil worden gaat op zoek naar informatie. Wat moet je nu doen om af te vallen, slanker te worden en dat buikje te verliezen? Misschien heb je al verschillende shakes of apparaten geprobeerd die je in 10 minuten per dag een strakke buik beloven.

Allemaal mooie beloftes maar nadat je het probeert werkt het helemaal niet. Weggegooid geld en je bent geen stap verder. Helaas is er dan ook veel onjuiste informatie te vinden over het kwijtraken van buikvet en het krijgen van een strak en fit lichaam. 

Waarom sla je vet op?

Om goed te begrijpen hoe je lichaam werkt is het goed om te begrijpen wat er nu precies gebeurt in je lichaam. Je lichaam heeft energie nodig om te functioneren. Om aan die energie te komen eet en drink je elke dag. Dit helpt je dus om energie binnen te krijgen.

Je lichaam verbrand elke dag energie die je binnen krijgt. Wil je afvallen en slank blijven dan zorg je ervoor dat je minder energie (calorieën) binnenkrijgt dan je verbrand. 

Dit is een hele simpele basisregel die je moet volgen om op gewicht te blijven. Ook al is de regel nog zo simpel. De meeste mensen leven in een calorieoverschot.

Ze eten en drinken elke dag meer calorieën (energie) dan dat hun lichaam verbrand. Dit overschot slaat je lichaam op als lichaamsvet. Doe je dit lang genoeg dan krijg je vet op plekken als je buik, heupen en billen. 

Gezonder eten en minder calorieën binnen krijgen

Je begrijpt nu dat je door je manier van eten voor een gezond lichaam zorgt. Eet je minder calorieën dan je verbrand dan ben je goed bezig. Maar eet je meer dan ga je vet opslaan. Dit wil je juist voorkomen. 

Als je buikvet wil kwijtraken moet je dus gezonder gaan eten en minder eten dan je lichaam verbrand. Op de automatische piloot zorg je dan voor een calorietekort. Doordat je dit doet gaat je lichaam juist lichaamsvet verbranden omdat het op zoek gaat naar extra energie. 

Het draait allemaal om een calorietekort

Ben je geen grote fan van de sportschool dan is het goed om te weten dat je met het creëren van een calorietekort al goed op weg bent om af te vallen en buikvet te verliezen.

Het draait allemaal 80% om gezonde voeding en 20% om voldoende beweging. Je lost dus een groot deel al op door anders te gaan eten. Dit is toch een opluchting.

Meer sporten

Nu denk je misschien maar als ik buikvet wil kwijtraken moet ik toch gewoon wat oefeningen doen. Een paar keer per week naar de sportschool en een buikspierkwartier doen is toch voldoende? Dit is waar veel mensen de fout ingaan.

Als jij buikvet wil kwijtraken en een strakke buik wil krijgen moet je eerst lichaamsvet verbranden over je hele lichaam. De enige manier om dit te doen is door minder calorieën binnen te krijgen en meer te verbranden. Meer sporten helpt inderdaad wel bij het verbranden van calorieën maar dit doe je altijd in combinatie met gezonder eten. 

Wat heb je nodig als je buikvet wil kwijtraken?

Alleen maar je buikspieren trainen en maar buikspier kwartiertjes doen is niet de oplossing als je buikvet wil kwijtraken. Je moet je complete eetpatroon veranderen en een calorietekort creëren.

Dit is de eerste stap om ervoor te zorgen dat je lichaamsvet afneemt en dat helpt je om ook je buikvet te verliezen. Verlies je vet op je buik dan is het pas mogelijk om je buikspieren goed te trainen.

Met een laagje vet op je buik is het niet effectief om je buikspieren te trainen, ze zijn immers niet zichtbaar en je ziet je lichaam niet veranderen. Verlies je eerst vet en ga je daarna trainen dan zie je resultaten. Je ziet je lijf veranderen en dat maakt het de moeite waard om door te gaan. 

buikvet kwijtraken

Goede trainen om een strakke buik te krijgen

Als je het laagje vet hebt verloren en een strakke buik wil krijgen is het nodig dat je de juiste workouts gaat volgen. 

  • Ga aan de slag met de farmer walk, til zware voorwerpen zodat jij je hele lichaam traint. 
  • Daag jezelf uit om de plank steeds langer vol te houden. 
  • De volgende stap is de ab wheel om nog strakker te worden. 
  • Volg ook HIIT trainingen om de grote spiergroepen te trainen.
  • Doe ook compound oefeningen als de squat, deadlifts, push ups, lunches en pull ups. 

Doe geen buikspierkwartier of crunches

Het valt misschien op dat er in bovenstaande lijstje geen buikspierkwartier of crunches staan. Dat is heel bewust want dit zijn juist niet de juiste oefeningen om een strakke buik te krijgen. Het zijn juist oefeningen die je houding op een negatieve manier beïnvloeden en zelfs voor rugklachten kunnen zorgen. 

Buikvet kwijtraken is echt mogelijk!

Buikvet kwijtraken is voor veel mensen een lastige opgave omdat ze het op de verkeerde manier aanpakken. Het eeuwenoude buikspierkwartiertje is namelijk niet de oplossing om je buikje te verliezen.

Het helpt juist averechts. Ga aan de slag met de juiste workouts en je eetpatroon als je buikvet wil kwijtraken en een strakke buik wil krijgen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *