Droog trainen protocol: Wat is het en werkt het ook?

Het droog trainen protocol

droog trainen protocol

Sta je vijf keer per week in de sportschool maar lijken je spieren maar niet zichtbaar te worden? Het droog trainen protocol is een handig stappenplan wat je niet alleen helpt om in vorm te komen maar je ook de juiste informatie geeft om je gewicht en vetpercentage drastisch te verlagen.

Op het moment dat je heel fanatiek aan het sporten bent maar dit niet zichtbaar is heb je een probleem? Het vetlaagje om je spieren moet namelijk verminderen om verandering te zien in je lijf.

Hoe doe je dit dan zonder enige kennis en ervaring? Daarvoor is het droog trainen protocol voor in het leven geroepen. In dit artikel zal ik je meer vertellen over wat dit precies en hoe het je gaat helpen om je lichaam te transformeren. 

Waarom het droog trainen protocol gebruiken?

Als jij je lichaam wil veranderen denk je misschien alleen in eerste instantie aan gezonder eten en fanatiek sporten. Maar er komt veel meer bij kijken. Met droog trainen bedoelen we dan ook minder calorieën eten en een training gebruiken die het vetpercentage van je lichaam verminderd en spiermassa behoudt.

Daardoor zal je niet alleen gewicht en vet verliezen maar krijg je ook een mooi gevormd lichaam. Door het droog trainen protocol voor mannen of het droog trainen protocol voor vrouwen te gebruiken ga je minder calorieën eten, gebruik je de juiste training waardoor je vetweefsel omgezet in spierweefsel.

Klinkt dat niet goed? Het doel van droogtrainen is dan ook afvallen maar dan zonder spiermassa te verliezen. Hoe je dit doet zal ik in de volgende tips met je delen? 

Afvallen maar geen spiermassa verliezen met het droog trainen protocol

Minder calorieën

Een van de eerste stappen als je gewicht wil verliezen is je eetpatroon veranderen. Dit doe je natuurlijk niet voor een korte periode, dit doe je als een nieuwe levensstijl.

Je gaat voor de rest van je leven op een gezondere en verantwoorde manier eten. Dit doe je door minder calorieën binnen te krijgen. Zorg ervoor dat je 10 tot 20% minder dagelijkse calorieën binnen krijgt. 

Voldoende eiwitten

Een van de belangrijkste brandstoffen die je lichaam nodig heeft bij het droogtrainen zijn eiwitten. Als je wel wil afvallen maar geen spiermassa wil verliezen dan krijg je minder calorieën binnen maar zorg je ervoor dat je wel voldoende eiwitten eet. Dit heb je nodig zodat je spiermassa gaat opbouwen. Denk aan 2 tot 2,5 gram eiwitten per kilo lichaamsgewicht. 

droog trainen protocol

Gezonde vezels

Vergeet niet dat je naast je eiwitten en het verlagen van je calorieën ook nog voldoende vezels moet eten. Gezonde vezels zorgen voor een vol gevoel en zorgen ervoor dat je geen trek krijgt in ongezonde snacks. Wat zijn gezonde vezels? Denk aan groente, fruit en volkoren producten. 

Langzame koolhydraten

Het is niet nodig om het aantal koolhydraten die je dagelijks binnenkrijgt flink te verlagen. Je lichaam heeft koolhydraten nodig om goed te functioneren maar je moet er wel voor zorgen dat het de juiste koolhydraten zijn.

Langzame koolhydraten geven je voldoende energie maar geven je geen heftige suikerpiek. Kies voor volkoren granen, peulvruchten en groenten om je lichaam voldoende energie te geven. 

Neem gezonde vetten

Wees niet bang om vetten te eten, dit is goed voor je lichaam. Maar neem dan wel gezonde vetten die je lichaam nodig heeft. Je lichaam heeft de juiste vetten nodig maar pas wel op dat je er niet te veel van binnen krijgt.

Wat is te veel? Kom niet boven 1 gram per kilo lichaamsgewicht. Nu vraag je je misschien af wat nu gezonde vetten zijn. Gezonde vetten haal je uit noten, zaden, pitten, vette vis, olijfolie, avocado en pure chocolade. 

Pas op met gezonde tussendoortjes

Nu zijn er een aantal gezonde tussendoortjes die super fijn zijn om mee te snacken. Misschien maken ze je zo blij dat je er stiekem iets te veel van snoept. Persoonlijk ben ik bijvoorbeeld enorm fan van gedroogd fruit en noten. Pas wel op dat je hier niet teveel van eet, geniet altijd met mate. 

droog trainen protocol

Water drinken

Het is zo belangrijk om goed te drinken, voldoende water drinken is iets wat je elke dag hoort te doen. Ga de deur niet meer uit zonder je waterfles en vul je fles een aantal keer per dag.

Per dag moet je 1,5 tot 2 liter water drinken. Dit is niet alleen goed voor je stofwisseling en om gewicht te blijven, het helpt je ook nog eens om langer vol te zitten. 

Andere drankjes?

Drink je elke dag veel sap en frisdrank? Stop er dan zo snel mogelijk mee. Zonder dat je het doorhebt krijg je ongemerkt een heleboel calorieën binnen. Dat terwijl je zo veel aan het sporten bent en gezond eet. Drink voortaan water, koffie en thee zonder suiker. Vervang je frisdrank door fruitwater en maak je eigen sapjes. 

Eet een deel van de dag niets!

Voordat je nu schrikt van dit idee zal ik je uitleggen dat het niet zo erg klinkt als het is. Voor veel mensen werkt intermittent fasting goed. Dit geeft aan dat je een deel van de dag niet eet.

Zo kan je ervoor kiezen om van acht uur s ’avonds tot acht uur s ’morgens niets meer te eten. Klinkt lastig als je dat niet gewend bent maar door dit te doen geef jij je lichaam rust om alles te verwerken van de hele dag.

Snoep verstandig

Streng diëten en jezelf alles ontzeggen wat je lekker vindt gaat niet werken. Het is dus goed om elke week een dag genieten van alles wat je lekker vindt. Als je zes dagen per week flink onder je dagelijkse calorie behoefte zit is het helemaal niet erg om een dag per week te genieten van een pizza of een patatje. 

droog trainen protocol

Weer in vorm komen met het droog trainen protocol. 

Nu je een idee hebt van hoe belangrijk het is om op de juiste manier te eten is het tijd om te gaan bewegen. Deze combinatie is essentieel om in vorm te komen. Wat zijn de belangrijkste trainingen die je moet doen?

Gewichten

Het is prima om een intensieve krachttraining te doen en gewichten te gebruiken voor je workout. Volg wel de juiste workout om je spiermassa flink te verhogen. Geen idee wat je moet doen? Neem het droog trainen protocol door om vandaag nog aan de slag te gaan. 

Cardio een goed idee?

Om in vorm te komen krijg je minder calorieën binnen per dag.  Het is goed om te begrijpen dat het vetverlies niet komt door cardio maar door je dagelijkse calorie tekort.

Combineer je dit met een goede krachttraining dan is het niet nodig om een cardiotraining te doen. Vind je het fijn om toch nog wat speling te hebben in je calorieën dan is een cardio een prima aanvulling.

Een HIIT workout

Misschien ben je geen fan van de sportschool en wil je niet uren sporten. Wat je dan kan doen is een korte intensieve HIIT workout doen. In een korte tijd zal je flink wat calorieën verbranden.

Trainingsdagen

In het droog trainen protocol staat er een schema voor je klaar zodat je precies weet wat je op je trainingsdagen gaat doen. In de ideale workout train je elke dag een ander deel van je lichaam.

Je moet je lichaam namelijk ook voldoende rust geven om te herstellen. Zo is het prima om op maandag je benen te trainen maar zal je de volgende dag niet je benen maar je armen trainen. Het advies is dan ook om 48 tot 72 uur rust te houden tussen je oefeningen. 

Neem de tijd

Het is goed om te weten dat je met het droog trainen protocol vet verliest maar dit gaat niet van de ene op de andere dag. Het kost tijd om het vet wat je de afgelopen jaren hebt opgebouwd weer te verliezen. Stel dus haalbare doelen op en juich bij elke stap richting je einddoel. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *