Beste Fitnessapparaten Voor Vetverbranding

In no time vet verbranden in je eigen huis!

Wil je lekker vet gaan verbranden met behulp van een fitnessapparaat in je eigen huis maar weet je niet welke je moet kiezen? Lees dan dit artikel!

In dit artikel bespreken we de zes beste soorten fitnessapparaten om vet mee te verbranden. Daarbij geven ik voorbeelden per soort die, naar mijn mening mij, het beste zijn. Ik heb gekeken naar functies, prijs, een materiaal/kwaliteit van het apparaat zodat jij, na het lezen van dit artikel, voor jezelf de beste keuze kan maken!

Daarnaast geef ik per soort apparaat extra tips om het trainen extra aangenaam en leuk te maken zodat jij optimaal kan trainen op een leuke en fijne manier.

Ik ga je in dit artikel stap voor stap begeleiden tot het maken van jouw keuze voor het beste fitnessapparaat voor thuis waarmee jij lekker vet mee kan gaan verbranden.

Laten we geen tijd verspillen en meteen beginnen!

Inhoudsopgave

Waar moet je op letten?

Voordat we kunnen gaan kijken naar de soorten apparaten moeten we eerst weten waar we op moeten letten bij het aanschaffen van zo’n apparaat.

Daarom gaan we een paar aandachtsputjes geven waarmee je rekening kan houden bij het maken van je keuze.

Ruimte

Kijk eerst naar hoeveel ruimte je ter beschikking hebt. Het zou zonde zijn als je een fitnessapparaat koopt die later niet eens in je huis blijkt te passen.

Kijk dus altijd naar de afmetingen van het apparaat. Voor de meeste van deze apparaten heb je ongeveer 2,5 bij 1,5 meter nodig om lekker comfortabel te kunnen sporten. Het kan ook met minder maar dan zit je ook krapper.

Let dus altijd op de afmetingen!

Budget

Dit punt spreekt best wel voor zichzelf.

In Principe kan je met elk van deze fitnessapparaten vet verbranden. Het verschil zit er in de bewegingen die het apparaat moet maken. Een airbike bijvoorbeeld heeft veel meer bewegende onderdelen dan een hometrainer. Hierdoor zijn airbikes ook een stuk duurder dan hometrainers.

Wij houden met elk soort fitnessapparaat rekening met de prijzen. We geven ook per soort een ‘budgetmodel’ die de goedkoopste in zijn klasse is.

We gaan je geen apparaten aansmeren van duizenden euro’s terwijl je ook voor minder een evengoed fitnessapparaat kan krijgen :-).

Weerstandsniveaus

Kijk er naar of een fitnessapparaat meerdere weerstandsniveaus heeft. Als je namelijk maar één weerstandsniveau hebt kan je je fitnessapparaat ‘uittrainen’. Dit betekent dat de machine te makkelijk voor je is geworden en dus geen uitdaging meer is.

Als je een fitnessapparaat hebt met meerdere weerstandsniveaus kan je hem geleidelijk uitdagender maken. Zo kom je niet vast te zitten met een apparaat waardoor je weer een nieuwe moet gaan kopen.

Bij het uitkiezen van de fitnessapparaten heb ik rekening gehouden met het feit of weerstandsniveaus erop zitten.

Cardio fitnessapparaten zijn vet verbranders

Ik denk dat het onder de meesten wel bekend is dat, als je veel calorieën verbrand, je ook vet gaat verbranden. Dat komt omdat je lichaam gaat teren op de vetreserves in je lichaam, ook wel het lichaamsvet.

Daarom focussen we op de fitnessapparaten die extra goed helpen met veel calorieën verbranden.

Daarnaast gaan we ook wat tips geven waar je rekening mee kan houden om extra calorieën te verbranden:

Weerstand & helling > tempo

Een hogere weerstand of een helling (alleen bij loopbanden) helpen om extra calorieën te verbranden. Een hoger tempo helpt minder goed. Daarom raden we aan om naar weerstandsniveau en helling te kijken dan naar hoe hard je met je benen en armen beweegt.

Weerstand en helling hebben een grotere invloed op calorieverbranding dan het tempo waarop je sport.

Meer spieren = meer calorieën

Hoe meer spiermassa je hebt, hoe meer lichaamsweefsel energie nodig heeft en hoe meer calorieën je dus verbrandt (ook als je aan het rusten bent).

Als je dus een fitnessapparaat kiest waarmee je ook nog is veel spieren traint, zoals een roeitrainer bouw je ook meteen lekker wat spiermassa op waardoor je lichaam automatisch meer calorieën gaat verbranden.

Wees niet bang dat je dadelijk opeens een bodybuilder bent. Met calorieën verbranden, en daarbij afvallen, komt automatisch spiermassa verlies om de hoek kijken. Je houdt dus alleen maar je spiermassa op peil.

Calorieën verbranden = zweten

Dit is een hele belangrijke om in je achterhoofd te houden.

Calorieën verbranden zorgt namelijk ervoor dat je warmte creëert in je lichaam (ironisch hè) wat alleen maar via zweet je lichaam kan verlaten. Als je dus aan het zweten bent tijdens het sporten weet je dus dat je lekker calorieën aan het verbranden bent.

Als je zweten helemaal niks vindt moet je kijken naar een apparaat die op een lagere intensiteit traint. Hierdoor ga je minder zweten en wordt je minder uitgeput. Een nadeel is wel dat je dan minder snel resultaat gaat zien.

In het kort: Hoe meer je zweet tijdens het sporten, hoe sneller je resultaten gaan zien.

Vertrouw de meter niet altijd

Als laatste is het handig om te weten dat je de caloriemeter niet altijd moet vertrouwen.

Welke hoeveelheid de caloriemeter aangeeft hangt van een heel aantal factoren af die makkelijk te beïnvloeden zijn. Bovendien willen de merken je graag een lekker gevoel geven waardoor ze al snel er een paar calorieën bij de meter doen.

Vet verbranden gaat niet over een precies aantal calorieën verbranden, het gaat om het volhouden. Je gaat niet aanzienlijk minder afvallen als je inplaats van 900 calorieën 897 hebt verbrand. Dat gaat geen verschil maken.

Wat wel een verschil gaat maken is of je volhoud of niet. Let dus niet te veel op de calorietellers maar op het volhouden!

beste fitnessapparaten voor vetverbranding

Loopbanden (450-650 cal/uur)

Deze apparaatsoort spreekt voor zichzelf. Het is een band waar je op kan lopen.

Maar er zijn veel meer opties dan alleen maar lopen. Je kan ook gaan joggen, rennen of zelfs sprinten (als het apparaat het toelaat) Ook kan je bergopwaarts gaan lopen waardoor je meer calorieën gaat verbranden! Dit kan echter alleen maar als de loopband een helling functie heeft waardoor je een helling kan creëren.

Als je deze tempo’s kan afwisselen kan je een HIIT workout maken. Een HIIT workout is een workout waar je in intervallen heel intensief traint, dan weer een periode rust en dan weer intensief traint. Dit wordt gerekend als een van de beste manieren om calorieën te verbranden en vet te verliezen.

Loopbanden zijn wel best wel belastend voor je gewrichten zoals je knieën (behalve als je normaal loopt). Daarom moet je ook niet al te vaak op de loopband gaan staan. Denk 2-3 keer per week.

Loopbanden zijn standaard al aan de prijzige kant. Wordt dus niet verrast door de prijzen.

Hier een aantal van de beste loopbanden die verkrijgbaar zijn:

Senz Sports M500

De Senz Sports M500 is een unieke loopband omdat hij niet gemaakt is voor joggen of rennen. Hij is speciaal gemaakt om alleen maar te lopen (max 6km/h). Dit is het budget model onder de loopbanden.

Daarom is de Senz Sports M500 ook perfect voor low intensity cardio. Dit is een cardio soort waar je op lage intensiteit traint en dus niet al te moe of uitgeput wordt.

Omdat hij op lage intensiteit traint kan je hem perfect onder een staanbureau zetten. Je kan dan werken en tegelijkertijd vet verbranden!

Je kan hem ook thuis gebruiken om voor de tv te gebruiken. Zo kan je je favoriete serie kijken en tegelijkertijd afvallen!

Omdat de Senz Sports M500 plat is is die ook super makkelijk top te bergen.

VirtuFit Totally Foldable TR-50i

Deze loopband is al een meer geavanceerde loopband. Hij heeft namelijk al een groter scherm met een aantal meters zoals snelheid, tijd, calorieën en afstand. Verder zijn er ook handvaten waaraan je jezelf kan vasthouden.

Deze heeft 12 verschillende weerstandsniveaus waardoor je nooit vast kan komen te zitten op één niveau. Met een bijbehorende app kan je je eigen programma’s kiezen en een perfecte trainingservaring hebben.

Deze loopband is, in vergelijking met andere soortgelijke loopbanden, opvouwbaar waardoor die makkelijk op te bergen is (bijv. onder je bed of band.

Met deze loopband aan je wel rennen tot wel 12 km/h waardoor je jouw eigen HIIT workouts kan samenstellen! Verder kan je ook je favoriete series en films kijken met deze loopband omdat deze een speciale telefoon en tablet houder heeft. Zo raak je nooit verveeld tijdens het lopen.

Kinetic Sports loopband

Dan alle loopbanden in dit artikel is dit wel echt het premium model zonder in de duizenden euro’s te gaan. Deze heeft namelijk alle functies die je maar nodig zou kunnen hebben in een loopband. Denk dan aan een helling functie, verschillende snelheiden (max 12 km/h) en opbergfuncties. Hij is namelijk ook inklapbaar!

Je hebt ook functies zoals meters voor calorieën, hartslag, snelheid, tijd en afstand, tablet en telefoonhouders, mp3 aansluitingen en bidonhouders.

Je kan dus Netflix kijken, muziek luisteren, je workout bijhouden en drinken op hetzelfde moment met deze loopband.

Verder zijn er ook 12 verschillende trainingsprogramma’s waardoor je nooit dezelfde workout achter elkaar hoeft te doen.

Tips om met loopbanden te trainen

 • Kies iets leuks om te kijken. Zoals een film of een serie. Dat helpt tegen de verveling.
 • Kies voor HIIT workouts. Zo kan je effectiever calorieën en vet verbranden.
 • Houd nooit de handvaten vast. Dat maakt het rennen makkelijker en weerhoud je van zo veel mogelijk calorieën verbranden.
 • Kies altijd voor een helling als je meer calorieën wilt verbranden. (indien mogelijk)
beste fitnessapparaten voor vetverbranding

Hometrainers (600-900 cal/uur)

Een hometrainer is naar mijn mening het perfecte cardio fitnessapparaat omdat je hem op veel manieren kan afstellen, zonder iets te veranderen aan het apparaat zelf. Het gaat allemaal systematisch.

Je kan namelijk bijvoorbeeld de weerstand aanpassen, kiezen of je op een helling zit en natuurlijk bepalen hoe hard je trapt!

Omdat je alleen maar hoeft te trappen is het perfect te combineren met film/tv kijken wat het een ideaal fitnessapparaat maakt om calorieën mee te verbranden.

Houd er rekening mee dat ongeveer 85 omwentelingen per minuut het perfecte niveau is om vet te verliezen en het vol te houden. Je trapt dan namelijk niet te hard om uitgeput te raken, maar ook niet te langzaam om geen resultaat te zien.

Hometrainers zijn ook relatief goedkoper dan bijvoorbeeld loopbanden wat natuurlijk alleen maar mooi is!

Hier zijn, naar mijn mening, de beste hometrainers.

Tunturi Cardio Fit B20 X Bike

Dit is het budget model van de hometrainers maar dat betekent niet dat die niet vol met opties zit. Hij heeft namelijk acht weerstandsniveaus waardoor je je training perfect op jouw niveau kan maken.

Op het scherm kan je zien hoe goed je het doet. Er zijn namelijk snelheid-, tijd-, afstand- en caloriemeters waardoor je je training perfect bij kan houden!

Naast dat is hij ook nog is makkelijk op te bergen omdat die opvouwbaar is waardoor hij niet als een berg in de kamer staat. Ook kan je hem overal in de kamer zetten omdat hij op batterijen werkt inplaats van met een stekker.

Wil je geen tv kijken maar op je telefoon Netflix kijken? Dan is dat helemaal mogelijk! Er is namelijk een rand waaraan je perfect je tablet of telefoon kan zetten tijdens het trainen.

Powerpeak Magnetische hometrainer

Wil je een meer geavanceerde hometrainer? Kijk dan naar deze!

Deze heeft namelijk 16 verschillende weerstandsniveaus en verstelbare handvaten en zitting waardoor je alles kan aanpassen om jouw training jouw beste training ooit te maken!

Deze hometrainer is gemaakt van meer kwalitatieve materialen en zal dus niet zo snel breken. Door de trainingscomputer kan je je training op 5 verschillende manieren bijhouden zodat jij ten allen tijden weet hoe je het doet.

Wil je graag op je telefoon kijken tijdens het trainen? Dan is dat altijd mogelijk. Je hebt namelijk een tablet en telefoonhouder waardoor je lekker kunt YouTube, Netflix of tv kan kijken terijwl jij vet aan het verbranden bent!

Dorst tijdens de training? Neem dan een slok uit je bidon. Altijd een bidon bij de hand hebben is hier een must waardoor je een bidonhouder altijd te hand hebt!

Deze hometrainer is echter niet opvouwbaar waardoor hij moeilijker op te bergen is.

Tips om met hometrainers te trainen

 • Kies voor HIIT training. Dit kan je met bijvoorbeeld wisseling in verschillende weerstanden doen.
 • Kies ook leuke muziek met een hoog bpm. Zo ga je sneller trainer!
 • Zorg dat je geen verveling creëert. Pak zonodig je telefoon erbij zodat je het volhoudt!
beste fitnessapparaten voor vetverbranding

Crosstrainers (600-800 cal/uur)

Crosstrainers zijn weer heelmaal anders dan hometrainers. Inplaats dat je fietst maak je eigenlijk een soort van langlauf beweging omdat je ook je armen beweegt. Dit is ook beweging die het hele lichaam traint.

Omdat de beweging eigenlijk automatisch gaat kan je perfect het trainen combineren met tv/film kijken. Dit helpt ook tegen de verveling.

Een nadeel van hometrainers is dat ze best wel aan de duurdere kant zijn. Verder zijn ze ook vaak niet opvouwbaar waardoor ze ook moeilijker op te bergen zijn.

Hier zijn, naar mijn mening, de beste crosstrainers.

Stepper Gymost Endurance J13

Dit is het budgetmodel onder de crosstrainers en meteen een unieke. Inplaats van voor naar achter beweeg je van boven naar beneden. Dit lijkt heel erg op traplopen wat nog meer calorieën verbrandt en kuit- en bilspieren extra traint.

Deze crosstrainer geeft 24 verschillende trainingsniveaus en 12 voorgeprogrammeerde programma’s waardoor je nooit zonder workout komt te zitten.

De Stepper Gymost Endurance is van sterk materiaal gemaakt waardoor het ene extra lange levensduur heeft

Verder heeft deze crosstrainer ook een bidonhouder, tablet en smartphone houder en een scherm met alle informatie die je maar nodig zou kunnen hebben. Zoals:

 • Trainingstijd
 • Afstand
 • Verbrandde calorieën
 • Snelheid
 • Weerstand level
 • Hartslag
 • Wattage

Als unieke functie heeft deze crosstrainer speakers waardoor je je favoriete muziek ten allen tijden tijdens je workout kunt beluisteren. Verder is er ook een ingebouwde ventilator waardoor je nooit oververhit zult raken.

Schwinn 510E

Deze crosstrainer is kenmerkend door het feit dat die kleiner is dan alle andere crosstrainers (109.22 x 60.96 cm ). Dit maakt hem beter op te bergen dan andere crosstrainers in zijn klasse

Verder heeft deze crosstrainer 16 weerstandsniveaus en 13 trainingsprogramma’s waardoor je ten alle tijden een gepersonaliseerde workout kan maken.

Verder heeft hij een bijbehorende app genaamd RunSocial die je met Bluetooth kan verbinden met de crosstrainer. Je kan dan ren trajecten en simulaties doen met verschillende 19 locaties en 27 routes zoals de marathon van London

Dit wordt in combinatie gedaan met de ingebouwde telefoon/tablet houder waardoor je perfect mee kan doen met het beeld voor je. Geen zin in routes? Kijk dan je favoriete Netflix serie bijvoorbeeld!

Je training bijhouden is verder ook geen probleem door de ingebouwde scherm met hoge helderheid zodat je altijd alles kan bijhouden. De meters houden tijd, afstand, calorieën, snelheid en hartslag bij.

Tips om met crosstrainers te trainen

 • Kies de goede weerstand: Bij crosstrainers is het heel makkelijk om een te hoge weerstand te kiezen en snel uitgeput te raken.
 • Blijf ‘in de motion’: Ga niet proberen super snel te trainen maar blijf met de crosstrainer samen trainen
 • Zorg ervoor dat je geen verveling krijgt!
beste fitnessapparaten voor vetverbranding

Roeitrainers (700-1000 cal per uur)

Roeitrainers zijn echte calorieverbranders! Ze trainen namelijk bijna elke spier in het lichaam waardoor iedere spier energie nodig heeft en de calorieën zo gebruikt worden!

Omdat er meerdere spieren worden gebruikt is de kans op blessures minder. Alle spieren werken namelijk samen voor de beweging zodat je echte full body workouts krijgt.

Het mooie aan roeitrainer is, is dat ze relatief goedkoper zijn de vergelijkbare fitnessapparaten om vet te verbranden. bovendien zijn de makkelijker op te bergen omdat ze een lage, lange vorm hebben. Je kunt ze dus makkelijk ergens achter opbergen.

Hier zijn, naar mijn mening, de beste roeitrainer.

Tunturi Cardio Fit R20

Dit is het budget model van de roeitrainer. Hij heeft 4 weerstandsniveaus waardoor beginner en gevorderde aan de slag kan. verder is hij makkelijk te verplaatsen door de ingebouwde wieltjes.

Verder is jij opklapbaar en dus nog makkelijker op te bergen!

Verder is er een scherm aanwezig met alle benodigde informatie van de workout. Het scherm heeft namelijk tijd, calorieën, hartslag, 500 m tijd, slagen per minuut en het totaal aantal slagen van alle workouts samen weer. Je leert met behulp van het scherm de doeltreffendheid van de workout beoordelen en verbeteren.

Tunturi Cardio Fit R30

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Tunturi-Cardio-Fit-R30-Roeier.jpg

Deze roeitrainer is de betere versie van de vorige. Hij heeft namelijk 8 weerstandsniveaus waarmee je kunt trainer. Net zoals de vorige is deze ook inklapbaar waardoor die ook makkelijk op te bergen is.

Verder ga je jezelf ook nooit vervelen op deze roeitrainer omdat er een tablet/ telefoon houder hebt waardoor je makkelijk YouTube, tv of Netflix kan kijken!

Daarnaast kan je al je benodigde informatie vinden vinden op het LCD scherm zodat je altijd op de hoogte bent van je workout

Een nadeel is dat mensen langer dan 180cm op deze roeitrainer niet kan trainen.

Tunturi Performance R50

Dit is het premium model onder de roeitrainer. Deze heeft namelijk 16 weerstandsniveaus waardoor je je workout beter kan aftellen op je eigen niveau. Verder zijn er 12 programma’s zodat je altijd een eigen workout kunt kiezen.

Op het geavanceerde scherm is alle informatie te zien die je maar zou kunnen willen zoals tijd, afstand, calorieverbruik, 500m tijd en roeislagen per minuut

Verder is er ook een draadloze hartslag meter ingrepen zodat je perfecte je eigen fysieke status kunt bijhouden.

Deze roeitrainer is nog beter op te bergen omdat je er een lange ‘staaf’ van kan maken zodat je hem perfect achter de bank kan zetten bijvoorbeeld

Een nadeel is dat jij wel een beetje geluid maakt waardoor je bijvoorbeeld geen tv kunt kijken.

Tips om met roeitrainer te trainen

 • Kies leuke muziek: met een hogere BPM houdt je het ten eerste langer vol maar houd je de workout ook aangenamer.
 • De roeibeweging is geen dagelijkse beweging van de mens. Als je dus heel hard begint kan je last krijgen van je lichaam. Begin dus sloom en bouw het langzaam op.

Meer informatie over roeitrainers? Kijk dan naar de beste roeitrainers voor thuis en alle bijbehoren informatie!

beste fitnessapparaten voor vetverbranding

Spinningfiets (400-600 cal per uur)

Spinningfietsen lijken heel veel op hometrainers maar zijn toch verschillend.

Bij een hometrainer kan je stoppen waneer je wilt terwijl er bij een spinningfiets de trappers door blijven gaan. Deze soort fitnessapparaten zijn gespecialiseerder en daadrus ook duurder dan bijvoorbeeld een hometrainer.

Spinningfietsen lijken ook meer op echte wielrenfiesten en hebben dus ook vaak extra’s zoals virtuele stages door de alpen bijvoorbeeld.

Hier zijn, naar mijn mening, de beste spinningfietsen.

USA Company spinningbike 

De USA company fietsen zijn de bekend spinningsfietsen van de sportschool en hebben nu ook een commerciële spinningfiets. Dit is het budget model en de goedkoopste in zijn klasse.

Je kunt dus nu ook thuis trainen zoals je ook altijd in de sportschool al deed!

Omdat USA Company zo’n groot bedrijf is er is ook de bijbehorende kwaliteit die je kan verwachten van zo’n bedrijf.

Het mooie is aan deze fiets is dat er oneindig verschillende weerstanden zijn door het speciale vilt remysteem. Je zal dus nooit het trainen te makkelijk gaan vinden!

Verder heb je ook je deze spinningfiets uitbreiden met een computer met meters voor de tijd, snelheid, afstand en het aantal verbrande calorieën.

Deze spinningbike is ook nog is geruisloos waardoor je bijvoorbeeld tv kunt kijker terwijl je als ie calorieën aan het verbanden!

Dunlop Z-11


Dit is al een stuk completere spinningfiets dan de vorige. Deze is echt op kwaliteit gericht.

Hij heeft namelijk geen goedkope ketting maar een duurzaam v-belt systeem. Dit systeem Is onderhoudsvrij en is vrij van slippen waardoor hij ook niet gaat slijten.

Het frame is op industriële standaarden gelast en afgeleid van professionele wielrensystemen zodat je een zo echt mogelijke wielren ervaring krijgt.

Verder ga je ook stabiel trainen door het hoge kwaliteit vliegwiel met trilvrije sportervaring. Dit vliegwiel is ook nog is ruisvrij zodat jij ook bijvoorbeeld tv kunt kijken naast het sporten.

Verder kan je het stuur en zadel verzetten zodat jij je perfecte houding kan aannemen. Met de verschillende weerstandsniveaus kan je ook the perfecte wokrout samenstellen zodat jij op jouw perfecte niveau kan sporten!

Deze spinningfiets kan aangevuld worden met een externe trainingscomputer zodat je een nog professionele sportervaring kan krijgen!

Finnlo Speedbike CRS3

Dit is de echte premium spinningfiets zonder in de duizenden euro’s te gaan.

Hij heeft namelijke alle functies die je maar zou willen hebben zoals meerdere handvaten waardoor je altijd in de juiste houding kan gaan sporten. Daarnaast is er een bidon houder waardoor je ook nooit dorst zult hebben tijdens het trainen.

Verder is er draadloze hartslagmeting zodat je altijd je eigen fysieke status bij kunt houden. Om het een nog fijnere trainingservaring te maken is er een verticaal en horizontaal verstelbaar stuur en zadel.

Daarnaast is er ook een smartphone houder waardoor je bijvoorbeeld met de BitGym app diepe erbij krijgt realistische virtuele trainingen mee kan doen.

Als laatst zijn er oneindig veel weerstandsniveaus en een muisstil vliegwiel zodat je nooit mensen zal storen en/of gewoon tv of Netflix kunt kijken tijdens het sporten.

Tips om met roeimachines te trainen

 • Kies leuke muziek om verveling te voorkomen.
 • Kies hogere weerstandsniveaus zinplaats van langer doorgaan. Hierdoor ga je sneller calorieën verbranden!
beste fitnessapparaten voor vetverbranding

Airbikes (700-1000 cal per uur)

Airbikes zijn een combinatie tussen een home- en crosstrainer. Je beweegt namelijk met je armen zoals een crosstrainer en maakt met je benen dezelfde beweging als op een hometrainer.

Het mooie van een airbike is dat je volledig je eigen weerstand kan bepalen. Hoe sneller je gaat bewegen, hoe meer weerstand er komt. Dat komt omdat een airbike werkt op luchtweerstand.

Het nadeel aan airbike is dat ze best aan de dure kant kunnen zijn.

Hier zijn, naar mijn mening, de beste airbikes.

Fitbike The Beast

Dit is het budget model onder de airbikes. Ondanks dat zijn de standaarden wel hoog gelegd

Je kunt namelijk je optimale HIIT workout maken door de persoonlijke weerstandskeuze. Verder is er een fluisterstille v-belt systeem waardoor je gewoon tv, muziek en/of Netflix kijken. Dit v-betl systeem is ook nog is onderhoudsvrij waardoor je ten aller tijden kan trainen voor een heel leven lang!

Omdat je ook met je handen beweegt op een airbike is er extra aandacht naar de handvaten gegaan. Hierdoor is het comfortabeler om te trainen waardoor je het meer kan, en wil doen!

Verder is er een trainingscomputer met inzichten zoals snelheid, afstand, calorieën!

Het unieke aan deze airbike is dat het trainen zo is afgesteld dat je maar 14 minuten hard hoeft te trainen, daarna kan stoppen en de calorieverbranding later nog 30 minuten door blijft gaan! Super handig voor een snelle workout dus!

Dit is eigenlijk alles wat je nodig zou hebben als het om een airbike gaat. Als je meer zou willen zou je meteen in de duizenden euro’s gaan wat ik nooit zou aanraden als je al een goede zoals deze kan hebben.

Tips om met roeimachines te trainen

 • Ga niet meteen als een malle trainen met airbikes. Net zoals roeimachines is de beweging van een aibike een niet alledaagse beweging. Bouw het langzaam op!
 • Kies muziek met een hoog bpm zodat je het tempo kunt volhouden! Dat maakt het trainen niet alleen effectiever maar ook aangenamer!

Afsluiting

Ik hoop dat dit artikel je geholpen heeft om jouw perfecte fitness apparaat voor thuis om vet te gaan verbranden gevonden hebt en dat je snel kan gaan trainen!

Wil je meer soorten fitnessapparaten ontdekken om thuis mee te trainen? Kijk dan naar mijn artikel over de beste fitnessapparaten voor thuis! Of kijk naar mijn artikelen over alle soorten fitnessproducten!

Heb je echter nog vragen? Stel ze gerust onder het artikel, ik reageer zo snel mogelijk!

Wil je meer lezen op Fitnessned? Kijk dan hier naar mijn 3 meest recente berichten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *