Gezonde tussendoortjes met weinig calorieën.

Gezonde tussendoortjes met weinig calorieën

gezonde tussendoortjes weinig calorieën

Wie wel eens trek heeft in wat lekkers weet hoe lastig het is om gezonde tussendoortjes te eten met weinig calorieën?

Misschien denk je er niet goed over na wat je neemt als tussendoortje maar als je op gewicht wil blijven is het belangrijk dat je bewust omgaat met wat je wel en niet eet.

Aangezien de meeste tussendoortjes vol zitten met suiker en andere ongezonde toevoegingen is deze lijst een handig hulpmiddel om je op weg te helpen.

Zo neem je voortaan alleen nog maar gezonde tussendoortjes met weinig calorieën. 

Gezond en vullend tussendoortje met weinig calorieën

We weten allemaal dat we een aantal eetmomenten nodig hebben om de dag vol energie door te komen. Maar op het moment dat je constant trek hebt en op zoek gaat naar ongezonde snacks dan gaat er iets mis.

Door om de paar uur wat te eten en te kiezen voor gezonde tussendoortjes met weinig calorieën is het een stuk eenvoudig om de gehele dag goed te blijven eten. Misschien heb je geen idee wat je nu precies kan eten. Neem dan eens een kijkje in de lijst hieronder. 

Wat zijn snacks onder de 50 calorieën

Radijsjes

Radijsjes zijn van die snacks die bomvol zitten met calcium en kalium. Dit is goed voor je bloedvaten en botten. Als je veel radijsjes eet geeft dit een opgeblazen gevoel dus pas daar mee op. Combineer het altijd met een klein bakje fruit. Met een portie 125 gram radijsjes krijg je maar 25 calorieën binnen. 

Komkommer

Komkommer zit vol met water en daarom is dit een ideaal tussendoortje waar je zoveel mogelijk van kan eten. Om je een idee te geven. Als je een halve komkommer eet krijg je 26 calorieën binnen. 

Augurken

Augurken zijn familie van de komkommer en daarom kan je hier ook onbeperkt van eten. Zo is het prima om vijf augurken te eten als tussendoortje. Je kan dit natuurlijk ook combineren met andere groenten. 

Rauwkost

In elke supermarkt kan je wel een klein bakje of zakje met rauwkost kopen. Doe hier wat peper en zout overheen en een lepel yoghurt en je hebt een prima tussendoortje. Een bakje met rauwkost is maar 38 calorieën. 

Abrikozen

Door abrikozen te eten krijg je ijzer binnen. Dit helpt weer tegen futloosheid en bloedarmoede. Als je 5 abrikozen eet krijg je maar 44 calorieën binnen. 

Bramen

De donkere kleur van bramen komt tot stand tot bepaalde voedingsstoffen die gezond zijn je lichaam. Bramen eet je vooral in de herfst, dan zijn ze het rijpst. Eet je een bakje van 125 gram leeg dan krijg je 50 calorieën binnen. 

Mandarijn

Wie kent de geur van een mandarijn niet? Het is een stress verlagende geur waardoor je ontspant. Met het eten van 3 mandarijntjes krijg je 44 calorieën binnen. 

gezonde tussendoortjes weinig calorieën

Wat zijn snacks onder de 100 calorieën

Blauwe bessen

Blauwe bessen bevatten weinig calorieën maar wel veel vezels en vitamine C en K. Een ideaal gezond tussendoortje dus. Je kan 150 gram blauwe bessen eten en toch onder de 100 calorieën blijven. 

Edamame boontjes

Koop eens een zakje van deze boontjes. Dit koop je bij de Toko en ligt vaak in de vriezer. 75 gram edamame (met de schil) bevat ongeveer 100 calorieën. Hoe maak je dit klaar? Zet een pannetje water op het vuur.

Op het moment dat het water kookt voeg je de boontjes eraan toe. Kook dit niet langer dan vijf minuten. Heb je dit nog nooit gegeten? Je eet de harde schil niet maar haalt de boontjes eruit. 

Pure chocolade

Pure chocolade van 70% en hoger is een van de gezondste chocolade varianten. Eet een paar kleine blokjes en je zit aan de 100 calorieën. 

Lange vingers

Dit is natuurlijk niet een gezond tussendoortje door de grote hoeveelheid suiker. Maar wist je al dat je vier lange vingers kan eten en toch onder de 100 calorieën blijft? Dus als je trek krijgt in wat lekkers zorg dat je deze koekjes bij de hand hebt. 

Waterijsjes

Een ander tussendoortje met maar weinig calorieën zijn de raket en het perenijsje. Deze ijsjes bevatten maar 40 tot 50 calorieën.

Popcorn maken

Ben je gek op popcorn maak dan eens je eigen popcorn. Zo bepaal je zelf hoeveel suiker of zoet je toevoegt. Zoute popcorn is gezonder dan zoete popcorn. Maar als je onder de 100 calorieën wil blijven eet dan niet meer dan 25 gram. 

Nootjes

Een van de gezondste noten zijn amandelen. Heerlijk om te eten als tussendoortje omdat je er vol van zit en je ook meteen de juiste vezels, vitamine E en eiwitten mee binnen krijgt. Neem niet meer dan 14 amandelen want dan zit je nog onder de 100 calorieën. 

Olijven

Olijven kunnen niet ontbreken in dit lijstje. Het voedingscentrum geeft aan dat olijven maar 2 calorieën per stuk bevatten. 

Gezonde snoepjes

Gebruik een spuitzak en doe hier wat yoghurt in. Vul vervolgens frambozen met een beetje yoghurt. Doe je frambozen in de vriezer en de volgende dag heb je kleine snoepjes. 

Pinda met cranberry

Als je dit met elkaar combineer heb je een prima tussendoortje. Doe dan 1 eetlepel pinda’s en voeg hier 2 eetlepels cranberry aan toe. Pas op dat je er niet te veel van eet maar hoe het bij deze samenstelling. 

Avocado

Heerlijk om je broodje mee te besmeren of gewoon als tussendoortje. Om onder de 100 calorieën te blijven kan je maar een halve avocado eten, doe hier wat citroensap, peper en zout op en geniet van je gezonde snack. 

Een tros druiven

Het is heerlijk om te genieten van een handje druiven. Druiven bevatten helaas veel suiker dus je moet hier een beetje mee oppassen. Als je ongeveer 25 druiven neemt blijf je onder de 100 calorieën zitten. 

Een beschuitje

Een beschuitje bevat maar weinig calorieën en is een prima tussendoortje. Doe er wel wat mager beleg op of kies voor een paar aardbeien om onder de 100 calorieën te blijven. 

Een gekookt eitje

Met een gekookt eitje heb je ook een heel gezond tussendoortje met weinig calorieën. Een gekookt eitje bevat 75 calorieën. Het geeft je vitamine B12, dit is weer goed voor je huid, haar en nagels. 

Zoete trek?

Heb je trek in iets zoets? Neem dan één chocolade zoen. Deze is 76 calorieën dus neem er niet meer dan één. 

Zin in zout?

Neem dan geen chips maar kies voor zoute stokjes. Als je dertien zoute stokjes eet krijg je 100 calorieën binnen. 

gezonde tussendoortjes weinig calorieën

Neem deze gezonde tussendoortjes om op gewicht te blijven

Komkommer

Met komkommer kan je eindeloos variëren, er zijn zoveel combinaties mogelijk. Het voordeel van komkommer is dat het zo laag is in calorieën dat je er eindeloos van kan blijven eten. 

Wortels en hummus

Het is heerlijk om je wortels te dopen in een beetje humus. Pas wel op dat je er niet te veel van eet. Neem niet meer dan 10 wortels en doop dit dan in twee eetlepels hummus. 

Paprika

Een andere groente die je ook altijd kan nemen is paprika. Met paprika kan je ook gebruik maken van een hummus dip. Als je het lekker vindt om paprika zo te eten dan is dat niet eens nodig. De rode paprika is vaak wat zoeter van smaak dus neem die voortaan mee als tussendoortje. 

Augurken

Het is heerlijk op je broodje maar dit kan je natuurlijk ook gewoon nemen als snack. Let er op dat de augurken in een vloeistof zitten met suiker waardoor je er niet te veel van kan eten. 

Cherry tomaatjes

Ook dit zijn heerlijke tussendoortje waar je eindeloos van kan eten, doe het door de salade, beleg het op je broodje of neem het als snack. 

Fruit

Fruit nemen als tussendoortje is altijd een goed idee. Het is makkelijk mee te nemen en zorgt ervoor dat je langer vol zit. Fruitsuikers zijn natuurlijk ook gewoon suikers dus het is niet gezond om daar te veel van binnen te krijgen. Maar met twee stuks fruit per dag is niets mis. 

Wat zijn gezonde snacks om mee te nemen onderweg

Wat eet je als je lang in de auto zit of een dag aan het werk bent? Door gezonde tussendoortjes mee te nemen maak je het jezelf zoveel makkelijker om gezond te blijven eten.

Neem eens een handje nootjes mee, of neem een bakje mee met gesneden groente en eventueel een dip. Stop dit dan wel een koelbox met koelelementen. Een andere optie is je fruit alvast te schillen en mee te nemen.

Neem ook altijd een goede drinkfles mee voor je water. En natuurlijk kan een broodje met mager broodbeleg ook niet ontbreken. Lukt het niet om in de ochtend te ontbijten? Neem dan eens je eigen gemaakte groene smoothie mee.

Gezonde tussendoortjes met weinig calorieën na het avond eten

Nu je weet wat gezonde tussendoortjes zijn met weinig calorieën wil je natuurlijk ook weten wat je nu nog kan nemen na het avond eten. Nu kan je natuurlijk gewoon iets kiezen uit de lijst hierboven als je de rest van de dag gezond hebt gegeten en nog wat calorieën binnen kan krijgen.

Toch is mijn advies altijd om in de avond zo min mogelijk te eten. Neem nog een bakje yoghurt of kwark als je trek hebt of neem wat fruit, groente of een handje nootjes. Zorg er in ieder geval voor dat je nooit met een volle maag naar bed gaat.

Probeer de laatste twee uur voordat je gaat slapen niets meer te eten. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *