Hoe kom je van je hangbuik af: Dit is hoe je dat doet!

Hoe kom je van je hangbuik af?

Hoe kom je van hangbuik af

Het is een van de problemen van veel mensen, die vervelende hangbuik. Het zit in de weg en je voelt je niet lekker in je lichaam maar hoe je kom je toch van je hangbuik af?

Het is een vraag die jij jezelf regelmatig stelt, je staat elke dag weer teleurgesteld voor de spiegel, ook al hou jij je adem de hele dag in je buikje is er nog steeds. Wat je ook probeert, hoeveel je ook sport en welk dieet je ook volgt niets lijkt te werken.

Daarom vermijd je het zwembad, verzin je smoesjes om niet naar het strand te gaan met mooi weer en durf jij die leuke jurkjes niet te dragen. Die hangbuik moet weg, maar hoe kom je er nu van af?

Het zit niet alleen in de weg maar het is ook nog gevaarlijk!

Het is een van de plekken op je lichaam waar je vet opslaat en dit is niet alleen een deuk voor je zelfvertrouwen en lichaamsbeeld maar is ook nog eens heel gevaarlijk. Vet opslaan op je buik betekent vet opslaan rondom de belangrijkste organen in je lichaam.

Deze wil je natuurlijk zo goed mogelijk blijven gebruiken, het laagje vet zorgt ervoor dat ze hun werk minder goed kunnen doen met alle gevolgen van dien. Buikvet is dan ook een van de oorzaken van vele hart-en vaatziektes.

Pas er dus mee op. Voordat ik je meer vertel hoe je nu van dat buikje afkomt, zal ik je eerst meer vertellen hoe het mogelijk is dat je dit buikje hebt gekweekt in de eerste plaats. 

Veel mensen kweken een buikje

Zowel mannen als vrouwen kweken een ongezonde hangbuik en dat komt door de volgende oorzaken. Zo is je leeftijd van invloed op het opslaan van vet rondom je buik. Voor jonge vrouwen wordt dit meestal opgeslagen rondom de buik of de heupen.

Bij jonge vrouwen zijn de hormonen vaak niet in balans, is er sprake van stress, en eten ze te veel koolhydraten en suikers en daardoor wordt er vet opgeslagen rondom de buik.

Bij mannen en vrouwen van middelbare leeftijd is er ook weer sprake van een verstoring van de hormonen. Bij deze leeftijd zie je dan ook dat er vet wordt opgeslagen rondom de borst en de buik. Ik zal je later meer vertellen hoe jij ervoor zorgt dat je hormonen weer in balans zijn. 

Hoe kom je van hangbuik af

Hormonen en wat je eet

De hormonen in je lichaam regelen waar het vet wat je aanmaakt wordt opgeslagen. Wist je al dat je manier van eten van invloed is op je hormoon huishouding? Hieronder zal ik een aantal voorbeelden geven van eten en drinken waardoor je hormonen uit balans raken: 

 • Alcoholische drankjes
  • Door veel alcohol te drinken neemt de testosteron productie af in je lichaam. Testosteron zorgt er voor zowel bij mannen als vrouwen voor dat je vet wordt afgebroken. (Bron)
 • Snacks en gefrituurd voedsel
  • Uit onderzoek is gebleken dat veel snacks en gefrituurd voedsel ongezonde transvetten bevatten die als effect hebben dat je lichaam vet opslaat. (Bron)
 • Frisdrank
  • Door veel frisdrank te drinken beïnvloed je de steroïde hormonen in je lichaam. De bekendste van deze is het hormoon cortisol. Van dit hormoon weten we dat het aanzet tot de vorming van buikvet. (Bron)

Dit is hoe je van je hangbuik af komt.

Nu lees jij dit artikel omdat je wil weten hoe je van je hangbuik af komt. De eerste stap is dat je de voeding die ik hierboven heb benoemd voortaan zoveel mogelijk laat staan. Wil je meer weten wat je nu wel moet eten? Dat zal ik hieronder even voor je benoemen.

Wat eet je dan wel:

 • Bosbessen
  • Uit onderzoek van de University of Michigan is een dieet waarin je regelmatig bosbessen eet goed tegen de vorming van buikvet. De Tufts University School Of Medicine heeft zelfs vastgesteld dat als je regelmatig bosvruchten eet je de vorming van buikvet met 77% tegengaat. Dit komt door de stof catechine die in bosvruchten zit, ook zijn groene/witte thee en cacao goede bronnen van catechine. 
 • Walnoten
  • Door walnoten te eten krijg je omega 3 binnen. Omega 3 helpt het stresshormoon cortisol af te nemen zodat je de vorming van buikvet tegen gaat. 
 • Magere yoghurt
  • In magere yoghurt zit het aminozuur arginine. Dit aminozuur helpt weer bij de verbranding van vet en de vorming van spieren. 
 • Citrusfruit
  • Citrusfruit zit vol met vitamine C. Vitamine C helpt bij het verlagen van het stresshormoon cortisol. Zo voorkom je dat je een buikje krijgt. 

Zijn buikspieroefeningen de oplossing om een buikje tegen te gaan?

Veel mensen denken dat je door buikspier oefeningen te doen je meteen een strakke buik krijgt. Maar helaas is dat niet het geval. Als jij een strakke buik wilt krijgen moet je namelijk vet rondom je buik verliezen.

Dit doe je door je eetpatroon te veranderen en meer calorieën te verbranden dan je binnen krijgt. Als je dit doet in combinatie met buikspieroefeningen zal je resultaten zien. 

Wat voor workout werkt het best?

Waar veel mensen denken dat cardio de manier is om snel in vorm te komen is het goed om te beseffen dat er meer voor nodig is. Natuurlijk moet je calorieën verbranden en cardio is hier een goede oplossing voor. Doe dit wel altijd in combinatie met krachttraining.

Door krachttraining te doen nemen de testosteron hormonen toe en vergroot jij je spiermassa. Dat helpt je weer met het verbranden van calorieën. Wees niet bang dat je door krachttraining er meteen uitziet als een gespierde body builder.

Hoe kom je van hangbuik af

Hoe kom jij van je hangbuik af?

Je lichaam krijgt energie uit deze twee dingen: 

 • Koolhydraten (de suikers die je binnen krijgt)
 • Vetten (die je eet en je eigen lichaamsvet)

Op het moment dat jij je hangbuik wil kwijt raken wil je ervoor zorgen dat je lichaam je eigen lichaamsvet gebruikt als energiebron. Als je minder koolhydraten binnen krijgt gaat je lichaam dat vanzelf verbranden.

Wanner je al veel koolhydraten eet en daar je energie uit haalt is je lichaam hier aan gewend geraakt. Het is dan niet zo moeilijk om je gehele stofwisseling te veranderen door alleen minder koolhydraten te eten. 

Ben jij een suiker verbrander?

Mensen die gewend zijn om veel koolhydraten binnen te krijgen halen hun energie uit de suikers die ze binnen krijgen. Ben jij een suiker verbrander, dan heb je te maken met de volgende problemen: 

 • Je lichaam is gewend om lichaamsvetten op te slaan in plaats van ze te verbranden. 
 • Als je op dieet gaat protesteert je lichaam en schreeuwt het om koolhydraten. Je hebt zoveel behoefte aan brood, chocolade, koek etc.
 • Je slaat vet op rondom je buik doordat je hormonen flink uit balans zijn. 
 • Nadat je iets hebt gegeten heb je vrij snel weer behoefte om wat zoets te eten. 

Als je een suikerverbrander bent heb je meer trek, en sla je meer vet op. 

Heb jij dit probleem? Dan moet je ervoor zorgen dat je lichaam een vet verbrander wordt. 

Hoe maak je van je lichaam een vet verbrander

 • Krijg minder koolhydraten binnen
  • Helemaal stoppen met koolhydraten is geen goed idee, maar minder koolhydraten binnen krijgen is een goede manier om je lichaam op een andere manier energie te geven en zal je meer vet verbranden.
 • Train je lichaam om vet te verbranden
  • Dit doe je door een periode niets te eten, dit noemen we ook wel intermittent fasting. Op deze manier train jij je lichaam om vet te verbranden. Zo eet je bijvoorbeeld tussen 20:00 en 12:00 niet.
 • Minder suikers binnen krijgen
  • Door minder suikers binnen te krijgen voorkom je ongezonde suiker pieken en beïnvloed je het hormoon insuline niet op een negatieve manier.
 • Doe cardio en krachttraining
  • Met een juiste workout vergroot jij je spiermassa en verbrand je ook meteen calorieën. Dit is de ideale combinatie die je lichaam nodig heeft om een vetverbrander te worden. 

Zo kom je van die hangbuik af!

Met de afslank receptenbijbel krijg je meer dan 100 recepten om op een gezonde, verantwoorde en snelle manier af te vallen. Door de lekkere en gevarieerde recepten wordt afvallen weer leuk!

Ik ben ervan overtuigd dat je met dit receptenboek al je afslankdoelen gaat behalen. In dit boek laat Oscar je zien hoe je op een leuke en gezonde manier afslankt, zonder dat je honger hoeft te lijden of last krijgt van het welbekende jojo-effect.

Het succes zit hem in de vet verbrandende ingrediënten. Van een aantal gebruikte ingrediënten is namelijk aangetoond dat het de vetverbranding stimuleert. Op deze manier kunnen zowel vrouwen als mannen afrekenen met hun overtollig (buik)vet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *