Hoe krijg ik een strakke buik? Met deze trucjes lukt het je zeker weten.

Hoe krijg ik een strakke buik?

hoe krijg ik een strakke buik

Stel jij jezelf regelmatig de vraag hoe krijg ik een strakke buik? Je kan geen tijdschrift openslaan zonder advertenties te zien waarbij je wordt beloofd om binnen een week een strakke buik te krijgen.

Allemaal wonderbaarlijke diëten of afslankpillen beloven je binnen mum van tijd dat droom lichaam te krijgen.

Het is helaas zo dat je met dit soort diëten vaak veel vocht en spieren verliest maar uiteindelijk toch zwaarder wordt dan je in eerste instantie was.

Het gevreesde jojo effect is dan ook je grootste vijand. Dat is natuurlijk super frustrerend.

Heb je een buikje?

Veel mensen willen graag afvallen en een afgetraind lichaam. Elke dag zijn er dan ook mensen bezig om meer te lezen over het beantwoorden van de vraag: hoe krijg ik een strakke buik. Toch zijn er maar weinig mensen die daadwerkelijk een platte buik hebben.

Hoe is dat toch mogelijk? Om een platte buik te krijgen moet je namelijk je vetpercentage drastisch verlagen. Dit doe door op de juiste manier te eten. Download hieronder een voedingsschema op maat.

Weet je al dat een buikje heel ongezond is?

Je buik zit in de weg en je kijkt met veel verdriet en frustratie naar je eigen lichaam. Dit heeft niet alleen effect op je zelfvertrouwen en je relatie maar is ook nog eens harstikke ongezond.

Een buikje zorgt namelijk dat er vet over je organen zit en dat is heel gevaarlijk. Dit stukje vet is namelijk een van de oorzaken van hoog cholesterol en vele hart- en vaatziektes. Nog een reden om wat aan dat buikje te doen!

hoe krijg ik een strakke buik

Hoe krijg ik een strakke buik: NIET op deze manier

Alleen de buikspieren trainen

Hoe krijg ik een strakke buik? Gewoon wat buikspier oefeningen doen, toch? Veel mensen denken dat dit de oplossing is. Helaas is het niet zo simpel. Om een platte buik te krijgen moet je het vetpercentage van je lichaam verlagen.

Als jij je gehele vetpercentage verlaagd zal het vetpercentage van je buik ook verlagen. Doe je dit in combinatie met de juiste voeding en beweging dan ga je het zien aan je buik. 

Keihard trainen zonder rust

Je lichaam heeft rust periodes nodig om te herstellen. Een fout die je maakt is keihard te trainen omdat je het gevoel hebt snel je lichaam in vorm te moeten brengen. Maar dat werkt juist averechts. Het is beter om het rustig aan te doen en genoeg rust periodes te gebruiken. 

Niet de juiste training volgen

Misschien denk je dat als je elke dag een uur op de crosstrainer staat je vanzelf een platte buik krijgt. Maar er is veel meer voor nodig om een platte buik te krijgen. Daarom heb je een specifiek trainingsschema nodig wat past bij je doelen en een voedingsschema wat past bij je lichaam.  

Een streng dieet volgen

Met een streng dieet denk je misschien goed bezig te zijn. Dit is toch dé manier om in vorm te komen? Het is een ongezonde manier om je eetpatroon drastisch te veranderen.

Maar dit doe je maar voor een korte periode en je valt er misschien mee af omdat je lichaam in een overlevingsstand gaat. Maar op het moment dat je weer normaal gaat eten val je weer terug in je oude patroon en kom je keihard weer terug op je oude gewicht. 

hoe krijg ik een strakke buik

Hoe krijg ik dan WEL een strakke buik?

Begin vandaag nog

Er zijn maar weinig mensen die een strakke buik hebben, voor een groot deel komt dit omdat veel mensen niet bereid zijn om er wat voor te doen. Het gaat helaas niet vanzelf.

Je moet er echt wat voor doen. Zo moet je op een andere manier leren eten en moet je meer gaan bewegen om je vetpercentage te verlagen

Dagelijkse gewoontes

Als je iets wil veranderen in je leven moet je nieuwe gewoontes aanleren. Pas als je dit elke dag doet en een maand volhoudt wordt het onderdeel van je routine.

Met gezond eten en bewegen is dit niet anders. Stop dus niet na twee weken maar blijf volhouden totdat het zo vanzelfsprekend is en je er niet meer over nadenkt. 

Op je hele lichaam vet verliezen

Natuurlijk wil je een platte buik krijgen maar je doel is altijd om vet te verliezen op je hele lichaam. Je grootste spiergroepen zijn dan ook je benen en je rug en niet je buik. Wist je al dat als je meer spiermassa opbouwt bij je rug en benen je daar vanzelf een mooie buik voor terug krijgt.

Naast je buikspieroefeningen is het dan ook nodig om ook voldoende cardio te doen zodat jij je hele lichaam traint. Zo vergroot jij je spiermassa, verbrand je meer calorieën en verlies je meer lichaamsvet. 

Je hoeft jezelf niet af te beulen in de sportschool

Als je een platte buik wil krijgen moet je buikvet verliezen en buikspieren trainen. Het is geweldig dat dit mogelijk is maar niet iedereen is fan van de sportschool.

Gelukkig is het ook mogelijk om dit voor elkaar te krijgen door thuis te trainen. Het is niet nodig om dit met grote apparaten te doen, als je maar de juiste oefeningen doet om dat droomlichaam te krijgen. 

Train alle buikspieren

Bij veel buikspierkwartiertjes train je alleen maar de bovenste en onderste buikspieren maar er zijn er nog veel meer. Zo heb je ook nog zijwaartse buikspieren die je ook in vorm moet brengen. Met oefeningen als twisting crunches, reverse crunch of de bicycle crunch train je ze allemaal. 

Combineer deze twee trainingen met elkaar

De beste manier om strak en gespierd te worden is cardio en krachttraining met elkaar te combineren. Wees niet bang om als vrouw met krachttraining te beginnen. Is dit iets voor jouw bekijk dan een het droog trainen protocol voor vrouwen. Ben je een man bekijk dan het droog trainen protocol voor mannen.

Alleen als je extreem op je voeding let en krachttraining doet zal je dat zien aan je lichaam. Doe je elke week twee keer een halfuurtje een krachttraining dan is er niets aan de hand. 

Gezond blijven eten

Een ander belangrijk aandachtspunt is dat je gezond moet gaan eten. Dat is niet alleen goed om een platte buik te krijgen maar dit is altijd een goed idee om gezond en fit te blijven.

Een extreem dieet volgen is geen goed idee omdat je hierdoor te weinig voedingsstoffen binnen krijgt met als gevolg dat je enorm aankomt als je weer normaal gaat eten. Doe daarom nooit een crash dieet maar leer om gezonder te eten.

Laat suikers staan, eet minder koolhydraten en vermijd ongezonde vetten en bewerkt voedsel. Geniet van alles wat je lekker vindt maar doe dit altijd met mate. Zorg voor een goede balans van gezond eten en snoep verstandig. 

Gezonde snacks

Nu weet je wel dat je suikers en bewerkt voedsel zoveel mogelijk moet laten staan. Maar misschien is het nog best moeilijk voor je om te bedenken wat je dan wel kunt eten. Het is altijd slim om meer groente, fruit en eiwitten te eten.

Slaap voldoende

Het is heel belangrijk dat jij je lichaam ook voldoende rust geeft. Tussen de trainingen door moet je altijd rustdagen inlassen. Een andere manier om je lichaam te laten rusten is door voldoende te slapen. Sport drie uur voordat je gaat slapen niet meer en zorg dat je voldoende slaapt. 

Het kost wat tijd

Verwacht niet dat je van de ene op de andere dag een strakke buik krijgt. Het kost wat tijd om je eetpatroon te veranderen en de juiste training te volgen. Voordat je een routine hebt ontwikkeld die goed bij je dagelijkse leven past ben je wat tijd kwijt.

Geef niet op als het niet zo snel gaat als je had verwacht maar neem de tijd om je lichaam te veranderen. 

Dit is de manier om een strakke buik te krijgen!

Hoe krijg ik een strakke buik is een vraag die jij jezelf stelt! En ik begrijp het maar al te goed, je buik zit in de weg als je beweegt, je schoenen wil aandoen, je intiem bent met je partner en je kleding zit niet meer comfortabel.

Als jij je strakke buik weer terug wil krijgen raad ik je de afslank recepten bijbel aan. De afslank receptenbijbel heeft al duizenden mensen geholpen om hun droomlichaam te krijgen zonder vervelend jojo effect. Ontdek nu hoe jij je strakke buik terugkrijgt. 

Wil jij een strakke buik krijgen?

Ontdek dan nu welke workouts je moet volgen om die strakke buik te krijgen.

Ja, dat wil ik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *