Hometrainer vs Airbike: Welke Moet Ik Kiezen?

Welk Past Het Beste Bij Jouw Eisen?

Thuis sporten is een van de meest ideale, of misschien wel de ideaalste, manier om te bewegen en gezond te blijven.

Hierbij zijn de hometrainer en de airbike een van de meest populaire thuis sport apparaten.

Ze hebben allebei veel overeenkomsten zoals dat je met allebei low impact training kunt doen, je fit houden, makkelijk te gebruiken zijn en dat ze natuurlijk heel populair zijn.

Echter hebben ze ook veel verschillen zoals de beweging en de houding tijdens het sporten, de soort workout die ze geven, de soort weerstandssystemen en natuurlijk de prijzen. Dit waren maar een paar van de verschillen

Al deze verschillen kunnen voor sommigen best lastig en onoverzichtelijk worden. Gelukkig gaat dit artikel je daarmee helpen!

In dit artikel bespreken we namelijk de grootste en belangrijkste verschillen tussen de hometrainer en de airbike zodat jij, na het lezen van dit artikel, jouw persoonlijk beste keuze kunt maken.

Op het laatst geven we ook een top 3 van hometrainers en aribikes zodat je meteen kunt kijken welke het beste zijn en waar je eventueel naar wilt gaan kijken.

Al met al ga je veel aan in dit artikel hebben. Laten we dan maar ook meteen beginnen!

De Verschillen Tussen een Hometrainer en een Airbike

Ondanks dat een airbike en een hometrainer beide fietsbewegingen maken en fitnessapparaten zijn voor thuis verschillen ze toch best wel van elkaar.

Ik heb hier alle belangrijke verschillen staan in de komende stukjes zodat jij, na het lezen van dit artikel, jouw persoonlijk beste keuze kunt maken.

Houding en beweging

De houding en de beweging van een hometrainers als een airbike zijn verschillend van elkaar, ondanks dat je bij beide een fietsbeweging maakt.

Bij een hometrainer (links) maak je een fietsbeweging zoals je hem ook op een normale fiets zou doen. Je gebruikt alleen je benen en je houdt met je handen een ‘stuur’ vast in de vorm van handvaten.

Bij een airbike (rechts) is het een ander verhaal. Je maakt daar namelijk niet alleen een beweging met je benen, maar ook met je handen. Je maakt daarbij een vloeiende beweging met zowel je handen als je benen.

Bij een hometrainer zit je gemiddeld iets meer voorover dan bij airbike. Het ligt er maar aan hoe je je zadel en stuur zet. Bij een airbike zit je meer rechtop omdat je je handen en benen beweegt bij de beweging.

Kijk naar wat het beste bij jou past en baseer je keuze tussen de twee daarop zo nodig aan.

Wat wil je trainen?

Waarvoor wil je trainen? Uithoudingsvermogen of kracht?

Met een hometrainer train je vooral het uithoudingsvermogen. Als je aan de slag gaat met een hometrainer kan je je conditie serieus verbeteren. Ook kan je met een hometrainer op je eigen tempo herstellen van een blessure of operatie. Een hometrainer is niet geschikt voor krachttraining.

Een airbike is echter geschikt voor zowel krachttraining, cardiotraining als HIIT training. Je gebruikt namelijk tijdens het sporten op een airbike namelijk spieren verdeeld over het hele lichaam zoals:

 • Gamstrings
 • Quadriceps
 • Glutes (bilspieren)
 • Brede rugspieren
 • Biceps
 • Triceps
 • Trapezius

Verwacht echter niet dat the meteen de meest gespierde mens op aarde wordt. Je kan met een airbike spieren opbouwen maar als je echt grote spieren wilt opbouwen zou je naar de sportschool moeten gaan.

Full body vs onderlichaam workout

Omdat je met een airbike zowat je hele lichaam beweegt wordt het trainen op een airbike gezien als een full body workout.

Dit heeft verschillende voordelen zoals dat een full body workout:

 • Meer calorieën verbrandt
 • Spiermassa opbouwt (maar niet heel veel)
 • Voor zowel beginners als gevorderden geschikt is
 • Ook voor mensen die niet vaak sporten geschikt is

Met een hometrainer heb je echter alleen een workout voor de onderkant van je lichaam omdat je alleen je benen beweegt tijdens het sporten. De spieren die je dan traint zijn vooral de been- en bilspieren.

Voordelen van zo’n type workout zijn dat er:

 • Ook conditie mee getraind kan worden
 • Gerichter mee getraind kan worden

Wil je je hele lichaam trainen? Kies dan voor de airbike. Maakt het niet uit en train je met even veel plezier alleen je onderlichaam? Kies dan de hometrainer.

Weerstandssysteem

Bij een airbike is het weerstand systeem een stuk gemakkelijker dan bij de hometrainer.

Bij een airbike heb je namelijk maar één soort weerstand: Luchtweerstand.

Dat betekent dat je weerstand wordt geregeld door de luchtweerstand die weer wordt geregeld door de hoeveelheid inspanning die je biedt. Je hebt dus eigenlijk oneindig veel weerstandsniveaus.

Bij een hometrainer ligt het een stuk ingewikkelder. Je hebt er namelijk meerdere soorten weerstandssystemen. Namelijk:

 • Elektromagnetische weerstand
 • Magnetische weerstand
 • Remband systeem
 • Luchtweerstand

In het kort is de elektromagnetische weerstand de beste, stilste, duurste en de onderhoudsvrije variant. Deze vind je dan ook in de iets duurdere modellen.

De magnetische weerstand wordt zoals verwacht geregeld door magneten. Deze soort weerstand heeft over een lange periode van tijd pas onderhoud nodig maar is niet onderhoudsvrij. Deze maakt net zoals de elektromagnetische weerstand weinig geluid.

Het remband systeem is de goedkoopste variant maar dan ook de luidruchtigste en degene die het meeste en het vaakste onderhoud nodig heeft. Ik zou deze niet aanraden.

Het luchtweerstand systeem werkt op dezelfde manier als op een airbike en heeft dus ook dezelfde voor- en nadelen.

Weerstanden (weerstandsniveaus)

Zoals hierboven al geschreven staat hebben de airbike en de hometrainer verschillen als het om weerstandsniveaus gaat.

De airbike heeft er oneindig veel omdat het weerstandssysteem door lucht geregeld wordt.

Bij hometrainers (exclusief degene met een luchtweerstandssysteem) hebben een vast aantal weerstanden. Dit aantal wordt bepaald door factoren zoals het gewicht van het vliegwiel en de trainingscomputer die (meestal) de weerstanden regelt.

Wil je dus oneindig veel weerstanden? Kies dan voor de airbike. Heb je al meer dan genoeg met een vast aantal? Dan kan je ook voor de hometrainer kiezen.

Vliegwiel gewicht

Het vliegwiel is het onderdeel dat de weerstand(en) regelt van de airbike en homerainer. De vuistregel die je kunt aannemen is hoe zwaarder het vliegwiel is, hoe soepeler en natuurlijker het apparaat traint.

Bij een airbike is het gewicht van het vliegwiel niet heel belangrijk omdat je je eigen weerstanden kunt kiezen naarmate de hoeveelheid inspanning die je levert.

Bij hometrainers zijn vaak het aantal weerstandsniveaus en de zwaarte van de hoogste weerstand erg afhankelijk van dit gewicht. Heb je een licht vliegwiel, dan moet je niet de zwaarste weerstanden gaan verwachten.

Als je de hometrainer aan het overwegen bent zou ik aanraden om te kijken naar het gewicht van het vliegwiel.

Geluid tijdens het trainen

Houd je graag van stilte of haat je herrie tijdens het trainen? Kijk dan naar hoeveel geluid de apparaten maken.

Het weerstandssysteem van het desbetreffende apparaat heeft een vrijwel directe invloed op de hoeveelheid geluid die gemaakt wordt tijdens het trainen.

Kijk daarvoor naar het stukje over weerstandssystemen om erachter te komen welk soort weerstandssysteem het meeste of minste geluid maakt.

Over het algemeen maken airbikes meer geluid door het luchtweerstandssysteem. Omdat je veel geluid verplaatst tijdens het trainen op een airbike krijg je hetzelfde soort geluid als je hard fietst op een fietst of als je je autoraam open laats taan op de snelweg.

Welke verbrand de meeste calorieën?

Welk apparaat verbrand de meeste calorieën?

De airbike verbrandt ongeveer 700-1000 calorieën per uur. Dit komt omdat heel veel spieren samenwerken met de beweging van de airbike. Die spieren hebben allemaal energie nodig die ze ergens vandaan moeten halen. Zo kun je bijvoorbeeld gemakkelijker je vetreserves weg krijgen.

Met een hometrainer verbrand je minder dan op een airbike. Een hometrainer verbrand ongeveer 600-900 calorieën per uur.

Verstelbaarheid van een airbike of hometrainer

In hoeverre kan je een airbike en hometrainer verstellen naar je eigen lichaam?

Zowel een airbike als hometrainers kunnen verteld worden op je eigen lichaamseisen, de een net iets meer dan de ander.

Het is belangrijk om te weten in hoeverre je jouw hometrainer of airbike kunt verstellen omdat het zonde zou zijn als je er net niet op zou passen.

Ook kan een verkeerde houding, die veroorzaakt kan worden door een beperkte verstelbaarheid, blessures veroorzaken.

Bij een hometrainer kan je bij de meeste het zadel en stuur in hoogte verstellen. Bij meestal de duurdere modellen kan ook het stuur naar voor of achteren verteld worden.

Meestal hebben de duurdere hometrainers de meeste mogelijkheden in verstelbaarheid.

Bij airbikes is het echter een ander verhaal.

Omdat je tijdens het sporten 2 bewegende handvaten in je hand hebt kan je deze natuurlijk niet verstellen. Het enigste wat je kunt vertellen is het zadel van de airbike.

Deze is meestal zowel horizontaal als verticaal verstelbaar.

Zoek je naar het apparaat die je het meest kunt vertellen? Ga dan voor de hometrainer.

Prijs

Ondanks dat de airbike en hometrainer in veel aspecten op elkaar lijken, lijken de prijzen van de twee niet op elkaar.

Over het algemeen zijn hometrainers veel goedkoper dan een airbike.

Waar je voor rond de €700 een uitstekende hometrainer kunt krijgen heb je voor diezelfde €700 de standaard airbike.

Ook kan je een budget hometrainer voor tussen de €200 en €250 krijgen terwijl je een budget airbike pas voor rond de €700 kunt krijgen.

Kijk goed naar de prijzen als zo’n prijsverschil beslissend is voor je keuze. Heb je een krapper budget? Kies dan voor de hometrainer. Je kunt daar voor minder geld een completer apparaat krijgen.

Heb je een breder budget? Kijk dan ook of de airbike wat voor je is.

Low impact training

Het trainen op zowel een airbike als hometrainer wordt gezien als low-impact training wat inhoud dat het je lichaam niet veel belast.

Tuurlijk kan je nog steeds moe worden. Low impact betekent niet dat je er niks aan hebt. Low impact betekent dat je gewrichten niet veel worden belast.

Met sporten zoals fitness, voetbal, hardlopen is de kans dat je gewrichten veel worden belast groot. Op een airbike of hometrainer is er sprake van een vloeiende beweging waardoor zelf mensen erop kunnen revalideren.

Je zult dus geen last krijgen van je gewrichten als je sport met een hometrainer of airbike

Beschikbare ruimte

Als het op de ruimte die de apparaten innemen aankomt lijken de airbike en hometrainer best wel veel op elkaar.

Ze zijn allebei afmetingen van tussen de (L x B x H in cm) 100-130 x 50-60 x 120-140.

Over het algemeen is de airbike is iets breder, langer maar minder hoog dan de hometrainer. Echter scheelt dit maar om en nabij 10-20 cm.

Is ruimte echt een beslissende factor? Kies dan een hometrainer.

airbikes en hometrainers vergelijken

Welke is het beste?

Welke het beste is, is voor iedereen anders. De hometrainer en airbike hebben allebei voor- en nadelen. Het hangt er heel erg van af naar wat jij belangrijk vindt.

Wat ik wel kan doen is een simpel stappenplan geven om snel erachter te komen of een hometrainer of een airbike bij je past

Het simpele stappenplan:

 1. Maak een lijstje met alle factoren die invloed hebben op je keuze zoals ruimte of hoeveel calorieën je ermee verbrandt etc.
 2. Kijk naar de kopjes hierboven die gaan over jouw factoren.
 3. Voeg ze samen met alle voor- en nadelen die je tegenkomt.
 4. Maak je beste keuze.

Ik hoop dat ik je hiermee op deze manier kan helpen. Heb je echter nog vragen? Laat ze achter in de reacties. Ik bericht zo snel mogelijk terug!

airbikes en hometrainers vergelijken

De 3 Beste Hometrainers

Nu we alle belangrijke verschillen tussen de hometrainer en airbike hebben benoemd gaan we nu kijken naar wat nou de beste hometrainers en aribikes zijn. Daarom hebben we bij beide een top 3:

Tunturi Cardio Fit B30 ~ Hometrainer voor beginners

De Tunturi Cardio Fit B30 is een perfecte hometrainer voor de beginner. Hij heeft namelijk alle opties die een hometrainer moet hebben voor een goedkope(re) prijs.

Hij heeft namelijk een vliegwiel van 6kg en 8 verschillende weerstand niveaus in combinatie met een magnetisch weerstandssysteem. Ze kunt dus zwaar genoeg trainen voor een nog beginnende die graag zijn conditie wilt trainen op een hometrainer.

Daarbij wordt het trainen op de hometrainer nooit saai door de handige houder voor tablet of smartphone. Door het magnetische weerstandssysteem kun je namelijk in stilte genieten van een film, serie of YouTube video!

Als je liever je statistieken van de training wilt bijhouden kan dat evengoed! Op het Digitaal LCD display op batterijen (waardoor deze hometrainer een draadloos apparaat is) kun je, in combinatie met de geïntegreerde hartslag sensoren, parameters zoals de snelheid, afstand, calorieën, tijd en cadans (trapfrequentie) bijhouden.

Als laatst is deze hometrainer niet de grootste waardoor je hem makkelijk in je huis kut neerzetten. Met afmetingen van L:84 cm. B:50 cm. H:123 cm, een maximaal belastbaar gewicht van 100 kg en fabrieksgarantie termijn van 1 jaar kun je met deze hometrainer lekker lang vooruit!

 • Roterende massa van 6 kg

 • 8 verschillende weerstand niveaus

 • Magnetisch vliegwiel

 • Handige houder voor tablet of smartphone

 • Monitorfuncties houd je je belangrijkste parameters bij: snelheid, afstand, calorieën, tijd, cadans

 • Antislip pedalen met verstelbare straps

 • Geïntegreerde hartslag sensoren

 • Digitaal LCD display op batterijen (draadloos apparaat)

 • Afmetingen L:84 cm. B:50 cm. H:123 cm.

 • Maximaal belastbaar gewicht: 100 kg.

 • Fabrieksgarantie termijn 1 jaar

airbikes en hometrainers vergelijken

FitBike Ride 6 iPlus ~ Beste prijs kwaliteit verhouding

Zoek je de hometrainer met de beste prijs kwaliteit verhouding (kieskeurig.nl)? Kijk dan naar deze FitBike Ride 6 iPlus.

De FitBike Ride 6 iPlus is namelijk helemaal geruisloos. In combinatie met tablethouder waarmee je je telefoon of tablet via bluetooth kunt verbinden kan je daarmee in alle rust je series en films kijken terwijl je fit aan het worden bent.

Ook kan je met je telefoon of tablet ook training doen via google Maps waarbij je in je eigen buurt of in het zuiden van Frankrijk kunt fietsen door Google Streetview.

Houd tijdens deze training je parameters in de gaten met het LCD scherm met daarop afstand, snelheid, verbrande calorieën, RPM en hartslag.

Technisch gezien is de FitBike Ride 6 iPlus helemaal top. Met een 10 kilogram vliegwiel, 16 verschillende weerstandniveau’s, 16 verschillende voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s, een zadel dat zowel horizontaal als verticaal te verstellen en een verstelbare stuur kom je met deze hometrainer niks tekort.

Als laatst heeft de FitBike Ride 6 iPlus een maximaal belastbaar gewicht 150 kg, een fabrieksgarantie termijn van 2 jaar en afmetingen van 112x59x140 cm.

 • Geruisloos

 • Tablethouder

 • Bluetooth verbindbaar met telefoon of tablet

 • Internationaal trainen met Google Streetview

 • LCD scherm met daarop afstand, snelheid, verbrande calorieën, RPM en hartslag.

 • 10 kilogram vliegwiel

 • 16 verschillende weerstandniveau’s,

 • 16 verschillende voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s

 • Zadel dat zowel horizontaal als verticaal te verstellen

 • Verstelbare stuur

 • Maximaal belastbaar gewicht 150 kg

 • Fabrieksgarantie termijn 2 jaar

 • Afmetingen 112 x 59 x 140 cm.

airbikes en hometrainers vergelijken

Tunturi Endurance E80 ~ Premium hometrainer

Als laats hebben we de Tunturi Endurance E80. Dit is de beste hometrainer van deze lijst en voor iedereen geschikt. Van beginners tot echte ervarenen.

De Tunturi Endurance E80 heeft namelijk een Vliegwiel van 14kg, 53 weerstandsniveaus, 43 programma’s en een echte ergometer met precieze weergave van vermogen/weerstand kunt zien.

Door dit systeem kan je altijd jouw perfecte op weerstand kiezen.

Daarnaast heb je op de Tunturi Endurance E80 allemaal opties voor een perfect gebruikersgemak zoals een bidonhouder (incl. bijgeleverde bidon), een verstelbaar stuur en zadel, een extra lage instap, een handige houder voor tablet of smartphone.

Ook krijg je op de Tunturi Endurance E80 voldoende opties voor de perfecte trainingservaring.

Zoals een Full Color 7 inch display met tijd, snelheid, afstand, cadans, hartslag, wattage en verbrande calorieën, de optie om je training te personaliseren met de Kinomap app, hartslagmeting via handsensoren, en de optie om te fietsen op een virtuele route op het scherm

Als laatst heeft de Tunturi Endurance E80 afmetingen van 102x59x158 cm, een maximaal belastbaar gewicht van 150 kg en een fabrieksgarantie termijn van 1 jaar.

Al met al naar mijn mening de perfecte hometrainer.

 • 53 weerstandsniveaus

 • 43 programma’s

 • Ergometer met precieze weergave van vermogen/weerstand

 • Roterende massa van 14 kg

 • Bidonhouder (incl. bijgeleverde bidon)

 • Verstelbaar stuur en zadel

 • Extra lage instap

 • Tablet- en telefoonhouder

 • Full Color 7 inch display met tijd, snelheid, afstand, cadans, hartslag, wattage en verbrande calorieën

 • Fiets een virtuele route op het scherm

 • Optie om je training te personaliseren

 • Hartslagmeting via handsensoren

 • Afmetingen L: 102 cm. B: 59 cm. H: 158 cm.

 • Maximaal belastbaar gewicht: 150 kg.

 • Fabrieksgarantie termijn 1 jaar

Zijn deze 3 niet genoeg en heb je liever de top 10? Kijk dan naar mijn artikel over de beste hometrainer voor thuis!

airbikes en hometrainers vergelijken

De 3 Beste Airbikes

Nu we de top 3 beste hometrainers hebben gehad gaan we nu over op de top 3 airbikes.

Broomer Air Bike ~ Budget airbike

Zoek jij een budget airbike met toch genoeg functies om goed mee te trainen? Kies dan voor de Broomer Air Bike.

Met een vliegwiel van 2kg, drie beschikbare trainingsprogramma’s en oneindig veel weerstanden kan je meer dan genoeg variatie binnen je training maken.

Naast deze technische functies heeft de Broomer Air Bike ook heel veel luxueuze opties voor een budget model zoals een verticaal en horizontaal verstelbaar zadel, een ventilator tijdens het trainen mogelijk gemaakt door het luchtweerstand systeem.

Ook is er een trainingscomputer gelinkt aan een LCD-scherm met buitentemperatuur, scannen, tijd, snelheid, afstand, pulse, calorieën, herstel en lichaamsvet. Wil je je favoriete serie of film kijken? Maak dan gebruik van de tablet of telefoonhouder!

Ook beschikt de Broomer Air Bike over een inklapbaar frame en tranpsortwielen zodat hij altijd en overal makkelijk op te bergen en te plaatsen is.

Het enige nadeel van de Broomer Air Bike is dat hij ketting aangedreven is wat betekent dat je best wel wat geluid hebt tijdens het sporten en dat je ook onderhoud moet verrichten aan de airbike.

Als laatst is het maximaal gebruikersgewicht van 110 kg, een nettogewicht van 38 kg, afmetingen van 133x62x138 (L x B x H in cm) en een fabrieksgarantie termijn van 2 jaar

 • Gewicht vliegwiel: 2 kg

 • 3 programma’s

 • Oneindig veel weerstanden

 • Stoelverstelling: verticaal en horizontaal

 • Ventilator

 • Computer met LCD-scherm met buitentemperatuur, scannen, tijd, snelheid, afstand, pulse, calorieën, herstel en lichaamsvet

 • Tablet en telefoon houder

 • Inklapbaar

 • Transportwielen

 • Maximaal gebruikersgewicht: 110 kg

 • Gewicht van het product: 38 kg

 • Dimensies: 133x62x138 (L x B x H in cm)

 • Fabrieksgarantie termijn van 2 jaar

airbikes en hometrainers vergelijken

AirBike Assault Bike ~ kwalitatief hoogstandje

Zoek je de airbike met de hoogste kwaliteit van al deze airbikes? Kies dan de Assault Bike.

De Assault Bike heeft namelijk een stalen frame met duurzame industriële poedercoatings, versterkte crank en pedalen zodat jij zo hevig als jij wilt kunt trainen zonder enige zorgen te maken over de kwaliteit of mankementen.

Naast deze kwalitatieve kenmerken heeft de Assault Bike ook de te verwachte luxueuze kenmerken zoals een LCD display met tijd, afstand, calorieën, hartslag, wattage en RPM en de mogelijkheid om de airbike waterpas in te stellen.

Ook heeft deze airbike een verticaal en horizontaal verstelbaar zadel, een ventilator functie, 7 trainingsprogramma’s en oneindig veel weerstanden.

Het enige nadeel van de Assault Bike is dat hij ketting aangedreven is wat betekent dat je best wel wat geluid hebt tijdens het sporten en dat je ook onderhoud moet verrichten aan de airbike.

Als laatst heeft de Assault Bike een fabrieksgarantie termijn van 1 jaar, een maximaal belastbaar gewicht van 150 kg, een netto product gewicht van 45 kg en afmetingen van (L x B x H in cm) 130 x 60 x 123.

 • Stalen frame met duurzame industriële poedercoatings, versterkte crank en pedalen

 • LCD display met tijd, afstand, calorieën, hartslag, wattage en RPM

 • Zadel verstelbaar verticaal en horizontaal

 • Ventilator

 • 7 programma’s

 • Oneindig veel weerstanden

 • Waterpas instelbaar

 • Ketting aandrijving

 • Afmetingen (L x B x H in cm) 130 x 60 x 123

 • Fabrieksgarantie termijn van 1 jaar

 • Maximaal belastbaar gewicht van 150 kg

 • Product gewicht van 45 kg

airbikes en hometrainers vergelijken

Schwinn Airdyne AD8i PRO ~ Premium Airbike

Zoek je een premium aribike met alle soort opties die je maar zou willen? Kies dan de Schwinn Airdyne AD8i PRO.

Deze airbike heeft een vliegwiel met een gewicht van maar liefst 10kg, 9 programma’s waaronder interval programma’s, target programma’s, hartslagindicators voor vetverbranding, aërobische en anaërobische trainingen en oneindig veel weerstanden, dit maakt de Schwinn Airdyne AD8i PRO de meest variabele airbike van deze lijst.

Ook heb je een snaaraandrijving met stille sportervaring met weinig onderhoud, een display met een hoog resolutie LCD met calorieën, wattage, tijd, afstand, snelheid, RPM en hartslag en een bidonhouder zodat the nooit dorst krijgt tijdens het sporten.

Daarnaast heb je met de Schwinn Airdyne AD8i PRO een verticaal en horizontaal verstelbaar zaden en een telemetrische hartslagmeting met optioneel verkrijgbare borstband.

Als laats heeft de Schwinn Airdyne AD8i PRO een Maximaal gebruikersgewicht van 160 kg, Afmetingen van (L x B x H in cm) 106,68 x 50,8 x 132,08, een fabrieksgarantie termijn van 2 jaar en een nettomassa van 51kg.

 • Vliegwielgewicht van 10 kg

 • 9 programma’s waaronder interval programma’s, target programma’s, hartslagindicators voor vetverbranding, aërobische en anaërobische trainingen

 • Oneindig veel weerstanden

 • Display met een hoog resolutie LCD met calorieën, wattage, tijd, afstand, snelheid, RPM en hartslag

 • Snaaraandrijving met stille sportervaring met weinig onderhoud

 • Bidonhouder

 • Zadel verticaal en horizontaal verstelbaar

 • Telemetrische hartslagmeting met optioneel verkrijgbare borstband

 • Maximaal gebruikersgewicht van 160 kg

 • Afmetingen product: 106,68 x 50,8 x 132,08 cm

 • Gewicht product: 51kg.

 • Fabrieksgarantie termijn van 2 jaar

Wil je meer lezen over airbikes zoals meer voorbeelden, aankoopadvies en aandachtspunten? Kijk dan mijn artikel over de beste airbikes voor thuis!

airbikes en hometrainers vergelijken

Afsluiting

Ik hoop dat ik je heb kunnen helpen door middel van dit artikel. Heb je nog vragen? Zet ze in de reacties en ik reageer z.s.m. terug!

Wil je meer fitnessapparaten voor in je eigen huis zien? Kijk dan naar mijn artikel over fitnessapparaten voor thuis of bekijk al mijn artikelen over fitnessproducten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *