Wat is Bulken?

Spiermassa trainen

Bulken is een landurig proces waarbij je spiermassa gaat opbouwen met daarbij meer eten dat dat je nodig hebt, waardoor je te veel calorieën binnenkrijgt. 

Hierin zijn 4 soorten bulk van te onderscheiden:

De grooste fout tijdens het bulken is het te veel eten en helemaal losgaan. Meestal is 200-300 kcal per dag aan overschot voldoende. Je hoeft maar een klein deel van de spiermassa op te bouwen. De rest wordt opgeslagen als vet.

daarom is een goede combinatie binnen je trainingsschema, voeding en rust zo belangrijk. Op die manier laat je jouw lichaam optimaal spieren opbouwen. 

Dit spierweefsel wordt dan weer extra uitgedaagd door met steeds zwaardere gewichten te trainen Hierdoor neemt de hoeveelheid spiermassa toe.

Een groot nadeel van bulken is dat het vet percentage van je lichaam omhoog gaat en dus je hoeveelheid vet toeneemt. Daarom moet je ook zo oppassen met je voeding zodat je niet te veel neemt.

Vaak wordt na het bulken het proces van cutten uitgevoerd. Cutten is kort gezegd een proces waarbij je snel je vet verliest terwijl je je spiermassa behoudt. Hierdoor behoud je dus alleen maar nog je opgebouwde spieren en verlies je het vet zodat je uiteindelijk met meer spiermassa overblijft.

Dit cute wordt ook droog trainen genoemd. Meer informatie hierover? Lees dan mijn artikel over droog trainen!

het heel bulk en cut proces is dus een manier om veel spiermassa te krijgen zonder dat je vetpercentage omhoog gaat, omdat je het achteraf eraf traint.

Het proces van bulken is dus niets meer dan meer eten dan dat je nodig hebt en daarbij veel spiermassa trainen. Later kan je het vet wat daarbij gekomen is eraf trainen zodat je alleen nog maar he spieren overhoud!

Meer lezen over de verschillende manier hoe dit kan? Lees dan mijn korte artikelen over de:

Zoek je een manier om snel spiermassa op te bouwen tijdens het bulken? Kijk dan naar het Spiermassa Protocol, of lees mijn review over het Spiermassa Protocol.


Lees hier mijn meest recente artikelen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *