Wat is de cobra oefening?

Wat is deze oefening en hoe doe je hem goed?

De rugspieren, het zijn een van de moeilijkste spieren om te trainen maar daarbij ook een van de meest waardevolste spieren om te trainen.

Weinig mensen weten dat ze super essentieel zijn bij het dagelijks leven. Ze helpen namelijk enorm met de houding van je bovenlichaam en ondersteunen je wervelkom.

Daarom is het super belangrijk om ze te trainen en sterker te maken! Je hebt daarbij niet per se een sportschool nodig. Je kan perfect thuis je rugspieren trainen!

Een van de oefeningen die je hiervoor kunt gebruiken is de cobra oefening oefening die we gaan bespreken in dit kleine artikel!

Wat is de cobra oefening?

De cobra oefening is eigenlijk een oefening in de yoga maar hij kan ook hartstikke goed gebruikt worden om je rug mee te trainen! Hij is namelijk super effectief.

De cobra oefening traint namelijk niet alleen je rugspieren maar ook je schouders en je bilspieren. Al deze spieren samen zorgen ervoor dat je een goede postuur kunt houden en behouden als ze goed getraind zijn. Ook kan het rugklachten verhelpen en voorkomen.

Er zijn 2 soorten variaties van de cobra oefening:

  • Met behulp van je handen
  • Zonder de hulp van je handen

De makkelijkste van de twee is natuurlijk degene met de hulp van je handen. Als deze te makkelijk wordt heb je ten alle tijden een moeilijkere variatie om je te blijven uitdagen ;).

Hoe doe je een perfecte cobra?

Hoe doe je nou precies de cobra oefening? Dat gaan we nu bespreken!

  1. Lig op de grond (fitnessmat is aan te raden) met je gezicht naar de grond en benen gestrekt. Leg je armen naast je met je handpalmen naar de grond gericht.
  2. Span je rugspieren een en probeer met behulp van je handen je borst van de grond te laten komen. Houd je ribben op de grond en plak je ellebogen gedurende deze beweging aan je zij.
  3. Houd deze positie minimaal 2 seconde vast. Daarna kun je je lichaam laten zakken naar de beginpositie en herhaal je de oefening.

Hier een video ter verduidelijking:

Aandachtspunten

  • Houd je armen in een rechte lijn met je schouders en laat ze niet te ver van je lichaam afgaan. Dit zou resulteren in het uiteindelijk niet trainen van je rugspieren.
  • Strek je nek gedurende de oefening niet te veel naar achteren. Je zou een spier kunnen strekken en er een nare spierpijn aan overhouden. Relax je nek dus zo veel mogelijk gedurende de oefening.
  • Strek je armen niet te veel. Zodra je ellebogen op slot beginnen te zitten ben je al te ver gegaan. Je ellebogen horen gedurende de heel oefening naar achteren te wijzen.

Afsluiting

Ik hoop dat je wat geleerd hebt door middel van deze pagina! Heb je nog vragen? Stel ze gerust in de reacties hieronder, ik reageer zo snel mogelijk terug!

Wil je meer oefeningen voor thuis zoals deze? Lees mijn thuis fitnessen artikel waarin alle spiergroepen worden besproken met oefeningen die je allemaal thuis kan doen!

Wil je specifiek thuis rugspieren trainen? Lees dan mijn artikel over thuis rugspieren trainen!


Lees hier mijn 3 meest recente artikelen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.