Oblique Dips

Wat is de oefening en hoe doe je hem goed?

Heb je ook altijd last van die taille die maar niet strak is? Een taille waar je niet trots op kunt zijn omdat hij er maar niet mooi uit ziet? Daar kan gemakkelijk verandering in gebracht worden! Namelijk met de oblique dip!

Het mooie aan deze oefening is dat je hem ook gemakkelijker zwaarder kan maken waardoor je jezelf kan blijven uitdagen naar mate je steeds fitter en fitter wordt. Een echte oefeningen om te houden dus!

Wat is een oblique dip?

Een oblique dip, ook wel Side plank dip genoemd, is een super simpele oefening! Het enigste wat je hoeft te doen namelijk is met je middel omhoog en omlaag terwijl je op één elleboog en op de zijkant van een van je voeten staat.

Dit klinkt nu wel heel raar om in zo’n houding te oefenen maar de oefeningen is super effectief! Je traint er namelijk voornamelijk de spieren in je taille mee maar ook andere spiergroepen zoals de rug, de core wat alle spieren rondom je buik zijn en je schouders!

Kijk onderen het artikel voor een voorbeeld video waar je precies kunt zien hoe je een oblique dip doet!

Hoe doe je een oblique dip?

Hoe doe je nou precies een oblique dip? Dat gaan we nu bespreken!

  1. Ga op één elleboog en op de zijkant van je voeten staan met de andere hand op je heup. Begin in deze positie met je heup op de grond.
  2. Trek je heup nu omhoog zodat je lichaam een rechte lijn wordt van je benen tot je hoofd.
  3. Als je je taille echt goed wilt trainen zorg je ervoor dat je heupen zo vel mogelijk omhoog komen. Zo span je de spieren het beste aan!
  4. Laat jezelf nu langzaam zakken zodat je weer in de startpositie komt.
  5. Ga nu weer zo explosief mogelijk weer omhoog zodat je de oefening herhaalt.

Hier een video ter verduidelijking:

Aandachtspunten

Hier zijn een paar aandachtspunten die je in je hoofd moet houden tijdens het uitvoeren van de oblique dip.

  • Zorg ervoor dat je elleboog en schouder (het stuk van je bovenarm) in een rechte lijn dit. Het is belangrijk om je elleboog direct onder je schouder te hebben omdat je dan niet door je schouder heen kan zakken.
  • Bouw deze oefening rustig op. Je kunt jezelf aardig blesseren omdat deze oefening heel effectief is en makkelijk uit te voeren is. Begin dus rustig met deze oefening.

Afsluiting

Ik hoop dat je wat geleerd hebt door middel van deze pagina! Heb je nog vragen? Stel ze gerust in de reacties hieronder, ik reageer zo snel mogelijk terug!

Wil je meer oefeningen voor thuis zoals deze? Lees mijn thuis fitnessen artikel waarin alle spiergroepen worden besproken met oefeningen die je allemaal thuis kan doen! Lees dan mijn artikel over hoe je het best buikspieren kan trainen!


Lees hier mijn 3 meest recente artikelen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.