Wat is de Triceps Kickback Oefening?

Wat is deze oefening precies en hoe doe je hem goed?

Je kunt niet zeggen dat je gespierd bent zonder dat je grote armen hebt. Armen zijn eenmaal een van de meest aantrekkelijke delen van het lichaam als ze eenmaal getraind zijn.

Naast uiterlijke voordelen hebben ze natuurlijk ook praktische voordelen. Je bent eenmaal sterker en kunt bijvoorbeeld meer tillen en gemakkelijker dingen oppakken en neerzetten. Je voelt je ook beter met sterkere armen ;).

Het is dan ook heel belangrijk dat jee de juiste oefeningen hebt om je amen mee te trainen. Een daarvan is de side lift oefening.

We gaan in dit kleine artikel alles omtrent deze oefening bespreken zodat jij in een paar minuten weet dat deze oefening inhoudt!

Wat is de Triceps Kickback?

De tricep kickback is een zogenoemde ‘isolatie oefening’ voor je triceps wat inhoudt dat de hele oefening volledig focust op je triceps.

Het voordeel hiervan is dat je super gericht en specifiek kunt trainen waardoor je, in dit geval, de triceps perfect kunt focussen.

Veel mensen denken dat je voor grote armen grote biceps nodig hebt maar eigenlijk zijn de triceps de grootste spiergroep in je armen waardoor je je eigenlijk moet focussen op de triceps.

je kunt deze oefening zowel zonder bench of met een bench uitvoeren. We gaan beide versies bespreken hieronder. Verder heb je wel een gewichtje nodig voor deze oefening.

Een perfect voorbeeld van een gewichtje is een kleine dumbell set. Kijk hier voor een perfect voorbeeld van een dumbell set!

Hoe doe je een perfecte Triceps Kickback?

Maar hoe doe je nou een perfecte tricep kickback? Hier een simpel stappenplan:

Versie zonder bench

 1. Ga rechtop staan met de dumbells in je handen. Laat je armen los hangen
 2. Buig met je romp naar voren maar houd je rug en benen perfect recht. Zo voorkom je blessures.
 3. Strek nu je armen naar achteren zodat je je triceps aanspant. Doe deze oefening niet te snel. Je kunt het beter rustig aan doen bij deze oefening ;).
 4. Als je eenmaal je armen gestrekt hebt houd je je arm voor even in die positie waarna je weer terug beweegt naar de ongestreken positie. Je blijft wel voorovergebogen staan.
 5. Herhaal de oefening

Versie met bench

 1. Zet een knie op de bench samen met je arm van dezelfde kant (dus rechter arm en rechter knie bijvoorbeeld
 2. Pak nu in je andere hand je dumbell waarmee je gaat strekken. Zorg hier ook dat je rug recht blijft en niet gaat buigen
 3. Breng dan je rechterarm in een hoek van 90 graden.
 4. Strek je arm helemaal naar achter waardoor je je triceps aanspant.
 5. Houd de dumbbell daar even vast en laat hem vervolgens langzaam en gecontroleerd terugkomen naar de startpositie.
 6. herhaal de oefening en wissel uiteindelijk van kant waardoor je je andere arm traint.

Hier een video van de versie met bench ter verduidelijking:

Aandachtspunten

 • Kijk recht voor je en niet naar de bank of naar onder. Zo houd je je rug makkelijk recht. Zo kan je ten eerste rugpijn maar ook nekpijn veroorzaken.
 • Wees niet te overmoedig. Begin lekker met een wat lichter gewicht. Merk je dat je geen spierprikkel ervaart? Pak dan een zwaarder gewicht. Het is beter om te licht te beginnen dan te zwaar ;).
 • Haal alle kracht vanuit je arm en ga niet je rug opzoeken voor ondersteuning. Dit doe je als je bijvoorbeeld gaat smijten of swingen met de gewichten. Als je merkt dat je dit gaat doen raad ik aan om lichtere gewichten te pakken.

Afsluiting

Ik hoop dat je wat geleerd hebt door middel van deze pagina! Heb je nog vragen? Stel ze gerust in de reacties hieronder, ik reageer zo snel mogelijk terug!

Wil je meer oefeningen voor thuis zoals deze? Lees mijn thuis fitnessen artikel waarin alle spiergroepen worden besproken met oefeningen die je allemaal thuis kan doen!

Wil je specifiek thuis armspieren trainen? Lees dan mijn artikel over thuis armspieren trainen!


Lees hier mijn 3 meest recente artikelen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.