Wat is de Overhead Triceps-extension?

Wat is deze oefening precies en hoe doe je hem goed?

Je kunt niet zeggen dat je gespierd bent zonder dat je grote armen hebt. Armen zijn eenmaal een van de meest aantrekkelijke delen van het lichaam als ze eenmaal getraind zijn.

Naast uiterlijke voordelen hebben ze natuurlijk ook praktische voordelen. Je bent eenmaal sterker en kunt bijvoorbeeld meer tillen en gemakkelijker dingen oppakken en neerzetten. Je voelt je ook beter met sterkere armen ;).

Het is dan ook heel belangrijk dat jee de juiste oefeningen hebt om je amen mee te trainen. Een daarvan is de Overhead Triceps-extension.

We gaan in dit kleine artikel alles omtrent deze oefening bespreken zodat jij in een paar minuten weet dat deze oefening inhoudt!

Wat is de Overhead Triceps-extension?

De Overhead Triceps-extension is een zogenaamd ‘isolatie oefening’ voor je triceps wat betekent dat je alleen je triceps traint met deze oefening.

Het voordeel van deze oefening is dat je super gericht kunt trainen waardoor je gerichte vooruitgang kunt boeken rond je lichaam.

Veel mensen denken dat je voor grote armen grote biceps nodig hebt. Wat deze mensen vergeten is dat je tricep meer dan de helft van het volume van je bovenarm bepaald.

Als je dus grote armen wilt hebben met je je focussen op je triceps. Gelukkig is de Overhead Triceps-extension een perfecte oefening om dat te doen.

Het voordeel van deze oefening is dat hij super makkelijk uit te voeren is en je alleen maar 2 gewicht voor nodig hebt. Dit kan een dumbells zijn maar ook een waterfles of een vuilniszak met wat gewicht erin. Kortom, je hebt altijd wel wat in je huis om mee te trainen.

Hoe doe je een perfecte Overhead Triceps-extension?

Maar hoe doe je nou een perfecte Overhead Triceps-extension? Hier een simpel stappenplan:

  1. Pak een dumbell en houd deze met je beide handen vast. (ga eventueel op een bankje of een stoel zitten)
  2. Breng de dumbell eerst naar je borst en daarna helemaal omhoog
  3. Houd hier dan je ellebogen zo dicht moeilijk bij je hoofd en laat de dumbell langzaam naar achteren zakken. Beweeg hiermee alleen je onderarmen. Effectief beweeg je eigenlijk alleen je onderarmen. Je bovenarmen blijven de hele oefening op dezelfde plaats.
  4. Waneer je onderarm zo ver mogelijk gebogen is, ga je je armen strekken zodat deze weer recht boven je hoofd komt.
  5. Herhaal de oefening.

Hier een video ter verduidelijking:

Aandachtspunten

  • Wees niet te overmoedig. Begin lekker met een wat lichter gewicht. Merk je dat je geen spierprikkel ervaart? Pak dan een zwaarder gewicht. Het is beter om te licht te beginnen dan te zwaar ;).
  • Doe deze oefening niet te snel. Het is juist beter als je deze oefening super langzaam doet omdat je dan meer ’time under tension’ hebt en dus je spieren effectiever traint. Het is dus niet erg als je het lekker rustig aan doet ;).
  • Let op je ademhaling bij deze oefening. Adem in als je je armen naar benden laat zakken en adem uit als je strekt.
  • houd je rug goed recht tijdens deze oefening. Zo voorkom je dat je een slechte postuur ontwikkelt wat uiteindelijk weer rugpijn kan voorkomen.

Afsluiting

Ik hoop dat je wat geleerd hebt door middel van deze pagina! Heb je nog vragen? Stel ze gerust in de reacties hieronder, ik reageer zo snel mogelijk terug!

Wil je meer oefeningen voor thuis zoals deze? Lees mijn thuis fitnessen artikel waarin alle spiergroepen worden besproken met oefeningen die je allemaal thuis kan doen!

Wil je specifiek thuis armspieren trainen? Lees dan mijn artikel over thuis armspieren trainen!


Lees hier mijn 3 meest recente artikelen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *