Wat is de V-up?

Wat is de oefening en hoe doe je hem goed?

Heb je ook altijd last van die taille die maar niet strak is? Een taille waar je niet trots op kunt zijn omdat hij er maar niet mooi uit ziet? Daar kan gemakkelijk verandering in gebracht worden! Namelijk met de V-up!

Het mooie aan deze oefening is dat je hem ook gemakkelijker zwaarder kan maken waardoor je jezelf kan blijven uitdagen naar mate je steeds fitter en fitter wordt. Een echte oefeningen om te houden dus!

Wat is de V-up?

De V-up is een oefening die iets meer aan de moeilijkere kant zit. Hij is daarom ook wat meer voor de ervarene krachttrainers. Maar dat betekent niet dat deze oefening er eentje is om links te laten liggen. Je kan hem namelijk gemakkelijk leren!

Ee V-up is namelijk heel simpel. Je gaat op je rug liggen, strekt je benen en tilt ze van de grond, doet je armen naar achter en van de grond en je maakt van jezelf een V-vorm.

Dit klinkt nu wel heel raar om in zo’n houding te oefenen maar de oefeningen is super effectief! Je traint er namelijk voornamelijk de spieren in je taille mee maar ook andere zoals de core, een groep spieren rondom je buik, maar ook spieren in je benen zoals je harmstrings en quadriceps!

Aangezien je meerdere spiergroepen in meerdere delen van je lichaam traint verbrand je ook nog is meer calorieën dan je doet met een oefening die meer één of twee spiergroepen traint!.

Kortom: een super effectieve oefening om te behouden!

Hoe doe je een goede V-up?

Hoe doe je nou precies een V-up? Dat gaan we nu bespreken!

  1. Ga op je rug liggen met je handen ‘achter’ je. (eigenlijk doe je je armen alsof je ze recht naar de lucht doet)
  2. Til met tegelijkertijd je handen en je benen omhoog met hoeken van 45 graden ten opzichte van de vloer. Je lichaam zou een V vorm moeten maken.
  3. Houd deze positie vast en gebruik je handen voor balans.
  4. Zak weer terug naar de beginpositie en herhaal de oefening!

Een video ter verduidelijking:

Aandachtspunten:

  • Swing niet te veel met je armen aangezien je dan niet je buikspieren traint. Beweeg rustig je armen en laat ze de beweging geleiden in plaats van uitvoeren, dat is de taak van de buikspieren en obliques ;).
  • Je kan ook inplaats van de houding vasthouden, de oefening ook kort vasthouden, weer terug naar de beginpositie gaan en weer de oefening opnieuw te doen. Met reps van 8 bijvoorbeeld.

Afsluiting

Ik hoop dat je wat geleerd hebt door middel van deze pagina! Heb je nog vragen? Stel ze gerust in de reacties hieronder, ik reageer zo snel mogelijk terug!

Wil je meer oefeningen voor thuis zoals deze? Lees mijn thuis fitnessen artikel waarin alle spiergroepen worden besproken met oefeningen die je allemaal thuis kan doen! Lees dan mijn artikel over hoe je het best buikspieren kan trainen!


Lees hier mijn 3 meest recente artikelen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.