Wat is een Russian twist

Wat is de oefening en hoe doe je hem goed?

Heb je ook altijd last van die taille die maar niet strak is? Een taille waar je niet trots op kunt zijn omdat hij er maar niet mooi uit ziet? Daar kan gemakkelijk verandering in gebracht worden! Namelijk met de Russian twist!

Het mooie aan deze oefening is dat je hem ook gemakkelijker zwaarder kan maken waardoor je jezelf kan blijven uitdagen naar mate je steeds fitter en fitter wordt. Een echte oefeningen om te houden dus!

Wat is een Russian twist?

De Russian twist is super effectief en heel makkelijk uit te voeren. Daarbij heb je er ook n niks voor nodig. Het enigste wat je nodig hebt is jezelf! De Russian twist dan ook een super populair!

Bij deze oefening ga je simpelweg op de grond zitten en je voeten van de grond af halen waardoor je een beetje naar achter leunt. Zodra je in deze positie zit heef je alleen maar je handen samen te pakken en die naast je heup neer te zetten.

Dit doe je dan afwisselend. De ene keer de rechterkant van je heup waarnaar je overgaat naar je linkerheup etc. etc. Met deze beweging train je ook nog is meerdere spiergroepen.

Je traint namelijk de volgende spiergroepen:

  • Buikspieren
  • Obliques (spieren rondom je taille)
  • De core (groep van verschillende spieren rondom je buik)

Kortom: Super simpel en super effectief. Ideaal dus!

Hoe doe je een perfecte Russian twist?

Hoe doe je nou precies een Russian twist? Dat gaan we nu bespreken!

  1. Ga op de grond zitten en doe je voeten van de grond en leun een beetje naar achteren zodat je je buikspieren aanspant.
  2. Pak je handen nu samen zodat ze één geheel worden. Blijf je voeten van de grond afhouden en blijf naar achteren leunen.
  3. Beweeg nu je handen naar een van de twee heupen toe en zet deze ernaast zodat je je obliques aanspant.
  4. Beweeg nu je handen naar de andere heup en wissel zo de beweging af.

Hier een video ter verduidelijking:

Aandachtspunten

Hier zijn een paar aandachtspunten die je in je hoofd moet houden tijdens het uitvoeren van de Russian twist

  • Doe deze oefening rustig aan. Je moet niet als een malle van links naar rechts gaan bewegen met je handen. Dan train je namelijk niet optimaal je spieren. Het is Beel beter om deze oefening gecontroleerd te doen.
  • Je kunt deze oefening zwaarder maken door in plaats van je handen samen te pakken een gewicht te pakken. Denk dan aan een dumbell van twee of drie kilogram bijvoorbeeld.

Afsluiting

Ik hoop dat je wat geleerd hebt door middel van deze pagina! Heb je nog vragen? Stel ze gerust in de reacties hieronder, ik reageer zo snel mogelijk terug!

Wil je meer oefeningen voor thuis zoals deze? Lees mijn thuis fitnessen artikel waarin alle spiergroepen worden besproken met oefeningen die je allemaal thuis kan doen! Lees dan mijn artikel over hoe je het best buikspieren kan trainen!


Lees hier mijn 3 meest recente artikelen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.