Niet in slaap kunnen vallen? Gebruik dan deze 12 tips.

Niet in slaap kunnen vallen een groot probleem

Niet in slaap kunnen vallen

Niet in slaap kunnen vallen is voor veel mensen een groot probleem. Elke nacht als je in je bed ligt is het weer feest. Je denk na over de afgelopen dag en laat het als een film afspelen.

Niet omdat je dit zo leuk vindt maar omdat je de slaap maar niet kan vatten. Niet in slaap kunnen vallen is een vervelend probleem wat veel mensen heel uitgeblust en ongelukkig maakt. 

Als het elke avond weer feest is dan heb je vast al van alles geprobeerd. Niets lijkt te werken en je bent er klaar mee om nog langer te zoeken naar de oplossing waardoor je wel doorslaapt. Zoek niet langer want ik heb die oplossing voor je gevonden. 

Niet in slaap kunnen vallen

Slapen is voor veel mensen niet zo ontspannend of vanzelfsprekend als het op het eerste oog lijkt. Slapen is dé manier om je lichaam de rust te geven die het nodig heeft. Om weer helemaal te ontspannen, je spieren te herstellen en weer helemaal in balans te zijn. 

Wat als je een keer wakker ligt? Een enkele keer is dat geen probleem. Je voelt je wat vermoeid, versuft en je concentratie is ver te zoeken. Als dit een keer gebeurt is dit geen ramp maar als je hier elke avond last van hebt dan zal je niet de persoon zijn die je wilt zijn. 

Doordat je niet in slaap kan komen elke avond ben je nu eenmaal humeurig dan normaal, ook is het een stuk moeilijker om je te focussen en met al je aandacht in het hier en nu te zijn. Chronisch slaaptekort is dus heel ongezond voor je. 

niet in slaap kunnen vallen

Wat kan je doen om voortaan goed te slapen

Als je niet goed slaapt functioneer je niet goed. Zowel in je persoonlijke leven als in je dagelijkse werk zal je veel problemen ondervinden. Het is niet nodig om constant vermoeid en humeurig te zijn.

Je kan je slaapritme compleet veranderen door de stappen te volgen uit het boek perfect slapen in 7 stappen. Slaap ervaringsdeskundige William van der Klaauw geeft je alle informatie die je nodig hebt om te begrijpen wat je lichaam nodig heeft om goed te slapen.

Zo is je dagelijkse voeding, hormoonhuishouding en dagelijkse leven van invloed op je slaap. Volg de informatie en gebruik de checklist om je slaappatroon te veranderen. 

Kleine aanpassingen in de slaapkamer

Als je slecht in slaap kan komen ga je natuurlijk op zoek naar de oorzaak van het probleem. Nu is er niet een oorzaak aan te wijzen. Er kan sprake zijn van meerdere dingen. Heb je al eens gekeken naar je slaapkamer? 

Op het moment dat je gaat slapen daalt je lichaamstemperatuur. Dit is een teken dat je klaar bent om naar bed te gaan en uit te rusten. De temperatuur in je slaapkamer mag daarom niet te warm zijn.

Anders is het niet mogelijk voor je lichaam of af te koelen en zich klaar te maken om te slapen. Zet dus altijd een raam open overdag en zet de verwarming op tijd uit. 

Ontspan voordat je naar bed gaat

Zit je wel eens een serie te kijken via Netflix en schrik je van de tijd? Dat is een probleem voor veel mensen. Nu heb je er vast wel eens van gehoord dat de blauwe lichten van de tv en je telefoon niet goed zijn voor het slapen gaan.

Dus waarom kijk je er nog naar voordat je naar bed gaat? Doe alle apparaten een uur voordat je gaat slapen uit. Zet hier een wekker voor. Wil je om 22:30 gaan slapen dan zet je alles om 21:30 uit. Dit zal even wennen zijn maar je doet dit allemaal voor een goede nachtrust. 

Doe dit voordat je naar bed gaat

Voordat je naar bed gaat zet je dus al je apparaten uit. Zodat je hersenen niet actief blijven totdat je naar de slaapkamer gaat. Je geeft je lichaam de mogelijkheid om vermoeid te worden en om helemaal te ontspannen. 

Wat doe je dan als je de tv en je telefoon weglegt. Luister naar een rustig muziekje, lees een boek, schrijf in een dagboek, maak een tekening of doe een meditatie oefening. 

Kan je niet in slaap vallen? Ga dan opnieuw naar bed

Soms lig je in bed en kan je maar niet in slaap komen. Het is dan beter om even je bed uit te gaan en beneden even iets ontspannens te doen omdat je lichaam vanzelf wel moe word.

Blijf niet gefrustreerd liggen woelen maar ga er even uit. Die frustratie en spanning zorgen er namelijk alleen maar meer voor dat het niet meer lukt om in slaap te vallen. Gebruik deze 10 beter slapen tips om een goede nachtrust te hebben.

Niet in slaap kunnen vallen

Ontspan met een aantal oefeningen

Als je op een andere manier de dag afsluit zijn er een aantal oefeningen die je hierbij kunnen helpen. Zo kan je luisteren naar rustige meditatie muziek om in slaap te vallen.

Focus je met al je aandacht op je ademhaling. Door een goede meditatie oefening zal je steeds langzamer en dieper ademhalen. Dat helpt je weer enorm om helemaal ontspannen naar bed te gaan. 

Stel een avondritueel in

Je lichaam heeft voldoende slaap nodig. Op het moment dat je niet in slaap kan vallen is het nodig dat je een slaapritueel gaat ontwikkelen.

Zo zet je alle apparaten eerder uit en zorg je voor een ontspan moment aan het einde van de dag. Door elke avond op hetzelfde moment naar bed te gaan en ook weer op hetzelfde moment wakker te worden ontwikkel je een slaapritme. 

Door elke avond dezelfde dingen te doen en op hetzelfde moment naar bed te gaan heb je een slaapritueel ontwikkeld waar je lichaam op inspeelt. Zo zal je elke avond moe worden en dit maakt het steeds makkelijker om goed te slapen. 

Kan nog steeds niet in slaap vallen?

Heb je alle bovenstaande tips doorgenomen maar kan je nog steeds niet in slaap vallen? Dan is er mogelijk nog meer aan de hand. Niet alleen is je slaapritme en de slaapkamer van invloed op je slaapritme. Ook je voeding en hormoonhuishouding beïnvloeden je slaap.  

Als er meer aan de hand is zoek dan niet naar een kortdurige oplossing in de zin van slaappillen maar ga op zoek naar een oplossing die je voor de rest van je leven helpt. Jij moet goed voor jezelf zorgen, goed slapen is daar een belangrijk onderdeel van. 

Melatonine aanmaken

Om elke dag moe te worden moet je lichaam op een natuurlijke manier melatonine aanmaken. De meeste mensen die niet goed slapen grijpen naar medicatie zoals melatonine.

Dit is een oplossing om beter te slapen maar het nadeel is dat je vervolgens niet meer zonder medicatie in slaap kan vallen.

Het is dan ook veel beter om je lichaam aan te leren hoe het op een natuurlijke wijze in slaap kan vallen. Daar heb je veel meer profijt van op de lange termijn. 

Beter slapen in 7 simpele stappen

Niet in slaap kunnen vallen is frustrerend. Het boek perfect slapen in 7 stappen voorkomt dat je voortaan wakker ligt in bed.  Alle informatie die je nodig hebt staat in dit boek.

William van der Klaauw is zo overtuigd van zijn slaapmethode dat jij je geld terugkrijgt als je niet tevreden bent. Je loopt dus geen enkel risico. Meld je vandaag nog aan voor de slaapmethode zodat jij voortaan wel uitgerust wakker wordt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *