Slanke taille trainen? Lees hier hoe makkelijk het is!

Tips, Tricks en Oefeningen!

slanke taille

Slanke taille, love handles, een muffin top of hoe je het ook wilt noemen, iedereen zou het wel willen. Om deze slanke en slanke en strakke taille te trainen moet je echter wel anders trainen dan dat je doet met bijvoorbeeld een sixpack. Ondanks dat de spieren heel dicht bij elkaar liggen.

Maar wat moet je doen om slanke taille te krijgen? Welke spieren moet ik trainen en welke oefeningen moet ik doen? Zoek niet verder! In dit artikel gaan ik je precies uitleggen hoe jij makkelijk die slanke en strakke taille kan krijgen!

Inhoudsopgave

De feiten

Waarom de meeste mensen geen slanke taille kunnen trainen is door één simpele reden. Het feit dat rond de taille zich veel vet verzamelt. Het is een echte vet hotspot. Je zult eerder vet verzamelen rond je taille dan bijvoorbeeld op je benen. Verder moet je voor die echte slanke strakke taille ook je spieren rond je heupen trainen. De spieren zorgen eenmaal voor de strakheid van de taille.

Wat je dus moet doen is dat heupvet verliezen en meer spiermassa rond je taille opbouwen, maar het doe je dit dan?

We gaan beiden punten behandelen in dit artikel zodat jij na het lezen van dit artikel precies weet hoe jij die slanke taille kan trainen!


Het vet verliezen

Voor de meeste mensen het de spiermassa opbouwen niet heel lastig. Wat de meeste mensen moeilijk vinden is het vet verliezen!

Helaas kan je niet je taille focussen tijdens het vet verbranden. Vet verbranding is een proces dat over het hele lichaam tegelijkertijd verloopt. Hierdoor moet je dus je vetpercentage over je hele lichaam gaan verlagen. Vet verbranden kost eenmaal wat tijd en kan niet na een weekje al gedaan zijn.

Hierdoor geven veel mensen het uiteindelijk op, omdat ze niet snel genoeg resultaat zien. Om vet te verbranden heb je veel geduld en discipline nodig. Als je opgeeft ga je er nooit komen. Houd het dus altijd vol!

De voeding

voeding voor slankere taille

Om vet te verbranden moet je simpel gezegd minder calorieën binnenkrijgen dan dat je gebruikt.

Dit komt omdat je lichaam energie krijgt vanuit koolhydraten, vetten en eiwitten. Deze energie wordt gemeten in calorieën. Als je per dag minder calorieën inneemt via voeding dan dat je gebruikt gaat je lichaam over op vetverbranding. Dit is omdat het nog steeds energie nodig heeft die het haalt uit vetreserves in je lichaam.

Je kan op 2 manieren vet verliezen.

Manier #1

Deze manier is het minst streng, maar ziet ook minder snel resultaten dan de tweede manier.

Om met deze man vet te gaan verbranden moet je een calorietekort maken. Dit doe je, ten eerste, met de juist voeding en ten tweede met je de juiste training. Hier komen we later op terug.

Een calorietekort betekent niet minder eten. Met jezelf uithongeren zorg je alleen maar voor dat je spiermassa en vocht verliest. Een calorietekort betekent dat je meer gezonde voeding eet, denk aan fruit en groente, waardoor je gezonde calorieën binnenkrijgt.

Verder moet je er voor zorgen dat je minder calorieën per dag binnen krijgt dan dat je verbruikt. Je kan dus alles eten als je maar onder deze waarde blijft. Hiermee forceer je soort van forceert je lichaam om vet te gaan verbranden. Het heeft immers nog steeds de enige nodig. Deze energie haalt je lichaam uit de vetreserves in je lichaam.

‘Het forceren van je lichaam klinkt heel heftig maar dat is het niet! Je kiest gewoon een andere energiebron voor je lichaam en is daarom is er dus niks aan de hand.

Meer informatie over op deze manier vet verliezen? Lees dan mijn droog trainen artikel waarin zo’n soort dieet wordt behandeld, met daarbij het behouden van spiermassa. Dit zal je nodig hebben tijdens het trainen voor een slanke taille.

Manier #2

Dit is een iets strengere manier van vet verbranden maar zal ook eerder resultaten zien!

Met deze manier ga je ook zo min mogelijk koolhydraten proberen binnen te krijgen. Dit komt omdat je lichaam ziet onder al de eerdergenoemde energiebronnen koolhydraten als primaire energiebron. Dit betekent dat je lichaam altijd eerst de koolhydraatvoorraad opmaakt voordat het vetten gaat verbranden.

Als je dus minder koolhydraten binnenkrijgt gaat je lichaam eerder vet verbranden. De missende koolhydraten worden meestal gecompenseerd met gezonde vetten en eiwitten. Naast weinig koolhydraten binnenkrijgen wordt, net zoals manier #1, een calorietekort gehanteerd. Hiermee kan je sneller vet verbranden. Ik heb beide manieren geprobeerd en zag dergelijk resultaten verschijnen.

Een dieet wat dit principe hanteert is het keto dieet. Meer informatie over dit dieet? Lees dan mijn artikel over ‘wat is een keto dieet‘. In dit artikel vind je ook een lijst van allerlei soorten koolhydraat arme voeding.

Soort voeding voor een slanke taille

Een goed voorbeeld is veel water drinken. In water zit namelijk 0 kilocalorieën per glas! Het is dus de perfecte oplossing als het op drinken aankomt! Verder zorgt water er voor dat je lichaam alle afvalstoffen kan wegvoeren. Al deze afvalstoffen zouden anders ophopen in je lichaam als je niet genoeg water zou drinken! Kort gezecht! Drink veel water!

Met het eten moet je denken aan voeding dat voldoende eiwitten, vezels, trage koolhydraten en de juiste vetten bevat.

Eiwitten

De eiwitten bevorderen de spieropbouw waardoor je makkelijker onder andere heupspieren behoud! Voor een slankere taille heb je eenmaal ook strakke spieren nodig! de vuistregel is vaak dat je als sporter rond de 1.6 -1.8 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht per dag inneemt. Voorbeelden van eiwitrijke voeding zijn bijvoorbeeld eieren, magere kwark, melk, yoghurt en kaas, maar ook zalm en tonijn zijn goede en lekkere voorbeelden.

Vezels

Het geheim achter vezels is dat ze een verzadigd gevoel geven. Dit betekent dat je met weinig eten voelt dat je vol zit zonder een voedingstekort te creëren. Hierdoor loop je zelden met honger rond en heb je dus ook niet de neiging om (ongezond) te gaan eten. Voorbeelden van voeding met veel vezels zijn bijna alle fruit, bruin brood en volkoren vormen van pasta.

Trage koolhydraten

Koolhydraten zijn de primaire energiebron van je lichaam en moet je dus niet compleet vermijden! Wel is handig om inplaats van elke soort koolhydraten je te gaan focussen op trage koolhydraten.

De trage koolhydraten zorgen namelijk voor een geleidelijke energietoevoer waardoor je niet met pieken van energie en bloedsuiker krijgt. Tevens bevatten trage koolhydraten veel vezels. Voorbeelden van trage koolhydraten zijn volkoren granen, peulvruchten en groentes.

De juiste vetten

Ondanks dat je vet wilt verliezen moet je niet vet gaan vermijden. Het is belangrijk dat je de juiste vetten binnenkrijgt. Hiermee bedoel ik gezonde vetten. Deze helpen namelijk met het opnemen van andere belangrijke voedingstoffen. Voorbeelden van gezonde vetten zijn pure chocolade, noten, avocado en vette vissen.

Let wel op met je vetinname. Per gram vet zitten namelijk 9 kilocalorieën!

Kortom: Om vet te verliezen voor je slankere taille moet je je focussen op de juiste voeding met daarbij een calorietekort maken. Je kan daartussen kiezen voor een ‘normaal’ dieet of een koolhydraatarm dieet.

Concentreer je op voeding met voldoende eiwitten, vezels, trage koolhydraten en de juiste vetten!


De training

Het trainen is evenveel, en misschien wel zelfs belangrijker dan het vet verbranden! Dit komt omdat de slankheid en de strakheid van de taille wordt bepaald door de heupspieren die zich aantrekken.

Je moet bij het trainen cardio en kracht training doen. Met de cardio kan je extra vet verbranding bevorderen en met de krachttraining train je natuurlijk de heupspieren.

Cardio training

Cardio voor slankere taille

Met de cardiotraining zorg je ervoor dat je naast de voeding ook met trainen meer vet gaat verbranden.

Cardio zorgt voor een betere conditie waarmee je met in een kortere tijd meer calorieën kan verbranden. Dit komt omdat je met cardio een sterker hart traint waarmee je sneller en meer energie door je lichaam heen kan vervoeren waardoor het ook sneller wordt verbruikt.

Voorbeelden voor uitstekende cardio trainingen zijn hardlopen, op tempo fietsen, touwtjespringen en met een cross- en/of hometrainer werken.

Experts zeggen dat je, als je echt goed je taille wilt trainen, je minimaal 4 keer per week cardio moet doen! Je vraagt je nu zeker af waarom het zo vaak moet. Dit komt omdat het grootste probleem van cardiotraining is dat je weinig resultaten zult zien als je maar één of twee keer per week cardio doet.

Dit komt omdat, wederom, vet verliezen en daarbij dus cardio training heel lang duurt.

Hierom is een sterke motivatie dus essentieel! Als je moeite hebt met je motivatie sterk te houden zou ik je aanraden bijvoorbeeld elke dag je doelen op te schrijven of elke dag foto’s te bekijken van wat je wilt bereiken. Als je elke dag blootgesteld wordt aan je doelen ben je geneigd om ze meer te willen, wat weer resulteert in een sterkere motivatie.

Verder is het slim om het jezelf ook makkelijker te maken. Met fietsen verbrand je minder calorieën dan op een hometrainer. Met een hometrainer kan je namelijk weerstand instellen waardoor je sneller calorieën verbrand.

Als je dus niet houdt van langdurig hetzelfde doen raad ik je aan om dus bijvoorbeeld een hometrainer je cardio te doen omdat je dus in een kortere tijd evenveel bereikt hebt.

Een nadeel van een hometrainer is dat het binnen is en dat je dus weinig ziet naast de kamer waar je je dan in bevind. Als je houd van lekker in de natuur zijn raad ik je aan om te gaan hardlopen of om te gaan fietsen.


Krachttraining

De krachttraining zorgt niet voor vetverbranding maar voor meer spiermassa en dus een betere vorm van je heupspieren en je taille. Een strak lichaam gaat niet alleen maar over wieling vet maar ook over betere definitie van vormen!

Hierin moet je natuurlijk je heupspieren focussen met daarnaast een beetje buikspieren. Het mooie is dat die vaak met tegelijkertijd kan trainen! Dit is echter alleen aan te raden als je krap zit met tijd omdat je dan beide groepen maar ‘half’ heb getraind. Ik raad dus aan om ze dus elke keer apart te trainen.

Verder is het goed om realistische doelen te hebben die uitdagen dijn maar niet onmogelijk. Denk bijvoorbeeld aan 5 keer per week sporten maar niet aan binnen 1 week een sixpack krijgen. Dit helpt ook voor een sterkere motivatie

Heupspieren:

Hieronder staan een paar oefeningen die speciaal de heupspieren aanpakken voor de strakke taille die je wilt!

De plank

Een plank pakt meteen heel je ‘core‘ aan wat ook je buikspieren traint.

 1. Plaats jezelf op de vloer met je tenen en ellebogen. zorg ervoor dat de ellebogen ontspannen zijn en op schouderbreedte staan. Tevens moeten je benen ook op heupbreedte staan
 2. Maak van jezelf een rechte lijn. Van je middel tot aan je schouders een perfect rechte lijn.
 3. Houd het zo lang mogelijk vol

side-crunch

Het verschil tussen een normale brunch en deze crunch is dat je nu op je zij ligt.

 1. Ga op je zij liggen met een been bijna gestrekt en eentje gebogen.
 2. Crunch jezelf omhoog zodat je je heupspieren aanspant
 3. Ga langzaam omlaag

Leg swing

De oefening begint bij 0:27

Deze oefening kan je staand en liggend op je zij doen.

De staande is best simpel:

 1. ga recht staan en doe je je been via de zijkant omhoog zodat je heupspieren zich aanspannen. Je moet je been niet naar voren of naar achter maar naar de zijkant.

Ik zei toch dat die makkelijk was 😉

De liggende:

 1. Ga liggen op je zij met wederom een been gestrekt een het andere been een beetje gebogen.
 2. Doe het gestrekte been verticaal omhoog zodat je heupspieren aanspannen.

Buikspieren:

Buikspieren helpen je met het strakker maken van je taille.

Crunch: Bovenste buikspieren

 1. Ga op de grond liggen, ellebogen wijd en handen achter je hoofd.
 2. Zet je voeten sterk op de grond zodat je stevig ligt.
 3. Doe je schouders en bovenrug van de grond met behulp van je buikspieren.
 4. Ga rustig weer naar beneden zodat je weer in de startpositie komt.

leg raises: Onderste buikspieren

 1. Ga liggen op je rug.
 2. Zorg ervoor dat in de hele oefening je onderrug op de grond blijft.
 3. Die je benen omhoog en laat ze zakken tot het punt dat je onderrug nog op de grond blijft.
 4. Doe je benen weer omhoog zodat je in de startpositie komt.

Raises with a twist: Middelste en onderste buikspieren

 1. Ga op de grond liggen met je benen omhoog.
 2. Zet je handen op de grond voor steun tijdens de oefening.
 3. Doe met behulp van je buikspieren je middel omhoog.
 4. Terwijl de middel omhoog is span je een van je heupspieren aan.

Het perfecte hulpmiddel

Om een slanke taille te krijgen moet je dus letten op je eten en cardio- en krachttraining doen. Kort gezegd: Je moet vet verliezen met het behouden of het zelfs opbouwen van je spiermassa!

Het Droog Trainen Protocol is de perfecte manier om dat te doen! Het is een volledig digitaal pakket waar je perfect wordt begeleid in jouw proces van droog trainen.

Het bestaat uit 2 versies:

Dit programma heeft mij geholpen met je vet verliezen en tegelijkertijd spiermassa opbouwen en behouden! Daarmee heb ik ook een slankere taille getraind. Dus waarom zou dit bij jou niet kunnen?!

Meer informatie over het Droog Trainen Protocol? Lees dan mijn Droog trainen Protocol review!

Nu tijdelijk afgeprijsd van €292 naar €67 (70% KORTING) met de tijdelijke geheime kortingspagina!

Het Droog Trainen Protocol

Begin vandaag nog!

Ga direct naar de geheime kortingspagina

Meer informatie opdoen over spiergroepen? Lees dan al mijn artikelen waar ik uitleg geef over spiergroepen

2 reacties op “Slanke taille trainen? Lees hier hoe makkelijk het is!

 1. Hoe vaak moet je per week trainen om een smallere waist te krijgen?
  En welke oefeningen, hoe vaak en hoelang raden jullie aan?

  1. Hallo, wat fijn dat je gereageerd hebt!

   Het ligt eraan hoe fit je op dit moment bent. Ben je nog een beginner of ben je wat meer ervaren al? Als je een beginner bent zouden we drie keer per week aanraden om te trainen met ongeveer gelijke periodes tussen de trainingen. (bijv maandag, donderdag en zaterdag).

   Hierboven zie je al een aantal oefeningen die je kunt doen. We raden aan om dan tijdens het trainen van elke oefening 3 sets van ongeveer 10 reps (herhalingen) per keer te doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.