Doe deze oefeningen zodat jij thuis kan sporten. 

Doe deze oefeningen om thuis te sporten

thuis sporten oefeningen

Lukt het niet om naar de sportschool te gaan? Vraag jij jezelf af of je thuis kan sporten door de juiste oefeningen te doen?

Er zijn een aantal verschillende sporten die heel goedkoop zijn en je eenvoudig thuis kan uitvoeren. In dit artikel zal ik je meer vertellen over verschillende soorten oefeningen waardoor je in vorm blijft.

Sporten is niet alleen goed voor je lichaam, het is ook nodig om mentaal scherp te blijven. Daarom ben ik een groot voorstander van sporten.

Met de volgende oefeningen kan jij gewoon thuis sporten. Moet je ze nog wel uitvoeren natuurlijk.

Oefeningen om thuis te sporten

Heb je wel eens geen zin om naar de sportschool te gaan? Ook als je niet graag naar de sportschool gaat is er nog genoeg te doen om in vorm te blijven. Gezond en fit zijn heeft ten eerste te maken met de manier waarop je eet.

Op het moment dat je nagaat wat je allemaal naar binnen werkt per dag is het goed om er eens bij stil te staan hoe je minder calorieën binnen krijgt. Als je meer energie verbruikt dan je binnenkrijgt blijf je eenmaal op gewicht. Dat is de eerste stap om in vorm te blijven.

De tweede stap is voldoende bewegen. Denk dan niet meteen aan het rennen van een marathon of je uitsloven op een hardloopband. Het gaat om alle dagelijkse bewegingen die je doet.

We zitten tegenwoordig te veel stil en daarom bewegen niet voldoende. Maak er dus een gewoonte van om oefeningen te doen en thuis te sporten of zorg ervoor dat je elke dag een wandeling maakt.

Blijf bewegen

Een van de belangrijkste dingen die we elke dag moeten doen is bewegen. Voor veel mensen is dit naast een drukke baan en gezin een grote opgave. Waar haal je de tijd vandaan?

Als jij het lastig vindt om tijd te maken om naar de sportschool te gaan dan is dat misschien niet helemaal je favoriete hobby. Kijk dan naar de kleine momenten in je pauze of naar je werk en ontdek of je misschien een wandeling kan maken of op een andere manier meer kan bewegen.

thuis sporten oefeningen

Korte trainingen

Ik ben zelf een grote fan van korte trainingen omdat je dan in een korte tijd intensief je lijf traint. Een kettlebell workout is een van de trainingen waarbij je alleen een kettlebell nodig hebt om te trainen.

Dit is een fijne manier van een workout omdat je je hele lichaam in beweging brengt. In dit artikel vertel ik of je met een kettlebell workout goed is voor gewichtsverlies.

Thuis sporten door de volgende oefeningen 

Om thuis te sporten en de juiste oefeningen te doen heb je geen complete gym of een verzameling van gewichten nodig. Met je eigen lichaamsgewicht en een aantal goede oefeningen kom je al een heel eind. Zo kan je lekker thuis trainen en afvallen.

De push up

Een van de bekendste oefeningen is toch wel de push up. We kennen hem allemaal maar doen hem niet vaak. Hoe vaak heb jij deze gedaan de afgelopen drie maanden?

Door op te drukken span jij je hele bovenlichaam aan, dit is dus een goede oefening om dit deel van je lichaam te trainen.

De nadruk met deze oefening ligt op je borst, maar je traint er ook je triceps, schouders en buikspieren mee. Dit is dus een goede oefening die veel spiergroepen traint.

push up

De squat

thuis sporten oefeningen

Wil je liever je onderlichaam trainen? Doe dan squats. Squats zijn heel goed om de spiergroepen in je onderlichaam te trainen. Met het doen van squat oefeningen train je de dijen en de billen.

De squat helpt je om meerdere spiergroepen te trainen en is zeer effectief. Het mooie hiervan is dat je dit gewoon thuis kan doen, je hebt geen sportschool nodig.

Weet je niet wanneer je dit moet doen? Doe dit als je tv kijkt, even wacht tot je eten kookt of kies een ander moment.

De plank

Dit is een van de bekendste oefeningen om je core te trainen. Het lijkt heel veel op opdrukken maar met de plank hou je de opdruk stand vast.

Je blijft voor langere tijd in dezelfde houding staan en daardoor span je al je spieren aan.

Dit is een hele goede workout om in vorm te komen. Natuurlijk helpen sit ups en crunches ook om je bovenlichaam te trainen.

plank

Springen

touwtje springen

Een andere oefeningen die heel effectief is dat is het gebruiken van een springtouw. Heb je nog een springtouw in huis die je niet meer gebruikt? Maak er dan gebruik van en voeg het toe in je workout.

Een kort moment touwtje springen is niet alleen goed bij het verbranden van je calorieën maar ook heel effectief bij het trainen van je hele lichaam.

Bewegen moet leuk zijn

Misschien ga je graag naar de sportschool en is dit je investering dubbel en dwars waard. Maar op het moment dat je keer op keer niet naar de sportschool gaat omdat het niet bij je past of je geen zin hebt dan is dit zonde van je geld.

Thuis sporten door de juiste oefeningen te doen is dan een prima optie om in vorm te blijven en goed voor je lichaam te zorgen. Wil je geen oefeningen doen thuis verzin dan iets wat je dagelijks of elke week gaat doen. Blijf altijd onthouden dat bewegen leuk moet zijn anders hou je het niet vol.

Wat doe je graag? Fietsen, dansen of iets anders? Als jij tijd maakt om iets te doen wat je leuk vindt is het een stuk eenvoudiger om vol te houden en heb je er zelfs plezier in. Doe dus iets wat je leuk vindt om te doen en maak er een goede workout van.

Nu ben ik heel nieuwsgierig of jij naar de sportschool gaat of liever thuis oefeningen doet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *