Wat is rustverbranding? En hoe je het kan laten werken op jezelf!

Wat is rustverbranding? Hoe werkt het, wat heb je er voor nodig? en hoe kan je het laten werken op jezelf? Allemaal hele goede vragen die we in de komende tekst gaan beantwoorden!

Wat is rustverbranding en hoe werkt het?

Rustverbranding is kort gezegd het verschijnsel dat je na het sporten nog steeds ongeveer 4-8 uur calorieën verbrandt zonder iets te doen. Je kunt dan bijvoorbeeld tv kijken en nog steeds calorieën verbranden.

Je moet wel een HIIT workout hebben gedaan om überhaupt in de rustverbranding te komen. Deze workouts worden gezien als een van de beste manieren om vet en calorieën te verbranden.

Zonder een HIIT workout zal je lichaam niet snel in rustverbranding komen.

In een HIIT workout wissel je hele intensieve periodes van trainen af met rustigere periodes van trainen. Als voorbeeld aan je 45 secondes alles geven waarna je 30 secondes het rustig aandoet waarna je weer 45 secondes alles geeft enzovoort.

Deze workouts kan je goed doen bijvoorbeeld op cardio fitnessapparaten (kijk hier voor de beste fitnessapparaten om calorieën mee te verbranden). Echter kan je ook HIIT workout hebben waarvoor je niks nodig hebt.

Voordelen van rustverbranding

Wat zijn nou de voordelen van rustverbranding? We gaan het in de volgende lijst voor je neerzetten:

  1. Calorieën verbranden zonder daarvoor te hoeven sporten
  2. Je hebt geen lange workouts nodig om in rustverbranding te komen

Verderest zijn er niet echt nadelen aan rustverbranding. Het enigste wat misschien negatief is aan rustverbranding is dat je een korte maar wel wat intensievere training moet volgen om erin te geraken.

Wat heb je er voor nodig?

Wat heb je precies nodig om in rustverbranding te komen?

Eigenlijk heb je niks nodig behalve de moeite en energie om een HIIT workout van 15-20 minuten te volgen.

Echter kan je een HIIT workout gemakkelijker maken met een fitnessapparaat zoals een roeimachine of home-/crosstrainer. Deze hebben soms een tablet- en/of telefoonhouder waardoor je gewoon je favoriete series, films en tv programma’s kunt kijken tijdens het trainen.

Ook hebben de meeste trainingsprogramma’s en trainingscomputers waardoor je geholpen wordt met je workout waardoor je niet alles zelf hoeft bij te houden.

Meer interesse in deze fitnessapparaten? Kijk dan hier naar de beste cardio fitnessapparaten of de beste fitnessapparaten om mee af te vallen!


Ik hoop dat je wat hebt geleerd met behulp van deze pagina!

Lees ook meteen een van mijn 3 meest recente blogberichten over fitnessapparaten waarmee je in rustverbranding kunt komen!