Review Yoga Stap voor Stap Cursus (+ Unieke & Exclusieve Bonus)

De ultieme yoga beginners gids?

Yoga Stap voor Stap review

De Yoga Stap voor Stap cursus is een steeds populair wordende yoga cursus waarmee je als beginner of licht-ervarene een perfecte yoga basis kan leggen op je eigen tempo.

Dit kan je later gebruiken om later op verder te bouwen naar moeilijkere yoga.

2500 mensen hebben hem eenmaal al gedaan waardoor deze cursus vanuit de ervaringen een hele goede lijkt te zijn maar is dat wel waar? In deze review ga je helder erachter komen!

In dit artikel bespreken we alles omtrent de Yoga Stap voor Stap cursus.

We gaan de cursus zelf behandelen, de makers, mijn ervaringen en die van anderen, de voor- en nadelen van het programma en als laatste geven we een unieke en exclusieve bonus die je nergens anders gaat vinden! (lees onderaan hoe je hem kan krijgen)

Weet je niet hoe je precies moet beginnen met yoga en wat je moet doen? Wil je op je eigen tempo yoga beginnen?

Wil je geen yogales instappen en het zelf thuis eerst proberen? Ben je op zoek naar een yoga cursus voor thuis, of wil je minder stress, meer bewegen en een gezonder leven ervaren? Lees dan vooral verder!

Op al deze vragen is er een bijbehorend antwoord in dit artikel. Helemaal onderaan staan ook nog wat FAQ’s als je nog twijfelt en/of vragen hebt.

Wie zijn de makers en zijn ze te vertrouwen?

review Yoga Stap voor Stap makers
Rolf en Melanie van Baalen

De makers van de cursus zijn Rolf van Baalen & Melanie Poldervaart, ook bekend als de makers van Happy with Yoga.

Rolf en Melanie hebben kennis gemaakt met yoga toen ze een yogales in New York volgden. Sindsdien zijn ze volledig op yoga gaan richten. Het enigste wat hen ergste was het feit dat ze niet wisten waar ze moesten beginnen.

Ze hadden van alles geprobeerd en hebben na veel moeite yoga onder de knie gekregen.

Ze hebben een Yogadocenten opleiding gevolgd op Bali en zijn nu ieder 1500 uur aan yoga wijzer.

Volgens Rolf en Melanie geeft yoga het gevoel dat je echt leeft.

Heel veel mensen willen wel beginnen met Yoga, maar weten niet precies hoe. Dit probleem had dit duo ook en hebben besloten om dit te gaan tackelen met deze Yoga Stap voor Stap cursus.

“Ik wist dat Yoga en Mindfulness goed konden helpen tegen stress, irritaties, slecht slapen, weinig energie en onverklaarbare pijntjes in je lichaam, maar ik miste een stappenplan om er serieus mee aan de slag te gaan”

Rolf

Verder bieden nu diverse cursussen en workshops aan zoals:

Naast dit hebben ze een bedrijf genaamd Happy with Yoga. Dit bedrijf heeft een Facebook pagina, een duidelijk KVK en BTW nummer onderaan de Happy with Yoga website, en een YouTube kanaal met bijna 15.000 abonnees.

Hieruit kunnen we zeggen dat ze goed te vertrouwen zijn.

Wat claimen de makers?

Het is natuurlijk wel handig om te weten wat je kan gaan verwachten van de cursus. Laten we het eerst vanuit de ogen van Rolf en Melanie kijken.

Dit duo zegt dat je na het volgen van deze cursus het volgende kunt bereiken:

 • Een uitstekende yoga basis waar je later verder op kunt bouwen
 • Meer energie
 • Sterker, flexibeler en gezonder gevoel!
 • Happiness!

Hele positieve punten dus. Lees verder om te kijken of ik en anderen het ook zo hebben ervaren.

Wat is de Yoga Stap voor Stap cursus en wat heeft het te bieden?

Yoga Stap voor Stap cover review

Online Yoga Cursus voor beginners en licht gevorderden om yoga te ontdekken en een goede basis te leggen waarop je laten op kan bouwen.

De cursus is volledig vanuit je eigen huis, woon- en slaapkamer te doen en is op op elk digitaal apparaat te volgen (computer, laptop, tablet en telefoon)

In deze cursus leer je de basis yogahoudingen en -oefeningen die je rustig op je eigen tempo kan leren.

Het is, naar mijn mening, een perfecte manier om yoga eigen, en een gewoonte te maken.

Kort gezegd: Deze Yoga Stap voor Stap is een fundamentele basiscursus waar je altijd op terug kunt vallen

Voor wie is de Yoga Stap voor Stap cursus geschikt?

Deze cursus is geschikt voor mannen en vrouwen, jong en oud, die willen beginnen met yoga maar niet weten waar en hoe ze moeten beginnen.

Dat gevoel kennen de makers maar al te goed, zij waren ook ooit beginners. Ze zochten allemaal video’s op maar zagen door de bomen het bos niet meer.

Daarom hebben ze deze cursus gemaakt voor juist die mensen. De mensen die willen beginnen maar niet weten hoe.

Deze cursus is ook geschikt voor mensen die al begonnen zijn maar toch een uitstekende basis missen en/of nodig hebben om verder op door te bouwen.

In het kort: de Yoga Stap voor Stap cursus is geschikt voor mensen die…

 • …willen beginnen met yoga maar niet weten waar moeten beginnen.
 • …al begonnen zijn maar toch een uitstekende basis willen om verder op door te bouwen.
 • …vanuit thuis yoga willen doen.
 • …geen tijd en/of zin hebben om buiten de deur yoga lessen te volgen.
 • …opzoek zijn naar een combinatie tussen in- en ontspanning en daardoor minder stress willen ervaren in hun leven.

Wat krijg je er allemaal bij?

De volgende punten zijn inbegrepen bij aankoop van de Yoga Stap voor Stap cursus:

 • 9 video’s van ongeveer een uur elk waarin de belangrijkste yogahoudingen, series en ontspanningsoefeningen stap voor stap worden uitgelegd.
 • Een bonus les over de Yoga filosofie.
 • Meer bonus video’s over: De Yoga Ademhaling, Tijd & Discipline vinden voor Yoga, Tijd & Discipline vinden voor Yoga.
 • Een handig Ebook met de 25 allerbelangrijkste houdingen. Dit e-book bevat foto’s van deze houdingen met bijbehorende uitgebreide uitleg over de houdingen, de voordelen en suggesties voor eventuele aanpassingen. Ook staan er video’s van losse series in, voor als je even geen tijd hebt om een volledige les te volgen.
 • Toegang tot de exclusieve ledengedeeltes!
 • E-mail ondersteuning van Rolf en Melanie zelf!

Het mooiste is dat je gewoon vragen via de mail kunnen stellen. Het kan namelijk voorkomen dat je toch niet alles begrepen hebt en extra tips wilt. Het enigste wat je hoeft te doen is een simpele e-mail sturen! Ze proberen altijd binnen 3 werkdagen terug te mailen!

Wat leer je met de Yoga Stap voor Stap cursus

Tijdens de cursus heb ik, en veel anderen enorm veel geleerd over yoga. Het lijstje hieronder is een verzameling van mijn ervaringen en die van anderen over wat je kan verwachten te leren als je de cursus volgt.

Het volgende kan je verwachten te leren met deze cursus:

 • Op de juiste manier ademhalen. Veel mensen doen het namelijk op de verkeerde manier, wat stress kan veroorzaken. Een betere ademhaling zorgt voor kracht, uithoudingsvermogen, betere focus en ontspanning, tijdens de yoga en in het dagelijks leven.
 • Yoga toepassen op je eigen tempo. Je leert alle basishoudingen binnen de yoga die je een uitstekend basis voor de toekomst voor uitdagendere yoga geven. Je kunt de lessen en video’s ten alle tijdens op pauze zetten en/of opnieuw kijken.
 • Yogahoudingen die je lichaam flexibeler en krachtiger maken.
 • Het linken van ademhaling aan bewegen. Het is essentieel om te leren hoe je je ademhaling goed door je lichaam kan laten stromen. Dit helpt helpt tegen spanningen in de nek schouder en onderrug.
 • Ontspanningsoefeningen. Elke les bevat er twee van deze oefeningen. Ze zijn een eindontspanning en een korte meditatie die helpen om de uitwerking van de les te voelen en de rondrazende gedachtes te kalmeren.

Een hele hoop dus ;-).

Wat kan je verachten vanaf het punt van aankoop?

Het is wel handig om te weten wat je kan verwachten als je de Yoga Stap voor Stap cursus hebt aangeschaft. We gaan het in een paar simpele stappen uitleggen zodat je precies weet wat je kunt gaan verwachten.

 1. Nadat je betaald hebt krijg je direct een mailtje van PayPro, een betrouwbare Nederlandse betaaldienstverlener, waarin de factuur en bedrijfsgegevens inzitten.
 2. Bijna op hetzelfde moment krijg je welkomstmail van Happy with Yoga. Je krijgt daarin informatie en links over hoe je bij de exclusieve ledengedeelte met daarnaast een uitnodiging voor de openbare, en afgesloten Facebook groep.
 3. Hierna kan je dan eigenlijk al meteen met de cursus beginnen.

Simpel binnen een paar minuten al beginnen met je nieuwe online Yoga cursus. Wie wilt dat nou niet!

Mijn ervaringen en resultaten: Precies hoe je het zou verwachten!

Yoga Stap voor Stap review

Toen ik het de cursus had aangeschaft kreeg ik zoals hierboven staat bijna direct een mail van PayPro en het team van Happy with Yoga.

In 4/5 minuten was ik al aan het rondbazuinen op het ledengedeelte. Het ziet er mooi en helder uit is en simpel om door te navigeren. Het zag er rustgevend en zorgzaam uit zoals je zou verwachten van een yogaplatform.

Ikzelf heb de cursus ervaren als een uitstekende manier om een goede basis te leggen waarop ik later verder op kunt bouwen. Na het volgen van de cursus kon ik meteen gevorderde yogaoefeningen gaan volgen.

Zoals hierboven al staat kan je alles op je eigen tempo leren. Dit vond ik zelf super handig omdat ik niet zo snel bekend was met de yogahoudingen en -oefeningen. De video’s heb ik daardoor vaak op pauze moeten zetten en zelfs soms opnieuw gekeken.

Gelukkig werd in concrete en duidelijke stappen op een heldere en rustige manier uitgelegd.

Ik was een echte beginner en heb een hoop geleerd. Mijn broer heeft met mij de cursus meegedaan. Hij had al wat meer ervaring met yoga maar ontdekte toch dat er wat dingen fout waren met betrekking tot zijn basis.

Ook hij heeft een hoop geleerd. Deze cursus heeft me ook een stuk leniger geworden, voorheen was ik heel houterig maar heb dit gelukkig kunnen verbeteren met deze cursus

Het enigste wat we minder vonden is de duur van de ‘hoofd’ yogalessen. Deze duurde elk een uur. In het begin hadden we daar eigenlijk geen tijd voor. Wij vonden het ook allemaal iets te lang duren soms.

Inplaats van aan de les te denken zaten we te denken over wat we juist na de lessen meesten doen. Later hebben we er meer tijd voor gemaakt waardoor we met gemak en rust de lessen konden volgen.

Na elke les vonden we het ook fijn dat we vragen konden stellen, deze werden dan in de nabije toekomst beantwoord. Onderaan elke video staan ook al veelgestelde vragen met bijbehorende antwoorden.

Ook als we geen vragen hadden lazen we deze toch door. We hebben er bij elke les wel iets bijgeleerd. Het feit dat we persoonlijke vragen konden stellen vonden we enorm fijn en waardevol. Dit gaf ons het gevoel dat we echte yogadocenten hadden in ons eigen huis!

Wij beiden hadden heel veel aan de ademhalingstips. We merken dat daar nog veel aan gewerkt kon worden. Nadat we het langzaam onder de knie aan het krijgen waren gingen de lessen al een stuk makkelijker.

Ook bij het fitnessen zijn deze ademhalingstips heel handig om toe te passen. Het heeft het trainen een stuk makkelijker gemaakt.

Wijzelf hebben beide afgesproken om elke zondagmiddag een uurtje yoga te doen. Nu wij beiden dit ongeveer een maandje of drie aan het doen zijn merken we dat we niet zo veel last meer hebben van ons lichaam. Alles lijkt wel makkelijker te gaan!

Het grootse verschil wat we hebben gemerkt is dat we ook meer energie hebben sinds dat we begonnen zijn. Wij werken beiden heel hard en kunnen door de ademhalingstips en de wekelijkse yoga evenveel werken, maar toch meer energie overhebben aan het einde van de dag.

Hier een video over hoe de Yoga Stap voor Stap cursus eruit ziet:

Een kijkje in het exclusieve ledengedeelte

Voordelen

 • Meer energie

 • Minder last van lichaam

 • Meer mentale rust

 • Voor echte beginner en (iets) ervarene geschikt

Nadelen:

 • De lessen duren ieder om en nabij één uur. Er zijn geen kortere lessen (naast de bonus video’s)

De ervaringen van anderen

Dit zijn de ervaringen die mensen hadden na het volgen van de Yoga Stap voor Stap cursus:

Dit zijn de punten die de Rolf en Melanie het meest hoorden als ze vroegen naar feedback over de cursus:

 • ”Deelnemers voelen zich gezonder en lekkerder in hun lichaam.
 • Grote en kleine pijntjes verminderen of trekken helemaal weg.
 • Deelnemers hebben meer energie en slapen beter.
 • Rug-, nek-, en schouderklachten verminderen of trekken helemaal weg.
 • Deelnemers vallen af en maken gemakkelijker bewuste en gezonde keuzes.
 • Deelnemers voelen zich gewoon gezonder en gelukkiger.”

Dit zijn ervaringen die mensen op het internet hebben achtergelaten over de cursus:

“Ik was altijd bang om voor gek te staan bij Yoga. Al die vreemde houdingen. Yoga Stap voor Stap was daarom perfect voor mij. Alle houdingen en oefeningen kan ik rustig thuis om mijn eigen tempo uitvoeren, zonder dat ik me zorgen hoef te maken dat er iemand naar me kijkt. Sinds ik Yoga doe merk ik dat ik meer energie heb, en makkelijker kan omgaan met stress. Ik zit gewoon lekkerder in mijn vel eigenlijk.”

Marleen

Ik heb net de 2de les voor de 2de maal gedaan. Ik geniet van jullie lessen. Er zitten soms wel enkele pittige oefeningen tussen, maar dat helpt met juist om sterker te worden. Ik vind het vooral fijn dat jullie zoveel aandacht besteden aan de ademhaling. Ik kijk al uit naar de volgende lessen. De meditaties vind ik zalig…

Super bedankt voor jullie enthousiasme en gedrevenheid in deze lessen. Ik voel me al heel wat rustiger!”

Magda

“Wat vind ik het fijn dat ik jullie tijdens wat Googelen ben tegen gekomen! Ik heb mezelf beloofd dat ik dit jaar alles zou doen om me goed te voelen, dus gezonde voeding, yoga en meditatie. Alle ingrediënten die ik denk nodig te hebben. Dit sluit daar heerlijk bij aan. Les 2 achter de rug. Ik vind het ontzettend fijn, duidelijk omschreven en makkelijk te volgen. Ik ben er echt heel blij mee!”

Ingrid

“Iedereen die last heeft van stress/spanningen/burnout etc ga hier mee aan de slag!”

Olaf

“Ik heb meer energie! Het geeft een boost om er de dag mee te starten en later op de dag voel ik het de hele dag dat ik ermee gestart ben. Ook ben ik dan soepeler om mijn andere sporten te beoefenen.”

Isabella

Conclusie: Is het de beste yoga beginnersgids?

Yoga Stap voor Stap review

Naar mijn mening wel. Dat komt omdat ik geen een andere yogacursus kan vinden met zo veel kennis en waardevolle informatie die je ook nog is thuis kunt volgen. Dit maakt het een uniek product!

Ik heb heel veel geleerd van deze cursus, en zeker van de handige bonussen.

Daarom raad ik dit product ten zeerste aan. Het is, naar mijn mening, de beste yogacursus voor beginners en licht gevorderde die je thuis kan volgen.

Nog niet zeker over de Yoga Stap voor Stap cursus?

De Yoga Stap voor Stap cursus heeft een 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie waardoor je totaal geen risico loopt. Rolf en Melanie zijn hier vrij duidelijk in: Als je op wat voor manier dan ook niet tevreden bent over het product krijg je je geld gewoon teruggestort.

Heb je nog vragen? Lees dan de FAQ’s onderaan dit artikel of zet een reactie onder duit artikel. Ik antwoord je zsm terug!

De Yoga Stap voor stap cursus is afgeprijsd van €158 naar €57 euro! (dat is 64% Korting!) via deze exclusieve kortingspagina.

De Yoga Stap voor Stap cursus

Een perfecte cursus voor beginners en mensen die al begonnen zijn om meer ervaring en een perfecte basis te leren met yoga!

(Vergeet niet mijn unieke Bonus!)

ga direct naar de exclusieve kortingspagina
De Yoga Stap voor Stap cursus
De Yoga Stap voor Stap cursus

Beoordeling door Bart,

24 mei 2020
4

Een perfecte cursus voor beginners en mensen die al begonnen zijn om meer ervaring en een perfecte basis te leren met yoga!

Bovendien kan je via mij een unieke en exclusieve bonus ontvangen. Wil je weten hoe je dat kan doen? Lees dan een stukje verder.

Deze bonus is een pakket van 3 extra yogasessies van 20, 30, en 45 minuten met daarnaast 10 onmisbare tips om yoga extra te gaan beheersen. Deze kan je doen nadat je de cursus het gevold de basis geleerd hebt. Je ontvangt deze bonus door de volgende stappen te volgen:

 1. Delete je cookies.
 2. Klik op de bovenstaande knop
 3. Mail de factuur van de De Yoga Stap voor Stap cursus naar dit e-mail adres.
 4. Ontvang de unieke gratis yoga sessies via een PDF bestand in de mail!
 5. (Dit e-mail adres staat ook onderaan het artikel)

FAQ’s:

Hier wat veelgestelde vragen als je nog niet zeker bent over de Yoga Stap voor Stap cursus:

Moet je lenig zijn om te beginnen met deze cursus?

Nee, absoluut niet. Het is een groot fabel dat je lenig moet zijn voor yoga. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld dat je niet gespierd hoeft te zijn om te beginnen met fitness. gedurende de cursus wordt je vanzelf leniger!

Welke resultaten kun je over het algemeen verwachten?

Als je er echt mee aan de slag gaat kan je resultaten voor de rest van je leven verwachten. De meesten ervaren het als een nieuwe lifestyle met talloze voordelen.

Het meest prominente is: meer kracht, meer flexibiliteit, beter slapen, meer ontspanning, minder stress, betere focus en een groter gevoel van geluk. Naast dit kunnen kleine pijntjes verdwijnen in bijvoorbeeld je rug, nek of schouders.

Ik ben ouder en/of niet in vorm. Ben ik dan wel geschikt voor deze cursus?

Yoga is geen prestatie activiteit waardoor je altijd zo veel beweegt naar de maten waar jij dat wilt/aankan. Je begint met je fysiek en mentale conditie waarmee je nu bent en bouwt jezelf langzaam op door aan jezelf te werken.

Lukt een houding niet? Zet de video op pauze, luister naar je lichaam en pas het aan naar jou eisen. Luister altijd naar je lichaam. Als het echt niet lukt kan je Rolf en Melanie altijd mailen!

Kan je afvallen door Yoga?

Alhoewel het niet het doel is van yoga worden veel mensen aangetrokken tot yoga door de fysieke voordelen zoals afvallen. Yoga gaat om een gezonde geest krijgen, waarmee je in een gezond lichaam kan leven.

Simpel gezegd dus: ja, als je serieus bezig bent met yoga kan je afvallen.

Is Yoga alleen voor vrouwen?

Nee, zeker niet! Het is een feit dat de meeste yoga beoefenaars vrouwen zijn maar er komen steeds meer mannen bij. Van oorsprong werd yoga zelfs alleen maar door mannen beoefend!

Is Yoga alleen maar ontspanning, of ook inspanning?

Er zijn een groot aantal verschillende soorten yoga. Deze cursus houdt zich vooral bezig met de spanningen uit het lichaam werken, zodat er daarna beter ontspannen en gerust kan worden.

Is de Yoga Stap voor Stap cursus zweverig?

Nee. De cursus is zo gemaakt dat het toegankelijk is voor iedereen. De meditaties en ontspanningsoefeningen zijn makkelijk gezegd een goede manier om de niet prettige zaken in je hoofd op te ruimen. Wat fitnessen is voor je lichaam, zijn Meditatie en Mindfulness voor je geest. Daar is niets zweverigs aan :-).

Wat moet je doen als je niet tevreden bent over het product?

Dan kan je simpel een mailtje sturen na 30 dagen. Dan wordt het geld teruggestort.

Waar kan ik Yoga Stap voor Stap bestellen?

De snelste manier om Yoga Stap voor Stap te kopen is door op deze knop te klikken!

(Ontvang ook mijn gratis bonus van een kleine extra yogacursus met yoga sessie van 20, 30 en 45 minuten. Ga naar de conclusie om te kijken hoe je deze bonus kunt ontvangen!)


Contactgegevens voor de exclusieve bonus!

 1. Delete je cookies.
 2. Klik op de bovenstaande knop.
 3. Mail de factuur van de De Yoga Stap voor Stap cursus naar dit e-mail adres.
 4. Ontvang de unieke gratis yoga sessies via een PDF bestand in de mail!

Wil je meer reviews lezen van vergelijkbare producten om je gezondheid te verbeteren? Kijk dan naar mijn andere reviews!

Of lees hier mijn 3 meest recente berichten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *