Afvallen met eiwitshakes: De beste eiwitshakes om echt mee af te vallen.

Afvallen met eiwitshakes

afvallen met eiwitshakes

Afvallen met eiwitshakes is populairder dan ooit. Als je gewicht wil verliezen dan weet je dat er veel is om uit te kiezen.

Zo kun je je hele eetpatroon op de schop gooien of kies je voor een maaltijdvervanger. Een eiwitshake is een goed voorbeeld van een manier waardoor je gewicht verliest.

Ben je van plan om een eiwitshake dieet te volgen? In dit artikel vertel ik je alles wat je moet weten. We delen een overzicht met je van de beste shakes, zodat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt. 

Afvallen met eiwitshakes een fabeltje of werkt dit echt?

Er is genoeg bewijs om vast te stellen dat door het nemen van eiwitshakes je gewicht verliest. Het gaat hier dan vooral om shakes op basis van whey proteïne. Eiwitshakes werken goed door de grote hoeveelheid eiwitten. Eiwitten geven je namelijk een vol gevoel en helpen je om snel af te vallen. 

Door eiwitten krijg je geen honger

Als je veel eiwitten binnen krijgt heb je een vol gevoel. Hierdoor heb je minder trek en behoefte om veel te eten. Uit onderzoek is gebleken dat mensen die voldoende eiwitten eten minder eten, dit scheelt wel 441 calorieën per dag. Door de eiwitten zit je namelijk een stuk voller. 

Gebruik eiwitten als bouwstof voor je spieren

Eiwitten zijn een belangrijk onderdeel van je voeding als je gewicht wil verliezen. Eiwitten helpen je bij het opbouwen van spieren. Dit is ook gunstig voor het afvallen. Spieren verbruiken namelijk meer energie dan vetweefsel. 

Eet meer eiwitten om je vetverbranding te verhogen

Als je veel dagelijkse vetten en koolhydraten binnenkrijgt is het lastig om gewicht te verliezen. Als je lichaam minder koolhydraten en ongezonde vetten binnen krijgt gaat het pas aan het werk om je vetweefsel te verbranden.

Kies je ervoor om een groot deel van je koolhydraten en vetten te vervangen door eiwitten dan zal je lichaam meer vet verbranden. Door de vele voordelen van eiwitten zijn eiwitshakes een goede manier om gewicht te verliezen. 

De beste eiwitshakes om mee af te vallen

Er zijn verschillende soorten eiwitshakes die je helpen met het afvallen. Hieronder geef ik een overzicht van de beste shakes van dit moment die je helpen met gewicht verliezen. 

Eiwitshake: Dieet pro

De shakes van Dieet Pro bevatten 79 kcal per shake. De shakes bestaan uit 18 gram eiwitten. Koolhydraten en vetten zijn geen onderdeel van de shake en daarom is hij zeer geschikt om mee af te vallen.

Dieet Pro is in Nederland de best verkochte eiwitshake van dit moment. Dit is de afgelopen drie jaar al het geval. Daarom is dit de beste shake om te nemen als je gewicht wil verliezen. 

De voordelen van de eiwitshakes van Dieet Pro:

 • Geen toegevoegde suikers
 • Whey en caseïne zijn onderdeel van de shake (geen soja)
 • Elke shake is maar 79 kcal
 • Naast eiwitten zitten er ook afslanksupplementen in de shake zoals groene thee, chroom en L-carnitine. 

Dit zijn hele mooie voordelen. Daarnaast is het ook nog eens heel prettig dat de shakes in tien verschillende smaken zijn te bestellen. Zo weet je zeker dat er altijd een smaak voor je tussen zit. 

Met een pot van Dieet Pro kan je 22 shakes maken. Als je gewicht wil verliezen is het raadzaam om twee shakes per dag te nemen. Neem dan een shake in de ochtend en neem er later op de dag nog een.

Je hoeft niet te overleven op deze twee shakes. Tussen de maaltijden door neem je kleine maaltijden. Zo kan je dit dieet ook volgen met je gezin. 

Vervang je maaltijd met een shake van Weight Care

Misschien spreekt een eiwitshake je niet zo aan. Elke dag dezelfde shake nemen verveelt je na twee dagen. In dat geval is het beter om een andere maaltijdvervanger te gebruiken. Weight Care is vergelijkbaar met Dieet Pro. Ook deze producten bestaan uit eiwitrijke producten.

Het verschil zit in de producten. Bij Dieet Pro kun je afvallen met eiwitshakes. Maar dit zijn alleen maar eiwitshakes. Bij Weight Care is het veel gevarieerder. Het zijn niet alleen maar shakes maar je eet ook maaltijdrepen, havermout, maaltijdmuesli en kleine snacks. 

Het grote voordeel van Weight Care is dat je niet alleen maar de producten ontvangt. Je krijgt ook recepten en dagschema’s zodat je helemaal klaar bent om aan de slag te gaan. 

Wat is een gezonde maaltijdvervanger?

In 2016 heeft de consumentenbond verschillende maaltijdvervangers met elkaar vergeleken. De body en fit low calorie meals is daarbij gekozen als de beste maaltijdvervanger. 

De consument gaf aan dat deze shake een uitgebalanceerde maaltijd is te noemen door de vele vezels, eiwitten en het ontbreken van suiker. De low calorie meals zijn inderdaad een goede maaltijdvervanger.

Maar toch is dit niet de beste optie om voor te kiezen. Afvallen met eiwitshakes helpt je alleen als er niet veel calorieën in een shake zitten. In deze shake zitten drie keer zoveel calorieën als in de Dieet Pro shake. 

Afvallen met eiwitshakes

Eiwitrijk tussendoortje

Ben je nog op zoek naar een goed eiwitrijk tussendoortje? Vind je het lastig om tussen je maaltijden niet naar de verkeerde dingen te grijpen? Dan is de ModiFast Protein Shape het beste tussendoortje om voortaan mee te nemen.

Dit tussendoortje is niet alleen ontzettend lekker maar zit ook vol met eiwitten. Daardoor zit je vol na het eten van deze snack. Dit tussendoortje bevat daarnaast ook nog eens ontzettend weinig koolhydraten. 

Hoeveel eiwitten heb je per dag nodig? 

Om je dagelijkse eiwitten te berekenen is het nodig dat je de volgende formule gebruikt. Per kilo lichaamsgewicht heb je 0,8 tot 1 gram eiwitten nodig. Ben je 75 kilo dan heb je 60 tot 75 gram eiwitten nodig per dag. De hoeveelheid eiwitten verandert als je wil afvallen of meer spiermassa wil opbouwen. 

Met een caloriearm dieet verlies je niet alleen gewicht, de kans is ook groot dat je spiermassa afneemt. Om geen spiermassa te verliezen is het daarom verstandig om extra eiwitten te nemen. 

Het is daarom aan te raden om je dagelijkse eiwitten te verhogen naar 1,5 tot 2 gram per kilo. Als je dus 75 kilo weegt dan heb je 110 gram tot 150 gram eiwitten per dag nodig. Dat is behoorlijk veel en daarom is afvallen met eiwitshakes de ideale manier om meer eiwitten binnen te krijgen. 

Spiermassa opbouwen

Als het je doel is om spiermassa op te bouwen dan is het nodig om meer eiwitten binnen te krijgen. Hou dan rekening met 1,2 tot 1,8 gram eiwitten per kilo. Als je 75 kilo weegt betekent dit dat je 90 tot 135 kilo eiwitten moet binnen krijgen. 

Hoeveel kan ik afvallen met eiwitshakes?

De meeste mensen verliezen snel gewicht door eiwitshakes te drinken. Houd ongeveer rekening met anderhalve kilo tot een kilo per week. Bij sommige mensen gaat het sneller, die verliezen twee tot drie kilo per week. Dit is vaak alleen maar vocht en geen vetweefsel. 

Eiwitshakes kopen?

Voordat je een hele voorraad eiwitshakes inslaat is het goed dat je eerst even een aantal dingen na leest.

 • Bekijk de ingrediënten van de shake. Een eiwitshake bestaat meestal uit soja, kippen eiwit, caseïne of whey. De onderdelen whey en caseïne zijn de beste ingrediënten. Deze komen namelijk ook voor in normale melk. Bij het afvallen is het goed om te kiezen voor whey-concentraat. Dit is de puurste vorm van het eiwit. 
 • Denk na over hoe je de shakes gaat drinken. Kies je ervoor om een milkshake te maken en het op te lossen in normale melk kies dan voor een smaak als banaan of chocolade. Een neutrale smaak los je juist eerder op in een soep of vruchtensap. 
 • Komt een site betrouwbaar over en is de webshop in Nederland, Duitsland of België gevestigd dan kan je ervan uitgaan dat het allemaal betrouwbaar is. 

De afslank shakes die in dit artikel zijn genoemd zijn allemaal een veilige en verantwoorde keuze. 

Afvallen met eiwitshakes of eiwitrepen?

Er zijn meerdere eiwitrijke producten die je kan nemen om gewicht te verliezen. Maar toch blijken de eiwitshakes de beste oplossing te zijn om mee af te vallen. 

 • In shakes zitten minder suiker en koolhydraten dan in repen
 • Shakes zijn goedkoper dan de meeste repen
 • Er zitten meer eiwitten in shakes en minder calorieën in shakes in vergelijking met repen en maaltijdvervangers. 

Moet ik vitamine pillen slikken als ik maaltijden vervang door shakes?

Alle eiwitshakes bevatten voldoende vitamines en mineralen. Daarom is het niet nodig om extra vitamine pillen te nemen. Maar het is wel altijd goed om voldoende gezonde tussendoortjes te eten, zodat je zeker weet dat je genoeg vezels binnen krijgt. 

Afvallen met eiwitshakes

Hoeveel shakes neem je per dag?

Wil je afvallen met eiwitshakes? Dan zijn twee shakes voldoende als je deze gebruikt als vervanging van je ontbijt en lunch. Begin de dag met een shake zodat je vol zit, dit helpt je om gedurende de dag minder te eten. 

Wil je alleen op gewicht blijven dan is 1 dagelijkse shake voldoende. Wil je meer spiermassa opbouwen dan is het slim om bij je maaltijden ook nog extra eiwitten toe te voegen. 

Koolhydraatarm dieet en eiwitshakes een goede combinatie?

In de eiwitshakes die we in dit artikel hebben behandeld zitten weinig koolhydraten. Daarom is het nemen van een eiwitshake helemaal geschikt voor iedereen die een koolhydraatarm dieet volgt. 

Is het afvallen met eiwitshakes wel gezond?

Er is geen enkel bewijs dat het eten van voldoende eiwitten schadelijk is voor je gezondheid. Alleen als je een nierziekte hebt of suikerziekte is het niet verstandig om een eiwitrijk dieet te volgen. Heb je geen nierziekte of diabetes dan zijn er geen risico’s voor het nemen van eiwitshakes. 

 • Veel Nederlanders krijgen pas eiwitten binnen tijdens de avond maaltijd. Het is juist veel gezonder om eiwitten gedurende de dag binnen te krijgen. Dan zit je vol en heb je minder trek om veel te snoepen. 
 • Veel van onze eiwitten bevatten veel koolhydraten en vetten. De meeste mensen die op dieet gaan vermijden deze voedingsmiddelen en krijgen daarmee ook te weinig eiwitten binnen. 
 • Voor veel mensen is het lastig om voldoende eiwitten binnen te krijgen. Daarom is een eiwitshake de makkelijkste manier om je voeding aan te vullen met voldoende eiwitten. 

Wil jij ook afvallen met eiwitshakes? De shakes die in dit artikel zijn benoemd zijn allemaal veilige en verantwoorde keuzes. Als je een shake of maaltijdvervanger wil proberen kies dan voor een van de producten uit dit artikel. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *