Wil jij afvallen in het nieuwe jaar? Zo hou je dit nu wel vol.

Afvallen in het nieuwe jaar

afvallen nieuwe jaar

Het is een droom van veel mensen. Afvallen in het nieuwe jaar, dit is hét moment om nu echt wat te veranderen aan dat gewicht op de weegschaal.

Ben jij er al een tijdje klaar mee maar wil je nu echt afvallen en op gewicht blijven? Dan weet je dat dit moeilijker is dan de meeste mensen denken.

Vooral als je al zoveel verschillende diëten hebt geprobeerd is het een flinke uitdaging om niet terug te vallen in je oude gewoontes.

Afvallen is het nieuwe jaar is een geweldig idee als je niet lekker in je vel zit maar als je dit niet op de juiste manier doet zal je razendsnel weer aankomen.

En misschien zelfs zwaarder zijn dan voor het afvallen. Tijd om daar wat aan te veranderen. 

Waarom gaan mensen afvallen in januari?

Helaas zitten we niet allemaal lekker in ons vel. De een heeft een slank lichaam en komt geen gram aan terwijl de ander van alles geprobeerd en maar terugvalt in haar oude gewicht.

Helaas is het niet eerlijk verdeeld. Veel mensen zien het nieuwe jaar dan als het moment om wat te veranderen in hun leven. Dat is het moment om het anders aan te pakken en een betere versie van zichzelf te worden.

Niet meer snoepen, geen borrels meer, gezond eten en veel sporten. Er is niets mis met goed voor jezelf zorgen maar doe dit wel op een manier die je voor een langere tijd vol kunt houden. Dat is waar veel mensen de mist ingaan.

Een dieet is tijdelijk en daarom kom je altijd weer aan als je weer ‘normaal’ gaat eten. Je moet jezelf juist een ander eetpatroon aanleren om op gewicht te blijven.  

afvallen nieuwe jaar

Wat is de reden dat zoveel mensen opgeven

Misschien begin je elke keer weer met goede moed. Je hebt allemaal regeltjes voor jezelf opgesteld. Dat mag je niet eten, dit mag je niet doen, geen borrel op een verjaardag, geen gebak, geen borrelhapjes na twaalf uur.

Noem het maar op. Door je dieet zet je een rode streep door veel dingen die je normaal gesproken graag eet. In het begin ben je gemotiveerd en vliegen de kilo’s eraf. Maar na een tijdje ben je minder gemotiveerd, voelt het dieet net als een gevangenis en het gewicht op de weegschaal zie je ook niet veranderen.

Dan denk je bij jezelf, dit werkt niet voor mij. Er is iets mis met mijn lichaam, ik ben gewoon zoals ik er nu uitzie, daar kan ik nu eenmaal niets aan doen. Voor je het weet heb je het dieetboek aan de kant gesmeten en eet je weer alles waar je zo enorm van geniet.

Helaas kom je dan ook weer aan of zit je snel weer op je oude gewicht. 

Goede voornemens volhouden is moeilijk

Als je iets wil veranderen in je leven is dat moeilijk. Afvallen in het nieuwe jaar is een goed voornemen. Veel mensen hebben dit voornemen. Het nadeel hiervan is dat het veel te vaag is. Hoe ga je dat doen en hoeveel wil je verliezen.

Persoonlijk denk ik dat het verstandiger is om een levensstijl aan te leren die je vol blijft houden en die gemakkelijk bij je dagelijkse leven past. Een dieet waarbij je naar verschillende supermarkten moet gaan en elke dag verschillende maaltijden moet kopen is niet vol te houden.

Het moet juist eenvoudig zijn en passen bij je dagelijkse leven. Zo verander je steeds iets anders totdat je een manier van eten hebt aangeleerd die goed voelt en je helpt om op gewicht te blijven.

gezond eten

Hoe zorg je ervoor dat jij met gemak gaat afvallen in het nieuwe jaar

Met gemak afvallen in het nieuwe jaar klinkt als een droom die uitkomt. In dit artikel deel ik verschillende diëten die je wel en juist niet moet volgen. Zoals ik net al aangaf denk ik dat het veel beter is om stap voor stap dingen te veranderen in je leven en jezelf totaal geen druk op te leggen.

Voorkom een bepaalde tijdsvorm, ik wil deze maand 10 kilo afvallen klinkt voor jou misschien geweldig. Maar elk lichaam is anders dus neem de tijd om stap voor stap dat gewicht te verliezen. 

Andere manier van leven

Een aantal dingen die je moet doen om er slanker uit te zien in het nieuwe jaar is eens op te schrijven wat je elke dag eet. Wees daarin kritisch in het aantal calorieën en koolhydraten die je dagelijks binnen krijgt.

Een handige gratis app die je hiervoor kunt gebruiken is MyFitnessPal. Vul alles in wat je eet en maak je lijstje. Zorg ervoor dat je altijd onder de dagelijkse calorie hoeveelheid zit voor je lengte en gewicht. In dit uitgebreide blog over afvallen lees je meer over hoeveel calorieën jij elke dag mag binnen krijgen.

Gezonder leren eten

Vermijd zoveel mogelijk eten wat veel suiker bevat en wat bewerkt is in de fabriek. Een simpele regel is dan ook eet zoveel mogelijk wat puur is en uit de natuur komt. Denk dan aan groenten, fruit, noten, pitten en zaden, eieren, kip, vlees en zuivel. 

Dingen die je dus beter kunt laten staan zijn koek, snoep, gebak, brood (eet dit met mate), rijst, pasta, sauzen, sapjes, frisdrank, smoothies, frituurhapjes. 

afvallen nieuwe jaar

Meer bewegen

Naast het minder calorieën binnen krijgen is er nog iets anders wat goed voor je is. Bewegen, je weet dit stiekem wel maar waar moet je de tijd vandaan halen? Denk eens aan je lunchpauze, is het mogelijk om tien minuten te lopen buiten?

Heb je in de ochtend een kwartier de tijd om thuis oefeningen te doen? Of heb je na het eten een kort moment om even te fietsen of te wandelen. We hebben allemaal evenveel tijd in de dag maar jij bepaalt wat je met die tijd doet. 

Nu denk je misschien maar na een drukke dag op mijn werk heb ik geen zin om te bewegen, ik lig liever op de bank. Dat begrijp ik helemaal maar wat als dat liggen op de bank je beloning is voor je rondje lopen. Jij doet je rondje en daarna geniet je extra van het languit liggen op de bank. 

Blijven genieten

Het is belangrijk dat als je gezonder gaat eten je ook blijft genieten. Je ziet boven een aantal dingen staan die je beter niet kunt eten. Maar natuurlijk moet je gewoon blijven eten wat je wil eten maar dan in mindere mate.

Volg altijd de 80-20 regel waarbij je 80% van de week gezond eet en de ongezonde snacks laat staan en geniet de andere 20% van wat lekkers. Dit doe je dus met mate.

Maar als je niet geniet hou je het niet vol en zal je weer terugvallen in je oude eetpatroon. Dat wil je dus voorkomen. Maak dus tijd om ook genoeg te genieten. 

Afvallen in het nieuwe jaar gaat nu wel lukken

Normaal gesproken heb je er een hekel aan om je goede voornemen te delen. Afvallen in het nieuwe jaar staat al jaren op de planning maar het is je nog nooit eerder gelukt. Dat maakt niet uit, ik weet zeker dat het je nu wel gaat lukken! Ga ervoor en krijg dat droomlichaam terug.

Wil je het nieuwe jaar goed beginnen?

Neem dan de heerlijke recepten door van de Afslank receptenbijbel en krijg je droomlichaam terug!

Ja, dt wil ik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *