Afvallen zonder dieet? Dit is echt mogelijk ontdek hier mijn 8 tips!

Afvallen zonder dieet

afvallen zonder dieet

Afvallen zonder dieet is voor veel mensen een behoorlijk struikelblok. We willen allemaal een gezond en fit lichaam maar vaak weten we niet zo goed hoe we dit voor elkaar kunnen krijgen.

Gezond eten is daarbij een flinke uitdaging omdat er steeds meer suiker en andere negatieve ingrediënten in ons eten zitten. Bij de supermarkt een gezonde maaltijd inslaan kan doen een behoorlijke uitdaging zijn als je alle etiketten moet na lezen. 

Ook is er op het internet zoveel informatie te vinden over hoe je gewicht kan verliezen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Je hebt geen idee meer wat je nu wel en juist niet moet geloven.

Is het nu nodig dat je vier keer per week naar de sportschool gaat? Moet je calorieën vermijden of juist geen vetten meer eten? Het is geen wonder dat het zo onduidelijk is hoe je kan afvallen zonder dieet.

Daarom helpen we je in dit artikel graag een handje verder zodat je erachter komt wat je nu wel moet doen. Want afvallen zonder dieet is echt mogelijk. 

Stap voor stap

Veel mensen willen gewicht verliezen en beter voor hun lichaam zorgen. Daar is niets mis mee maar een nieuwe manier van leven aanleren doe je stap voor stap. Anders is het niet vol te houden op de lange termijn. 

Daar gaan veel mensen meteen de mist in. Ze willen veel veranderen in een korte tijd. Je gaat bijvoorbeeld een streng dieet volgen en beperkt jezelf om veel dingen te eten. Al je gerechten vermijd je totaal. Dit is een prima manier om gewicht te verliezen als je er net mee begint. 

Het nadeel is alleen dat je dit niet volhoudt over een lange periode. Helaas zal je daardoor je nieuwe gezonde levensstijl niet vol kunnen houden. Het is daarom veel slimmer om dit in kleine stappen te doen. 

Begin met een eiwitrijk ontbijt

Een kleine verandering doorvoeren is je leven is niet moeilijk maar zal je helpen om dit langer vol te houden. Ontbijt je altijd met brood of muesli waar suiker in is verwerkt? Vervang dit dan voortaan door een ontbijt met eieren. 

Uit verschillende onderzoeken (bron) is gebleken dat als mensen een graanrijk ontbijt vervangen door een eiwitrijk ontbijt om af te vallen, ze minder eten en gewicht verliezen. Hierbij is het niet nodig om je calorieën te tellen of extra te sporten.

Je voert een kleine verandering door in je dagelijkse leven. Deze kleine verandering kan je makkelijk volhouden voor een langere periode. Uit het onderzoek is ook nog gebleken dat je minder eet over de hele dag als je begint met eiwitrijk ontbijt. 

afvallen zonder dieet

Afvallen zonder dieet echt mogelijk?

Veel mensen die gewicht willen verliezen kiezen een dieet. Ze volgen een schema en weten precies wat ze in die periode mogen eten om gewicht te verliezen. Dat is makkelijk en voor iedereen te volgen. 

Het nadeel van een dieet is dat het tijdelijk is. Iedereen valt in een korte periode af maar als je weer normaal gaat eten kom je weer aan. Als je gewicht blijvend wil verliezen is het veel beter om een ander eetpatroon te ontwikkelen. Doe dit wel stap voor stap zodat je het blijft volhouden. 

Wil je in een korte tijd gewicht verliezen voor een feestje of een bruiloft dan is het altijd goed om koolhydraten zoveel mogelijk te vermijden. Laat brood, aardappels, rijst en pasta zoveel mogelijk staan. Maar besef je wel dat dit een tijdelijke uitkomst is. Of je moet de rest van je leven op deze manier blijven eten. 

Wat is er precies nodig om gewicht te verliezen?

Iedereen weet dat de formule eigenlijk heel simpel is. Krijg minder energie binnen dan je verbruikt en je hebt een gezond en fit lichaam. In de basis betekent dit dus dat als je minder eten binnenkrijgt dan je verbrand je goed bezig bent. 

Als je net begint met een gezonde levensstijl betekent dus dat je gezonder gaat eten en meer beweegt. Dit een gouden combinatie die je moet omarmen. 

Beweeg voldoende

Probeer elke dag te bewegen, maak dit makkelijk voor jezelf. Fiets elke dag een stuk naar je werk. Of maak een wandeling in je lunchpauze. De beste combinatie is krachttraining te combineren met cardio.

Hierbij bouw je spiermassa op en versnel je de stofwisseling van je lichaam. Zo verbrand je vet en neemt je spiermassa juist toe. 

afvallen zonder dieet

Slaap altijd voldoende

Je lichaam heeft voldoende rust nodig om goed te functioneren. Het is daarom heel belangrijk dat je elke dag voldoende uur slaapt. Ga dus op tijd naar bed en rust voldoende uit. Door dit allemaal toe te passen ga je afvallen zonder dieet.

Afvallen zonder dieet is mogelijk als je goed voor jezelf zorgt, een gezond eetpatroon ontwikkeld en dit blijft volhouden. Het is een lange termijn strategie, voor de rest van je leven.

Een dieet werkt maar voor een korte periode terwijl jij fit wil zijn voor de rest van je leven. Omarm dus je nieuwe levensstijl en geniet van je fitte en strakke lichaam. 

Afvallen zonder dieet met een gezond voedingspatroon?

Nu is het belangrijk dat je gezond gaat eten als je wil afvallen zonder dieet. Maar wat is nu wel gezond en wat moet je juist niet doen? Het is goed om te weten dat je maaltijden bestaan uit voldoende vezels en eiwitten.

Deze twee zorgen ervoor dat je vol zit en minder behoefte krijgt om veel te eten. Eet veel magere dierlijke eiwitten zoals kip, eieren, gevogelte en vis. Vul je bord zoveel mogelijk met groenten en fruit.

Daarnaast zijn noten en zaden ook een essentieel onderdeel van je dagelijkse eten. Probeer ook zo veel mogelijk gezonde tussendoortjes te nemen. Drink geen suikerdrankjes meer en vervang je drinken door kruidenthee, water en doe ook geen suiker meer in je koffie en je thee. 

Bekijk de ingrediënten van het eten voordat je het koopt. De supermarkt ligt vol met producten waar verschillende soorten suikers aan zijn toegevoegd. Het is daarom beter om dit niet mee te nemen. 

Gezonde vetten zijn ook goed voor je. Dit zijn de vetten waar veel omega 3 olie aan is toegevoegd. Denk dan aan avocado, noten, olijfolie, kokosolie, ghee en zalm. 

Wil je afvallen en heerlijk eten op hetzelfde moment?

Neem dan de vele recepten door uit de Afslank receptenbijbel!

Ja, dat wil ik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *