Welk Fitnessapparaat Om (Snel) Af Te Vallen Kopen?

Welke is het beste?

Wil je lekker afvallen maar heb je geen zin om daarvoor de deur uit te gaan? Dan is een fitnessapparaat voor thuis een perfect middel om dat te doen!

Maar er zijn zo veel soorten fitnessapparaten, welke is het beste en welke past het beste bij mijzelf?

Daarmee ga ik je vandaag helpen met behulp van dit artikel!

We gaan in dit artikel de zes meest populaire fitnessapparaten voor thuis bespreken met daarbij bij elk een top 3 van de beste modellen per fitnessapparaat. Zo kan je meteen een paar voorbeelden zien en jezelf beter bekend maken met het fitnessapparaat van jouw keus.

Voordat we daarmee echter beginnen gaan we bespreken hoe je nou met een fitnessapparaat in je eigen huis kunt afvallen en hoe je op de beste manier een fitnessapparaat voor jezelf kiest.

Laten we meteen beginnen en geen tijd meer verspillen!

(Lees onderaan welke het beste is!)

‘Calorie verbranders zijn afvallers’

Wil je met een fitnessapparaat (snel) afvallen? Dan moet je kijken naar fitnessapparaten die veel calorieën verbranden.

Als je namelijk veel calorieën verbrand gaat je lichaam meer energie dan normaal gebruiken waardoor het moet gaan teren op je energiereserves, ook wel je lichaamsvet genoemd.

Dit werkt als volgt:

Je lichaam krijgt meerdere soorten energie in de vorm van calorieën binnen zoals vetten, koolhydraten en eiwitten. Daarbij verbruikt je lichaam eerst de koolhydraten omdat die het snelst in bruikbare energie om te zetten zijn.

Als eenmaal de ‘koolhydraat voorraad’ op is gaat je lichaam vet verbranden. Vetverbranding kenmerkt zich als een vorm van langzaam en langdurig energie verbruiken. Een beetje als duursport.

Koop je dus een cardio fitnessapparaat waarmee je lekker calorieën kan verbranden? Dan koop je een perfect fitnessapparaat waarmee je kunt afvallen!

Met al de komende soorten fitnessapparaten kan je perfect calorieën verbranden. De een meer dan de ander. Uiteindelijk gaat het om degene die het best bij jou past natuurlijk.

Interval training

Hoe verbrand je de meeste calorieën met een cardio fitnessapparaat? Dat doe je met interval training!

Interval training is in het kort dat je periodes hebt waar je heel intensief traint afgewisseld door periodes waar je het rustiger aandoet. Bijvoorbeeld intensief-rustig-intensief etc.

Op deze manier moet je lichaam zich constant aanpassen aan de situaties waarin je of heel rustig traint of heel intensief traint waardoor het veel calorieën verbrandt.

Ook houdt intervaltraining je hartslag hoog wat betekent dat veel bloed wordt rondgepompt en dat er veel energie (in de vorm van calorieën) wordt gebruikt.

Als laatst bereik je met interval training in minder tijd evenveel of misschien wel meer resultaten dan dat je doet als je op één constant tempo traint. Meer progressie in minder tijd.

Probeer dus altijd intervaltraining toe doen tijdnes het trainen op je fitnessapparaat.

Waar moet je op letten?

Waar moet je precies op letten bin het kopen van een fitnessapparaat waarmee je lekker gaat afvallen?

Dat gaan we in de komende stukjes bespreken door alle zaken die belangrijk zijn ieder apart uit te leggen.

Bij sommigen fitnessapparaten zijn er meerdere zaken die van belang zijn. Ik kan echter niet alles voor elk apparaat hier neer zetten omdat het dan onoverzichtelijk zal worden.

Als je een apparaat gevonden hebt die bij jou past staat er onder elke top 3 een link naar het artikel wat volledig over dat apparaat gaat met alle ins en outs van dat specifieke apparaat.

Laten we beginnen met de punten die met alle apparaten van belang zijn.

Budget

Dit lijkt me een overduidelijk punt. Past het fitnessapparaat binnen je budget?

Meestal zijn hometrainers en roeitrainers en spinningfietsen de goedkoopste fitnessapparaten om aan te schaffen. De Airbikes en crosstrainers zitten meestal aan de duurste kant met de loopbanen ertussenin.

Houdt altijd rekening met je budget en of een soort apparaat binnen je budget past.

Netto Gewicht

Hoe zwaar is het fitnessapparaat?

Dit is van belang aangezien het gewicht van het apparaat kan bepalen hoe stabiel je traint. Als een fitnessapparaat veel weegt kan je daarop veel meer kracht neerzetten zonder hem te laten bewegen tijdens het trainen.

Houdt je van stabiliteit? Kijk dan naar de wat zwaardere fitnessapparaten zoals de crosstrainers en loopbanden.

Beschikbare Ruimte

Hoeveel ruimte heb je om je fitnessapparaat neer te zetten?

Dit kan een beslissende factor zijn omdat je ruimte niet zozeer ergens vandaan kan toveren.

Je kunt eventueel kijken naar een opklapbaar apparaat zoals (meestal) de roeitrainers en sommigen loopbanden en airbikes. Dit verschilt echter per apparaat.

De roeitrainers en hometrainers nemen over het algemeen de minste ruimte in.

Weerstandsniveaus en -systemen en vliegwielen

Hoeveel soorten weerstanden wil je hebben op je fitnessapparaat? Wil je veel variatie kunnen hebben in je training of zijn een paar niveaus al genoeg?

Dat kan beslissend zijn voor de prijs van je fitnessapparaat. Fitnessapparaten met veel weerstandsniveaus zijn namelijk meestal aan de duurdere kant.

Bij veel fitnessapparaten zoals bij de cross- en hometrainer, en roeitrainer is hierin jet vliegwiel heel belangrijk.

Het vliegwiel is het onderdeel wat voor de weerstand van de training zorgt. Hoe zwaarder het vleigwiel, hoe meer variatie je kunt hebben in je training, hoe meer weerstandsniveau je kunt hebben en hoe zwaar de hoogste weerstand is.

Bij de airbike heb je oneindig veel soorten weerstanden waardoor dit kopje irrelevant is voor de airbike.

Wil je dus veel variatie in weerstandsniveaus in je training? Kijk dan naar het gewicht van het vliegwiel en hoeveel niveaus er zijn.

Loopbanden

De loopband is zonder twijfel een van de meest populaire fitnessapparaten om af te vallen en calorieën te verbranden. Immers, hardlopen is over het algemeen een van de meest populaire vormen van beweging.

Hoe ideaal is het als je het dan ook binnen in je eigen huis kunt doen!

Bij de meeste heb je een tablet en/of telefoon houder waarop je jouw favoriete series en films kunt kijken zodat je je nooit verveelt tijdnes het sporten.

Loopbanden zijn ook minder belastend voor je gewichten dan buiten lopen door het dempingssysteem binnenin de loopbaan. Echter is de loopband, onder alle fitnessapparaten in deze lijst, de meest belastende. Ook is het loopvlak altijd vlak waardoor je je nooit zorgen hoeft te maken over een losse stoeptegen bijvoorbeeld.

Als laatste verbrand je met een loopband over het algemene de meeste calorieën dan op elk ander fitnessapparaat!

 • Relatief goedkoper

 • Verbrand veel calorieën

 • Niet de minst belastende beweging

Top 3 loopbanden

Zoek je een perfecte loopband? Kijk dan eerst naar deze top 3.

Hierin heb ik het beste budget model, premium model en het model met de beste prijs kwaliteit verhouding neergezet.

Bij van de loopbanden heb ik een klein tekstje staan met alle eigenschappen en opties die op de loopband zitten. Heb je echter geen zin om te lezen? Dan staat er een kort lijstje met alles erop onder het tekstje.

Focus Fitness Jet 2 ~ Budget loopband

De Focus Fitness Jet 2 is een van de 4 loopbanden van Focus Fitness in deze top 10. Dat komt omdat Focus Fitness een hele hoop verschillende soorten loopbanden heeft in elke prijsklasse. Daarnaast beiden ze per prijsklassen een hele hoop waarde.

De Focus Fitness Jet 2 is het budget model van Focus Fitness. Dat betekent niet dat het een slechte loopband is. Met een maximale snelheid van 13 km/h, 2 hoogte niveaus voor afwisseling in je training en 7 trainingsprogramma’s kan je een heleboel variëren in je training.

Daarnaast is de Focus Fitness Jet 2 ook makkelijk op te bergen door het opklapbare frame. Bovenop dit is hij ook niet de grootste waardoor hij nog beter past in ieders huis. Hij heeft namelijk afmetingen van afmetingen 162 cm lang x 70 cm breed x 125 cm hoog.

De Focus Fitness Jet 2 heeft een loopoppervlak van 123×42 cm waardoor je je niet druk hoeft te maken of je nog op de band blijft. Boven dit loopvlak heb je een scherm met snelheid, afstand, verbrande calorieën, tijd en hartslag erop aangegeven waardoor je puntje precies alles kunt bijhouden tijdens je training.

het maximale belastbaar gewicht van deze loopband is 100kg en wordt gecombineerd met een garantie van 2 jaar.

 • Max 13 km/h

 • Opklapbaar en makkelijk op te bergen

 • 2 hoogte niveaus voor afwisselingin je training

 • 7 trainingsprogramma’s

 • Afmetingen 162 x 70 x 125 cm

 • Loopvlak 123×42 cm

 • Scherm met snelheid, afstand, verbrande calorieën, tijd en hartslag

 • Maximaal belastbaar gewicht 100 kg

 • 2 jaar garantie

Focus Fitness Jet 7 ~ Kwalitatief hoogstandje

De Focus Fitness Jet 7 is, naar mijn mening, de perfecte loopband. Hij heeft namelijk bijna alles wat je zou willen zonder, een goed kwalitatief frame en een prijskaartje die niet in de duizenden euro’s gaat.

Hij heeft namelijk 36 trainingsprogramma’s waaronder hellings-, interval-, hartslag- en snelheidsprogramma’s die je kunt variëren met een maximale hellingshoek van 15º.

De Focus Fitness Jet 7 heeft een maximale snelheid van 18 km/h die je kunt aflezen op een scherm met o.a. afstand, tijd, hartslag, hellingshoek en het aantal verbrande calorieën.

De afmetingen van deze loopband zijn 182 x 82 x 141 cm en een loopvlak van 141×48 cm wat uit een frame met robuuste martelen is gemaakt. Het frame is echter niet opvouwbaar.

Dit alles is gecombineerd met een Maximaal belastbaar gewicht van 130 kg en een garantie van 2 jaar.

 • 36 trainingsprogramma’s waaronder hellings-, interval-, hartslag- en snelheidsprogramma’s

 • Max 15º hellingshoek

 • Max 18km/h

 • Scherm met snelheid, afstand, tijd, hartslag, hellingshoek en het aantal verbrande calorieën

 • Afmetingen: 182 x 82 x 141 cm

 • loopoppervlak: 141 bij 48 cm

 • Maximaal belastbaar gewicht 130 kg

 • 2 jaar garantie

 • Robuuste en kwalitatieve materialen

Sole Fitness F63 ~ De premium loopband

We zijn aan het einde van het lijstje gekomen. We eindigen hem met de meest complete, en meest professionele loopband die we hebben: De Sole Fitness F63.

Waar de ene loopband nou net weer niet inklapbaar is, mist de ander weer een aantal programma’s. DeSole Fitness F63 is er eentje die naar mijn mening echt alles heeft.

Hij is namelijk inklapbaar en dus makkelijker op te bergen. Met 10 ingebouwde programma’s zoals gerichte cardio en vetverbranding training, een maximale snelheid van 20 km/h en 15 verschillende hellingsniveaus kan je op meer dan 1500 verschillende manieren je training uitvoeren.

Daarnaast zou een training met de Sole Fitness F63 nooit saai worden. Met de ingebouwde speakers, tablet of telefoon houder en bluetooth verbindbare app heb je altijd wat om naar te kijken of luisteren. Daarnaast ga je ook nooit dorst hebben door de ingebouwde bidonhouder.

Daarnaast zul je ook nooit ruimte te weinig hebben. Door de ruime afmetingen van 209 x 89 x 146 cm en een loopvlak van 152x 51 zul je nooit ruimte te kort hebben.

Dit allemaal wordt gecombineerd met een een maximaal belastbaar gewicht van 150kg en maar liefst 3 jaar garantie.

 • Inklapbaar en makkelijk op te bergen

 • 10 ingebouwde programma’s zoals gerichte cardio en vetverbranding training

 • Tot 20 km/h

 • 15 hellingsniveaus

 • Ingebouwde speakers

 • Telefoon en tablet houder

 • Bluetooth om met de speakers en een exclusieve app te verbinden

 • Bidonhouders

 • Afmetingen: 209 x 89 x 146 cm

 • Loopvlak 152x 51

 • 150 kg maximal belastbaar gewicht

 • 3 jaar garantie

Is de loopband nou hét fitnessapparaat voor jou? Kijk dan naar mijn artikel over de beste loopbanden voor thuis waarin ik de top 10 beste loopbanden op een rijtje heb gezet!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is beste-fitnessapparaten-voor-afvallen-1.png

Hometrainers

Net zoals bij de loopban dis de hometrainer ook een hartstikke populair fitnessapparaat om mee af te vallen! Het heeft immers een heel bekende beweging: Namelijk de fietsbeweging.

Wat ook speciaal is aan de beweging van de hometrainer is dat hij niet belastend is wat betekent dat je gewrichten, in tegenstelling tot hardlopen fitnessen of tennissen totaal geen schade oplopen. Dit is dan ook de reden dat de hometrainer wordt gebruikt voor het revalideren.

Met een hometrainer verband je echter wel wat calorieën minder dan op een loopband omdat je bij de beweging alleen maar je onderlichaam gebruikt. Dit kan je echter compenseren door regelmatig te gaan staan op de pedalen of door even wat harder te fietsen.

Ook is een hometrainer perfect om te combineren met een een tablet of telefoon om je favoriete films en series te kijken. Ook is de hometrainer een van de goedkoopste soort fitnessapparaten in deze lijst!

 • Niet belastend voor je gewrichten

 • (Vaak) Goed verstelbaar zadel en stuur

 • Traint bovenlichaam niet

Top 3 Hometrainers

Zoek je een perfecte hometrainer? Kijk dan eerst naar deze top 3.

Hierin heb ik het beste budget model, premium model en het model met de beste prijs kwaliteit verhouding neergezet.

Bij elk van de hometrainers heb ik een klein tekstje staan met alle eigenschappen en opties die op de hometrainer zitten. Heb je echter geen zin om te lezen? Dan staat er een kort lijstje met alles erop onder het tekstje.

Tunturi Cardio Fit B30 ~ Hometrainer voor beginners

De Tunturi Cardio Fit B30 is een perfecte hometrainer voor de beginner. Hij heeft namelijk alle opties die een hometrainer moet hebben voor een goedkope(re) prijs.

Hij heeft namelijk een vliegwiel van 6kg en 8 verschillende weerstand niveaus in combinatie met een magnetisch weerstandssysteem. Ze kunt dus zwaar genoeg trainen voor een nog beginnende die graag zijn conditie wilt trainen op een hometrainer.

Daarbij wordt het trainen op de hometrainer nooit saai door de handige houder voor tablet of smartphone. Door het magnetische weerstandssysteem kun je namelijk in stilte genieten van een film, serie of YouTube video!

Als je liever je statistieken van de training wilt bijhouden kan dat evengoed! Op het Digitaal LCD display op batterijen (waardoor deze hometrainer een draadloos apparaat is) kun je, in combinatie met de geïntegreerde hartslag sensoren, parameters zoals de snelheid, afstand, calorieën, tijd en cadans (trapfrequentie) bijhouden.

Als laatst is deze hometrainer niet de grootste waardoor je hem makkelijk in je huis kut neerzetten. Met afmetingen van L:84 cm. B:50 cm. H:123 cm, een maximaal belastbaar gewicht van 100 kg en fabrieksgarantie termijn van 1 jaar kun je met deze hometrainer lekker lang vooruit!

 • Roterende massa van 6 kg

 • 8 verschillende weerstand niveaus

 • Magnetisch vliegwiel

 • Handige houder voor tablet of smartphone

 • Monitorfuncties houd je je belangrijkste parameters bij: snelheid, afstand, calorieën, tijd, cadans

 • Antislip pedalen met verstelbare straps

 • Geïntegreerde hartslag sensoren

 • Digitaal LCD display op batterijen (draadloos apparaat)

 • Afmetingen L:84 cm. B:50 cm. H:123 cm.

 • Maximaal belastbaar gewicht: 100 kg.

 • Fabrieksgarantie termijn 1 jaar

FitBike Ride 6 iPlus ~ Beste prijs kwaliteit verhouding

Zoek je de hometrainer met de beste prijs kwaliteit verhouding (kieskeurig.nl)? Kijk dan naar deze FitBike Ride 6 iPlus.

De FitBike Ride 6 iPlus is namelijk helemaal geruisloos. In combinatie met tablethouder waarmee je je telefoon of tablet via bluetooth kunt verbinden kan je daarmee in alle rust je series en films kijken terwijl je fit aan het worden bent.

Ook kan je met je telefoon of tablet ook training doen via google Maps waarbij je in je eigen buurt of in het zuiden van Frankrijk kunt fietsen door Google Streetview.

Houd tijdens deze training je parameters in de gaten met het LCD scherm met daarop afstand, snelheid, verbrande calorieën, RPM en hartslag.

Technisch gezien is de FitBike Ride 6 iPlus helemaal top. Met een 10 kilogram vliegwiel, 16 verschillende weerstandniveau’s, 16 verschillende voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s, een zadel dat zowel horizontaal als verticaal te verstellen en een verstelbare stuur kom je met deze hometrainer niks tekort.

Als laatst heeft de FitBike Ride 6 iPlus een maximaal belastbaar gewicht 150 kg, een fabrieksgarantie termijn van 2 jaar en afmetingen van 112x59x140 cm.

 • Geruisloos

 • Tablethouder

 • Bluetooth verbindbaar met telefoon of tablet

 • Internationaal trainen met Google Streetview

 • LCD scherm met daarop afstand, snelheid, verbrande calorieën, RPM en hartslag.

 • 10 kilogram vliegwiel

 • 16 verschillende weerstandniveau’s,

 • 16 verschillende voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s

 • Zadel dat zowel horizontaal als verticaal te verstellen

 • Verstelbare stuur

 • Maximaal belastbaar gewicht 150 kg

 • Fabrieksgarantie termijn 2 jaar

 • Afmetingen 112 x 59 x 140 cm.

Tunturi Endurance E80 ~ Premium hometrainer

Als laats hebben we de Tunturi Endurance E80. Dit is de beste hometrainer van deze lijst en voor iedereen geschikt. Van beginners tot echte ervarenen.

De Tunturi Endurance E80 heeft namelijk een Vliegwiel van 14kg, 53 weerstandsniveaus, 43 programma’s en een echte ergometer met precieze weergave van vermogen/weerstand kunt zien.

Door dit systeem kan je altijd jouw perfecte op weerstand kiezen.

Daarnaast heb je op de Tunturi Endurance E80 allemaal opties voor een perfect gebruikersgemak zoals een bidonhouder (incl. bijgeleverde bidon), een verstelbaar stuur en zadel, een extra lage instap, een handige houder voor tablet of smartphone.

Ook krijg je op de Tunturi Endurance E80 voldoende opties voor de perfecte trainingservaring.

Zoals een Full Color 7 inch display met tijd, snelheid, afstand, cadans, hartslag, wattage en verbrande calorieën, de optie om je training te personaliseren met de Kinomap app, hartslagmeting via handsensoren, en de optie om te fietsen op een virtuele route op het scherm

Als laatst heeft de Tunturi Endurance E80 afmetingen van 102x59x158 cm, een maximaal belastbaar gewicht van 150 kg en een fabrieksgarantie termijn van 1 jaar.

Al met al naar mijn mening de perfecte hometrainer.

 • 53 weerstandsniveaus

 • 43 programma’s

 • Ergometer met precieze weergave van vermogen/weerstand

 • Roterende massa van 14 kg

 • Bidonhouder (incl. bijgeleverde bidon)

 • Verstelbaar stuur en zadel

 • Extra lage instap

 • Tablet- en telefoonhouder

 • Full Color 7 inch display met tijd, snelheid, afstand, cadans, hartslag, wattage en verbrande calorieën

 • Fiets een virtuele route op het scherm

 • Optie om je training te personaliseren

 • Hartslagmeting via handsensoren

 • Afmetingen L: 102 cm. B: 59 cm. H: 158 cm.

 • Maximaal belastbaar gewicht: 150 kg.

 • Fabrieksgarantie termijn 1 jaar

Is de hometrainer nou hét fitnessapparaat voor jou? Kijk dan naar mijn artikel over de beste hometrainers voor thuis waarin ik de top 10 beste hometrainers op een rijtje heb gezet!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is beste-fitnessapparaten-voor-afvallen-1.png

Crosstrainers

Zoek je een fitnessapparaat waarmee je zowel conditie als een beetje spieren me kunt opbouwen. Dan is de crosstrainer het perfecte fitnessapparaat voor jou!

Die combinatie is ook perfect voor het afvallen omdat je zowel je onder als bovenlichaam gebruikt bij de beweging van de crosstrainer. Je lichaam verbruikt dan namelijk meer calorieën dan bijvoorbeeld een hometrainer.

Net zoals de hometrainer is de beweging van de crosstrainer ook niet belastend wat betekent dat je gewrichten ook niet belast worden. Ook kan je vaak met een crosstrainer ook je favoriete films en series kijken waardoor je je nooit verveelt tijdnes het trainen.

De beweging van de crosstrainer is te vergelijken met langlaufen wat toevallig op een crosstrainer voor- en achteruit kan waardoor je verschillende spieren kunt trainen.

Al met al een uitstekende manier op thuis af te vallen.

 • Traint boven- en onderlichaam

 • Weinig tot geen belasting voor je gewrichten

 • Eentonige workouts

 • Minder optimale stappen mits niet verstelbare stapgrootte

Top 3 Crosstrainers

Zoek je een perfecte crosstrainer? Kijk dan eerst naar deze top 3.

Hierin heb ik het beste budget model, premium model en het model met de beste prijs kwaliteit verhouding neergezet.

Bij elk van de crosstrainer heb ik een klein tekstje staan met alle eigenschappen en opties die op de crosstrainer zitten. Heb je echter geen zin om te lezen? Dan staat er een kort lijstje met alles erop onder het tekstje.

Focus Fitness Fox 1 ~ Budget crosstrainer

Zoek je een budget crosstrainer waarmee je nog redelijk kunt sporten? Kies dan de Focus Fitness Fox 1.

Met een vliegwiel van 6kg, 8 weerstandsniveaus en 12 voorgeprogrammeerde programma’s kan je meer dan genoeg variatie, weerstand en soepelheid binnen je training creëren om lekker fit te worden.

Ook technisch gezien is de Focus Fitness Fox 1 helemaal top. Hij heeft een massa van 32kg waardoor hij lekker stevig staat. Ook geeft hij een kwalitatief V-belt systeem wat betekent dat hij lang(er) mee kan.

Wil je je favoriete series en/of films kijken? Leg je tablet of telefoon voor je neer en kijk terwijl je fit aan het worden bent naar je favoriete films of series.

Geen zin in een film? Kijk dan voor je naar het display met o.a. de snelheid, trainingstijd, afstand, verbrande calorieën en hartslag zodat je alles tot op het detail kunt bijhouden.

Als laatst heeft de Focus Fitness Fox 1 een maximaal belastbaar gewicht van 120 kg, een fabrieksgarantie termijn van 2 jaar en afmetingen van 108x61x154 cm (LxBxH).

 • Vliegwiel van 6 kg

 • 8 weerstandsniveaus

 • 12 voorgeprogrammeerde programma’s

 • Gewicht van 32 kg

 • V-Belt systeem

 • Display met snelheid, trainingstijd, afstand, verbrande caloriën en hartslag

 • Tablethouder

 • Maximaal belastbaar gewicht van 120 kg

 • Fabrieksgarantie termijn van 2 jaar

 • Afmetingen van 108x61x154 cm (LxBxH)

Focus Fitness Fox 5 ~ Beste prijs kwaliteit verhouding

Zoek je de crosstrainer met de beste prijs kwaliteit verhouding in deze top 11? Kies dan de Focus Fitness Fox 5.

Met een vliegwiel van 20kg, 17 verschillende trainingsprogramma’s en 16 weerstand niveau’s gaat de Focus Fitness Fox 5 ver boven de competitie in deze prijsklasse.

Daarnaast is de Focus Fitness Fox 5 ook voor de meeste mensen geschikt door de lengtepas die in in vier standen verstelbaar is.

Ook heeft de Focus Fitness Fox 5 een kwalitatieve V-belt aandrijving waardoor deze crosstrainer extra lang meegaat.

Ook heb je alle opties die je kuiten verwachten zoals een bidonhouder, tablethouder en een scherm met de tijd, afstand, snelheid, RPM, calorieverbruik, hartslag en wattage. Zo heb je nooit dorst, verveling of geen parameters die je niet kunt bijhouden.

Als laats heeft de Focus Fitness Fox 5 een massa van 70kg, een maximaal gebruikersgewicht van 150kg, afmetingen van 130 x B 77 x H 160 cm en een garantietermijn van 2 jaar.

 • Vliegwiel van 20 kg

 • 16 weerstand niveau’s

 • 17 verschillende trainingsprogramma’s

 • Lengtepas in vier standen

 • Tablethouder

 • V-belt aandrijving

 • Bidonhouder

 • Scherm met de tijd, afstand, snelheid, RPM, calorieverbruik, hartslag en wattage

 • Massa 70 kg

 • Maximaal gebruikersgewicht van 150kg

 • Afmetingen van 130 x B 77 x H 160 cm.

 • Garantietermijn van 2 jaar

Tunturi Performance C55 ~ Premium Crosstrainer

Zoek je de absolute premium crosstrainer voor thuis. Kies dan deze unturi Performance C55.

Hij heeft namelijk een vliegwiel van maar liefst 32kg waardoor je de meest soepele loopervaring krijgt. Daarnaast heeft hij 32 weerstandsniveaus en 20 vooringestelde programma’s wat dit de meest complete en meest gevarieerde crosstrainer in deze top 11 maakt.

Daarnaast staat de Tunturi Performance C55 altijd stevig door het gewicht van 73,6 kg die gemakkelijk te verplaatsen is door de transportwieltjes. Dit gewicht wordt gecreëerd door de zware kwalitatieve materialen van de Tunturi Performance C55.

Daarnaast heeft de Tunturi Performance C55 een Tablet houder waardoor je je favoriete series en films kunt kijken of internationaal kunt gaan rennen door de iConsole+ app. Ook heb je een bidonhouder waardoor je nooit dorst krijgt.

Wil je echter liever je parameters aanhouden tijdens de training? Kijk dan is het meerkleurenscherm voor je waar je o.a. de snelheid, tijd, afstand, calorieën, cadans en hartslag kunt aflezen.

Als laatst heeft de Tunturi Performance C55 maximaal belastbaar gewicht van 135 kg, een fabrieksgarantie termijn van 1 jaar en de volgende afmetingen: L: 195 cm. B: 74 cm. H: 162 cm.

 • 32 weerstandsniveaus

 • 20 programma’s

 • 32 kg vliegwiel

 • Transportwielen

 • Gewicht: 73,6 kg

 • Tablet houder

 • Scherm met Snelheid, tijd, afstand, calorieën, cadans en hartslag

 • Bidonhouder

 • Voor aangedreven

 • iConsole+

 • 195 cm. B: 74 cm. H: 162 cm.

 • Maximaal belastbaar gewicht van 135 kg

 • Fabrieksgarantie termijn van 1 jaar

 • Scherm met verbande calorieën, afgelegde afstand, hartslag, tijd snelheid en wattage

Is de crosstrainer nou hét fitnessapparaat voor jou? Kijk dan naar mijn artikel over de beste crosstrainers voor thuis waarin ik de top 10 beste crosstrainers op een rijtje heb gezet!

Roeitrainers

Is roeien meer iets voor jou? Kijk dan naar en roeitrainer voor thuis om af te vallen.

Net zoals de crosstrainer traint een roeitrainer ook het hele lichaam waardoor je een full body workout krijgt.

Doordat je een full body workout doet train je ook spieren wat betekent dat je ook an het trainen nog calorieën kunt verbranden. Dit verschijnsel wordt rustverbranding genoemd en gebeurt waneer je ook spieren traint bij het fitnessen.

Een groot voordeel van de roeitrainer is dat hij niet zo veel ruimte inneemt dan de andere soorten fitnessapparaten in dit lijstje. Je hebt inplaats van een meer vierkante vorm bij de roeitrainer meer een echte rechthoekige vorm waardoor je hem zowel makkelijker kan plaatsen als opbergen.

Ook zijn roeitrainer over het algemeen een van de goedkoopste fitnessapparaten in dit lijstje. Al met al een uitstekende manier om thuis af te vallen!

 • Zet veel spieren aan het werk

 • Snel(ler) resultaten dan andere fitnessapparaten

 • Beter te plaatsen in je huis

 • Minder makkelijk op te bergen (mits niet inklapbaar)

Top 3 Roeitrainers

Zoek je een perfecte roeitrainer? Kijk dan eerst naar deze top 3.

Hierin heb ik het beste budget model, premium model en het model met de beste prijs kwaliteit verhouding neergezet.

Bij elk van de roeitrainers heb ik een klein tekstje staan met alle eigenschappen en opties die op de roeitrainer zitten. Heb je echter geen zin om te lezen? Dan staat er een kort lijstje met alles erop onder het tekstje.

Tunturi Cardio Fit R20 ~ Budget roeitrainer

Deze roeitrainer is de goedkoopste tussen al deze roeitrainers en een perfecte voor beginners. Hij is namelijk perfect voor thuisgebruik maar niet voor intensief gebruik.

Deze roeitrainer maakt gebruik van een elastische weerstand en heeft 4 weerstandsniveaus en is ook makkelijk op te bergen omdat hij inklapbaar is. Dit maakt hem ideaal voor thuisgebruik!

Verder is deze roeitrainer voorzien van een LCDs scherm met daarop alle benodigde informatie.

De maximale gebruikerslengte is 195cm en het maximale belastbaar gewicht is 110kg. Bovendien heb je 1 jaar fabrieksgarantie.

 • Elastische weerstand

 • Uitstekend voor beginners

 • 4 weerstandsniveaus

 • LCD-Monitor

 • Inklapbaar

 • Geschikt voor thuisverbruik, maar niet voor intensief gebruik

 • Maximaal gebruikerslengte: 195cm

 • Maximaal belastbaar gewicht: 110 kg

 • 1 jaar fabrieksgarantie

Hammer Cobra XTR ~ Beste Prijs kwaliteit verhouding

Dit is wel de premium magneetweerstand roeitrainer. Deze is namelijk een kwalitatief hoogstandje die je intensief bruikbaar is. Hij heeft 10 weerstanden en die je via een scherm met alle soorten functies erop kan uitkiezen.

Verder is deze roeitrainer inklapbaar waardoor die makkelijk op te bergen is.

Deze roeitrainer heeft beweegbaren volpraten wat betekent dat er geen maximale lichaamslengte is. Iedereen kan dus op deze roeitrainer trainen. Er is wel een maximaal gebruikersgewicht van 120 Kg. Naast al dit is een 2 jaar fabrieksgarantie.

 • Magneetweerstand

 • 10 weerstanden

 • Scherm

 • Inklapbaar

 • ingebouwde fitnessprogramma’s

 • Geschikt voor intensief gebruik

 • Beweegbare voetplaten – in stellen voor verschillende lichaamslengtes

 • Maximaal gebruikersgewicht: 120 Kg.

 • 2 jaar fabrieksgarantie

Infiniti R9 IR ~ Premium luchtweerstand roeitrainer

Dit is onder de roeitrainers met luchtweerstand wel echt het premium model. Hij maakt eigenlijk niet allen gebruik van luchtweerstand omdat er ook een magnetisch weerstandsteem erop zit.

Deze roeitrainer heeft een uniek extra, namelijk een borstband waarmee je je hartslag kunt bijhouden tijdens de workout.

Deze hartslag is te zien op het scherm die je niet eens hoeft aan te raken om te wisselen tussen menu’s.

Je kan namelijk met de remote control handgreep alles controleren wat er op het scherm gebeurt. Verder is de constructie gemaakt van lichtgewicht, maar toch stevig aluminium wat een maximaal belastbaar gewicht van 130 kg geeft. Dit wordt gecombineerd met wel 3 jaar fabrieksgarantie!

 • Lucht en magnetische weerstand

 • Opklapbaar

 • Inclusief borstband

 • Remote control op handgreep (niet meer scherm moeten aanraken)

 • Lichtgewicht maar stevig aluminium constructie

 • Maximaal belastbaarheid: 130kg.

 • 3 jaar fabrieksgarantie

Is de roeitrainer nou hét fitnessapparaat voor jou? Kijk dan naar mijn artikel over de beste roeitrainers voor thuis waarin ik de top 8 beste roeitrainers op een rijtje heb gezet!

Airbikes

Zoek je een intensief fitnessapparaat waarmee je een full body workout kunt doen en snel kunt afvallen? Kijk dan naar de airbike!

De airbike heeft namelijk oneindig veel weerstandsniveaus waardoor je perfect interval training kunt doen.

Net zoals bij de crosstrainer is de beweging van de airbike ook een boven- als onderlichaam beweging waardoor je een full body workout hebt zodra je traint met een airbike.

Omdat het een full body workout is heb je hetzelfde rustverbranding verschijnsel hebt.

Helaas is de airbike een van de duurdere soorten fitnessapparaten van deze lijst.

 • intense training met snel(ler) resultaat

 • Full body workout

 • Relatief duurder

Top 3 Airbikes

Zoek je een perfecte airbike? Kijk dan eerst naar deze top 3.

Hierin heb ik het beste budget model, premium model en het model met de beste prijs kwaliteit verhouding neergezet.

Bij elk van deze airbikes heb ik een klein tekstje staan met alle eigenschappen en opties die op de airbike zitten. Heb je echter geen zin om te lezen? Dan staat er een kort lijstje met alles erop onder het tekstje.

Broomer Air Bike ~ Budget airbike

Zoek jij een budget airbike met toch genoeg functies om goed mee te trainen? Kies dan voor de Broomer Air Bike.

Met een vliegwiel van 2kg, drie beschikbare trainingsprogramma’s en oneindig veel weerstanden kan je meer dan genoeg variatie binnen je training maken.

Naast deze technische functies heeft de Broomer Air Bike ook heel veel luxueuze opties voor een budget model zoals een verticaal en horizontaal verstelbaar zadel, een ventilator tijdens het trainen mogelijk gemaakt door het luchtweerstand systeem.

Ook is er een trainingscomputer gelinkt aan een LCD-scherm met buitentemperatuur, scannen, tijd, snelheid, afstand, pulse, calorieën, herstel en lichaamsvet. Wil je je favoriete serie of film kijken? Maak dan gebruik van de tablet of telefoonhouder!

Ook beschikt de Broomer Air Bike over een inklapbaar frame en tranpsortwielen zodat hij altijd en overal makkelijk op te bergen en te plaatsen is.

Het enige nadeel van de Broomer Air Bike is dat hij ketting aangedreven is wat betekent dat je best wel wat geluid hebt tijdens het sporten en dat je ook onderhoud moet verrichten aan de airbike.

Als laatst is het maximaal gebruikersgewicht van 110 kg, een nettogewicht van 38 kg, afmetingen van 133x62x138 (L x B x H in cm) en een fabrieksgarantie termijn van 2 jaar.

 • Gewicht vliegwiel: 2 kg

 • 3 programma’s

 • Oneindig veel weerstanden

 • Stoelverstelling: verticaal en horizontaal

 • Ventilator

 • Computer met LCD-scherm met buitentemperatuur, scannen, tijd, snelheid, afstand, pulse, calorieën, herstel en lichaamsvet

 • Tablet en telefoon houder

 • Inklapbaar

 • Transportwielen

 • Maximaal gebruikersgewicht: 110 kg

 • Gewicht van het product: 38 kg

 • Dimensies: 133x62x138 (L x B x H in cm)

 • Fabrieksgarantie termijn van 2 jaar

AirBike Assault Bike ~ kwalitatief hoogstandje

Zoek je de airbike met de hoogste kwaliteit van al deze airbikes? Kies dan de Assault Bike.

De Assault Bike heeft namelijk een stalen frame met duurzame industriële poedercoatings, versterkte crank en pedalen zodat jij zo hevig als jij wilt kunt trainen zonder enige zorgen te maken over de kwaliteit of mankementen.

Naast deze kwalitatieve kenmerken heeft de Assault Bike ook de te verwachte luxueuze kenmerken zoals een LCD display met tijd, afstand, calorieën, hartslag, wattage en RPM en de mogelijkheid om de airbike waterpas in te stellen.

Ook heeft deze airbike een verticaal en horizontaal verstelbaar zadel, een ventilator functie, 7 trainingsprogramma’s en oneindig veel weerstanden.

Het enige nadeel van de Assault Bike is dat hij ketting aangedreven is wat betekent dat je best wel wat geluid hebt tijdens het sporten en dat je ook onderhoud moet verrichten aan de airbike.

Als laatst heeft de Assault Bike een fabrieksgarantie termijn van 1 jaar, een maximaal belastbaar gewicht van 150 kg, een netto product gewicht van 45 kg en afmetingen van (L x B x H in cm) 130 x 60 x 123.

 • Stalen frame met duurzame industriële poedercoatings, versterkte crank en pedalen

 • LCD display met tijd, afstand, calorieën, hartslag, wattage en RPM

 • Zadel verstelbaar verticaal en horizontaal

 • Ventilator

 • 7 programma’s

 • Computer met LCD-scherm met buitentemperatuur, scannen, tijd, snelheid, afstand, pulse, calorieën, herstel en lichaamsvet

 • Waterpas instelbaar

 • Ketting aangedreven

 • Afmetingen (L x B x H in cm) 130 x 60 x 123

 • Fabrieksgarantie termijn van 1 jaar

 • Maximaal belastbaar gewicht van 150 kg

 • Product gewicht van 45 kg

Schwinn Airdyne AD8i PRO ~ Premium Airbike

Zoek je een premium aribike met alle soort opties die je maar zou willen? Kies dan de Schwinn Airdyne AD8i PRO.

Deze airbike heeft een vliegwiel met een gewicht van maar liefst 10kg, 9 programma’s waaronder interval programma’s, target programma’s, hartslagindicators voor vetverbranding, aërobische en anaërobische trainingen en oneindig veel weerstanden, dit maakt de Schwinn Airdyne AD8i PRO de meest variabele airbike van deze lijst.

Ook heb je een snaaraandrijving met stille sportervaring met weinig onderhoud, een display met een hoog resolutie LCD met calorieën, wattage, tijd, afstand, snelheid, RPM en hartslag en een bidonhouder zodat the nooit dorst krijgt tijdens het sporten.

Daarnaast heb je met de Schwinn Airdyne AD8i PRO een verticaal en horizontaal verstelbaar zaden en een telemetrische hartslagmeting met optioneel verkrijgbare borstband.

Als laats heeft de Schwinn Airdyne AD8i PRO een Maximaal gebruikersgewicht van 160 kg, Afmetingen van (L x B x H in cm) 106,68 x 50,8 x 132,08, een fabrieksgarantie termijn van 2 jaar en een nettomassa van 51kg.

 • Vliegwielgewicht van 10 kg

 • 9 programma’s waaronder interval programma’s, target programma’s, hartslagindicators voor vetverbranding, aërobische en anaërobische trainingen

 • Oneindig veel weerstanden

 • Display met een hoog resolutie LCD met calorieën, wattage, tijd, afstand, snelheid, RPM en hartslag

 • Snaaraandrijving met stille sportervaring met weinig onderhoud

 • Bidonhouder

 • Zadel verticaal en horizontaal verstelbaar

 • Telemetrische hartslagmeting met optioneel verkrijgbare borstband

 • Maximaal gebruikersgewicht van 160 kg

 • Afmetingen product: 106,68 x 50,8 x 132,08 cm

 • Gewicht product: 51kg.

 • Fabrieksgarantie termijn van 2 jaar

Is de airbike nou hét fitnessapparaat voor jou? Kijk dan naar mijn artikel over de beste airbikes voor thuis waarin ik de top 10 beste airbikes op een rijtje heb gezet!

Spinningfietsen

De spinnigfiets lijkt heel veel op de hometrainer omdat je deze fade beweging maakt: De fietsbeweging.

Dit brengt een grote voordeel. De beweging is niet belastend waardoor je zonder bang te zijn voor je gezondheid kunt sporten.

Echter is er een groot verschil: Waar je bij de hometrainer de trappers kunt stoppen waneer je wilt, blijven de trappers op een spinningfiets draaien.

Hierdoor is een spinningfiets veel intensiever dan een hometrainer waardoor je meer calorieën verbrandt en sneller af kunt vallen.

Ook kan je vaak bij spinningfietsen virtuele trainingen volgen waardoor je ook bijvoorbeeld in de alpen kunt fietsen.

Al met al een uitstekende manier om af te vallen met een fitnessapparaat voor thuis.

 • Niet belastende beweging

 • Intensiever trainen

 • Traint alleen onderlichaam

Top 3 Spinningfietsen

Zoek je een perfecte spinningfiets? Kijk dan eerst naar deze top 3.

Hierin heb ik het beste budget model, premium model en het model met de beste prijs kwaliteit verhouding neergezet.

Bij elk van deze spinningfietsen heb ik een klein tekstje staan met alle eigenschappen en opties die op de spinningfiets zitten. Heb je echter geen zin om te lezen? Dan staat er een kort lijstje met alles erop onder het tekstje.

FitBike Race 3 ~ Budget Spinningfiets

Zoek jij een budget spinfiets? Kies dan de FitBike Race 3.

Ondanks dat de FitBike Race 3 het budget model is heeft het nog steeds redelijk goede technische eigenschappen. Hij heeft namelijk een doortrapsysteem met een vliegwiel van 18kg in combinatie met een kettingaandrijving.

Daarnaast kan je jezelf altijd in de juiste positie zetten omdat zowel het stuur als zadel vertelbaar is. Verder kan je tijdens de training alle parameters bijhouden op het scherm met daarop de trainingstijd, afstand, snelheid en het calorieverbruik.

Ook zul je nooit dorst hebben tijdens de training omdat de FitBike Race 3 een bidonhouder heeft zodat je altijd drinken bij de hand hebt.

Als laatst heeft de FitBike Race 3 afmetingen van (LxBxH in cm) 124 x 40 x 120, een maximaal belastbaar gewicht van 120 kg, een fabrieksgarantie termijn van 2 jaar en weegt hij in totaal 40 kg.

 • Doortrapsysteem

 • Kettingaandrijving

 • 18 kg zwaar vliegwiel

 • Verstelbaar stuur en zadel

 • Scherm met o.a. trainingstijd, afstand, snelheid en calorieverbruik

 • bidonhouder

 • Fabrieksgarantie termijn van 2 jaar

 • Afmetingen (LxBxH in cm) 124 x 40 x 120

 • Maximaal belastbaar gewicht van 120 kg

 • totale gewicht van 40 kg

FitBike Race Magnetic ~ Beste Prijs/Kwaliteit Verhouding

Zoek jij de spinningfiets met de beste prijs/kwaliteit verhouding? Kies dan de FitBike Race Magnetic.

Hij heeft namelijk top technische eigenschappen zoals een vliegwiel van 20kg, een fluisterstil v-belt systeem en een magnetisch weerstandssysteem waardoor je super precies jouw eigen weerstanden kunt kiezen.

Daarbij heeft de FitBike Race Magnetic ook zowel ene verstelbaar stuur als zadel met daarbij een bidonhouder zodat je nooit dorst krijgt tijdens de training.

Wil je graag alle statistieken van de trainign bijhouden? Kijk dan op het scherm waarop je de trainingstijd, snelheid, totale afstand, aantal rotaties per minuut, afstand en het calorieverbruik kunt zien.

Als laatst heeft de FitBike Race Magnetic een fabrieksgarantie termijn 2 jaar, een maximaal belastbaar gewicht van 115 kg, afmetingen van (LxBxH in cm) 112 x 52 x 132 en een totaal gewicht van 44kg.

 • Vliegwielgewicht van 20 kg

 • V-belt systeem

 • magnetisch weerstandsysteem

 • Verstelbaar zadel en stuur

 • bidonhouder

 • Scherm met trainingstijd, snelheid, totale afstand, aantal rotaties per minuut, afstand en calorieverbruik

 • Fabrieksgarantie termijn 2 jaar

 • Maximaal belastbaar gewicht van 115 kg

 • Gewicht van 44kg

 • Afmetingen (LxBxH in cm) 112 x 52 x 132

Schwinn IC8 ~ Premium spinningfiets

Zoek jij de premium spinfiets zonder boven de duizend euro te gaan? Kies dan de Schwinn IC8!

De Schwinn IC8 heeft namelijk alle premium functies zoals een vliegwiel van 18kg, een doortrapsysteem en een muisstil snaaraandrijving waardoor je in alle stilte kunt trainen mits je dat wilt.

Daarnaast is zowel het stuur als zadel op de Schwinn IC8 verstelbaar naar jouw wensen met daarbij 2 bidophouders waardoor je gegarandeerd nooit dorst zult krijgen.

Erbij komt een scherm met daarop o.a. tijd, afstand, calorieën, snelheid, RPM en hartslag. Daarbij kan je ook bijvoorbeeld in Zuid-Frankrijk fietsen als je de VR (virtual reality) functie gebruikt.

Als laatst heeft de Schwinn IC8 een massa van 48 kg, afmetingen van (L x B x H in cm): 123,7 x 53,9 x 131,6, een aximaal gebruikersgewicht van 150 kg en fabrieksgarantie termijn van 2 jaar

 • 18kg vliegwiel

 • doortrapsysteem

 • Muisstille snaaraandrijving

 • Verstelbaar zadel en stuur

 • 2 bidonhouders

 • Scherm met weergave van: tijd, afstand, calorieën, snelheid, RPM en hartslag

 • Virtuel reality beschikbaar

 • Fabrieksgarantie termijn 2 jaar

 • Gewicht: 48.1 kg

 • Afmetingen opgesteld (L x B x H in cm): 123,7 x 53,9 x 131,6

 • Maximaal gebruikersgewicht: 150 kg

 • Fabrieksgarantie termijn van 2 jaar

Is de airbike nou hét fitnessapparaat voor jou? Kijk dan naar mijn artikel over de beste spinfietsen voor thuis waarin ik de top 10 beste spinningfietsen op een rijtje heb gezet!

Welke is het beste?

Welke van al deze soorten fitnessapparaten is nou de beste?

Dat kan ook helaas niet voor jou beslissen omdat iedereen zijn of haar mening verschillend is. Wel kan ik een stappenplan geven zodat jij de beste voor jou persoonlijk vindt:

 1. Kijk naar welke beweging je het fijnst vindt (vb. lopen, fietsen of een crosstrainer beweging)
 2. Ga naar alle apparaten die deze beweging maken
 3. Kijk nu welke het beste bij jouw past door te kijken naar je budget en beschikbare ruimte
 4. Kijk naar de top 3 of de uitgebreidere lijst van dat apparaat door op het linke te klikken onder te top 3 van dat apparaat
 5. Kijk welk apparaat het best voldoet aan jou eisen.

Ik hoop dat ik jou op deze manier kan helpen met het maken van jou persoonlijk beste keuze. Heb je nog vragen? Laat ze achter in de reacties! Ik antwoordt zo snel mogelijk op je.

Afsluiting

Ik hoop dat ik je heb kunnen helpen met dit artikel. Heb je nog vragen? Laat ze dan zeker achter in de reacties! Ik beantwoord ze zo snel mogelijk.

Wil je meer fitnessapparaten voor in je eigen huis zien? Kijk dan naar mijn artikel over fitnessapparaten voor thuis of bekijk al mijn artikelen over fitnessproducten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *