Heel snel afvallen en dat zonder jojo effect!

Heel snel afvallen

heel snel afvallen

Je hebt geen zin om heel lang een dieet te volgen, je wil gewoon heel snel afvallen. In dit artikel zal ik je er meer over vertellen. 

Je droomt er al heel lang over. Die overtollige kilo’s nu echt verliezen en niet meer aankomen. Je hebt al zoveel verschillende dingen geprobeerd en elke keer is het weer niet gelukt.

Als je weer normaal ging eten kwam je razendsnel weer aan. Daar ben je dus echt wel even klaar mee. Het moet toch anders kunnen?

Heel snel afvallen en veel kilo’s verliezen

Op het moment dat je veel kilo’s wil verliezen lijkt het een onmogelijk opgave. Je weet niet waar je moet beginnen, ook zijn er zoveel verschillende diëten, dieetproducten en weet je niet meer goed wat je nu wel en juist niet moet geloven. 

Elke keer als je naar jezelf kijkt in de spiegel voel je geen trots, je schaamt je juist. Terwijl je vroeger altijd met plezier naar jezelf keek is dat in de loop van de jaren enorm veranderd. Je wil je droomlichaam weer terug. Om dat te krijgen moet er wat veranderen. 

De manier waarop je nu eet heeft je te zwaar gemaakt. Daar moet je wat aan veranderen!! Jij moet leren een gezond eetpatroon te volgen waardoor je vol zit en waarbij je 80% van de tijd gezond eet. 

Wat is je caloriebehoefte

Voordat we echt aan de slag gaan om die kilo’s te verliezen is het nodig dat je wat meer leert over hoe afvallen nu precies werkt. Elke dag krijg je energie (calorieën) binnen door wat je eet en drinkt.

Je lichaam verband energie (calorieën) om te functioneren. Als je wil afvallen en slank wil blijven moeten deze twee in balans zijn. Het is de bedoeling dat als jij wil afvallen je 500 minder calorieën binnen krijgt elke dag dan je lichaam verbrand.

Dit zorgt ervoor dat je lichaam meer energie gaat halen uit je overtollige lichaamsvet en zo val je dus af. Nu gaan we aan de slag met je gezonde eetpatroon. 

Laat suikers en granen meer staan

Je hebt al gelezen dat je 80% van de tijd gezond moet eten. Dit betekent natuurlijk dat je minder moet snoepen maar ook is het slim om granen meer te laten staan. 

Eet dus minder of geen koek, snoep, chocolade of taart. Maar vermijd pasta, rijst, brood, aardappelen en noedels ook. Wat eet je dan wel? Groente, eiwitten en gezonde vetten.

Dit eet je dan wel

De dingen die je voortaan laat staan moet je natuurlijk wel gaan vervangen voor iets anders. Met een gezond eetpatroon eet je voldoende, zit je altijd vol en geef jij je lichaam wat het nodig heeft.

Je gaat dus meer groente eten, kiest voor eiwitten zoals zuivel, eieren, kip, vis en gezonde vetten waaronder olijfolie, noten, zaden en pitten. 

Het nadeel van heel snel afvallen

Als je afvalt verlies je vet en dat is een goed teken. Je staat natuurlijk te dansen als je slanker en fitter wordt. Het grote nadeel van afvallen is dat je spiermassa afneemt. Terwijl je juist zo hard aan het trainen bent om er gespierd en fit uit te zien.

Jij moet er dus voor zorgen dat je aan je spiermassa blijft werken. Dit doe je door de juiste krachttraining te volgen en veel eiwitten te eten. 

Na het avond eten niet meer eten

Intermittent fasting is een gezonde manier om af te vallen. Het is een methode waarbij je een korte periode niets eet zodat je lichaam de tijd heeft om je eten en drinken te verteren.

Daarnaast helpt je ook om meer lichaamsvet te verbranden. In deze periode dat je niets eet heeft je lichaam energie nodig, aangezien dit niet uit je eten is te halen gaat het je lichaamsvet aanslaan. 

Daarnaast denk ik dat je lichaam na het avond eten niets meer nodig heeft als je overdag voldoende hebt gegeten en gedronken en je voldoende calorieën over de gehele dag hebt binnen gekregen. 

Water drinken

Dit advies heb je vast ook al eerder gelezen maar veel water drinken is heel gezond voor je. Het helpt je om je afvalstoffen af te voeren en is ook goed voor je stofwisseling.

Daarnaast helpt water drinken je ook om een vol gevoel te hebben zodat je minder behoefte krijgt om veel te snoepen. Vind je het lastig om voldoende water te drinken? Maak er dan een gewoonte om bij elk eetmoment een glas water te drinken.

Groente eten

Helaas eten de meeste mensen onvoldoende groente per dag. Je bent er niet bewust mee bezig hoeveel groente je elke dag binnen krijgt maar de kans is groot dat je onder de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid zit.

Meer groente eten is dan ook niet zo vanzelfsprekend. Maar jij kunt het wel vanzelfsprekend maken. Eet voortaan een portie groente bij elk eetmoment, net zoals je een glas water drinkt bij elk eetmoment. 

Is heel snel afvallen wel een goed idee?

Je leest dit artikel omdat je graag heel snel veel wil afvallen. Maar denk er eens over na. Is dat wel gezond. Ik denk dat je alleen maar heel snel veel kunt afvallen als je een extreme manier van eten gaat volgen die niet makkelijk is vol te houden en al helemaal niet gezond is. 

Ik heb je in het begin van dit stuk al verteld dat de basis van afvallen heel simpel is. Krijg minder calorieën binnen dan je lichaam verbrand. Dat is een gegarandeerde manier om af te vallen en slank te blijven. Jij moet wel voor die balans zorgen. 

Neem de tijd om gewicht te verliezen

Heel snel willen afvallen is geen goed idee. Het is veel beter om met de tips uit dit artikel aan de slag te gaan maar dan wel de tijd te nemen om af te vallen en slank te blijven.

Snel willen afvallen is geen goede intentie, mijn advies is altijd om gezond af te vallen. Op het moment dat je extreem veel kilo’s wil verliezen is het slim om hulp te vragen van een specialist in plaats van het wiel zelf uit te vinden. 

Wil je gezond afvallen met lekker eten?

Neem dan de Afslank receptenbijbel door!!

Ja, dat wil ik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *