Hoe val je snel af: Is dit een fabeltje of is dit echt mogelijk?

Hoe val je snel af

Hoe val je snel af

Er zijn heel veel mensen die denken hoe val je snel af? Want we willen allemaal wel gewicht verliezen en een strakker lichaam hebben. Vaak hebben we een streefgewicht of is er een belangrijk moment in ons leven waar we ons slank en fit willen voelen.

Misschien wil je dat ene mooie jurkje dragen naar de bruiloft van je vriendin of ben je getuige en moet je dat nette pak weer kunnen dragen. Snel afvallen lijkt dan de makkelijkste manier om wat kilo’s kwijt te raken. Nu vraag jij je vast af hoe val je zo snel mogelijk af.

Vooral als er nog maar een paar weken zijn voordat je dat streefgewicht bereikt. Het is goed om te weten dat 70% van het afvallen afhankelijk is van je voeding en 30% te maken heeft met sport. Terwijl zoveel mensen juist als een gek gaan sporten is het dus veel slimmer om eerst een kijkje te nemen naar je voeding. 

Snel afvallen

Nu je weet dat het nodig om je eetpatroon drastisch te veranderen moet je dus op een andere manier gaan eten. Laat suikers en granen staan als je snel gewicht wil verliezen. Denk hierbij dan aan brood, pasta, rijst, koek, snoep, chocolade, taart en aardappels. 

Dit is hard nodig omdat je door al dit eten een stijging krijgt in je bloedsuikerspiegel. Hoe meer schommelingen je dagelijks krijgt in je bloedsuikerspiegel hoe moeilijker het is om je vetverbranding op gang te brengen. 

Dit klinkt misschien als een strikt dieet en dat voelt ook zo in de eerste paar weken. Maar je leert vanzelf dat er genoeg andere dingen overblijven om te eten. Als je snel wilt afvallen is het echt nodig dat je deze dingen allemaal laat staan. 

Groenten, gezonde vetten en eiwitten

Omdat je nu veel eten moet laten staan is het nodig dat je dit vervangt door gezonde andere voeding. Zo haal je veel energie en brandstoffen uit groenten, gezonde vetten en de juiste eiwitten. Door veel meer groenten te eten zal je al snel voelen dat je meer vitaminen, mineralen en energie binnen krijgt.

Als je deze manier van eten vol blijft houden val je niet meer terug naar je oude gewicht. Je haalt dan je energie uit gezonde vetten en je eiwitten. Met gezonde vetten bedoelen we dan kokosolie, olijfolie, vette vis, avocado en ongezouten noten.

Eet meer eiwitten als kip, kalkoen, yoghurt, kwark, eieren en zuivere eiwitpoeder. Combineer dit met een bord vol met groente en je zal geen honger gevoel meer hebben gedurende de dag. Je krijgt namelijk al voldoende eten binnen en zorgt goed voor je lichaam.

Hoe val je snel af

Werk aan je spiermassa

Wil je het helemaal goed aanpakken dan werk je ook nog aan je spiermassa. Eerst verklein je het vetpercentage van je lichaam en daarna werk je pas aan het opbouwen van je spiermassa. Door je spiermassa te vergroten verbrand je weer meer lichaamsvet. 

Dit komt omdat je meer energie verbrand uit je voeding door de intensieve sport. Je spieren train je tijdens de workout maar daarna moeten ze ook nog herstellen. Dat herstel kost je lichaam ook weer energie. Dat haal je dan weer uit je voeding.

Om die spiermassa vast te blijven houden heeft je lichaam ook weer energie nodig. Door je vetpercentage te verbranden komt er meer energie naar je spieren. Krachttraining is ook nog eens goed om je hormonen in evenwicht te brengen.

Een verstoorde hormoon verhouding is namelijk niet goed voor het afvallen. Het werken van je spiermassa is dus een essentiële stap als je in vorm wil blijven en niet meer wil terugvallen in je oude gewicht. 

Hoe kan je snel afvallen?

Er zijn verschillende manieren waardoor je naast de bovenstaande tips nog sneller gewicht verliest voor als je in een paar weken strak in je pak wil staan. 

Het ontbijt

Het is wetenschappelijk bewezen dat het goed is voor je lichaam om een lange periode niets te eten. Dit is niet alleen goed voor je spijsvertering maar het brengt je lichaam in een rustperiode wat weer goed is voor je gewicht. 

Zo kan je er voor kiezen om je ontbijt over te slaan of maak je elke morgen een eiwitrijk ontbijt voor jezelf klaar. Eet geen granen want die zijn niet goed voor je lichaam. Geen fan van een eiwitrijk ontbijt? Maak dan een groene smoothie met veel groenten.

Vroeg dineren

In de avond nog veel eten is niet goed voor je lichaam. Het zal niet in een rustfase komen waardoor je niet in slaap valt, daarnaast is het ook niet goed voor je spijsvertering en het afvallen.

Gebruik deze 10 beter slapen tips om een goede nachtrust te hebben.  Als je serieus snel wil afvallen dan is het beter om heel vroeg je avondeten te nemen. Eet en drink daarna niets meer. 

Eet veel groente

Een van de belangrijkste onderdelen van je voeding is de juiste groentes te eten. Als je ervoor zorgt dat je bord vol zit met veel verschillende soorten groenten en bij elke maaltijd groenten toevoegt ben je goed bezig. 

Zo maak ik er zelf een gewoonte van dat de helft van mijn bord gevuld moet zijn met groente. Dat is een simpele basis die goed voor mij werkt. 

Drink veel water

Veel water drinken is zo belangrijk. Waarschijnlijk heb je wel eens gehoord dat 70% van je lichaam uit water bestaat. Water is belangrijk om je organen te helpen hun werk te doen. Veel water drinken helpt je lichaam ook om meer vet te verbranden. 

Maak er een gewoonte van om een aantal keer je waterfles te vullen en neem je fles altijd mee zodat je deze altijd kan bijvullen. 

Hoe val je snel af

Hoe val je snel af met groene smoothies

Vind je het lastig om veel groente binnen te krijgen? Heb je geen tijd om salade te maken of wil je niet elke dag nadenken over wat je nu weer klaarmaakt. Neem dan elke dag een groene smoothie. Dan weet je in ieder geval zeker dat je een keer per dag je dagelijkse hoeveelheid groente binnen krijgt.

In dit blog staan 15 groene smoothie recepten, die jij echt moet proberen.

Hoe val je snel af?

Het is veel beter om langzaam af te vallen, en door te wennen aan een gezond eetpatroon, in plaats van snel af te vallen voor een korte duur. Er is namelijk veel voordeel te halen uit de juiste voeding. Daar begint het afvallen ook echt mee, dat in combinatie met de juiste training gaat je helpen om in een korte tijd weer strak en fit te worden. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *