Snel afvallen in 1 week: Is dit een fabeltje?

Snel afvallen in 1 week

Snel afvallen in 1 week

Snel afvallen in 1 week klinkt als een droom die uitkomt toch? Is het te mooi om waar te zijn of kan je echt snel afvallen in een korte tijd. Als je al een tijdje ongezond leeft en de kilo’s er aan blijven vliegen, merk je dat op de weegschaal maar ook als je nieuwe spijkerbroek niet meer goed zit.

Tijd om er wat aan te veranderen. Heb je weinig tijd en wil je zo snel mogelijk wat kilo’s verliezen dan heb ik in dit artikel een aantal tips voor je verzameld. Wees je er wel van bewust dat een gezonde levensstijl veel belangrijker is om op de lange termijn gezond te blijven. 

Snel gewicht verliezen

Als je geen tijd te verliezen hebt moet je in een korte tijd je complete voedingspatroon veranderen. Loop je koelkast en voorraadkast eens door en geef alles weg waar veel suiker in zit. Als er per 100 ml meer dan 5 gram suiker in zit is het niet zo goed voor je lichaam.

Zorg ervoor dat je geen frisdranken meer neemt, koek of snoep bij de hand hebt en vermijd andere ongezonde tussendoortjes. Het is makkelijker als er niets in huis is zodat je ook niet in de verleiding komt. 

Wat neem je nu voor drinken?

Op het moment dat je al het drinken de deur uitdoet waar veel suiker in zit neem je geen frisdrank meer, vruchtensappen of limonade. Maar wat ga je dan wel drinken?

Het is misschien redelijk eentonig maar als je goed voor je lichaam wil zorgen en snel wil afvallen neem je alleen maar water, groene thee zonder suiker, groene smoothies en koffie zonder suiker. Vermijd ook alcohol als je echt serieus gewicht wil verliezen. 

Geen stevige kost meer

In de wintermaanden heb je vast veel behoefte aan een warme maaltijd, een stevige stamppot met veel aardappels en rookworst. Maar in de zomermaanden heb je juist weer behoefte aan meer lichte maaltijden. 

Zo zijn lichte maaltijden eigenlijk veel beter voor je lichaam en zijn ze veel makkelijker te verteren dan een zware stamppot. Maak voortaan eens een goed gevulde salade voor jezelf, ontbijt met een groente smoothie en eet kwark met fruit.

Eet meer fruit en groente dan je normaal doet. Hierdoor zit je altijd vol en verbetert je stofwisseling. Hierdoor is het eenvoudig om die paar kilo’s snel te verliezen. 

Snel afvallen in 1 week neem gezonde tussendoortjes

Een van de dingen die je ongemerkt in je mond stopt zijn tussendoortjes. Misschien neem je elke dag een aantal mueslirepen of chocoladerepen mee in je tas. Je neemt er elke dag een aantal maar merkt dat je na een uur weer trek krijgt.

De kans is groot dat dit komt door de grote hoeveelheid suiker die er in de repen zit. Daarom is het veel beter voor je om te snacken met groenten of fruit en noten. Wil je weten welke tussendoortjes wel gezond zijn lees dan het blog over gezonde tussendoortjes.

Snel afvallen in 1 week

Snel afvallen in 1 week blijf gezond afvallen

Snel afvallen in 1 week is natuurlijk hartstikke mooi maar je moet niet vergeten goed voor jezelf te blijven zorgen. Gezond afvallen is dan ook een manier waarbij je gezonder eet, meer groente en fruit binnenkrijgt en daarbij je lichaam ondersteunt om je stofwisseling te verbeteren. Dat helpt weer bij je vetverbranding. 

Krijg je trek

Natuurlijk weet je dat als je snel wil afvallen je niet mag snoepen. Koek, snoep en andere ongezonde snacks moet je links laten liggen. Helemaal als je in een korte tijd het getal op de weegschaal wil verlagen. Maar wat doe je dan als je trek krijgt?

Ten eerste is de makkelijkste manier om jezelf te beschermen niets in huis te halen. Maar de tweede oplossing is jezelf af te leiden. Je hebt jezelf aangeleerd om elke dag om acht uur een aantal koekjes te eten bij je koffie, of het is een gewoonte geworden om een zak chips te pakken als je een film kijkt op de bank.

Niet zo gezond. Nu is het tijd om een gezond tussendoortje te nemen of jezelf af te leiden als je trek krijgt. Ga iets doen, maak een wandeling, vouw je was op of ga even iets doen, en je merkt dat je gedachten vanzelf afdwalen zodat je vergeet om te snacken. Leer je ongezonde gewoontes af en vervang het door wat anders. 

Matigen

Snel afvallen in 1 week is een behoorlijke uitdaging. Is het te moeilijk voor je om helemaal niets te snoepen? Wees dan heel realistisch over je doel. Maak een doel nooit zo groot dat je het onmogelijk kan halen.

Wees dus lief voor jezelf en wees niet zo streng voor jezelf. Als je iets wil snoepen is het beter om in kleine porties te eten en je bewust te zijn van het effect op de weegschaal.

Blijf in beweging

Beweging is onderdeel van een gezonde levensstijl. Alleen een gezond eetpatroon gaat je niet helpen. Het is altijd een combinatie van een gezonde manier van eten en bewegen.

Doe dus je sportschoenen aan en ga dat rondje hardlopen of loop een rondje. Het is niet alleen goed voor je lichaam maar geeft je ook wat vitamine D en is goed voor je humeur. 

Snel afvallen in 1 week

Doe het samen

Snel afvallen in 1 week is natuurlijk een uitdaging. Maar je hoeft het niet alleen te doen! Vertel je vrienden erover en ga samen een wandeling maken, een rondje hardlopen of gezonde snacks maken. Het is veel leuker om dit samen te doen dan dat je het alleen doet. 

Hoe kan je snel afvallen in 1 week

Snel afvallen in 1 week is zeker mogelijk maar blijf wel realistisch. Om veel gewicht te verliezen is het veel gezonder om een gezonde levensstijl aan te leren. Eet veel groente en fruit en beweeg elke dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *