Waarom verlies ik geen gewicht? (Dit is wat niemand je vertelt)

Waarom verlies ik geen gewicht

Waarom verlies ik geen gewicht

Vraag jij je al tijden af waarom verlies ik geen gewicht? Dit is een vraag die veel mensen zich stellen. Vooral als je veel aan het sporten bent en gezond eet is het behoorlijk frustrerend als er niets veranderd op de weegschaal.

Wil je een antwoord op de vraag: waarom verlies ik geen gewicht? Lees dan snel verder om de redenen te ontdekken waarom het je nog niet is gelukt om af te vallen.

Het draait namelijk niet alleen maar om gezonde voeding en bewegen, er zijn nog veel andere factoren die hiermee te maken hebben. 

Meer dan alleen maar gezond eten en sporten

Op het moment dat je het getal op de weegschaal flink omlaag wil brengen begint dit natuurlijk altijd met het gezonder eten. Dat is een basiselement wat je goed op orde moet brengen.

Krijg je minder calorieën binnen per dag en beweeg je voldoende dan val je af. Toch? Helaas zijn er nog veel andere dingen die hier ook mee te maken hebben. Kijk eens de onderstaande lijst door om erachter te komen of je nog iets anders moet aanpassen aan je dagelijkse levensstijl.

Waarom verlies ik geen gewicht? Drink meer water

Voor veel mensen is afvallen en een gezond gewicht behalen een behoorlijk strijd. Misschien drink je al voldoende water en weet je hoe belangrijk het is om goed te drinken.

Het is niet alleen goed voor het laten functioneren van je lichaam maar je moet je lichaam ook goed hydrateren en het drinken van water voorkomt zelfs het hongergevoel.

Hoeveel glazen hoor je dan te drinken. Drink minimaal 6 tot 8 glazen per dag naast een gezond eetpatroon. Deze stap kan je echt niet overslaan. Vind je water maar saai doe er dan eens wat fruit in om het een smaak te geven. Citroen, limoen, sinaasappel, munt of aardbei zijn heerlijke smaakmakers. 

Waarom verlies ik geen gewicht

Doe je alleen maar cardio?

Je denkt goed bezig te zijn als je een rondje cardio doet in de sportschool. Maar er is meer voor nodig om af te vallen. Een rondje cardio is niet voldoende. Cardio helpt je wel om vet te verbranden maar door een goede cardio workout te combineren met krachttraining zal je de beste resultaten behalen. Vraag altijd professioneel advies in de sportschool om je doelen te behalen. 

Hoeveel eet je?

Een andere reden is misschien een verrassing. Maar hoeveel eet je precies? Een van de redenen waarom je maar niet afvalt is dat je portie te groot is. Je eet dus meer dan de bedoeling is.

Ook als je gezond eet moet je erop letten dat je niet boven je dagelijkse calorie behoeft uitkomt. Een handige app om al je calorieën bij te houden is de app van myfitnesspal.

Snoep je stiekem?

Soms is het moeilijk om gezond te eten. We zijn op een verjaardag of een feestje en voor je het weet grijpt je hand in de bak met chips en graai je een toastje van de andere tafel. Nu je toch verkeerd bezig bent kan je maar beter de hele avond genieten. Herkenbaar?

We zijn allemaal mensen en natuurlijk hoor je te genieten. Maar blijf altijd rekening houden met je dagelijkse calorie aantal en voorkom dat je later spijt krijgt. Stiekem snoepen is dan nooit een goed idee. 

Slechte slaper

We hebben allemaal wel eens een slechte nacht. Maar als je structureel slecht slaapt heeft dat invloed op het afvallen. Door slecht te slapen breng je bepaalde hormonen uit balans zoals leptine en ghreline die weer van invloed zijn op je honger gevoel.

Wie ooit wel eens hongerig is geweest na een avondje naar de kroeg gaan weet hoe gevaarlijk dit de volgende dag is. Stel je eens voor dat je structureel slecht slaapt dan heb je voortdurend behoefte om te eten en grijp je naar ongezond eten. Zorg er dus voor dat je 7 tot 8 uur slaapt per nacht om deze problemen te voorkomen. 

Waarom verlies ik geen gewicht

Je zit veel

Veel mensen hebben tegenwoordig een kantoorbaan, we werken meer zittend en daardoor bewegen we automatisch een stuk minder. Om dit op te lossen moet je ervoor zorgen dat je vaker op staat en wandelt. Gebruik je pauze om te bewegen. 

Hormonen uit balans

Waarom verlies ik toch geen gewicht vraag jij je voortdurend af. Hoe zit het met je hormonen? Als je hormonen uit balans zijn is het een stuk moeilijker om gewicht te verliezen. Hormonen hebben een positieve invloed op je metabolisme en het verliezen van gewicht.

Als er sprake is van insulineresistentie (Hierbij ben je minder gevoelig voor het hormoon insuline), hypothyreoïdie (hierbij maakt uw schildklier te weinig schildklierhormoon aan) of polycysteus- ovarium syndroom (Hierbij heeft u geen eisprong of minder vaak) is het een stuk moeilijker om gewicht te verliezen.

Schakel bij deze problemen altijd een arts in omdat er een behandeling nodig is voor deze symptomen. 

Waarom verlies ik geen gewicht? Je bent gestrest

Op het moment dat je constant bezig bent met de vraag: waarom verlies ik geen gewicht zal je gestrest zijn. Je piekert, maakt je druk en bent gespannen. Op het moment dat je heel veel stress hebt maak je meer cortisol aan. Dit vergroot je hongergevoel enorm en daardoor zal je meer eten. 

Suiker binnenkrijgen

Het gaat ongemerkt razendsnel. Je krijgt al snel veel te veel suiker binnen. Een klontje in je koffie, in je bakje thee en een glas vruchtensap of frisdrank zitten er ook vol mee.

Suikers wil je zoveel mogelijk vermijden. Drink je koffie en thee dan ook suikervrij. Laat frisdranken en sappen staan. Vind je water maar saai? Maak dan eens fruitwater. Volg dit stappenplan en blijf 20 dagen suikervrij en verlies 3-7 kilo overtollig vet.

De redenen waarom ik geen gewicht verlies

Waarom verlies ik toch geen gewicht is een veel gestelde vraag. Als je gezond eet en beweegt moet het vlekkeloos gaan. Maar helaas is dat niet altijd het geval. Zoals je in dit artikel heb kunnen lezen zijn er verschillende factoren van invloed op het krijgen van een gezond gewicht.

Zo zijn je slaap en het functioneren van je hormonen dingen waar je waarschijnlijk nog niet eerder bij hebt stilgestaan. Maar toch zijn ze van invloed op het krijgen van je droomgewicht. 

Wil je zeker zijn dat je gewicht verliest, bekijk dan eens de afslank receptenbijel hiermee verbrand je snel overtollig buikvet zonder honger te lijden of te jojoën. Het geheim is een leuk dieet dat ook nog eens makkelijk vol te houden is… en waarbij je gewoon van je favoriete voedsel kan blijven genieten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *