De 11 Beste Fitness Accessoires Voor Thuis Kopen (+ Exclusieve en Gratis Bonus!)

Wat Past Het Beste Bij Mij?

De sportschool, het is de ideale plek om lekker fit te worden. Je hebt keuze uit allerlei apparaten van krachttraining tot cardio. Ideaal toch?

Nou, niet voor iedereen. Sommigen vinden het juist heel fijn om lekker thuis fit te fitnessen. Hiervoor heb je wel een thuis sportschool nodig.

Hierin heb je veel keuzes. Je kunt namelijk een aparte ruimte ter beschikking stellen maar je kunt ook kiezen om lekker fit te worden in je eigen woonkamer.

Je kunt kiezen voor een simpele homegym met alleen maar een matje en een paar gewichten maar je kunt ook een hele uitgebreide thuis sportschool kiezen met alles erop en eraan.

Maar wat is nou het meest ideale voor mij? Wat heb ik nodig als ik dit wil en als ik dat wil?

Dat gaan we dus ook bespreken in dit artikel!

We gaan de meest populaire en geschikte fitness accessoires voor thuis in je homegym voor je neerleggen zodat jij, na het lezen van dit artikel, jouw perfecte thuis sportschool kunt samenstellen.

Eigenlijk is dit een complete gids voor het vinden van de beste fitness accessoires voor jou w(toekomstige) sportschool in je eigen huis.

Laten we geen tijd verspillen en meteen beginnen!

Benodigde ruimte

Voordat we beginnen met de beste 11 accessoires voor je thuis gym gaan we het eerste hebben over misschien wel de belangrijkste vraag die je je zelf moet stellen voordat je überhaupt kunt beginnen met het kijken naar attributen: De beschikbare ruimte.

De ruimte waarin je namelijk sport heeft een beslissende factor op wat voor oefeningen en benodigdheden je nodig gaat hebben om jouw eigen beste thuis gym te maken.

Heb je namelijk een kleine(re) ruimte zoals alleen maar een woonkamer? Dan kan je gelimiteerd worden in de apparaten die je neer kunt zetten. Een krachtstation oog nadere grotere apparaten worden dan bijvoorbeeld een uitdaging.

Als je een kleinere ruimte raad ik aan om te beginnen met een yogamatje met dumbells en kettlebells. Met deze fitness accessoires kun je al heel fit worden door middel van home workouts zonder of met kleine benodigdheden zoals hiervoor genoemd.

Er zijn mensen die super fit zijn geworden door alleen maar met een set dumbells en een yogamatje te trainen. Er zijn namelijk honderden goede en uitdagende workouts te vinden voor thuis.

Heb je echter een grote(re) ruimte tot je beschikking? Dan kun je gaan kijken naar accessoires zoals halterbanken, een hometrainer of krachtstations.

Kijk dus goed na hoeveel ruimte je ter beschikking hebt of wilt stellen voordat je gaat denken over wat in je homegym moet komen. Heb je weinig ruimte? Begin dan klein.

Heb je echter wat meer ruimte? Kijk daar naar wat jij graag wilt trainen. Bijvoorbeeld specifieke spiergroepen, krachttraining en/of cardiotraining.

Beste accessoires voor een home gym

Hieronder staat een opsomming van de beste accessoires die je kan toevoegen aan je homegym zodat het jouw eigen perfecte homegym wordt. Iedereen heeft echter andere behoeftes en andere soorten accessoires die ze graag zouden willen hebben.

De één wil een echt krachtstation terwijl de ander al genoeg heeft aan een yogamatje met een paar gewichten daarnaast. Het is dus heel belangrijk om voor jezelf te kijken naar wat jij wilt hebben in jouw sportschool in je eigen huis en welke benodigdheden jij daarbij wilt hebben.

Vergeet hierbij natuurlijk niet je beschikbare ruimte!

Nu gaan we in ieder geval over op het eerste accessoire:

Yoga- /trainingsmatje

Een yoga- of trainingsmatje is een van de meest essentiële en populaire accessoire die je kunt hebben in een sportschool in je eigen huis.

Je kunt met een yoga- en/of trainingsmatje namelijk met relatief weinig ruimte al redelijk fit worden zonder enige andere accessoires en attributen. Daarom is een yogamatje perfect voor als je wat minder ruimte hebt in je homegym.

Met een yogamatje kun je talloze zogenaamde ‘no equipment workouts’ doen waarbij je alleen jezelf nodig hebt. Daarnaast kun je met een set dumbells of een kettlebell je ‘at home workouts’ al een stuk moeilijker maken.

Daarbij zijn er ook oneindig veel YouTube workouts die gratis te volgen zijn die je kunnen helpen met thuis fitnessen met een yogamatje. Aanraders zijn madfit en ZacharyFiorido.

Ik persoonlijk train al zo’n kleine 4 jaar met alleen een yogamatje en een paar dumbells en ik zie nog elke dag progressie binnen mijn fitness!

Al met al is een yoga- en/of trainingsmatje een perfecte en goedkope manier om met weinig ruimte super fit te worden. Wil je nog wat extra attributen en/of accessoires bij deze opstelling? Kijk dan naar een set dumbells en/of een kettlebell.

Halterbank

Een halterbank is een van de beste manieren om met weinig ruimte een hele hoop extra oefeningen te doen die je zonder een halterbank normaal niet zou kunnen doen.

Voorbeelden van extra oefeningen die je kunt doen met een haltebank zijn:

 • Bench press
 • Dumbell bench press
 • Incline (dumbell) bench press (indien verstelbaar)
 • Chest dips
 • Incline push-ups
 • Reverse crunch
 • Squad
 • Bulgarian split squat
 • [Cardio] Bench jump (hoog tempo op de bank en af springen)
 • [Cardio] Steps ( in eenhoog tempo van bank op en af stappen)
 • En nog veel meer!

Een halterstang is bovenop de vele extra oefeningen ook nog ‘het broertje’ van de haltestang waarmee je nog meer oefeningen kunt doen. Een voorbeeld van zo’n oefeningen is de benchpress.

Een halterbank en -stang zijn eigenlijk het gouden duo als het aankomt op thuis fitness. Enorm goede fitness accessoires voor thuis dan!

Daarnaast nemen halterbank en -stang niet de meeste ruimte in. Je kunt al in een ruimte van 175cm en 200cm al gemakkelijk een halterbank en -stang kwijt.

Al met al is een haltebank een hele fijne en populaire manier en fijne accessoires om jouw homegym uit te breiden!

Halterstang

Zoals hierboven al staat is een halterstang de perfecte manier om een homegym met een halterbank compleet te maken. De meeste haltebanken zijn namelijk ontworpen om met een haltebank gecombineerd te worden en vise versa.

Met de combinatie tussen een haltebank en -stang kan je al veel meer spiergroepen trainen dan met alleen een halterbank.

Extra spiergroepen die je dan extra kunt trainen zijn bijvoorbeeld de rug- , been-, borst-, arm- en buikspieren.

Hier een aantal voorbeeldoefeningen die je met een halterstang (of de losse gewichten aan een halterstang) kunt doen:

 • Bench press
 • Squad
 • Bicep curl met halterstang
 • Leg extension met gewicht
 • Alle buikspier oefeningen met gewichten

Dumbells (set)

Een set dumbells komen altijd te pas in een homegym. Vandaar dat ze ook een uitstekende fitness accessoire zijn voor zowel een kleine als grote sportschool.

Er zijn namelijk talloze oefeningen die je kunt doen met alleen maar een set dumbells:

 • Dumbbell Clean
 • Goblet Squat
 • Bent-Over Row
 • Stiff Legged Deadlifts
 • One Arm Swings
 • Dumbbell Bench Press
 • Incline Dumbbell Bench Press
 • Cross Body Hammer Curl
 • Bicep curl
 • Overhead press
 • Dumbbell Scaptions
 • En nog veel meer!

Dit zijn echter alleen oefeningen waarin je alleen maar dumbells nodig hebt. Er zijn nog meer oefeningen die je moeilijker kunt maken met een set dumbells zoals de sit-up, Russian twist of een side plank rotatie.

Ik raad ten zeerste om een set dumbells te kopen als je echt aan de slag wilt gaan met thuis fitness. Met een set dumbells kun je namelijk makkelijker kracht opbouwen van lichte naar zware dumbells zonder de hele tijd nieuwe hoeven te kopen. Het enigste wat je namelijk hoeft te doen is een extra gewichtje op de dumbell zetten.

Zo ben je met een complete dumbell set met een eenmalige investering meteen klaar voor de komende jaren en hoef je je niet meer druk te maken over dat je dumbells te licht worden.

Ook hoef je telkens niet zwaardere dumbells te kopen ;).

Kettlebell

De kettlebell kan je zien als een grotere dumbell waarmee je andere soort oefeningen mee kunt doen. Hij vervult namelijk dezelfde functie, maar in een ander formaat en een ander soort handvat.

Kettlebells zijn dan ook vaak dan een stukje groter dan dumbells waardoor je er ook andere soort oefeningen mee kunt doen. Voorbeelden van oefeningen zijn:

 • Kettlebell swing
 • Sumo squat
 • Single-arm kettlebell row
 • Kettlebell triceps extension
 • Kettlebell windmill
 • Kettlebell reverse lunge
 • Figure of eight
 • Single-arm kettlebell swing
 • Kettlebell goblet squat
 • Kettlebell Russian twist
 • etc.

Zoals je kunt zien zijn er talloze oefeningen die je kunt doen met een kettlebell. Daarom is een kettlebelk ook zo’n goed accessoire voor iedere homegym. Kettlebell komen echter wel in verschillende gewichten voor. Je moet voor jezelf kijken naar welk gewicht jij het fijnst vindt om mee te trainen.

Ikzelf zou een kettlebell van rond de 6kg aanraden omdat je daarmee al heel lekker mee kunt fitnessen en het gin de meeste oefeningen genoeg weerstand biedt. Ikzelf train al 4 jaar met een kettlebell van 6 kg en vaak is die voor mij nog een uitdaging. Als je zou willen zou je kunnen kijken naar een kettlebell van 10kg.

Kijk hier naar een Kettlebell van 6 kg (€22)

Kijk hier naar een Kettlebell van 10 kg (€24)

Waar kan ik echter hele workouts vinden waarin ik met mijn kettlebell kan gaan trainen? Laat daar nou het perfecte hulpmiddel voor zijn!

Het Strakkebuikspieren Kettlebell Workout plan is een collectie van allerlei workouts voor vooral je buik die je zelf met een kettlebell kunt uitvoeren waardoor jij het trainen met een kettlebell nog meer kan gaan bemeesteren!

Deurtrainer

Een deurtrainer is een heel fijn fitness accessoires voor thuis omdat iedereen hem eigenlijk wel kan gebruiken. Je hoeft hem namelijk niet ergens neer te zetten waardoor hij niet veel ruimte inneemt. Je zet hem namelijk op je deur!

Een andere reden waarom een deurtrainer een goed fitness accessoire is, is omdat het je hele bovenlichaam traint. Hier een aantal oefeningen die je met een deurtrainer kunt doen:

Sit-ups,

 • Push ups
 • Triceps dips
 • Chin ups
 • Pull ups
 • En nog veel meer!

Een laatste voordeel is een deurtrainer ook makkelijk te monteren. Je hoeft namelijk geen schroeven of ander spul te gebruiken. Al met al is een deurtrainer een goedkope manier om meer te kunnen trainen in je homegym en dus een perfect fitness accessoire voor thuis!

Springtouw

Touwtje springen is een van de beste en best werkende vormen van cardio. Met touwtje springen kan je per uur namelijk ongeveer 700 calorieën verbranden (man 70kg).

Daarnaast kost een springtouw niet zo heel veel. Je kunt er eentje hebben met een teller erop die ongeveer €12 kost maar een simpel touw van 5 à 6 euro is ook meer dan voldoende.

Tevens heb je ook niet veel ruimte nodig om touwtje te springen. Je kunt het in bijna iedere achtertuin wel doen! Binnen zou ik het echter niet aanraden, behalve als je een genoeg ruimte hebt natuurlijk.

Daarom vind ik een springtouw een ideale aanwinst voor elke thuis sportschool omdat hij erg effectief is en niet veel kost. Daarnaast is die ook makkelijk op te bergen.

Weerstandselastiek 

Net zoals een springtouw zijn weerstandselastieken een perfecte aanwinst voor zowat elke thuis sportschool.

Je kunt namelijk de weerstandselastieken perfect combineren met een een halterbank. Zoals de naam al zegt kan je met weerstandselastieken extra weerstand bieden in je oefeningen waardoor je spieren extra uitgedaagd worden.

Voorbeeld oefeningen zijn:

 • Mini band Pull apart
 • Overhead press
 • Resistance band chest press
 • Bent-over row
 • Lat pull-down
 • Leg extensions
 • Standing leg lift
 • Bicep curl
 • Tricep pushdown
 • etc.  

Zoals je kunt zien zijn er heel veel soorten oefeningen.

Daardoor vind ik weerstandsbanden ook zo’n goede aanwinst aan elke thuis sportschool. Ze zijn namelijk redelijk goedkoop en je kunt er een dozijn aan oefeningen mee doen die alles trainen van billen, benen, buikspieren, rugspieren tot armspieren.

Staande boksbal

Een sport die veel vraagt van je lichaam is boksen. Omdat je al met vrij weinig ruimte goed kunt boksen maakt een staande boksbal een perfect accessoires van je thuisfitness.

Boksen verbrandt veel calorieën omdat het je hele lichaam traint en zich vooral focust op kracht en snelheid. Je kunt namelijk tussen de 400 en 600 calorieën verbranden met boksen.

Ook vereist boksen een bepaalde techniek die je niet van nature kunt hebben. Dit maakt het boksen ook leuk omdat je jezelf kunt ontwikkelen in je techniek. Dit maakt het boksen ook uitdagender.

Krachtstation

Wil je graag een krachtstation als accessoire in je homegym? Dan heb je de in ieder geval veel ruimte nodig! Krachtstations zijn namelijk niet de kleinste fitnessaccessoires die je bij je homegym kunt hebben.

Echter hebben ze wel een groot voordeel: ze kunnen van een amateuristische homegym een echte sportschool maken!

Krachtstations kunnen echter wel erg verschillen op veel vlakken. Houd er daarom ook veel rekening mee als je naar een krachtstation aan het kijken bent. Ze kunnen namelijk verschillen in onder andere:

 • Grootte
 • Welke spiergroepen ze trainen
 • Aantal oefeningen die je kan doen
 • Prijs
 • En nog veel meer!

Omdat krachtstations groter zijn dan het gemiddelde accessoire in je homegym zijn ze dan ook aan de wat duurdere kant. Per krachtstation moet je dus kijken of het voldoet aan je eisen en of het in je budget past.

Meer weten over krachtstations en met alle aandachtspunten een een top 10 van de beste krachtstations? Kijk dan hier naar mij artikel over de beste krachtstations voor thuis!

Hometrainer

Als je en cardio fitnessapparaat in je homegym wilt hebben raad ik ten zeerste de hometrainer aan. Naar mijn mening is de hometrainer het beste cardio fitnessapparaat voor thuis!

Dit komt omdat je een hometrainer perfect op je eigen niveau kan afstellen. Ben je super fit? Dan kan je super zwaar trainen. Echter kan je ook super licht trainen als je er nog niet bent. Voor iedereen is er een geschikt niveau.

De meeste hebben ook nog is allemaal parameters waardoor je meer inzicht in je training kunt krijgen zoals een hartslag-, calorie- en afstandsmeter. Hierdoor heb je meer inzicht in je training en kan je optimaler trainen.

Hometrainers zijn, in vergelijking met de andere cardio apparaten, relatief goedkoper. Ze zij al vanaf €160 te krijgen. Een nadeel is wel dat ze minder makkelijk op te bergen zijn.

Dit si echter op te lossen door bijvoorbeeld eentje met transportwieltjes of een opvouwbare te nemen.

Cardio fitnessapparaten

Zoek je echter toch iets anders dan een hometrainer? Dan zijn er gelukkig meer dan genoeg andere cardio fitnessapparaten. Hier zijn een paar voorbeelden van andere uiterst geschikte cardio fitnessapparaten:

 • Loopbanden
 • Crosstrainers
 • Roeitrainers
 • Airbikes
 • Spinningfietsen
 • En nog veel meer!

Meer weten over cardio fitnessapparaten en hoe ze een perfect accessoires zijn voor bij je fitness? Kijk dan hier mijn artikel over de beste cardio fitness apparaten!

Rubberen vloerplaten

Rubberen vloerplaten? Wat moet ik me daarbij voorstellen?

Met rubberen vloerplaten moet je exact de rubberen vloerplaten in de sportschool voorstellen.

Omdat ze ze vergelijkbaar zijn met een sportschool, zijn ze eigenlijk alleen voor de mensen die een hele ruimte ter beschikking willen stellen voor een homegym.

Als je namelijk maar een deel van een kamer ter beschikking hebt voor je homegym moet je op een deel van de vloer bedekken met deze vloerplaten. Zo komt er een niveauverschil in de vloer en moet je alle platen na je workout weer helemaal opbergen wat een lastig klusje kan zijn.

Vandaar dat ik aanraadt om alleen rubberen vloerplaten te nemen als accessoires als je een hele kamer tot je beschikking hebt als homegym.

Maar waarom zou ik deze nodig hebben?

Rubberen vloerplaten zijn heel erg geschikt voor demping tijdens het trainen. Dit komt omdat ze er voor zorgen dat je geen geluid krijgt als je bijvoorbeeld een gewicht laat vallen. Ze vangen namelijk alle schokken op en maken daardoor geen overlast. Dit kan vooral heel handig zijn als je ene appartement of onderburen hebt.

Rubberen vloerplaten zijn ook niet moeilijk te vinden. Je kunt ze al voor relatief goedkoop halen bij je plaatselijke bouwmarkt.

Voordelen van een sportschool in je eigen huis

Waarom zou je een sportschool in je eigen huis willen? Daar zijn een hele hoop redenen voor te verzinnen!

Een homegym is heel handig voor vele redenen. Hier heb je een paar voordelen:

 • Geen abonnementsgeld van de sportschool
 • Kan 365 dagen per jaar trainen
 • Geen wachttijd voor apparaten waar iemand anders op zit
 • Jouw eigen muziek afspelen zonder gezeur
 • Je kunt jezelf kleden hoe je zelf wilt
 • Alles kun je naar jouw smaak inrichten
 • Geen reistijd naar de sportschool
 • Eerder gemotiveerd om te trainen (immers is de sportschool dichterbij)
 • Geen beperking door een wereldwijd virus

Nadelen van een sportschool in je eigen huis

Echter is niet alles perfect. Hier zijn een paar nadelen van een thuis sportschool:

 • Geen buddy (of je nodigt er eentje uit)
 • Minder variatie in apparatuur
 • Eenmalige (grote) investering

Exclusieve en Gratis Bonus:

Naast de beste fitnessaccessoires voor thuis kan je via mij een unieke en exclusieve bonus ontvangen. Wil je weten hoe je dat kan doen? Lees dan een stukje verder!

Deze bonus is een dieet van 14 dagen voor zowel vetverlies als spiermassa opbouw die je bijvoorbeeld naast het gebruiken van je eigen thuis gym kunt gebruiken.

Je krijgt dus 28 dagen aan dieetplannen volledig gratis erbij! Lees verder hoe jij in 5 simpele stappen deze mooie bonus kunt ontvangen:

 1. Delete je cookies.
 2. Klik op een van de knoppen
 3. Mail de de factuur van je aankoop naar dit e-mail adres.
 4. Ontvang de unieke gratis via een PDF bestand via de mail!
 5. (Zet dit artikel bij je mail zodat je gegarandeerd de juiste bonus krijgt!)

Afsluiting

Meer producten waarmee je thuis kunt trainen? Kijk dan naar mijn artikel over de beste fitnessapparaten om thuis mee te trainen of lees mijn andere artikelen over fitness producten!

Lees hier ook mijn 3 meest recente artikelen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *