VirtuFit Water Resistance Row 900 Review: Alle informatie (+Exclusieve Bonus!)

Alle ins & outs over de VirtuFit Water Resistance Row 900

De zoektocht naar de perfecte roeitrainer kan een lastige zijn. Roeitrainers zijn namelijk enorm populair.

Ze trainen Immers heel het lichaam met dezelfde beweging en zijn super geschikt voor thuis gebruik.

Door dit allemaal is er enorm veel keuze tussen verschillende roeitrainers.

‘Maar welke is nou het beste voor mij?’ hoor ik je vragen.

Na heel wat onderzoek ben je dan uiteindelijk op de VirtuFit Water Resistance Row 900 uitgekomen. Laat je nou precies op het goede adres zijn.

We gaan anmelijk in deze review alles over de VirtuFit Water Resistance Row 900 bespreken. We gaan het eerst hebben over deze roeitrainer zelf waarna we een paar functies expliciet gaan behandelen.

Daarna heb ik wat algemene aandachtspunten voor het kopen van een roeitrainer met daarbij wat FAQ’s om de meest gestelde vragen te beantwoorden.

Als laatst is er ook nog een exclusieve bonus!

Laten we meteen beginnen en geen tijd meer verspillen!

Inhoudsopgave

VirtuFit Water Resistance Row 900 ~ Praktische premium roeitrainer

Zoek jij een premium hometrainer die je praktisch kunt gebruiken thuis? Kijk dan is naar de VirtuFit Water Resistance Row 900!

De VirtuFit Water Resistance Row 900 heeft namelijk een progressief waterweerstandssysteem wat het beste weerstandssysteem onder de roeitrainers. Later gaan we hier verder op in.

Verder heet de VirtuFit Water Resistance Row 90015 verschillende programma’s waarmee je kunt trainen.

Deze trainingen kan je dan bijhouden op de monitor recht voor je met daarop o.a. de tijd, tijd per 500 meter, aantal roeislagen, totaal roeislagen, calorie verbranding, hartslag, afstand, recovery, kalender, temperatuur en een klok

Technisch is de irtuFit Water Resistance Row 900 uitstekend. Hij heeft een extra stevig frame om de trainingen stabiel te houden. veder heeft de irtuFit Water Resistance Row 900 ook verstelbare pedalen waardoor meerdere mensen op de roeitrainer kunnen trainen.

Het praktische aan de VirtuFit Water Resistance Row 900 is dat hij opklapbaar is waardoor hij gemakkelijk op te bergen is. Daarbij heeft hij ook transportwielen waardoor hij gemakkelijk verplaatsbaar is.

Als laatst heeft de VirtuFit Water Resistance Row 900 afmetingen van (LxBxH): 217 x 52 x 83 in uitgeklapte vorm, een maximaal belastbaar gewicht van 155 kg en een fabrieksgarantie termijn van 3 jaar.

 • Progressief waterweerstandssysteem
 • 10 weerstand niveaus
 • 15 verschillende race programma's
 • Monitor met de tijd, tijd per 500 meter, aantal roeislagen, totaal roeislagen, calorie verbranding, hartslag, afstand, recovery, kalender, temperatuur en een klok
 • Verstelbare pedalen
 • Extra stevig frame voor stabiele trainingen
 • Inklapbaar
 • Transportwielen
 • Afmetingen (LxBxH): 217 x 52 x 83
 • Maximaal belastbaar gewicht: 155 kg
 • Fabrieksgarantie termijn: 3 jaar

Functies van de VirtuFit Water Resistance Row 900

Wat betekenen nou al deze functies?

Ik kan me voorstellen dat niet elke term even bekend is voor iedereen waardoor we in de volgende paragrafen de functies die meer uitleg nodig hebben wat meer uitleg gaan geven.

Progressief waterweerstandssysteem

De VirtuFit Water Resistance Row 900 heeft een progressief waterweerstandssysteem wat onder de roeitrainers misschien wel het beste weerstandssysteem is.

Een waterweerstandssysteem geeft namelijk een super realistische sportervaring. Net zoals in het echt roei je namelijk bij de VirtuFit Water Resistance Row 900 door echt water.

Een ander voordeel is het niet dat het een progressief systeem is. Dit betekent dat de weerstand zwaarder wordt naarmate je harder gaat roeien. In combinatie met de 10 vaste weerstandsniveaus heb je dus altijd wel een geschikte weerstand om mee te trainen waardoor je nooit zal stagneren op een niveau.

Al met al heeft de VirtuFit Water Resistance Row 900 een van de beste weerstandssystemen in de wereld van de roeitrainers.

Monitor met verschillende parameters

Op de VirtuFit Water Resistance Row 900 heb je misschien wel een van meest geavanceerde monitoren die ik op een fitnessapparaat hebt gezien.

Je kunt namelijk enorm veel parameters zoals de tijd, tijd per 500 meter, aantal roeislagen, totaal roeislagen, calorie verbranding, hartslag, afstand, recovery, kalender, temperatuur en een klok.

Met de VirtuFit Water Resistance Row 900 kan je puntje precies je training bijhouden!

Exclusieve Bonus!

Bovendien kan je via mij een unieke en exclusieve bonus ontvangen. Wil je weten hoe je dat kan doen? Lees dan een stukje verder

Deze bonus is 12 weken lang roeischema die jouw gaat helpen met het opbouwen van je conditie met een roeitrainer met daarbij een paar onmisbare tips om roeien op een roeitrainer leuker te maken. Deze kan je meteen gebruiken als je jouw perfecte roeitrainer hebt uitgekozen. Je ontvangt deze bonus door de volgende stappen te volgen:

 1. Delete je cookies.
 2. Klik op een van de knoppen onder de roeimachines
 3. Mail de bol.com factuur van de roeimachine naar dit e-mail adres.
 4. Ontvang de unieke gratis bonus via een PDF bestand in de mail!

Algemene aandachtspunten voor het kopen van een roeitrainer

Hoogstwaarschijnlijk is de Tunturi Cardio Fit R30 niet de enige roeitrainer waarnaar je aan het kijken bent op het moment. Misschien ben je wel meerdere roeitrainers aan het vergelijken. Let dan goed op!

Hier heb ik wat algemene aandachtspunten neergezet waarmee je goed meerdere roeitrainer met elkaar kunt vergelijken.

Deze punten verschillen eventueel in behoefte per persoon maar soms ook per roeitrainer. Houd ze dus altijd in je achterhoofd! Kijk ook wat jijzelf het belangrijkste vindt.

Sommigen mensen vinden de zekerheid van een lange garantie fijn terwijl andere bijvoorbeeld stabiliteit van een roeitrainer heel belangrijk vinden.

Maximale lichaamslengte van de roeitrainer

Het is natuurlijk niet handig als je een roeitrainer koopt waar je helemaal niet op past. het is dan ook niet voor iedereen belangrijk maar wel voor de mensen die wat langer zijn dan de gemiddelde Nederlander. Er zijn roeitrainers die namelijk maar een maximale lichaamslengte van 180cm aankunnen.

Sommige roeitrainers hebben hier helemaal geen last van omdat deze zo’n lange rails hebben dat echt iedereen erop past. Deze hebben dus geen maximale lichaamslengte.

Maximaal belastbaar gewicht

Sommige roeitrainers hebben een zwakkere constructie dan andere. Hierdoor kan niet iedereen op een bepaalde roeitrainer trainen.

Let dus altijd op het maximale lichaamsgewicht die een roeitrainer aankan. Het zou zonde zijn als je er eentje koopt waarvoor je te zwaar bent.

Het is voor de meesten niet van toepassing. Echter, het is altijd handig om te checken en mee te nemen in je aankoopbeslissing.

Stabiliteit van de roeitrainer

Je wilt natuurlijk niet dat je tijdens het roeien gaat schuiven. Kijk dus altijd naar de stevigheid van de constructie. De meeste fabrikanten laten niet echt zulke feiten zien.

Kijk dan naar de reviews van mensen die het al hebben gekocht. Gelukkig kan ik vertellen dat de Tunturi Cardio Fit R30 stabiel genoeg is om goed op te trainen. Maak je geen zorgen.

Gebruiksklasse van de roeitrainer

Houd altijd in je achterhoofd wat jij wilt doen met de roeimachine. Wil je hem alleen maar gebruiken voor thuis, of wil je hem intensief en/of professionele gaan gebruiken? Ik heb per roeimachine aangegeven op welke gebruiksklasse je hem kan voor gebruiken.

Functies die aanwezig zijn

Dit gaat eigenlijk over jouw persoonlijke eisen waaraan de roeitrainer moet voldoen. Hoeveel toeters en bellen wil je erop hebben?

Wil je bijvoorbeeld een bepaald aantal weerstand-niveaus hebben om mee te trainen? Wil je een tablethouder hebben zodat je YouTube kunt kijken terwijl je sport etc.

Garantie van de roeitrainer

Kijk altijd naar hoeveel fabrieksgarantie een roeitrainer heeft. Dit geeft zekerheid bij je aankoop. Let wel op! Er is een verschil tussen de garantie op de constructie en de garantie van de onderdelen van de roeitrainer.

Meestal heb je levenslange garantie voor de constructie maar op de onderdelen kan het verschillen. Let dus altijd goed op!

Beoordeling

VirtuFit Water Resistance Row 900
VirtuFit Water Resistance Row 900

Beoordeling door Bart,

20 mrt 2021
4

”De VirtuFit Water Resistance Row 900 is een echte premium roeitrainer met super realistische roei-ervaring door zijn waterweerstandssysteem met daarbij alle premiumfuncties die je maar zou willen.
Hier betaal je natuurlijk wel voor.”

De VirtuFit Water Resistance Row 900

Een oprechte premium roeitrainer met een super realistische roei-ervaring!

Bekijk Nu de VirtuFit Water Resistance Row 900!

FAQ’s

Waarom zou je een roeitrainer willen?

Een roeitrainer is enorm goed voor conditie, krachttraining en spierontwikkeling. Een roeitrainer is ook enorm geschikt om thuis mee te trainen.

Hoe kies je jouw perfecte roeitrainer?

Kijk naar wat je eisen zijn en naar de belangrijkste functies van een roeitrainer zoals weerstandssysteem en functies

Wil je de top 8 roeitrainers vergelijken? Kijk hier dan naar de top 8 roeitrainers!

Waar moet een roeitrainer aan voldoen?

Natuurlijk jouw eigen eisen, maar ook een paar punten die voor iedere roeitrainer geldt:

– De rails moet lang genoeg zijn zodat je een volledige roeibeweging kan maken. (Kijk naar de maximale lichaamslengte)
– Zwaar genoeg om jou uit te dagen
– Stevige en stabiele stand zodat je niet gaat schuiven tijdens de beweging

Is een roeitrainer slecht voor je rug?

Kort gezegd: met een slechte houding wel, zorg dus altijd voor goede houding.

Roeiers hebben over het algemeen minder last van hun rug dan niet-roeiers omdat de roeibeweging ook de rug traint wat helpt bij het ontlasten van de rugwervels.

Is een roeitrainer goed voor je buikspieren?

Jazeker! De buikspieren dienen als stabiliteit spieren tijdens de beweging. Ze houden je in balans. Je spant je buikspieren dus aan in bijna heel de roeibeweging.

Wil je op meer manier thuis buikspieren trainen? Kijk dan naar mijn artikel over thuis buikspieren trainen.

Kan je een roeitrainer gebruiken tijdens zwangerschap?

Ja dat kan. ik zou wel natuurlijk voorzichtiger doen. De buik groeit tot het 3de trimester dus totdat kan je kijken of het je lukt. Je kan de beweging aanpassen door je benen iets verder uit elkaar te spreiden en inplaats van het handvat richting je buik toe te bewegen, hem richting je borst bewegen.

Ga voor deskundig advies, zeker in tijden zoals een zwangerschap, altijd eerst naar een huisarts en/of fysiotherapeut!

Hoe gebruik je de roeitrainer?


– Pak de handvaten vast en buig je knieën zodat je de handvaten vast kan pakken
– Strek je benen net niet helemaal uit. Tegelijkertijd beweeg je je handen richting je buik.
– Zorg tijdens deze beweging voor een rechte rug en een rechte lijn tussen je onderarm en hand,
– Als je helemaal uitgerekt bent ga je weer terug naar de beginpositie en doe je de oefening opnieuw.

Hier een video ter verduidelijking:

Meer lezen?

Ik hoop dat ik je heb kunnen helpen in je aankoopkeuze over de Tunturi Cardio Fit R30! Wil je echter meteen verschillende roeitrainers vergelijken? Kijk dan hier mijn artikel over de top 8 beste roeitrainers!

Meer artikelen zoals deze waarin ik de beste fitnessproducten zoals sporthorloges of waarin ik meer fitnessapparaten voor thuis bespreek? Kijk dan naar mijn artikelen over fitnessproducten!

Of lees mijn 3 meest recente artikelen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.